Bouličky-co to může být?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2017 09:55
poko123

XXX.XXX.95.181

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Kobylka má na zádech, kde má sedlo, takovou tvrdou plochou bouli. Nebolí jí to a má bouli pohyblivou. Má jí tam už hrozně dlouho a já čekala, že to časem zmizí, ale je to stálé stejné. Myslíte, že to může být otlak ze sedla? Sedlo má dlouho a nikdy jí netlačilo. Taky jsem si všimla bulky, menší než hrášek na břichu, je tvrdá a pohyblivá, takovou samou a ještě menší má na kohoutku. Zdá se mi, že se jí to ale zmenšuje. Kdysi taky měla stejnou bulku na kohoutku (asi 3 měsíce) a pak jí to zmizelo. Nevíte, co to může být? Máte s tím někdo zkušenosti? Vet přijede za 2 týdny. Moc děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2017 10:18

Áno, môže to byť otlak, nie, nemusí už zmiznúť. Môže to byť ale aj sarkoid napríklad, alebo aj čokoľvek iné. Asi by som do toho nerýpala, kým to nerobí problém.

14.1.2017 11:30
poko123

XXX.XXX.95.181

Teď jsem to opět prohlédla a všimla jsem si, že na tom místě, kde má tu malou bouli, nemá srst. Sarkoid jsem slyšela, že je to rakovina, že? Může s tím koník normálně žít? Je to smrtelně nebezpečné? Děkuji

14.1.2017 11:58
poko123

XXX.XXX.95.181

Ještě jsem se chtěla zeptat, nemohou být ty malé bouličky z toho, že kobylka často trpí plísněmi kůže? Ta plochá boule na zádech mi ale jako sarkoid nepřipadá, je porostlá normálně srstí. Děkuji za rady.

14.1.2017 12:06

Kľud, nikto neumiera.
Jediný problém so sarkoidmi(alebo celkovo rôznymi výrastkami na koži) je ten, že ak sú na nevhodnom mieste(podbrušník, sedlo, uzdečka), môžu sa podráždiť a vtedy môžu byť bolestivé.

14.1.2017 12:20
poko123

XXX.XXX.95.181

Děkuji za radu a nevíte, jak se sarkoidy léčí? Nebo do toho raději nerýpat? Uvidíme co řekne vet, jestli to vůbec sarkoid je.

14.1.2017 21:08
poko123

XXX.XXX.95.181

Myslíte, že by kobylce pomohlo, kdybych jí koupila něco na imunitu? Prý je dobrý Dromy Imuno.. Děkuji.

14.1.2017 23:13
kutenami

XXX.XXX.236.138

My měli taky boule pod sedlem ale nepohyblivé. Byla to podle veta jen estetická vada již si nepamatuji příčinu. Můžete mít to samé nebo taky ne. Pokud se Vám blíží např. očkování nebo krve tak to nechte urcite zkontrolovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík