Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2017 17:24
kutenami

XXX.XXX.236.138

Zdravím, klisna 11 let si začala lehat šíleným způsobem do otezi a tím i padá na předek. Dělá to pouze ve cvalu. Naučila se to až teď, co napadl snih a prace venku v něm je pro ni namáhavá. Klisna je tak silná že v momentě, kdy se začne opírat do oteze ji nepretlacim ani botou ani ostruhou. Má někdo nějaké tipy? Dělá především pokud je hodně uvolněná.

14.1.2017 19:49
Dep

XXX.XXX.37.60

Nevím jestli je to zrovna rada nad zlato, ale pokud mne kobča začne lehat do otěží, zvednu ruce, tak abych opravdu působila na koutky huby a jemně, podotýkám JEMNĚ jí hlavu vytáhnu nahoru. Chvíli jí ještě potrápím nějakou prací a po té nechám vytáhnout a protáhnout. Je to pro me signál, že už toho má dost a chce si ten krk protáhnout. Ale zase nechci aby se naučila, že když si lehne do otěží, tak jí povolím.

14.1.2017 19:55
kutenami

XXX.XXX.236.138

Díky za radu právě toto říkal i trenér ať vytáhnu udidlo za koutku nahoru, v pátek jsem to zkoušela poprvé ale přišlo mi, že když ho chci povytáhnout nahoru tak se schválně ještě víc opře. Nicméně budu zkoušet dál a pokud to nepomůže tak budeme muset jen na halu, tam to nedělá. Ale přeci jen po sezoně jsem s ní radši venku aby to měla pestřejší od února do listopadu je v hale denně :(.
Četla jsem tu ve starších diskuzích, že lidé radili úplně povolit otěže aby si "natloukla" to si ale dovolit nemohu, protože vždy v momentě kdy se koby lekne tak začne dělat bordel. Nemohu tedy na louce byť těsně za stájí ale v sousedství dálnice riskovat že spadnu a něco vyvede.

14.1.2017 20:41
koně

XXX.XXX.205.252

Nevím, ale jestli to dělá pouze ve sněhu, tak bych jí asi nechala.Povolila, a ať jde.
Pokud vám při povolené otěži vadí tempo cvalu, máte pocit, že něco vyvede, tak necválejte.Sníh dlouho nebude.
Využila bych této situace na klusovky, třeba kopečky, volnou otěž a ať si pěkně pracuje, protáhne hřbet.To bude zjara fyzička

Přidejte reakci

Přidat smajlík