Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2017 17:41
kutenami

XXX.XXX.236.138

Hezké odpoledne, jak to máte u Vás s jízdou po poli? Jezdíte někdo? U nás je spousta zasetých polí a docela mě to láká, v lese se jezdit nedá, chodíme zatím jen na louku. Pole je zmrzlé a je na něm kupa sněhu myslíte, že tam kůň bude vadit? Musíme ho po kraji obcházet cestou k louce a až na to zelené se koně nikdy neprošlápnou. Nerada bych ovšem způsobila nějakou škodu.

15.1.2017 18:01
Dep

XXX.XXX.37.60

Ted, když je to pod sněhem, tak to ničemu nevadí. Větší škodu udělá spíš ten sníh, než vy s koníkem ;).

15.1.2017 18:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

kutenami napsal(a):
Hezké odpoledne, jak to máte u Vás s jízdou po poli? Jezdíte někdo? U nás je spousta zasetých polí a docela mě to láká, v lese se jezdit nedá, chodíme zatím jen na louku. Pole je zmrzlé a je na něm kupa sněhu myslíte, že tam kůň bude vadit? Musíme ho po kraji obcházet cestou k louce a až na to zelené se koně nikdy neprošlápnou. Nerada bych ovšem způsobila nějakou škodu.

Pokud je sníh, ježdění tak, jak popisujete nevadí.
Já jsem ovšem zašla za místní předsedkyní družstva a domluvila se dopředu, kde s koňmi můžeme a kde ne. Nikdy jsem v zasetém nejezdila, ani nikdo, s kým jsem kdy vyjela, bohužel majitelé koní z druhé strany vsi, si hlavu nelámali a byla zlá krev. Tak jsem to vyřešila tímto způsobem a měli jsme klid.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 18:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Přesně stejný to bylo u nás..Některý telata jezdili v zasetém a zanedlouho všude byl zákaz jezdců na zvířatech..

15.1.2017 18:32
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Přesně jak píše Sisi. Nejde jenom o to, jestli plodině ublížíte nebo ne, ale i o základní slušnost. To pole je něčí majetek (stejně tak ta plodina na něm). Vám by se asi taky nelíbilo, kdyby vám někdo jezdil po zahradě s tím, že "přece je zmrzlo a sníh, to neublíží"...

15.1.2017 18:43
kutenami

XXX.XXX.236.138

Tak jistě že na pole nenaběhnu jen proto, že mi tu všichni řeknou, že to nevadí, ale dojdu se nejdřív zeptat a případně nějak domluvit. Šlo mi pouze o to, abych věděla, zda to tomu "zasetému" pod tím sněhem může nějak ublížit. Pokud ano, tak bych ani za nikým nechodila a jezdila tam, kde doteď.

15.1.2017 18:48
xchipsy

XXX.XXX.142.1

kutenami napsal(a):
Tak jistě že na pole nenaběhnu jen proto, že mi tu všichni řeknou, že to nevadí, ale dojdu se nejdřív zeptat a případně nějak domluvit. Šlo mi pouze o to, abych věděla, zda to tomu "zasetému" pod tím sněhem může nějak ublížit. Pokud ano, tak bych ani za nikým nechodila a jezdila tam, kde doteď.

Jinak ohledně toho "ublížení" vám to asi nejlépe řekne přímo zemědělec. Jsou plodiny, které jsou na mechanické poškození citlivé a pak ty, kterým to nevadí a stihnou se "vzpamatovat".

15.1.2017 21:57
polárka.15

XXX.XXX.36.129

Pravidlo slušného chování - zajít si za místním družstvem, zeptat se, domluvit. Já sama od sebe, i když je tam půl metra sněhu, si na to pole prostě vlíz nedovolím. Máme domluvené s místním družstvem, že můžeme chodit na pole v době po sklizni, než ho uvláčí. Takže v této době ho užíváme hojně, což je super, jinak prostě ne, nebudu zbytečně dělat zle, stejně tak s dalšími, kde nevím, čí jsou.

Úplně mi drásají nervy, když jdu na vyjížďku, jdu po polní cestě a vedle na zasetém poli vidím koridory šlápot od koní z druhé stáje, a to nejsem zemědělec ani majitel pole, prostě jen vychovaná.

Nanny

16.1.2017 08:41
Nanny

XXX.XXX.199.180

A jak je to vlastně s loukou? Předpokládám, že i louky někomu patří? Tam, kam jsem se teď s koněm přestěhovala, je v okolí hodně luk, takže na pole nemusíme, po loukách chodí spousta pejskařů, turistů a jsou tam vyšlapané cestičky od koní, můžu tam tedy bez starostí vyjet nebo se mám taky někde ptát? Myslím tedy hlavně v létě, když tam bude tráva, kterou třeba bude chtít někdo sekat. Jinak už nám tu zbývá jenom asfaltka. smajlík

16.1.2017 09:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nanny napsal(a):
A jak je to vlastně s loukou? Předpokládám, že i louky někomu patří? Tam, kam jsem se teď s koněm přestěhovala, je v okolí hodně luk, takže na pole nemusíme, po loukách chodí spousta pejskařů, turistů a jsou tam vyšlapané cestičky od koní, můžu tam tedy bez starostí vyjet nebo se mám taky někde ptát? Myslím tedy hlavně v létě, když tam bude tráva, kterou třeba bude chtít někdo sekat. Jinak už nám tu zbývá jenom asfaltka. smajlík

Všeobecně je to s loukami tak, že se jezdí, když není před senosečí. Taky není žádoucí, když dlouho neprší a tráva se tedy nemá jak vzpamatovat.

16.1.2017 12:26
polárka.15

XXX.XXX.36.129

Nanny napsal(a):

Tak jak píše Sisi, pokud je doba, že to tam nemůžu rozrýt kopyty na sra*ku, je sucho, krátká tráva není před sečí, tak bych to neřešila, pokud je jasně vidět, že je vysoká tráva, že budou síct, nechodila bych tam vůbec, s ohledem na jejich sekání a s ohledem na mláďata, která tam mohou ležet a které můžete ohrozit či zabít.

Taky jsem tak měla kobylu, výhoda, byla, že to byly louky naše, kde se buď střídali koně nebo krávy - tudíž jsem přes ty louky jezdila v době, kdy byly spásnuté a nebyly tam už ohradníky a ty louky, které byly na seno jsem prostě objížděla a nejezdila jsem tam.

Přidejte reakci

Přidat smajlík