Nejlepší ochrana nohou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2017 19:00
Ellie007

XXX.XXX.173.247

Ahoj, potřebuji pořídit nové chrániče na všechny čtyři nohy. Původní "obyčejné" neoprenové se nám už skoro rozpadají, tak je na čase. Chci však pořídit něco lepšího. Koník se strouhá, je to talent na oděrky a zranění nohou. Zároveň se však jedná o bývalého dostiháka, který měl problémy se šlachami na přeních nohách. Zaujaly mě chrániče s odvětráváním. Jak je tato funkce prospěšná a je opravdu tak dobrá jak se popisuje? Nerada bych platila jen značku :) Případně, které se vám osvědčily nejvíce? Děkuji moc.

25.1.2017 20:23
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Mně se nejvíc osvědčily Veredus.

25.1.2017 22:58
Svatava

XXX.XXX.70.17

Četla jsem někde studii o tom, jak hodně se v neoprenu přehřívají nohy, a po následném samostudiu tohoto tématu jsem dost zanevřela na klasické kamaše.
Pořídila jsem tyto http://www.rajtak.cz/home/12-tri-zoneairlite-vsestranne-kamase.html
a jsem spokojená, co výrobce slibuje, to kamaše skutečně plní - jsou lehké, prodyšné, dobře sedí, nezapařují nohy.
Jinak skutečná špička jsou Dalmar Carbon, ty jsou i zpevněné a mají dlouhou životnost, pořizují si je obvykle militaristé, ale taky stojí dvakrát tolik.

26.1.2017 06:22
Dep

XXX.XXX.37.60

Svatava napsal(a):
Četla jsem někde studii o tom, jak hodně se v neoprenu přehřívají nohy, a po následném samostudiu tohoto tématu jsem dost zanevřela na klasické kamaše.
Pořídila jsem tyto http://www.rajtak.cz/home/12-tri-zoneairlite-vsestranne-kamase.html
a jsem spokojená, co výrobce slibuje, to kamaše skutečně plní - jsou lehké, prodyšné, dobře sedí, nezapařují nohy.
Jinak skutečná špička jsou Dalmar Carbon, ty jsou i zpevněné a mají dlouhou životnost, pořizují si je obvykle militaristé, ale taky stojí dvakrát tolik.

Svatavo a když si kůň strouhá, nerozdrbe je? Takhle mi přijde, že jsou z měkkého materiálu.

26.1.2017 13:54
Svatava

XXX.XXX.70.17

Dep napsal(a):
Svatavo a když si kůň strouhá, nerozdrbe je? Takhle mi přijde, že jsou z měkkého materiálu.

Časem asi ano, ale jinak je ten materiál odolnější, než vypadá na první pohled (zkoušela jsem do toho i mlátit kladivem, protože mám badatelského ducha:o).
Viděla jsem i zpevněnou verzi, která měla více perforovaných vrstev, takže by měla také dobře dýchat, ale neřešila jsem to, protože se mi kůň nestrouhá.

26.1.2017 18:08
Ellie007

XXX.XXX.173.247

S tím přehříváním šlach jsem také hodně slyšela, kor u bývalého dostiháka co s nimi problémy měl... no kamaše mě fakt zaujaly :) každopádně koník má klasické strouhačky "obroušené" hned po prvním ježdění a nasazení... :D.

Anett Svobodů

6.2.2017 22:51
Anett Svobodů

XXX.XXX.179.56

Dobrý den, když jsem skákala s mojí kobylkou tak jsme spolu spadli. A bojim se že má nateklé koleno. Když jsem ji na to šahala tak neprojevovala žadnou agresivitu. Dnes jsem si ji vzala na procházku na ruku a v pohodě i na klusala i na cválala. Kobylce můžu dělat vše a nic ji nevadí. Můžete mi poradit jak poznám oteklé koleno u koníka ?
Děkuji.

trouba

9.2.2017 19:42
trouba

XXX.XXX.252.37

Přidejte reakci

Přidat smajlík