Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2017 17:31
Dep

XXX.XXX.37.60

Zdravím dámy, potřebuji poradit s drezurním sedlem. Zatím jezdím ve Wintecu Pro Dressage. Ale zastesklo se mi po kůži :).
Přemýšlela jsem nad Germidou, ale v té jsem nikdy neseděla, ani jsem jí nikdy na živo neviděla.
Pak mnou zatracovaný Kentaur. Ale po tom co jsem seděla v kamarádky novém Charonu docela mne navnadil, že by ta drezurka od něj nemusela být marná. Ale zase jsem slyšela, že buď hází nohy do předu nebo moc fixuje sed.
A nebo jsem ještě přemýšlela koupit si z frcu Prestige. Měla jsem Venezii(aby mne husa kopla, ze jsem ji prodala) a bylo to fakt to nejlepší sedlo. Jenže u Kentauru ani u Prestige nevím jaký typ. Jasně, že to budu muset vyzkoušet, ale třeby kdyby někdo nadhodil v čem se mu sedí dobře.
Kobča má krátký, širší hřbet. Kohoutek tak normálně výrazný. A širokou komoru (18cm) což u sedla z frcu bude kámen úrazu, protože široké sedlo s normálním posedlím a ne 18" nikdo nikde moc nenabízí.

Nikdoooo

23.1.2017 17:51
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37

My mame na dlouhe kohoutkate kone Euroring diamant, na kratsiho sirsiho kohoutkqteho Kentaur Elektru... nemohu si stezovat :).

23.1.2017 18:30
kallisto

XXX.XXX.169.118

Passier Grand Gilbert. Naprosta spokojenost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2017 18:31

Já jsem nedávno koupila Euroriding Topaz a jsem nadmíru spokojená Měla jsem taky širokou komoru, normální posedlí (ale vejdete se u krátkého hřbetu s 17.5"?), výraznější kohoutek. Sedí dobře. Těch sedel se dá docela sehnat, za rozumnou cenu.

23.1.2017 18:31

Hele, pardon, překlep, je to taky Diamant.

23.1.2017 19:00
Dep

XXX.XXX.37.60

Jojo, mám 17,5. Tam se vejdu dobře. Ale 18 už by byla velká, nedejbože 18,5".
A není tvrdý ten Passier? Ve škole jsme jezdili ve Stubennech a od te doby se bojim, ze tyto klasický znacky jsou tvrdý.

23.1.2017 19:10
Dep

XXX.XXX.37.60

Jeste fotky kobci. Se sedlem a bez nej.

23.1.2017 19:14
Dep

XXX.XXX.37.60

A bez sedla. Omlouvam se, ze to vkladam takto. Nejak mne Fauna nechce poslouchat :).

23.1.2017 19:21
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Jakožto majitel divných koní s divnými hřbety, po mnoho let trpící v rámci hledání vhodných jezdeckých sedel a po vyzkoušení skoro všech typů sedel (kostra, bezkostra, western, anglie, flexi sedla,..) jsem se rozhodla zainvestovat do drezurního sedla dělaného na míru a rozhodně doporučuju sedláře Ramika (www.ramik.eu)

Mám od něho zatím jednu drezurku Rapstern na jednoho koně a protože se nedá napasovat na oba mé koně, tak už se mi dělá i druhá. Cena nového kolem 28tis+dph. Polštáře vám dotekem a reakcí připomínají Prestige sedla. Hyper pohodlné posedlí i pro jezdce a navíc velmi dobře vede v sedu.

Můj trenér drezurního ježdění prohlásil, že změna chování a pohybu mého koně pod starým sedlem a novým od Ramika je v pozitivním smyslu doslova neuvěřitelná a to to původní (vytrv. speciál) koni až tak nevadilo.

23.1.2017 19:22

Mám Kieffera - starší sedlo, univerzal, a je tvrdé, jak říkáte... taky mám pocit, že tyhle tahané v německých bazarů jsou sice v dobré kondici, ale často již ztvrdlé stářím a ne každému to vyhovuje. Jezdit se v tom dá, ale radši si sednu do novějšího sedla i za cenu toho, že to bude Kentaur.. Ale jak říkáme - zkuste mrknout na ty Euroridingy. Nebo jasně, pokud máte na Prestige, tak tu, ale těch je už na bazoši míň... :).

