Návrat koně do práce po úraze

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elizabeth44

29.12.2016 22:30
Elizabeth44

XXX.XXX.98.163

Ahojky, hledala jsem po internetu jak začít pracovat s koněm po úraze. Mám kobylu 11 let, měla poraněný hluboký ohýbač na zadní noze, ale nikde jsem nenašla nějaké informace, jak, co a proč dělat. Vet mi řekl, že mám začít s ní klusat na ruce po tvrdém a přídávat postupně zátěž, ale opravdu na ni nechci spěchat a chci, aby všechno bylo bez problému a nevracely se problémy.

Jestli někdo zná nějaký článek, tak sem s ním, ráda si přečtu všechny rady a zkušenosti !

Děkuji za každé komentáře :).

31.12.2016 23:44
kutenami

XXX.XXX.236.138

Jak dlouho jste po zranění? Kontrolní sono jste dělali a na základě toho Vám vet řekl, že máte začít klusat po tvrdém?

My začínali na 2 minutách s pauzou. Minuta klus po tvrdém 10 minut krok 1 klus po trvdém a klidně 20 minut krok.Ovšem předtím než začala klusat již zvládala procházky v kroku 60-75 minut. Postupně jsme navyšovali a během 2 měsíců jsme se měli dostat na 20 minut klusu.

Vet řekl že po 2 měsících máme začít cválat. Musím říct, že to vůbec nešlo tak rychle takže jsme klusali 3 měsíce než jsme poprvé cválali a to bylo ješte 0,5 minuty na každou ruku. Určitě se vyplatí nic neuspěchat na například do nějakého diáře si rozepsat plán kolik budete klusat a nezapomínat dávat mezitím dlouhé krokové pauzy. Nám se čekání vyplatilo a po více jak roce od zranění je koby zpět ve sportu a výkonnostně naprosto bez omezení.

Bohužel článků na toto téma je sakra málo, sama jsem tenkrát hledala a nenašla skoro nic :/.

Elizabeth44

7.1.2017 09:18
Elizabeth44

XXX.XXX.98.163

Dobrý den, moc děkuji za odpověď, ozývám se až takhle pozdě, protože nám dělal vet další kontrolní sono, protože se kobylka na tu nohu teď nechce vůbec postavit a nemůže ani chodit.

Takže teď bude muset podstoupit operaci, ale nwm jestli důvěřuji našim veterinářům a nemám ji převízt někam na kliniku ? Už se to všechno táhne 4 měsíce a výsledek žádný->naopak ještě zhoršení.

Je mi kobylky hodně líto a chci, aby jí to už nebolelo a někam se to posunulo ://.

7.1.2017 16:01
kutenami

XXX.XXX.236.138

Za mě určitě dojeďte na kliniku na vyšetření a připadnou operaci též podstupte na klinice. Budete mít jistotu.

7.1.2017 16:02
kutenami

XXX.XXX.236.138

Ještě se zeptám vy to máte natržené/přetržené? My měli natrženo a po operaci jsme taky...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2017 07:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Elizabeth44 napsal(a):
Dobrý den, moc děkuji za odpověď, ozývám se až takhle pozdě, protože nám dělal vet další kontrolní sono, protože se kobylka na tu nohu teď nechce vůbec postavit a nemůže ani chodit.

Takže teď bude muset podstoupit operaci, ale nwm jestli důvěřuji našim veterinářům a nemám ji převízt někam na kliniku ? Už se to všechno táhne 4 měsíce a výsledek žádný->naopak ještě zhoršení.

Je mi kobylky hodně líto a chci, aby jí to už nebolelo a někam se to posunulo ://.

Choďte na kliniku. Vo finále vás to možno vyjde aj lacnejšie, než návštevy domáceho veta. Nie som si úplne istá, či je vôbec možná a bezpečná operácia v domácich podmienkach, obávala by som sa infekcie.

Elizabeth44

9.1.2017 11:46
Elizabeth44

XXX.XXX.98.163

Ona má díry v hlubokým ohýbači.

Přidejte reakci

Přidat smajlík