Ivana Trojanová
napsal(a):
No a co s tím udělá vet? Teď už nic. Zaručuju, že určitě nejsi první ani poslední, komu se to stalo. Koníka víc hlídej, jestli nemá náběh na koliku, v 99 procentech případů to zase normálně vyjde.
Súhlas, netreba hneď robiť paniku, sáčok pravdepodobne celý prehltol a celý ho aj vys.. aj veterinár by vám nakázal ho iba sledovať či to z neho normálne vyjde. Pravdepodobne áno, ale ak by sa vám niečo nezdalo (nekadí, nežerie, má príznaky koliky) treba to s vetom ihneď riešiť.
Nedávno se mi stalo, že kůň našel na pastvině mikrotenový pytlík s houskou a ještě předemnou utíkal, abych mu ho nemohla sebrat a za běhu ho do sebe stíhal dál ládovat. Když v něm zmizel celý, byla jsem dost vyděšená a hlavou mi běžely všechny možné katastrofické scénáře. Naštěstí už si kůň myslel, že vyhrál, nechal se chytit, a mně se povedlo mu sahnout do huby a ještě mu ten pytlík z krku vytahnout, tak mi spadl kámen ze srdce.
Kdyby se mi pytlík vytahnout nepodařilo, určitě bych volala vetovi, co s tím dál.
Ensin

XXX.XXX.133.229
Stalo se mi to kdysi taky. Začala jsem panikařit, ale celkem zbytečně. Četla jsem i diskuze na EQCH, tam s tím mělo dost lidí zkušenost. Radili dát koni pak do žrádla víc oleje, nebo něco projímavého a sledovat ho pár dní, jestli nemá náběhy na koliku.
Ve většině případů to ven vyjde v pohodě samo během pár dnů. Pokud máte koně v boxe, tak to můžete pak zkontrolovat, třeby sáček najdete. Já mám koně na pastevku, takže se mi to nepodařilo, ale už je to půl roku, tak snad OK. Doufám, že to budete mít bez následků
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Terven
napsal(a):
A ten udělá co?
I kdyby nic, tak bude počítat s možností, že ho za pár hodin budete skutečně potřebovat. Můžu se s ním domluvit, že si na noc nevypne vyzvánění, že nebude pít alkohol, že zkrátka v případě nutnosti bude schopen být k dispozici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Accuracy
napsal(a):
I kdyby nic, tak bude počítat s možností, že ho za pár hodin budete skutečně potřebovat. Můžu se s ním domluvit, že si na noc nevypne vyzvánění, že nebude pít alkohol, že zkrátka v případě nutnosti bude schopen být k dispozici.
S tím souhlasím. Lepší je mu dát vědět že se něco takového stalo aby byl po ruce v případě nutnosti případně poradí. Ten olej je taky dobrý nápad. Je nepříjemné když se něco děje že veta neseženete.
Vím o čem mluvím my měli psa po operaci a začal nám krvácet ze stehů. A veterináře jsme nesehnali sehnali jsme jiného a náš původní se ozval laskavě až v noci co se jako děje.