23.1.2017 19:38
Dep

XXX.XXX.37.60

Mohu zainvestovat 30.000 a za typenize mohu koupit Prestige z frcu(bazaru). Ale kdyz uz mam vyplaznout takovou sumu chtela bych radeji nove nebo ano bazarove ale levnejsi o dost. Ta Prestige uz by byla fakt z nouze.
Na Ramika uz jsem jednou koukala. Moc se mi jejich prace lbila a byvala bych na nej zapomnela. Ale zase kdyz si spoctu cestu za zmerenim kone apod tak uz se to bude blizit spis ke 40.000 ne-li jeste vyse. Vypada to bud noveho kentaura a nebo neco z bazose :)

Asi chci bohateho zenicha :D.

23.1.2017 19:42

Mno, jestli máte rozpočet na sedlo 30tis., tak jste dost soběstačná, než se honit za bohatým chlapem

23.1.2017 19:46
Svatava

XXX.XXX.70.17

Dep napsal(a):
Jojo, mám 17,5. Tam se vejdu dobře. Ale 18 už by byla velká, nedejbože 18,5".
A není tvrdý ten Passier? Ve škole jsme jezdili ve Stubennech a od te doby se bojim, ze tyto klasický znacky jsou tvrdý.

Stubbeny jsou extra tvrda sedla (coz leckomu zas vyhovuje), Passiery ani ne, mozna ty hodne stare mohou byt tvrdsi.
Jinak se obavam, ze se v tomto tezko radi, protoze je to hrozne moc otazka osobnich preferenci. Tvym pozadavkum by mohla odpovidat tahle Corona http://www.a-sedla.cz/drezurni-sedlo-passier-passier-corona-ii-kf5mp
Nebo jestli chces Prestige, tak spousta mych znamych neda dopustit na Optimax. Je hodne vyoperkovany, ale dost lidi to preferuje. Znama si nemuze vynachvalit Prestige Doge. U Prestige se da komora pretvarovat, "jen" to stoji dalsi penize.
Mame na kobylu Albion SL a je to hodne dobre, pohodlne a prostupne sedlo, taky spousta mych znamych mela/ma ten Euroriding Diamant, je to velmi oblibene sedlo.
Znam vice lidi, co byli nejdriv nadseni z KT Elektra, pak ji vymenili za Diamant a ten pak za Passier Grand Gilbert.

23.1.2017 19:49
Dep

XXX.XXX.37.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mno, jestli máte rozpočet na sedlo 30tis., tak jste dost soběstačná, než se honit za bohatým chlapem

To je těžce našetřené. Takže to není tak růžové :) plus ješte mi kápl nějaký peníz z prodeje některých věcí. No a korunka ke korunce ;).

23.1.2017 20:01
kallisto

XXX.XXX.169.118

Za tyhle penize... proc jezdit ve fabii kdyz muzes mit mercedes.

23.1.2017 20:15
Dep

XXX.XXX.37.60

Klidně i tu Fábku, když bude kobylce i mě sedět. Když peníze zbydou, neztratí se :).

23.1.2017 20:59
kallisto

XXX.XXX.169.118

Dep napsal(a):
Klidně i tu Fábku, když bude kobylce i mě sedět. Když peníze zbydou, neztratí se :).

No on tam ten rozdil v kontaktu a prostupnosti je.

Nanny

23.1.2017 21:05
Nanny

XXX.XXX.199.180

Koupila jsem koně i se sedlem, měl Kentaura Elektru. Nejdřív jsem se toho bála, protože jsem jezdila léta ve westernovém sedle, a když už jsem si někde sedla do anglického, tak mi byly nepohodlné, tvrdé, často jsem byla někde odřená atd. Ale tohle mi prostě sedí dokonale i na ty naše dvou až tříhodinové vyjížďky je pohodlné, a mám pocit, že se mi v něm i zlepšil sed. Takže za sebe můžu doporučit.

24.1.2017 10:49
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Dep napsal(a):
Mohu zainvestovat 30.000 a za typenize mohu koupit Prestige z frcu(bazaru). Ale kdyz uz mam vyplaznout takovou sumu chtela bych radeji nove nebo ano bazarove ale levnejsi o dost. Ta Prestige uz by byla fakt z nouze.
Na Ramika uz jsem jednou koukala. Moc se mi jejich prace lbila a byvala bych na nej zapomnela. Ale zase kdyz si spoctu cestu za zmerenim kone apod tak uz se to bude blizit spis ke 40.000 ne-li jeste vyse. Vypada to bud noveho kentaura a nebo neco z bazose :)

Asi chci bohateho zenicha :D.

No Prestige z bazaru vám nikdo nikdy nenapasuje přímo na koně a nikdy na ní nebudete mít záruku jako na nové sedlo

U Ramika je super, že je to čech (tedy blízko), na sedlo máte záruku a navíc je schopný vám to sedlo bez problémů přepasovat v případě, že se koni změní hřbet

Ale hlavně, ti koně chodí pod rapsternem neuvěřitelně a váš zadek si taky vysloveně hoví

Já jsem za nevyhovující sedla z bazaru a od kdoví odkud jinud vyhodila v průběhu několika let přes 70tis (to tak jeden hold prostě má rád araby no..) a nikdy to nebylo dobré, takže 30tis za nové, co s tím koněm bude žít, je fakt pakatel.

24.1.2017 10:55

A co zkusit paní Dohnalovou? Doveze Vám hromadu sedel dle Vašich požadavků a můžete zkoušet.

24.1.2017 11:55
Dep

XXX.XXX.37.60

O paní Dohnalové vím a pravidelně sjíždím její web :).
Alfi hezky mne lámete na Ramíka :) asi si ještě přišetřím a půjdu do něj. Ale musím ještě přišetřit. Koukala jsem, že je od Plzně a já od Jihlavy. Když si ještě připočtu cestu atd atd. Ale bude to sedlo přímo pro koby, bude jí sedět. Nebudu se muset bát, že dám 30.000 za jetou Prestige a ta mi přijde v bůhví jakém stavu a pak za tuto částku bude neprodejné, v případě, že by nesedělo a nebo ho prodám hodně pod cenou a já budu tratit.
Ale Alfi, jak Vám přijde kontaktní ? Mám pocit, že mezi mnou a koněm je spoustu materiálu. A jak Vás usazuje, pomáhá usadit do správného sedu?

24.1.2017 14:55
Svatava

XXX.XXX.70.17

Dep napsal(a):
Alfi hezky mne lámete na Ramíka :) asi si ještě přišetřím a půjdu do něj. Ale musím ještě přišetřit. Koukala jsem, že je od Plzně a já od Jihlavy. Když si ještě připočtu cestu atd atd. Ale bude to sedlo přímo pro koby, bude jí sedět. Nebudu se muset bát, že dám 30.000 za jetou Prestige a ta mi přijde v bůhví jakém stavu a pak za tuto částku bude neprodejné, v případě, že by nesedělo a nebo ho prodám hodně pod cenou a já budu tratit.
Ale Alfi, jak Vám přijde kontaktní ? Mám pocit, že mezi mnou a koněm je spoustu materiálu. A jak Vás usazuje, pomáhá usadit do správného sedu?

Velmi doporucuji si do sedla nejprve sednout a pak si ho teprve nechat sit. Znam jak lidi, kteri na sedla od Ramika nedaji dopustit, tak lidi, kterym vubec nevyhovovala.

24.1.2017 16:09
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Dep napsal(a):

No tak když přijde nové, tak je potřeba cca 10-15x dobře odjezdit, aby všechno sedlo (ale to je u každého nového sedla). Takže na začátku si budete trochu připadat jako idiot, co neumí v sedle sedět. Když ho poprvé hodíte na koně, tak se budete divit, jak divně vypadá, ale má to dobře udělané polštáře a dost rychle se to přizpůsobuje.
Je to dvoubočnicové sedlo s většími koleními opěrkami, které jsou min. pro mě ideálně umístěné, noha do nich padne jak poklička na hrnec. Automaticky vás opěrky i posedlí vedou do správného sedu resp aspoň u mě to tak bylo a nějak z něho nejde vypadnout, pokud teda kůň nezačne echt kozlovat nebo tak něco.
Kontakt je jako u každého kostrového sedla čili nemůžete čekat, že to bude tak dokonalé jako u flexi sedel od Balouna (vyzkoušeno) nebo bezkoster (taky vyzkoušeno), ale v porovnání s ostatními kostráky, co jsem zkoušela (KT Elektra, KT Iceland, nějaké skočky apod), mi to přijde na kontakt tak akorát. Mám ho na remontu a velmi slušně v něm reaguje jen na přenosy váhy a jen lehké opření stehna o bočnici aniž bych použila holeň.

Osobně si ale nejvíc cením sedlových polštářů. Jak už tady dost lidí psalo, tak většina sedel je už z výroby docpaná na maximum možného a polštáře jsou tvrdé. Mám už jako úchylku v každém obchodě osahávat polštáře sedel a mimo Prestige mi žádné nepřipadají příjemné na omak. Rapstern má polštáře opravdu pocitově jako Prestige sedla, měkoučké, ale pevné, které se koni přizpůsobí a nikde ho v zádech netlačí. Pro mě to mělo jednu nevýhodu a to fakt, že jsem se musela učit znova sedět na zadku skrz zdegenerovaný sed z předchozích nepříliš padnoucích sedel, kdy jsem se vyhýbala plnému dosednutí, aby polštáře pod zadní rozsochou koni nešly příliš do zad (např KT Elektra byl fakt děs)... S Rapsternem je to minulost. Ramik to docpává postupně, jak to sedlo sedá. Resp může docpat pokud chcete.

Když jede pasovat sedla, tak většinou spojí několik lidí do jednoho a cestovné rozdělí. Jsem od Prostějova a dělil mě ještě s jedním a platila jsem za cesťák tuším 2500. Vyzkoušel na mém koni různé kostry, poměřil, pofotil, nechal mě do sedla sednout na sedlářské koze.

Když jsem se s ním bavila, tak třeba barokní sedla, co vyrábí vychází ještě levněji než drezurky. Ale zas je otázka, jak moc chcete třeba závodit nebo tak.

24.1.2017 16:12
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Dep napsal(a):

Paní Dohnalovou znám taky, brala jsem od ní sedlo. Osobně s ní nemám dobrou zkušenost, ale to nebudu ventilovat tady.
Paní Dohnalová neumí dobře napasovat sedla na hřbetově komplikovanější koně.

24.1.2017 16:33
Dep

XXX.XXX.37.60

alfi pav napsal(a):
No tak když přijde nové, tak je potřeba cca 10-15x dobře odjezdit, aby všechno sedlo (ale to je u každého nového sedla). Takže na začátku si budete trochu připadat jako idiot, co neumí v sedle sedět. Když ho poprvé hodíte na koně, tak se budete divit, jak divně vypadá, ale má to dobře udělané polštáře a dost rychle se to přizpůsobuje.
Je to dvoubočnicové sedlo s většími koleními opěrkami, které jsou min. pro mě ideálně umístěné, noha do nich padne jak poklička na hrnec. Automaticky vás opěrky i posedlí vedou do správného sedu resp aspoň u mě to tak bylo a nějak z něho nejde vypadnout, pokud teda kůň nezačne echt kozlovat nebo tak něco.
Kontakt je jako u každého kostrového sedla čili nemůžete čekat, že to bude tak dokonalé jako u flexi sedel od Balouna (vyzkoušeno) nebo bezkoster (taky vyzkoušeno), ale v porovnání s ostatními kostráky, co jsem zkoušela (KT Elektra, KT Iceland, nějaké skočky apod), mi to přijde na kontakt tak akorát. Mám ho na remontu a velmi slušně v něm reaguje jen na přenosy váhy a jen lehké opření stehna o bočnici aniž bych použila holeň.

Osobně si ale nejvíc cením sedlových polštářů. Jak už tady dost lidí psalo, tak většina sedel je už z výroby docpaná na maximum možného a polštáře jsou tvrdé. Mám už jako úchylku v každém obchodě osahávat polštáře sedel a mimo Prestige mi žádné nepřipadají příjemné na omak. Rapstern má polštáře opravdu pocitově jako Prestige sedla, měkoučké, ale pevné, které se koni přizpůsobí a nikde ho v zádech netlačí. Pro mě to mělo jednu nevýhodu a to fakt, že jsem se musela učit znova sedět na zadku skrz zdegenerovaný sed z předchozích nepříliš padnoucích sedel, kdy jsem se vyhýbala plnému dosednutí, aby polštáře pod zadní rozsochou koni nešly příliš do zad (např KT Elektra byl fakt děs)... S Rapsternem je to minulost. Ramik to docpává postupně, jak to sedlo sedá. Resp může docpat pokud chcete.

Když jede pasovat sedla, tak většinou spojí několik lidí do jednoho a cestovné rozdělí. Jsem od Prostějova a dělil mě ještě s jedním a platila jsem za cesťák tuším 2500. Vyzkoušel na mém koni různé kostry, poměřil, pofotil, nechal mě do sedla sednout na sedlářské koze.

Když jsem se s ním bavila, tak třeba barokní sedla, co vyrábí vychází ještě levněji než drezurky. Ale zas je otázka, jak moc chcete třeba závodit nebo tak.

Chci určitě drezurní. Protože se pomalu drezuře začínám více věnovat. Koukala jem na fotky, že ty polštáře jsou umístěné jinak. Jsou i trochu jinak tvarované a přijde mi, že lépe kopírují záda. Ale třeba je to jen zdání.
Je super, že člověka usazuje na zadek. Mám s tím celkem problém, ale jen díky špatným základům.

To posedlí mi ale přijde hodně naducaný. Z fotky mi přije, že musím sedět nad koněm. Ale zase je to sedlo nové, nevysezené což hraje velkou roli.

24.1.2017 16:54
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Dep napsal(a):
Chci určitě drezurní. Protože se pomalu drezuře začínám více věnovat. Koukala jem na fotky, že ty polštáře jsou umístěné jinak. Jsou i trochu jinak tvarované a přijde mi, že lépe kopírují záda. Ale třeba je to jen zdání.
Je super, že člověka usazuje na zadek. Mám s tím celkem problém, ale jen díky špatným základům.

To posedlí mi ale přijde hodně naducaný. Z fotky mi přije, že musím sedět nad koněm. Ale zase je to sedlo nové, nevysezené což hraje velkou roli.

Mě to viditelně kleslo na polštářích už po prvních dvou hodinových klusových pracích (ještě s koněm necválám). Navíc kůň je fakt cíťa na záda a neříkal na sedlo nic, od prvního sednutí dokonce přestal s některými mírnými nešvary, které vykazoval u starého sedla.

Posedlí klesne taky, vysedíte si ho. Mě osobně kleslo tak, že jsem musela zkracovat třmenové řemeny o dírku po cca 2 měsících od začátku používání a při práci pod sedlem 3-4x týdně.
Dle trenéra to dělá každé nové sedlo. Chvíli trvá než se přizpůsobí vašemu zadku i koni a než všechno nové sedne na místo kam to patří.

Pokud nejste zvyklá na správný sed skrz předchozí výcvik, tak tohle sedlo vás do určité míry donutí sedět dobře. Já jsem se naučila sedat na zadek během cca 2 týdnů, kdy mě trenér skoro pořád ze země informoval "sedej na zadek, sedej na zadek,.." Je to jen o naučení nového pohybového stereotypu. Já ale jezdím už dost dlouho, přičemž drezurně víc posledních cca 5 let a se sedem všeobecně mimo to odlehčování problém nemám. Ve chvíli, kdy jsem si navíc na ten zadek fakt začala sedat, jak se má, se mi remonta obsednutá a pracující pravidelně od října minulého roku, pod novým sedlem od listopadu, začala sama automaticky zvedat a odlehčovat v předku, aniž bych toho koně do toho jakkoli nutila.

24.1.2017 17:35
konarka13

XXX.XXX.228.22

alfi pav napsal(a):
Mě to viditelně kleslo na polštářích už po prvních dvou hodinových klusových pracích (ještě s koněm necválám). Navíc kůň je fakt cíťa na záda a neříkal na sedlo nic, od prvního sednutí dokonce přestal s některými mírnými nešvary, které vykazoval u starého sedla.

Posedlí klesne taky, vysedíte si ho. Mě osobně kleslo tak, že jsem musela zkracovat třmenové řemeny o dírku po cca 2 měsících od začátku používání a při práci pod sedlem 3-4x týdně.
Dle trenéra to dělá každé nové sedlo. Chvíli trvá než se přizpůsobí vašemu zadku i koni a než všechno nové sedne na místo kam to patří.

Pokud nejste zvyklá na správný sed skrz předchozí výcvik, tak tohle sedlo vás do určité míry donutí sedět dobře. Já jsem se naučila sedat na zadek během cca 2 týdnů, kdy mě trenér skoro pořád ze země informoval "sedej na zadek, sedej na zadek,.." Je to jen o naučení nového pohybového stereotypu. Já ale jezdím už dost dlouho, přičemž drezurně víc posledních cca 5 let a se sedem všeobecně mimo to odlehčování problém nemám. Ve chvíli, kdy jsem si navíc na ten zadek fakt začala sedat, jak se má, se mi remonta obsednutá a pracující pravidelně od října minulého roku, pod novým sedlem od listopadu, začala sama automaticky zvedat a odlehčovat v předku, aniž bych toho koně do toho jakkoli nutila.

Neměla by jste nějakou fotku?na jeho stránky se nějak nemohu dostat, neotevírá se mi to.Děkuji.

24.1.2017 17:44
Dep

XXX.XXX.37.60

konarka13 napsal(a):
Neměla by jste nějakou fotku?na jeho stránky se nějak nemohu dostat, neotevírá se mi to.Děkuji.

Stránky mají asi výpadek. Včera šli a dnes vůbec. Ale jestli máte facebook, tak fungují i na něm. Je tam asi jako Ramik Saddlery.

Klisnaklisna

26.1.2017 09:27
Klisnaklisna

XXX.XXX.42.151

Úplně nejlepší a můj sen je sedlo s reaktor panelem, byl o nich seriál na equitv - pasování sedel. Je to prostě bomba, rozloží to koni na záda váhu příjemněji a do většího prostoru, koně pod ním chodí líp, ochotněji dopředu a i to i tací, kteří jsou normálně tlačky.
Je to drahá sranda, nové okolo 80-100tis, dá se sehnat i použité okolo 30tis na: https://www.reactorpanel.com/

Pokud máte tak těch 20-25 tis na pořízení sedla, tak bych volila značku equipe, nebo cobra a ještě i amerigo je fajn. To jsou dle mého TOP drezurní sedla.

Jinak jsem seděla v KT Meduse, ta mi přišla fajn. Posadila mě správně, hluboko, určitě mi nijak sed nedeformovala. Vytknout KT sedlům můžu jen to, že se mi zdá, že má moc tvrdé polštáře. Každému ale asi sedí něco jiného.

Pak sem jezdila v Euroriding Diamant, není to špatné sedlo, je oblíbené, sedí většině jezdcům, ale že by to byla úplná bomba to taky ne. Kamarádky Diamant s červeným logem mi cpal nohy dopředu, později jsem vyzkoušela i ten s modrým logem, tak ten se mi zdál lepší, lépe jsem se v něm posadila, celkově bylo fajn, ale když máte peníze, jsou i daleko lepší... klidně bych si ho koupila, ale jestli ty finance máte, tak equipe, cobra jednoznačně smajlík

Hery123

3.4.2017 10:42
Hery123

XXX.XXX.63.65

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s drezurními sedly Prestige Top dressage, Doge a Grande CS spezial? Vybírám drezurní sedlo a tyto tři kousky se mi nabídly všechny ve stejně hezkém stavu a cenové relaci, ale ani s jedním nemám zkušenosti. Děkuji :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík