Kde inzerovat prodej hříběte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

L.A.S.

8.1.2017 09:16
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

Prosím o radu, kde inzerovat prodej hříběte (hřebeček nar.2016, otec KWPN, matka A1/1) kromě ověřených stránek? Zkoušela jsem ifaunu, bazoš a equichannel, bohužel téměř bez odezvy (holčičky nepočítám). Jsme na západě Čech, tak možno i nějaké německé stránky.

Nebo je jen špatné období?

Za inspiraci děkuji smajlík

8.1.2017 11:10
kashttan

XXX.XXX.159.23

Napadá má už jen Facebook. Ale chyba může být v samotném inzerátu: chybějící či špatné fotky, nedostatečný popis, neurčená pevná cena...

8.1.2017 11:12
DinnieSythi

XXX.XXX.179.113

Ahoj za mě určitě ten bazoš a čekat určitě se někdo ozve jestli máš dobrou cenu a dobrého koně

Svatava

8.1.2017 15:08
Svatava

XXX.XXX.70.17

L.A.S. napsal(a):
Prosím o radu, kde inzerovat prodej hříběte (hřebeček nar.2016, otec KWPN, matka A1/1) kromě ověřených stránek? Zkoušela jsem ifaunu, bazoš a equichannel, bohužel téměř bez odezvy (holčičky nepočítám). Jsme na západě Čech, tak možno i nějaké německé stránky.

To je ten po Tarzanovi? Pokud ano, tak ten se mi líbil, myslím že z něho bude moc pěkný kůň.
Asi bych dala do inzerátu nějaké fotky kolem 3-4 měsíců stáří - v letní srsti a předtím, než dorostl do lamího období, protože kolem toho devátého-desátého měsíce jsou teplokrevná hříbata nejohavnější, sama jsem si koupila krásné odstávče a kolem roka bych si pak o ni neopřela ani kolo, jak byla hnusná:o)
Spousta lidí si netroufne posoudit a koupit ročka v zimních chlupech, na prodej je to celkem špatné období:o) V zimě se prodávají špatně všichni koně, u hříbat to platí dvojnásob.

8.1.2017 15:22
spajzka

XXX.XXX.6.164

L.A.S. napsal(a):

Tak třeba z německých stránek:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/

http://www.caballo-horsemarket.com/de/pferdemarkt/

http://www.ehorses.de/kleinanzeigen

http://www.quoka.de/

http://de.rimondo.com/pferdemarkt.

8.1.2017 15:22
happycrown

XXX.XXX.216.141

Pokud máte hezky nafoceno, zkuste prerde.de, není sice zárukou prodeje, ale reakce rozumné jsem na inzerci měla.Registrace je tam vcelku jednoduchá.

L.A.S.

8.1.2017 15:27
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

Ano, je to ten po Tarzanovi (m A1/1 Myška), děkuji za tip, zkusím přidat fotky.
Také děkuji za uklidnění... Taky myslíme, že z něj bude slušný koník...
Bohužel máme stáj na 5 koní a 5 koní... Už podruhé jsme doufali, že se narodí kobylka... Prvního kluka jsme si nechali (je super), tohoto už si nechat nemůžeme, potřebujeme kobylku - budoucí pokračovatelku rodu smajlík

konarka1

8.1.2017 15:35
konarka1

XXX.XXX.2.216

Mozna lidem prijde podezrela ta nizka cena

ja osobne bych se nad tim pozastavila a hledala za tim neco - to jen at si na to date pozor.

konarka1

8.1.2017 15:36
konarka1

XXX.XXX.2.216

Za takove zdrave hribatko bych se nemala chtit 80tis. s tim ze dohoda mozna.

hanulinka

8.1.2017 17:09
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Konik je to Pekny, fotky bych se pokusila dat peknejsi..klidne zimni, ale v zootechnickem postoji, ma docela nizko nasazeny krk, coz samo o sobe neni vadou, ale hledaci sportovnich koni jako prvni prijdou s tim, ze takovy kun se hur shromazduje, tedy...je s nim po teto strance vice prace na podsazeni a nauceni toho spravneho "do kopce"

v inzerci bych asi uvedla, zda jeho maminka mela nejakou sportovni karieru, protoze coby dostihova stala v podstate za nic, a jeste to vypada, ze byla Mekka.
pokud potom spotrovala-cokoliv, parkur, drezura, military...rozhodne by to postavilo materskou linii do uplne jineho svetla.
pokud to byla jen vyrazena dostihacka a dal nic, bude si spousta lidi myslet, ze "hajtra k nicemu, tak se na ni aspon chova " - bohuzel, setkavam se s takovym posuzovanim plnokrevnych klisen velmi casto a mnohdy jde i o klasicke vitezky.
na zapade jsou radi za priliti plnokrevne krve, ale u nas tomu tak zatim neni.

tarzan sam potom i pres vyborny puvod...v 7 letech blize nespecifikovane zraneni...
mohlo se stat cokoli, neinformovala jsem se blize
ale pokud bych hledala sportovniho kone a nasla roztomile hribe z matkyvyrazene spatne dostihacky-bez sportovni kariery, a otec chromy v 7 letech, asi bych zavahala.

takze, do inzeratu vice info o matce, klidne i miry
lepsi Foto
a cena si myslim, ze je primerena
vyssi cenu bych urcite nedavala, za vic neprodate, nebo ano, prodate, ale az bude starsi.

hanulinka

8.1.2017 17:13
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Tim samozrejme nechci konika hanet, ani jeho rodice
posuzuji to podle dlouholetych zkusenosti v chovu, a take podle reakci mnohych kupcu, i podle toho, jak bych reagovala ja sama, kdybych hledala kone.

samozrejme muze byt toto hribatko skryty poklad, to clovek dopredu nikdy nevi.

ale situace na trhu je proste takova.

L.A.S.

9.1.2017 08:42
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

hanulinka napsal(a):
Konik je to Pekny, fotky bych se pokusila dat peknejsi..klidne zimni, ale v zootechnickem postoji, ma docela nizko nasazeny krk, coz samo o sobe neni vadou, ale hledaci sportovnich koni jako prvni prijdou s tim, ze takovy kun se hur shromazduje, tedy...je s nim po teto strance vice prace na podsazeni a nauceni toho spravneho "do kopce"

v inzerci bych asi uvedla, zda jeho maminka mela nejakou sportovni karieru, protoze coby dostihova stala v podstate za nic, a jeste to vypada, ze byla Mekka.
pokud potom spotrovala-cokoliv, parkur, drezura, military...rozhodne by to postavilo materskou linii do uplne jineho svetla.
pokud to byla jen vyrazena dostihacka a dal nic, bude si spousta lidi myslet, ze "hajtra k nicemu, tak se na ni aspon chova " - bohuzel, setkavam se s takovym posuzovanim plnokrevnych klisen velmi casto a mnohdy jde i o klasicke vitezky.
na zapade jsou radi za priliti plnokrevne krve, ale u nas tomu tak zatim neni.

tarzan sam potom i pres vyborny puvod...v 7 letech blize nespecifikovane zraneni...
mohlo se stat cokoli, neinformovala jsem se blize
ale pokud bych hledala sportovniho kone a nasla roztomile hribe z matkyvyrazene spatne dostihacky-bez sportovni kariery, a otec chromy v 7 letech, asi bych zavahala.

takze, do inzeratu vice info o matce, klidne i miry
lepsi Foto
a cena si myslim, ze je primerena
vyssi cenu bych urcite nedavala, za vic neprodate, nebo ano, prodate, ale az bude starsi.

Děkuji za reakci, na fotkách už se pracuje...
Mamina v dostizích skutečně nic neukázala, bohužel ani v pozdějším sportu - ne její vinou. Je to manželova srdcová kobyla, nechal mi jí jezdit jen z kraje (výk. S: ZL), pak si jí nechal jako osobní hobby klisnu.
K inzerátu přidám její míry a lineární popis, myslím, že mám i video z parkuru.
Jinak s Vaším názorem na plnokrevné klisny v teplokrevném chovu souhlasím, u nás se o přílivu krve jen mluví

hanulinka

9.1.2017 09:24
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Tak to je vyborne
rozhodne pridejte do inzeratu ze ma skokovou vykonnost zl, to ji stavi uplne do jineho svetla
aspon ji ruzni lide nebudou zarazovat mezi blaznive dostihaky, ale mezi plne vyuzitelneho kone.

hanulinka

9.1.2017 09:29
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Uz jsem si ji nasla, mela zl s jednou chybou, to neni spatne, kdyz se to vezme, ze je to nezkuseny kun, navic klisna po dostizich.
asi kdybyste pokracovali sportovne, by byla mozna i sikovna a krom radosti, kterou by vam delala, by i hodnota pozdejsich hribat byla vyssi a lepe by se prodavala.

Letuce

9.1.2017 09:38
Letuce

XXX.XXX.42.151

Já bych přidala video hříbátka v pohybu na pastvě smajlík Napsala něco o rodičích - charakter, KHV. Potencionální KHV koníka.
Jinak facebook, bazoš, equimarket, nedo německý web ehorses.com
Ono celkově kombinace kwpn x a1/1 je trochu vražedná, jelikož kpwn co jsme potkala tak to byl vždy celkem temperament, i když říditelný. Tak do všestrannosti by se koník ale mohl hodit mohl skvěle.

Já osobně když vybírám koně, tak se i dívám kde má vír na čele. Je to teda taková pověra, ale zatím mi to u všech koní sedělo.
Říká se, že když je vír mezi očima a nebo pod, je to spíš klidnější koník a když je nad očima, tak to bude horká hlava, temperament, nebo bojácký koník. Takže pro mě by to nebylo, ale věřím, že kupce si určitě koníček najde.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2017 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Letuce napsal(a):
Já bych přidala video hříbátka v pohybu na pastvě smajlík Napsala něco o rodičích - charakter, KHV. Potencionální KHV koníka.
Jinak facebook, bazoš, equimarket, nedo německý web ehorses.com
Ono celkově kombinace kwpn x a1/1 je trochu vražedná, jelikož kpwn co jsme potkala tak to byl vždy celkem temperament, i když říditelný. Tak do všestrannosti by se koník ale mohl hodit mohl skvěle.

Já osobně když vybírám koně, tak se i dívám kde má vír na čele. Je to teda taková pověra, ale zatím mi to u všech koní sedělo.
Říká se, že když je vír mezi očima a nebo pod, je to spíš klidnější koník a když je nad očima, tak to bude horká hlava, temperament, nebo bojácký koník. Takže pro mě by to nebylo, ale věřím, že kupce si určitě koníček najde.

Natom něco bude mi máme vír nad očima a je to temperament dopředná ryhlá kobylka smajlík

Svatava

9.1.2017 11:40
Svatava

XXX.XXX.70.17

hanulinka napsal(a):
Tak to je vyborne
rozhodne pridejte do inzeratu ze ma skokovou vykonnost zl, to ji stavi uplne do jineho svetla
aspon ji ruzni lide nebudou zarazovat mezi blaznive dostihaky, ale mezi plne vyuzitelneho kone.

Klisna je v PK uvedena jako velmi typická, velmi ušlechtilá s mírně nadprůměrným prostorem v kroku a klusu, lehce širší a bez exteriérových nedostatků, zapsána za 8.0 s výkonností skok ZL, což ji myslím staví mezi to lepší, na čem se dnes obvykle chovásmajlík
Na můj vkus malá, ale to může dorovnat hřebec. Možná bych si ještě dala práci se změřením hříběte a uvedla jeho míry, ze kterých by se dalo trochu posoudit, jak je v tuhle chvíli na tom s výškou a sílou kostry (ačkoliv je mi jasné, že říct stoproc.entně kolik doroste by si v tuto chvíli mohl troufnout jen kouzelník s křišťálovou koulí:D)
Co se týká ceny, připadá mi vcelku adekvátní. Bohužel trh dnes vypadá tak, že za ceny 50-80 tisíc mají problém prodat chovatelé z matek v AP s T vlastní výkonností.

hanulinka

9.1.2017 14:23
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Take si myslim, ze tech 40 000 je akorat, vzhledem k pripoustecimu poplatku, vic nikdo opravdu za hrebecka v tomto veku neda.
ze zkusenosti vim, ze se lide snazi cenu takto starych koniku tlacit na 30 000...nebo si potom radeji pockaji na starsiho.

svatava ma pravdu, vyssi ceny byvaji adekvatni u hribat z matek s T vykonnosti.
a nebo u hribat z drahych zahranicnich inseminaci.

hanulinka

14.1.2017 16:05
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Chvalim, za Pekny inzerat
Video matky celou vec stavi do jineho svetla...kobyla je sikovna, skace to sice trochu jako steeplechase, ale je sikovna, respektuje, ale neboji se a ma velkou rezervu

a chvalim i jezdkyni, za to, ze jezdi plnokrevnika jako plnokrevnika, tedy pekne v lehkem sedu, na to, ze mela kobca odskakano tak malo parkuru je to pekne.

15.1.2017 09:03
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

hanulinka napsal(a):
Chvalim, za Pekny inzerat
Video matky celou vec stavi do jineho svetla...kobyla je sikovna, skace to sice trochu jako steeplechase, ale je sikovna, respektuje, ale neboji se a ma velkou rezervu

a chvalim i jezdkyni, za to, ze jezdi plnokrevnika jako plnokrevnika, tedy pekne v lehkem sedu, na to, ze mela kobca odskakano tak malo parkuru je to pekne.

Děkuji smajlík
Chtěla jsem malého ještě lépe nafotit, ale počasí je proti nám, snad dnes...
Mamina je fajn kobyla, má svůj styl, snažila jsem se jí v sedle co nejmíň překážet.

Teď už jen aby malej našel nového milujícího majitele smajlík

hanulinka

17.1.2017 07:57
hanulinka

XXX.XXX.17.204

V dnesni dobe je hodne tezke prodavat tak mladeho hrebecka.
spousta lidi ceka, az jsou starsi, nebo dokonce az budou valasi.

malokdo se rozhodne pro koupi hrebecka a poskytne mu navic kvalitni odchov.
preji hodne zdaru.
a hrebeckovy Pekny novy domov a rozumne majitele.

17.1.2017 08:16
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

hanulinka napsal(a):
V dnesni dobe je hodne tezke prodavat tak mladeho hrebecka.
spousta lidi ceka, az jsou starsi, nebo dokonce az budou valasi.

malokdo se rozhodne pro koupi hrebecka a poskytne mu navic kvalitni odchov.
preji hodne zdaru.
a hrebeckovy Pekny novy domov a rozumne majitele.

Děkuji za podporu a rady, moc si toho vážím.
Souhlasím s Vámi.

Když se malej neprodá, svět se taky nezboří - další připouštění o rok odložíme, v létě nabídneme k prodeji i čtyřletého valacha a uvidíme...

17.1.2017 19:08
Svatava

XXX.XXX.70.17

L.A.S. napsal(a):
Děkuji za podporu a rady, moc si toho vážím.
Souhlasím s Vámi.

Když se malej neprodá, svět se taky nezboří - další připouštění o rok odložíme, v létě nabídneme k prodeji i čtyřletého valacha a uvidíme...

Mně osobně se mladý fakt líbí, shánět odstávče, zajímal by mě.
Přeji hodně štěstí a rozumné kupce, s trochou štěstí prodátesmajlík

23.3.2017 08:42
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

Chtěla bych jen ukončit toto téma a poděkovat všem, co poradili...
Hřebeček je prodán přes ebay.de, za týden odjíždí k úžasným lidem k Mnichovu smajlík

Nikdoooo

23.3.2017 14:49
Nikdoooo

XXX.XXX.49.86

Equimarlet taktez ozkousen?

Nikdoooo

23.3.2017 14:50
Nikdoooo

XXX.XXX.49.86

Yay, moc se omlouvam

23.3.2017 18:14
Svatava