Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2017 11:26
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Dobrý den, nevíte o někom, kdo má po tomto hřebci hříbě?

8.2.2017 11:45
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Díky moc, ale tam si píšu s paní Rumbou já... jde mi hlavně o chovatele, kterým se po Centovi narodila hříbátka vloni. Rumba by měla mít hříbátko v únoru a my v květnu.

hanulinka

8.2.2017 13:43
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Na equichannelu jsou zminovane nejake rtg nalezy u tohoto hrebce, vite o tom neco?'.

farfar

8.2.2017 15:44
farfar

XXX.XXX.48.22

Oťásek napsal(a):
Díky moc, ale tam si píšu s paní Rumbou já... jde mi hlavně o chovatele, kterým se po Centovi narodila hříbátka vloni. Rumba by měla mít hříbátko v únoru a my v květnu.

Aha, faux pas :D
Tak jinak bohužel.

Ale zajímalo by mně - co jsem si všimla, má Centolano celkem nízké hodnocení za exterier - 7.0bodů, což na plemeníka tedy není moc.
Přitom když se podívám na konkrétní dílčí hodnocení (v PK online "popis"), tak je ve všem standardní nebo nadstandardní, jen ve jedné věci mírně pod průměrem... ale kdybych to nezkoumala takhle detailně, tak by mně celková známka prostě odradila.
ho nevyvažujou, je na tom celkově lépe.
Rozumíte tomu? Nebo někdo jiný?
Protože aspoň já nechápu, že jiný hřebec který má těch podprůměrných hodnot daleko víc, a ty nadprůměrné to dle mé.

8.2.2017 20:29
blackmyday

XXX.XXX.33.80

Podívejte se na článek na Equichannelu, podle něj jsou nejlepší skokani/plemeníci ti škaredí a exterierově mimo dnešní požadavky

9.2.2017 11:37
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Já vlastně vůbec nerozumím lidem, co o tom všem rozhodují...

hodnocení exterieru hřebce Cento Lano Arcus je mi rovněž trošku záhadou v porovnání s hodnocením jiných hřebců...Na stránkách Arcusu o něm píší, že je typický svojí extrémní silou odrazu, na parkuru je pozorný a má výbornou práci hřbetu. Je to velice inteligentní kůň. Při práci pod sedlem je přirozeně temperamentní, zároveň velice citlivý, avšak dobře jezditelný, jak sami můžete posoudit, kdy všechny parkury absolvuje na jemném gumovém udidle bez podpínky. Jeho exteriér je dle mého více než uspokojivý:):) což doporučuji skouknout na vlastní oči. No nechtěli byste aby takové vlastnosti měl Váš odchovanec?

My máme roční kobylky po Russel II a jelikož se nepodařilo ho prosadit do chovu ČT / Slováci nejsou blbý, tak olympionikem nepohrdli/ kobyly jsme přehlásili do ST a bylo vyřešeno. Na moje dotazy na svaz chovatelů, proč tomu tak je mi odpověď dorazila. Je to jejich rozhodnutí, mají na to právo, vysvětlení podávat nemusí...Já se ptám. jak to, že nemusí? Jsou přeci svaz chovatelů, já jsem chovatel, mám exteriérově velmi pěknou a dobře hodnocenou klisnu s dobrým s výkonností, zařazenou v AP, tak mám na své otázky a následné odpovědi právo /ale co je právo v právním státě?/ Jednání mi přišlo spíš alá komunismus...seš tady, buď rád, drž hubu a krok, dělej co ti říkáme a nic se ti nestane Russla II i Centa jsem viděla na živo. Russel II přes své stáří a enormní sportovní vytížení je hřebec naprosto zdravý, suchého fundamentu, pevné horní linie a výborného charakteru. Nikdy dosud v českém chovu nestál hřebec takovéto nebo porovnatelné výkonnosti. A pro svaz ČT není dost dobrý... takže pro mě zase není dost dobrý takový svaz A tak, pokud vše dobře dopadne, bude malý Cento také zapsán do slovenského teplokrevníka.

Jsem se tu trošku vybrečela mimo téma...

Ano o těchto vím, ale právě jen o těchto. Zajímala by mě ale přeci jenom ta statistika. Psala jsem do Arcusu, tak počkám na odpověď.

9.2.2017 13:03
Dep

XXX.XXX.37.60

Já už se nedivím ničemu, po tom co se děje v tom našem slavným svazu ;). O Centovi jsem jednu dobu dosti přemýšlela, ale nenašla jsem žádné potomky, tak jsem raději od něj upustila.

trouba

9.2.2017 19:36
trouba

XXX.XXX.252.37

17.2.2017 16:26
22verunka

XXX.XXX.233.10

Holky nevite zda hrebec Russell jeste letos pousti v cr?

