Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

EliandFrodo

12.2.2017 11:06
EliandFrodo

XXX.XXX.214.254

Dobrý den,
má někdo zkušenost s prodejnou www.4horse.cz
Nebo s biothanem?

Pro a proti..

12.2.2017 13:48
deauville

XXX.XXX.175.69

Cca pře rokem v Zooproduktu v Týništi nad Orlicí jsem si koupila bezudidlovou uzdečku z biothanu od značky 4horse (viz http://www.4horse.cz/Bitless-Bridle-d97.htm ). Stála téměr 2 000 Kč, byla o něco dražší než ji inzerují na webu.

Potřebovala jsem tehdy rychle nějakou bezdudidlovku (kůň udidlo nesnese), ale ne provazovku (koně odírají na nose). Jela jsem kolem, v Zooproduktu měli jen tento typ, takže jsem moc nezkoumala a vzala ji.

A byla jsem hodně zklamaná. Jedna věc je, že tento typ (se zkříženým tažným užděním) koni nevyhovuje - za to nemůže výrobce, ani materiál. Ale - uzdečka je mizerně ušitá - neoprenové vypodložení nánosníku je neuvěřitelně odfláknutě přišité, křivé švy, krabatí se. U uzdečky za téměř 2 000 Kč bych čekala kvalitnější práci. A hlavně - nedokázala jsem uzdečku napasovat na koně - v Zooproduktu řekli, že velikost je univerzální, že se dá nastavit do velikosti cob/full. Můj kůň je velikost cob, ale ať jsme se s uzdečkou trápili, jak chtěli, pořád koni někde odstávala (zvlášť lícnice)... Takže nakonec jsem si koupila uzdečku Micklem od Horseware a tahle skončila ve skříni.

Já už nic z biothane nechci. Je určitě super, že se tento materiál snadno udržuje (to mě taky nalákalo...), ale osobně mi přijde hodně jemný, nevím, jak to popsat, ale už z principu prostě nemůže přiléhat, snad jedině kdyby to bylo ušito koni zcela na míru. A to ušití, za které jsou odpovední ve 4horse, je teda také zoufalé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2017 15:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tiež máme niekoľko vecí od 4horse na jazdenie, ale viem o biotanových značkách, ktoré sú kvalitnejšie a za porovnateľné ceny. Jediná nevýhoda je, že nie sú bežne dostupné na cz/sk trhu.
Čo mi fakt vadí na 4horse veciach je to, že strašne rýchlo hrdzavejú krúžky. Máme vlanajšie uzdečky, kupovali sme ich pred sezónou 2016 a už po prvých tréningoch bola na krúžkoch hrzda... na druhej strane, p.Schovánková je veľmi ochotná, urobí hocijakú úpravu, aj opravu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík