Cítíte pohyb hříběte v břichu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Frida1

10.2.2017 02:47
Frida1

XXX.XXX.103.252

Krásný den všem. Mám dilema. Klisna prvnička vyšetřená na 14 dnech a podruhé na 4. měsíci a u obou pozitivní na březost. Poprvé jsem cítila čitelně pohyby na konci sedmého měsíce dva dny za sebou a od té doby nic, jen pohyb svalstva... Je to normální? Stalo se to někomu, že by prostě do konce necítil pohyby? Mám tu i druhou březuli a u té cítím pohyby pravidelně už od konce šestého měsíce... Mám z toho hlavu v pejru... Termín má 4.4.2017... Díky všem a případnou reakci :) Mějte se krásně!

10.2.2017 09:19
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Čím je kobyla bližšie k pôrodu tým je pohyby cítiť menej. Žriebä je väčšie a má menej miesta. Nestresovala by som sa

10.2.2017 09:52
konarka13

XXX.XXX.228.22

Mám kobylu se stejným datem ohřebení, a vždycky když jdu "zase" ochytávat, její výraz hovoří za vše , v tom jejím panděru už nemůže být moc místa na nějaké velké pohyby.Takže souhlasím s katkaa1

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2017 09:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ako píše Katka, zozačiatku boli pohyby citeľné viac, pár posledných mesiacov pred pôrodom už takmer vôbec. A narodila sa zdravá(klopem na drevo) kobylka, ani nebola veľká.

10.2.2017 10:45
Horsana

XXX.XXX.40.140

U mojej kobyly boli pohyby viditeľné do posledného trimestra, malý tam robil strašné veci.
Práve čím je bližšie k pôrodu, tým viac sa žriebä hýbe, pretože musí kompletne zmeniť svoju polohu, aby mohlo vyjsť cez pôrodné cesty správne.
Ak z nejakých príčin tieto zmeny polohy nevykoná, je prúser.

Akurát tie pohyby v poslednom trimestri sa už dejú v hĺbke a ak ste kobylu správne menežovali, tak si stihla vytvoriť aj tukové zásoby, takže tie pohyby tlmia.

Krásne video, kde je všetko pekne znázornené: https://www.youtube.com/watch?v=YtnRlHwTf58.

10.2.2017 11:10
22verunka

XXX.XXX.130.170

Ja chodila osahavat pupiky kazdy den i nekolikrat az jsem si prisla jako blazen. Dobre jsou pohyby videt ted v zime kdyz kobyla pije studenou vodu. Byl tyden kdy jsem si rikala ze tam snad neni nic a tyden zas ze tam musi byt malej certik. Dobre jsou poznat pohyby kdyz polozite ruku asi 10 az 15 cm za veminko smerem na pupik. Tam je hribe citit nejlepe.

10.2.2017 12:15
Dep

XXX.XXX.37.60

Horsano to video je parádní, kde jste k němu přišla?
A válení u klisny při porodu je normální? Já bych asi byla šílená strachy.
Hříbě jsem ještě nikdy žádné neměla. Otelila jsem spoustu kraviček, ale když vidím jak to může dopadnout, tak se do hříbátka raději ani nepouštím. Aneb syndrom majitele smajlík.

10.2.2017 12:40
Horsana

XXX.XXX.40.140

Máme podobné výukové video pre študentov, ale keď som čakala na to, kedy sa bude žrebiť moja kobyla (termín som netušila, iba odhadom), tak som si v zúfalstve a snahe nezblázniť sa pozerala na yotube kadečo o pôrodoch a našla som aj to video.
Je to fascinujúce, čo tam ten malý tvor musí vykonať za presuny.

Váľanie sa je normálne, kobyla pociťuje v bruchu dyskomfort a váľa sa rovnako ako kôň, ktorý má koliku a bolí ho niečo niekde v bruchu.

No kravičky sú iná káva, to je omnoho horšie, ako kobyla.

V živote by ma nenapadlo pripúšťať dobrovoľne kobylu, nemám tak pevné nervy, heh, aby som toto dala ešte raz, bolo to strašné martýrium, nakoniec sa ožrebila medzi dvoma kontrolami sama, ako inak :).

10.2.2017 14:35
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Pred pár rokmi sa nám jedna kobyla pri rodení váľala a tak sa zavalila do rohu boxu, že ju odtiaľ vyndávali štyria chlapi
Skoro ma vtedy piclo behala som po susedoch kto by vedel pomôcť lebo dvaja sme s ňou nehli ani o centimeter a ležala na chrbte ako žena otočená ku stene, nohy skrčené, opreté o stenu že nebolo kam tlačiť žriebä. Doteraz nechápem ako sa do tej polohy dostala, ale nechcem si ani predstaviť čo by sa stalo keby sme pri pôrode neboli. Odvtedy sme mali 2 žriebätá a pred termínom som bola ako guča nervov, našťastie hento bola iba fakt blbá zhoda náhod

Přidejte reakci

Přidat smajlík