Drezurní sedlo na frísáka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.2.2017 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tedy na tlustého frísáka, nemám ten atletický typ s úzkým "pasem", místo zad má lavici. Spíše gauč. Mám na něj bezkostrového beránka, ale kdybych chtěla něco více na úrovni, dá se sehnat, aniž by se muselo nechat šít? Měla jsem jedno bezkostrové, ale bylo na něm stále nakřivo, tak bych raději něco s kostrou. Velikost komory tak 5 - 6 Skoro nejezdím, takže sedlo za 20 tisíc si sice můžu dovolit, ale je tak trochu zbytečný.

Díky za reakce.

6.2.2017 20:48
Svatava

XXX.XXX.70.17

Dělají se, ale levně to nevyjde:) Holandský Fryso, nové stojí skoro dva tisíce eur.
http://www.a-sedla.cz/drezurni-sedlo-fryso-fryso-legacy-mrv2k.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2017 20:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Pěkný, moc pěkný, budu o tom přemýšlet děkuji.

6.2.2017 23:32
keira

XXX.XXX.106.7

Svatava napsal(a):
Dělají se, ale levně to nevyjde:) Holandský Fryso, nové stojí skoro dva tisíce eur.
http://www.a-sedla.cz/drezurni-sedlo-fryso-fryso-legacy-mrv2k.

Koukám na něj a zas tak široké mi nepřijde, mezi nýtky tak 16 cm a hodně nacpané polštáře, na stolečkovitý hřbet bych toto sedlo bez upravení polštářů nedávala.

Na sudovitou kobylu s malým kohoutkem máme wintec wide a jakštakž to funguje. Alespoň má člověk klid, že kdyby to ještě přibralo, tak se dá tmavší fialová a je to.

Na o trošku užší, ale stále v zádech dost širokou kobylu mám Wintec 2000 a tam už mě trošku stresuje, že pokud nabere, což by i mohlo hrozit, tak vyroste i z bílé a znásilňovat toto sedlo fialovou komorou by už nemuselo dopadnout dobře.

6.2.2017 23:48
Svatava

XXX.XXX.70.17

Také bych si netroufla soudit, že/zda by padlo, bez vyzkoušení - nicméně úhly 5/6 komoře odpovídají, vzdálenost mezi nýtky o ničem nevypovídásmajlík
Kdysi jsem sedlala vysokou, mohutnou a dost tlustou frískou kobylu a ten pocit zoufalství mi v paměti utkvěl dodnessmajlík Žádné sedlo co bylo k dispozici na ní nesedělo, včetně Wintecu Wide. Jakž takž seděl Kentaur Odysseus tuším - byl to takový hybrid s lyžinami, ideální to nebylo, ale aspoň se to úplně neprotáčelo. Mít takového koně, asi bych vyzkoušela, co se dásmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2017 10:36

Moje kobyla s anglickou pětkou nosila Kieffer München - široká rovná záda, krátká, bez kohoutku. Sedělo dobře. Posílala jsem ho pryč jen proto, že se prostě v anglii nejsem schopná usadit. Zkusila bych paní Dohnalovou, občas tam tyto skvosty mívá.

Neregistrovaný uživatel

7.2.2017 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Když on je problém i v tom, si myslím, že to sedlo na něm "plave", tak má člověk docela blbej pocit. Kožíšková placka na něm sedí dobře, sedím v podstatě přímo na koni, takže jako v křesle. Manžel mi sedlo zakázal, takže mám po problému

Měla jsem na něm toto, bylo to bezkostrové, nejaké Hidalgo, ale přišlo mi křivé, když jsem v něm seděla, pořád jsem si říkala, že dobrý, ale pak jsem koukala i na věšáku, a asi to dělala ta bezkostra no. Nevím, teď už je to jedno.

7.2.2017 11:50

Zkoušela jste sedlo "usadit" více vzadu? Podle té fotky mi přijde, že je nasedláno moc vepředu (ale může klamat). Jezdit chcete drezuru nebo jen rekre ven apod.? Já proti ježdění bez sedla nic nemám, určitě je to lepší, než nepadnoucí sedlo ;) A já např. vždycky hrozně ráda učila nové cviky bez sedla, protože toho koně nejlíp cítíte ;)

off topic: jinak už jsem viděla frísandu s brutálním lavorem na zádech, to jsem v životě neviděla, a tam prostě nešlo dělat nic, jen systematickou prací ze země ta záda nejdřív trochu "opravit".

Neregistrovaný uživatel

7.2.2017 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

To bylo poprvé, co jsme to zkoušeli, když jsem ho kupovala, jezdilo se v něm cca 2 roky. Já nechci jezdit vůbec jen mně každej rok zve starosta na ukázku s koněm, tak jsem letos přemýšlela o drezuře s frísákem, a aby to trochu vypadalo. Ale kvůli toho nebudu kupovat sedlo za 20 tisíc chtěla jsem na nej od barefoot takový ten hispánský styl (nějak jej nemůžu dohledat) stál nějak 28 tisíc, nakonec jsem koupila tohle

http://www.barefootsedla.cz/jezdecke-pady-barefoot/pony-berankovy-jezdecky-pad-barefoot/

jezdila jsem na tom 5 dní 3 hodiny v kuse, a bylo to fajn. Jen to nemá třmeny, ale to jsem vyřešila. Asi u toho prostě zůstanu

7.2.2017 12:49

Tak pro tyhle akce bych zkusila vždy někde něco půjčit a jinak klidně bez toho sedla.

Já do budoucna pro mladýho uvažuju o Hidalgu ve španělském stylu - líbí se mi u těch sedel velký kontakt s koněm, hluboký sed a hlavně žádné opěrky (ty já nesnáším). Buď flexikostru nebo bezkostru, podle toho, co bude pasovat. Vzhledem k tomu, že tihle koně jsou taky extra krátcí, tak to vidím spíš na tu bezkostru. Ale ještě jsem v tom neseděla.

Neregistrovaný uživatel

7.2.2017 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Taky mně to napadlo, ale není kde a co. Frísáka tady nikdo nemá, když má, tak "klasickýho", ale i ti už vymizeli, já se s tolika lidma neznám, abych hodila do placu - hele potřebuju půjčit to a to sedlo - a ke všemu by zrovna mě jej nikdo nepůjčil. Takže to doladíme s padem

V téhle souvislosti jen tak mimo, jsem se dnes koukala v Decathlonu na rajtky, že bych koupila bílý - cha cha, nejsou Ani pevný kožený vysoký boty (na odzkoušení, jak se v tom vůbec člověk cítí) tak nic ale do června času dost

7.2.2017 13:30

Zkuste zapátrat u amíků nebo jejich křižovatek, kteří sedlají anglii. Mívají podobná záda. Máte alespoň výhodu, že je koník normálně dlouhý.

7.2.2017 13:41
konarka13

XXX.XXX.228.22

No, možná ne uplně k věci, ale beznaději při sedlání naší chlaďasky taky někdy propadám, taky má kanape na zádech, mám na ni toto, a zatím je to udržitelný, někdy se trochu pohne, ale pak po dotažení drží, a posed pohodlný, jen nevím, jestli je to zrovna vaše představa..

Neregistrovaný uživatel

7.2.2017 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Měla jsem na něm i western FQH, a to bylo jak na moři. Cítila jsem se strašně nejistě, že musím každou chvíli být na břiše Ale jeho víc s... ta páka Představu jsem měla opravdu drezurního sedla, ale tak buď bych za to musela dát dost peněz, nebo zhubnout koně. Koně hubnu už 3 roky a on nechce, že by po paničce?

oxox

7.2.2017 17:19
oxox

XXX.XXX.229.210

Pokud chodi pod sedlo jen obcas, tak asi nezhubne.

Taky nam na kobyle westernove sedlo hodne plavalo, je potreba, aby mel jezdec dobrou rovnovahu, neopiral se do jednoho třmenu a sedlo nepretacel.

To sedlo Hidalgo asi znám, pokud je to ten samý kus, tak mi taky připadalo, ze je zkrivene, asi by mu pomohlo jen poslat výrobci na opravu.

Neregistrovaný uživatel

7.2.2017 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak jistěže nicneděláním nezhubne, museli bychom na tom máknout.

Třeba znáte, určitě bylo použité, nové ne. Byly tam i úchyty na třmeny docela nešikovně našité, když se třmeny vytahovaly, tak vypadávaly. Paní co ho koupila je s ním zatím spokojená, tak třeba jejímu koni sedí. Ten nebyl tak tlustej.

7.2.2017 20:43

A to mně se zas tak moc tlustý nezdá, alespoň na té první fotce ne. Takovej pěknej oplácanej kůň. Já mám takový ráda

Neregistrovaný uživatel

7.2.2017 22:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

No jooooo ale to je taky 3 roky stará fotka Manžel taky říká, že to je jedinej pořádnej kůň tady

7.2.2017 22:16

trouba

9.2.2017 19:40
trouba

XXX.XXX.252.37

19.4.2017 11:54
EleanorLilian

XXX.XXX.153.125

Jestli ještě sháníte mám na prodej drezurní Wembley s měnitelnými komorami, momentálně je tam nejširší oranžová - v případě zájmu mohu změřit smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík