Koně po, duchovní" stránce - jak to vlastně je?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2017 23:55
skip50

XXX.XXX.198.17

Nedávno mi pomáhala s mou mladší kobylkou jedna moc milá paní která se mimo jiné zabývá různými energiemi atd. Nebyla jediná kdo už mi tuhle, problematiku" tak trochu nastínil, velmi mě tohle téma zajímá.
Např. pokud má člověk s koněm dobrý vztah může se kůň na něj, napojit", ulehčit člověku třeba když je nemocný, něco převzít na sebe... Sama jsem zažila dva případy(možná jen blbá náhoda) první: kamarádka měla problémy s nohou po nehodě-šla na operaci jenže ta se lékařům příliš nepovedla tak nastaly komplikace - ihned co se tohle kamarádce stalo tak její kůň začal mít podobný problém - kamarádka s pak za koněm sedla do boxu a prosila ho aby tu její tíhu nepřebíral, aby se už uzdravil a světe div se kůň se začal rapidně zlepšovat. Druhý: měla jsem nepříjemné déle trvající střevní potíže, na to má kobyla začala mít stejně dlouho trvající průjem a bolesti břicha...
Nechápu to, vše ustálo co si člověk s koněm promluvil nebo jsem se vyléčila. Vše bylo také pod dohledem veta, tohle nejsou jediné případy, sama ta paní co mě s tímto seznámila mi vyprávěla plno jiných...
Co myslíte? Může existovat nějaké takovéhle silné pouto s koněm? Takové propojení? Máte jiné příběhy s podobnou tématikou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2017 01:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vyprávěla mi kamarádka, když dostala rakovinu, začala přemýšlet, co se svými koňmi. Domluvila se, kam půjdou, kdyby byl průběh léčby náročnější, než počítala a pokud by se nemohla už postarat. Starého valacha, kterého měla spoustu let a který byl problematický chováním mezi koňmi, s chronickými pohybovými problémy, už nikomu nenabízela, aby se nedostal do špatných rukou a někdo se z něho nesnažil dělat provozáka a rozhodla se, že pokud se její stav zhorší, nechá ho po dohodě s vetem uspat. Kůň celou dobu její léčby procházel podobnými stavy jako ona, v době kdy jí bylo hůř ztratil chuť do života, byl apatický, nejevil o nic zájem, špatně žral, zmatněla mu srst. Když jí pak bylo lépe, ožil i její kůň. Říkala, že to bylo zvláštní, protože kůň měl stále stejný režim, nic se pro něho neměnilo, ale jako by citlivě reagoval na její stav.

A z mé zkušenosti. Dostal se ke mě starší valach. Majitelka ho měla deset let a když měla jít na operaci, tak mi ho přivezla. Valach v té době byl v pořádku. Bývalá majitelka pak procházela složitým obdobím se zdravotními komplikacemi a valach u nás na tom byl najednou stejně. Stal se z něho kůň přitahující nemoci a úrazy jako hromosvod. Když se po půl roce majitelce začalo dařit lépe, kůň se začal zlepšovat a od té doby je ok.
Mohou to být náhody, kdo ví.

13.2.2017 06:47
peggi16

XXX.XXX.41.2

Na náhody moc nevěřím, nic se neděje jen tak, bez příčiny. Když může být něco podobného mezi člověkem a psem nebo kočkou, proč by to nemohlo být i mezi člověkem a koněm.
Ale v každém případě je to zajímavé, co tu píšete...takové zvláštní.
Navíc si myslím, že zvíře cítí, pozná, jak je člověku a tak nějak se to odráží i v něm. Na vzdálenosti asi nezáleží.

13.2.2017 08:15
kapička

XXX.XXX.77.39

Já znám případ, kdy jeden majitel má koně, několik koní, včetně důchodců, a nic moc neřeší. Když nastane problém, tak vyhodnotí ohrožuje/neohrožuje život, v prvním případě volá veta, v druhém se kůň sleduje jestli se problém zlepšuje/zhoršuje a podle toho buď nevolá nebo volá veterinář, případně se to s ním jenom zkonzultuje po telefonu. Koně prospívají, skoro nemarodí, úrazy si nepřivozují, veterináře vydají prakticky jen na očkování nebo odběr krve.
Jiný majitel má koně mladé, řeší snad každý prd, veterinář se volá hned při jakémkoliv náznaku problému. A takových zdravotních komplikací, i nejasného původu, to jsem neviděla... Veterináři si u něj jednu dobu pomalu podávali dveře.
To si tak říkám, že to nemůže být samo sebou a musí být něco, co tohle ovlivňuje. Se říká, že psychika je velmi mocná, tak jestli to funguje i u těch koní a jedni ze svého majitele cítí pohodu, tak jsou taky klidní a druzí jestli cítí naopak nervozitu a stres... Čert ví...

13.2.2017 09:01
koně

XXX.XXX.205.252

Souhlasím s kapičkou.
Koně jsou velmi empatičtí tvorové.Myslím, že je důležité nehledat a neřešit každý nesmysl.Přivodíte tím jen stres a stres pak navozuje nepohodu a dlouhodobá nepohoda logicky přejde v nemoc.
Neustálé obhlížení, pozorování sledování, omakávání, nemůže dělat nikomu dobře.
Mám zkušenosti, že tohle hodně dělají neurotické majitelky.Bojí se koní, bojí se s koněm pracovat, bojí se jezdit.Ale zas koně mít chtějí, protože se jim od dětství líbili.Tak hledají na svých miláčcích, zdravotní problémy, aby nic nemusely.Takové zdůvodnění vlastní neschopnosti.
A kůň, který byl třeba jinde normálně zdravý, najednou chodit prostě nemůže.Protože kdo hledá, najde

Neregistrovaný uživatel

13.2.2017 14:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

U koně prostě člověk nenahraje nic...Pozná snad všechno.Prokouknou i jestli je s nimi člověk rád a má je opravdu rád..Já s nimi trávím čas denně několik hodin a to mezi koněm a mnou udělalo vážně silné pouto.

13.2.2017 19:15
Horsana

XXX.XXX.40.140

Mala som starú kobylu, na ktorú som bola veľmi naviazaná, ona na mňa asi menej, ale vedeli sme svoje.
Nebývala veľmi chorá, nikdy nemala koliku, dožila aktívnym životom v stáde (jej smrť by vydala minimálne na novelu a vlastne od tej doby som bola ochotná naozaj uveriť, že medzi nebom a zemou a koňmi niečo magické je) a ak ona krívala na pravú zadnú, ja som si na druhý deň podvrtla pravú nohu, keď mala vred na pravom oku, mne o dva dni na to vletela do pravého oka osa.

Raz si na Dušičky upchala pažerák a mne sa od hrôzy z večera do rána vyhádzal na tvári lišaj, alebo proste niečo, čo som nikdy nemala a kým som sa strachovala kvôli recidíve ako šialená, tej veci som sa nevedela zbaviť...

14.2.2017 13:52
johnt

XXX.XXX.89.111

Ano, ono určitě existuje to něco mezi nebem a zemí...případ mé kamarádky-mladé holčiny, která si koupila klisnu, která v pozdějším věku trpěla na zánět dělohy, skončila i na veterinární klinice-skoro umřela. Musely dělat každý měsíc výplachy...holčina (majitelka) otěhotněla a krátce po porodu umřela...po nějaké krátké době se u nás objevil její táta kvůli krmení pro koníky a mimojiné se zmínil, že čekal hrůzu z toho jak to zvládne tuhle nemocnou klisnu ošetřovat a ono nic...klisna je bez zánětu, výplachy se dělat nemusejí...přitom ta klisna s dělohou se trápila dost dlouho-nemohla mít hříbata a ošetřování klisny se muselo provádět pravidelně již několik let a vyléčit se to nedá...
Ale abych nebyla jen u kamarádky, tak má klisna byla na mne v čase mého těhotenství také napojená a to tak, že jak mi rostlo bříško, tak i jí stejně, a před mým porodem vypadala stejně jako já...jakmile jsem porodila já, tak i jí bříško splasklo a vypadala vždycky tak, jak vypadala, když měla po porodu ona a co víc...dokázala na dálku stáhnout mé porodní kontrakce až bylo i poznat, že to kapánek rozhodilo i pány doktory včetně primáře-hrozil mi v ten moment císařák, protože já nevěděla kdy mám tlačit, nic, prostě jsem přišla o porodní bolesti při porodu...tahle kobyla se dokáže na mne napojit i na dálku, když jí bylo zle a -já zachytila její SOS a skutečně-když jsem k ní přiběhla (podotýkám, že to bylo v čase, kdy jsme se celá rodina chystala na kutě a já v noční košili) a viděla jsem, že je opravdu chromá a hodně bolestivá... Nyní mi marodil pes a asi 14 dní, když jsem řešila zdravotní stav psa ( a přitom to byl můj pes a řekla bych a budu tvrdit, že to byl můj osudový pes) tak mi marodily holky a vůbec se nemohly z pitomýho nachlazení dostat...psa jsem musela uspat, protože už trpěl a pochopila jsem, že šanci vyléčit se už nemá, jenom by trpěl ještě nějaký den než by umřel sám...a přesně v ten den, kdy jsme se s ním všichni rozloučili a psa jsem nechala uspat, tak i mé holky se najednou uzdravily-jen tak jako když proutkem se mávne...
A podobných zážitků mám více...

15.2.2017 01:14
skip50

XXX.XXX.198.17

Moc dekuji za tolik reakci! Necekala jsem to... Tohle tema me naprosto v posledni dobe, uchvatilo" - jestli znate ten pocit kdyz se necemu snazite prijit na kloub a pomalu ani nemuzete spat. Na netu jsem nasla dve knizky s podobnou tematikou (Tao kone a S konem mezi svety) tak jsem dnes objednavala. Pokud jeste mate nekdo nejaky podobny pribeh, tak sup sem s nim! Velmi rada si poctu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík