Tak vzhledem k situaci z posledních pár měsíců, kdy najít prostě ustájení v našem kraji je přímo bída a já za koníky dojíždím cca hodinu jsme začali přemýšlet o stavbě boxů doma.
Pozemky na to máme rádi bychom postavili venkovní 4 boxy + 1 rohový (na seno slámu aby se každý den nebrala až ze stodol). Boxy chceme postavit do tvar L. Myšlenka je taková že to pak celé zastřešime i s prostorem před boxy tak aby mám v podstatě vznikla malá čtvercová venkovní stáj.
Ač jsem tu projížděla staré diskuze nenašla jsem tak úplně co bych ráda. Proto se ptám. Stavěl tu někdo venkovní boxy a sdělil by na kolik to cca vyjde? Boxy budeme dělat určitě zděné ale uvítám příspěvky i těch co mají boxy dřevěné.
A ještě je možnost jak to vše postavit bez projektu? Je možné postavit "sklad pro zemědělské náčiní" (máme dost polí) a poté to nechat změnit na stáj? A nebo to stavět rovnou jako přístřešek pro koně? Vím že známa stavěla stáj a měla s tím hrozné problémy.
Vydělávat na tom nechceme jedná se o zázemí pro naše miláčky, které nechci posílat do světa jen proto, že tu ustájení podle našich představ prostě není...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Dobrý den, cenu Vám neřeknu, také záleží jakou máte představu o velikost (boxů, a vlastně celého zázemí) Ke stavbě - zjistěte si, co máte v územním plánu obce na ploše, kde chcete stavět - hlavně zastavitelná - nezastavitelná plocha. Podle toho se pak můžete informovat na stavebním úřadě, co potřebujete. Ovšem bez projektu na 16m2 to asi nejde. Pak jen načerno.
My taky uvazovali o 4 boxech do tvaru L
nakonec jsme zvolili variantu 10x 10 metru
Vne jsou 4 boxy 3×3,7 metru. Na kazde strane dva a mezi ulicka 2.6 metru
na kazde strane na konci boxu dam cca 4 sena a na druhou 4 slamy. Abych nemusela porad navazet z dalsi staje.
500 000 kc vcetne zakladove desky
jen 70 000 tisic za posuvne dvere ktere jsem objednavala.
Suma sumarum necilych 600 000.
22verunka
napsal(a):
na kazde strane na konci boxu dam cca 4 sena a na druhou 4 slamy. Abych nemusela porad navazet z dalsi staje.
Díky moc! Musím se přiznat, že tak jak to máte postavené mě to vlastně ani nenapadlo, ale jak nad tím tak přemýšlím, tak mi to připadá praktičtější než cpát seno a slámu do rohového boxu jak jsem to chtěla původně!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Můžu napsat jen zkušenost s halama. Stavěli jsme 2 haly, ocelová konstrukce se střechou 12x25 metrů. obě jsou u sebe, vcelku stejné, každá cca 800 tis. První - přístřešek pro zemědělské účely - na zastavitelném území, stavební povolení se vším (krom veteriny, která už je asi jako jediná), projekt 25 tis, rok stračných oplejtaček včetně zastavení řízení (po původním seznamu dodaných papírů si po měsíci vymysleli dalších 7 potřebných věcí). Druhá hala - seník - na nezastavitelnm území, projekt asi 5 tisíc (fakt je, že projektant jen opsal původní projekt a upravil výšku haly) povoleno na oznámení o umístění stavby, vyřízeno za 3 měsíce. Pak jsem stavěla ještě sklad krmiva )muselo se to nazvat takto, protože když tam bylo sedlovna, úložiště pro nářadí a úvaziště pro koně, tak z toho úřednice udělala ustájení) a to měla být zemdělská stavba do 70 m2 a to bylo bez projektu, ale oplejtačky s tím byly taky strašný. Toť má zkušenost se stavebním úřadem.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
22verunka
napsal(a):
Mohu si troufnout Vás požádat o foto? KLidně soukromě, mně jen zajímá, jak to máte vyřešené, a ráda bych to viděla v reálu, ráda se inspiruji a ráda "závidím" I když mám svou představu trošku jinou.
Já momentálně žádám o stavební povolení na stavbu přístřešku s krytým příkrmištěm 7x10 a seníku se skladem 6x12 na TTP v nezastavěném území. Kdybych věděla, co kolem toho bude za obštrukce, tak bych do toho možná ani nešla... Jen získat souhlané vyjádření od územního plánování nám zabralo 1,5roku a 5 zamítnutí. Kdybych žádala o boxy, tak bych tam možná stojím ještě teď... Na obě stavby musíme mít zpracovaný projekt a vyjádření a razítka od dalších úřadů - z hlavy mě napadá krajinný ráz, veterináři, hasiči. Získat stavební povolení na RD proti tomuhle byla procházka růžovým sadem... momentálně sbírám odvahu k další cestě na úřady, snad už budou rychlejší s razítky a vstřícnější s radami jak na to.
Takto bylo foceno pro odhadce. Jeste bez fasady a vrata provizorni. Ale pro predstavu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Jo, super. Díky.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Ano, a troufla bych si říct i ekonomičtější. Máte to vyřešený suprově.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.247
Moc hezký.