17.2.2017 17:18
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Oťásek napsal(a):
Já vlastně vůbec nerozumím lidem, co o tom všem rozhodují...

hodnocení exterieru hřebce Cento Lano Arcus je mi rovněž trošku záhadou v porovnání s hodnocením jiných hřebců...Na stránkách Arcusu o něm píší, že je typický svojí extrémní silou odrazu, na parkuru je pozorný a má výbornou práci hřbetu. Je to velice inteligentní kůň. Při práci pod sedlem je přirozeně temperamentní, zároveň velice citlivý, avšak dobře jezditelný, jak sami můžete posoudit, kdy všechny parkury absolvuje na jemném gumovém udidle bez podpínky. Jeho exteriér je dle mého více než uspokojivý:):) což doporučuji skouknout na vlastní oči. No nechtěli byste aby takové vlastnosti měl Váš odchovanec?

My máme roční kobylky po Russel II a jelikož se nepodařilo ho prosadit do chovu ČT / Slováci nejsou blbý, tak olympionikem nepohrdli/ kobyly jsme přehlásili do ST a bylo vyřešeno. Na moje dotazy na svaz chovatelů, proč tomu tak je mi odpověď dorazila. Je to jejich rozhodnutí, mají na to právo, vysvětlení podávat nemusí...Já se ptám. jak to, že nemusí? Jsou přeci svaz chovatelů, já jsem chovatel, mám exteriérově velmi pěknou a dobře hodnocenou klisnu s dobrým s výkonností, zařazenou v AP, tak mám na své otázky a následné odpovědi právo /ale co je právo v právním státě?/ Jednání mi přišlo spíš alá komunismus...seš tady, buď rád, drž hubu a krok, dělej co ti říkáme a nic se ti nestane Russla II i Centa jsem viděla na živo. Russel II přes své stáří a enormní sportovní vytížení je hřebec naprosto zdravý, suchého fundamentu, pevné horní linie a výborného charakteru. Nikdy dosud v českém chovu nestál hřebec takovéto nebo porovnatelné výkonnosti. A pro svaz ČT není dost dobrý... takže pro mě zase není dost dobrý takový svaz A tak, pokud vše dobře dopadne, bude malý Cento také zapsán do slovenského teplokrevníka.

Jsem se tu trošku vybrečela mimo téma...

Ano o těchto vím, ale právě jen o těchto. Zajímala by mě ale přeci jenom ta statistika. Psala jsem do Arcusu, tak počkám na odpověď.

Osobně bych řekla, že hodnocení pro zapsání toho či onoho koně do chovu jsou značně ovlivněna tím, kolik koní daného plemene vlastní ten který člen rady plemenné knihy nebo předsednictva svazu daného plemene a jací koně to jsou. Nebudou si přece do chovu pouštět zvíře, které by mohlo potencionálně zastínit to/ta jejich... Je to hnusné, ale je to tak. A u hřebců obzvlášť, z těch jsou přece hned peníze formou připouštěcího poplatku od kobyly, takže to vám raději budou stokrát opakovat, že zrovna váš kůň není to pravé ořechové v porovnání s koňmi, kteří jsou hodnocení jen ubohou 7 za exteriér či cokoliv jiného a v chovu, světe div se, jsou aniž by prokázali dobrou sportovní výkonnost nebo vysoce nadprůměrnou kvalitu potomstva.
A to se potom jeden potkává v chovu se zmetečky, co by za hranicemi těžce pohořeli, zatímco kvalitní zvířata jsou stahovaná na max na obvodu holeně nebo hrudníku či KVP, jen aby oněm zmetečkům nemohla konkurovat.
Myslím si, že ve svazech konkrétně co do výběru koní do PK jednoznačně chybí objektivita a nezaujatost posuzujících komisařů a není to problém jen jednoho svazu u jednoho plemene koní.
Osobně obdivuji a rozhodně bych v Čechách zavedla topolčianský přístup. Byla jsem tam jak na předvýběrech, tak na VZ a komisaři jsou naprosto nestranní a hodnotí koně jen podle toho, jaký je a ne podle toho, kdo je jeho majitel. Navíc veškeré rozhodnutí jsou schopní rozumně odůvodnit, takže se nestane, že byste měli známku např 6,9 za pohyb a nevěděli proč. Coby zaměstnancům státního podniku je jim de facto u zadní části těla, který kůň se dostane nebo nedostane do chovu, ale musí splnit zákonem dané kritéria a posuzovaní jsou všichni stejně. To u nás zatím prostě není.

17.2.2017 23:12
gudur

XXX.XXX.23.9

Russel teď stojí a pouští ve Francii :(.

18.2.2017 08:34
22verunka

XXX.XXX.233.10

gudur napsal(a):
Russel teď stojí a pouští ve Francii :(.

Dekuji myslela jsem si ze uz je pryc. Nevite nahodou zda se daji sehnat ins.davky?

valirya

18.2.2017 10:27
valirya

XXX.XXX.48.22

Tipla bych si že p. Muller určitě bude mít mražené.

18.2.2017 11:10
22verunka

XXX.XXX.233.10

Diky zkusim ho kontaktovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík