Krmiva v BIO kvalitě, kde sehnat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2017 12:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Koně v eko hospodářství, musí mít větší část KD v bio kvalitě. Poradíte, kde sehnat?
Děkuji Zuza.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2017 13:22

Nase staj taky presla k ekologickemu hospodarstvi, seno a slamu maji vlastni (nejsem si jista jak je to s certifikatem bio, ale kdyz jsou uznani jako ekohospodarstvi a seno je vlastni, asi nemusi mit), my majitele si dokupujeme bio granule s certifikatem od Bocusu (maji v nabidce bio vojtesku a smes equibo bio) a nebo od Mikropu. Cenove dosti podobne "normalnim" granulim, rozdil je v radech desetikorun :).

20.2.2017 13:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nase staj taky presla k ekologickemu hospodarstvi, seno a slamu maji vlastni (nejsem si jista jak je to s certifikatem bio, ale kdyz jsou uznani jako ekohospodarstvi a seno je vlastni, asi nemusi mit), my majitele si dokupujeme bio granule s certifikatem od Bocusu (maji v nabidce bio vojtesku a smes equibo bio) a nebo od Mikropu. Cenove dosti podobne "normalnim" granulim, rozdil je v radech desetikorun :).

Děkuji.

20.2.2017 13:28

Udajne Mikrop ma i vitaminovou smes Mikros, ktera je bio, tvrdil to nekdo primo z Mikropu, ale na strankach to uvedene nemaji. V podminkach pro eko hospodarstvi jsem se ale docetla, ze kun nechovany na maso/mleko muze byt do 10% krmne davky krmen beznym krmivem, takze bych rekla, ze vitaminy do toho nutne nespadaji :).

20.2.2017 13:31
loufan

XXX.XXX.155.190

Seno v bio prodává tuším paní Halenková z Chrastic. Má chov starokladrubských vraníků. Prodává kulaté balíky kus 400Kč asi...?

20.2.2017 16:25
deauville

XXX.XXX.175.69

Nepíšete, jestli se se to týká objemového krmiva (seno), nebo jádra. Seno v bio kvalitě asi není tak těžké sehnat. Co se týče jádra, nechci být konkrétní, ale setkala jsem se s tím, že stáje, které hospodaří v eko hospodářství, zajišťují jen objemové krmivo, dokrmování jádrem nechávají na majitelích koní, kteří na bio granule (oves, ječmen) kašlou. Jak to pak ustajovatelé vykazují, nevím.

Jak už uvedl/a Csmtr, Mikrop Čebín má i bio doplňkovou směs, ale teda z mé zkušenosti je distribuce naprosto zoufalá. Asi záleží na tom, jak daleko se nacházíte od Čebína a kolik koní chcete takto krmit.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2017 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A neoznačuje naše legislativa slovem BIO pouze potraviny? Jenom jsem to někde zaslechl takže nic netvrdím.

20.2.2017 17:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

deauville napsal(a):
Nepíšete, jestli se se to týká objemového krmiva (seno), nebo jádra. Seno v bio kvalitě asi není tak těžké sehnat. Co se týče jádra, nechci být konkrétní, ale setkala jsem se s tím, že stáje, které hospodaří v eko hospodářství, zajišťují jen objemové krmivo, dokrmování jádrem nechávají na majitelích koní, kteří na bio granule (oves, ječmen) kašlou. Jak to pak ustajovatelé vykazují, nevím.

Jak už uvedl/a Csmtr, Mikrop Čebín má i bio doplňkovou směs, ale teda z mé zkušenosti je distribuce naprosto zoufalá. Asi záleží na tom, jak daleko se nacházíte od Čebína a kolik koní chcete takto krmit.

Týká se to jádra. Seno má ustajovatel v kvalitě bio, dělá si ho sám z horských luk.
Mám koně dva, polofjorda, ten jádro nepotřebuje a velkou kobylu, kříženku, ta bez příkrmu být nemůže. Takže potřebuji pro kobylu jádro v bio kvalitě. Záleží mi na tom, aby bylo vše v pořádku. A nemusela bych s sebou pokaždé cukat, když někdo přijde. Podmínky ustájení jsou natolik dobré, abych vyšla vstříc.

20.2.2017 17:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

loufan napsal(a):
Seno v bio prodává tuším paní Halenková z Chrastic. Má chov starokladrubských vraníků. Prodává kulaté balíky kus 400Kč asi...?

Děkuji, seno máme

20.2.2017 17:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pročítala jsem složení Equibo bio, ale nevyhovuje mi. Takže se nejspíš pokusím sehnat bio ječmen a doplním ho tím, co kobyla potřebuje. To by mohlo projít, jako to doplňkové krmivo. Které je povolené.

20.2.2017 17:48
deauville

XXX.XXX.175.69

sisi58 napsal(a):
Pročítala jsem složení Equibo bio, ale nevyhovuje mi. Takže se nejspíš pokusím sehnat bio ječmen a doplním ho tím, co kobyla potřebuje. To by mohlo projít, jako to doplňkové krmivo. Které je povolené.

Zkuste se podívat po tom Mikropu - http://www.mikrop.cz/Portals/0/produkty/EKO-CZ-03-16_web.pdf

My jsme od nich kdysi brali jiné krmivo (granule, pro 3 koně) a moc nám vyhovovalo, ale jak už jsem psala, distribuce byla tragédie, takže jsme nakonec skončili u Spillers. Ale třeba se to už u nich změnilo.

20.2.2017 18:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

deauville napsal(a):
Zkuste se podívat po tom Mikropu - http://www.mikrop.cz/Portals/0/produkty/EKO-CZ-03-16_web.pdf

My jsme od nich kdysi brali jiné krmivo (granule, pro 3 koně) a moc nám vyhovovalo, ale jak už jsem psala, distribuce byla tragédie, takže jsme nakonec skončili u Spillers. Ale třeba se to už u nich změnilo.

Děkuji, kouknu.

Nanny

20.2.2017 20:17
Nanny

XXX.XXX.199.180

Dneska jsem náhodou narazila na tohle: http://www.feedshop.cz/e-shop/kone/krmiva-a-pamlsky/bio-krmivo/.

20.2.2017 21:07

Sisi, prosím, k čemu je dobré, když je hospodářství s koňmi v ekozemědělství? Že jsou dotace na půdu o pár tisíc vyšší? Neorientuji se v tom, tak se ptám. U masného skotu tomu rozumím, ale u koní? Děkuji za upřesnění.

20.2.2017 21:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sisi, prosím, k čemu je dobré, když je hospodářství s koňmi v ekozemědělství? Že jsou dotace na půdu o pár tisíc vyšší? Neorientuji se v tom, tak se ptám. U masného skotu tomu rozumím, ale u koní? Děkuji za upřesnění.

Nejde o to mít zrovna ekozemědělství s koňmi, spíš jde o to, že koní je potřeba méně něž třeba oveček a na rozdíl od kraviček, se o koně budou i nadále starat majitelky koníků. Takže pro ustajovatele lepší než jiné VDJ.
Vyjdeme si s pánem vstříc, on bude mít příslušný počet zvířat a mi pro koně k dispozici pastviny v eko kvalitě. O nic jiného nejde.
Jsou tam určitá omezení např. právě krmivo, pak taky odčervování. Léčení nemám ještě tak docela prostudované, ale běžné medikamenty se používat mohou.
Taky je hlídané ustájení ( musí být), což je plus pro koně, voda, sůl. Je toho víc. Ale nevidím tam žádné omezení, spíš klady pro koně.
Je to hodně hlídané. Mě to nevadí, koní si hledím, ale někteří majitelé by eko zemědělství nemohli mít nikdy
Dotace nejsou vyšší, než u jiných zvířat.
Ale koně třeba mohou být, na rozdíl od krav, i v chráněném vodním pásmu. Žádné jiné zvíře ne.
Bude to ještě zajímavé. Ale je to výzva

20.2.2017 22:20
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

sisi58 napsal(a):
Týká se to jádra. Seno má ustajovatel v kvalitě bio, dělá si ho sám z horských luk.
Mám koně dva, polofjorda, ten jádro nepotřebuje a velkou kobylu, kříženku, ta bez příkrmu být nemůže. Takže potřebuji pro kobylu jádro v bio kvalitě. Záleží mi na tom, aby bylo vše v pořádku. A nemusela bych s sebou pokaždé cukat, když někdo přijde. Podmínky ustájení jsou natolik dobré, abych vyšla vstříc.

Včera jsem koupil nahý oves v Zvíkově u ČB. Mně na tom nezáleží, ale dle inzerátu v biokv.

21.2.2017 07:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Včera jsem koupil nahý oves v Zvíkově u ČB. Mně na tom nezáleží, ale dle inzerátu v biokv.

Děkuji za typ.

21.2.2017 07:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Můžete přidat něco bližšího? Našla jsem AGRA Zvíkov, ale nejsou dostupní. Nefungují jim stránky, opsané z rejstříku

21.2.2017 09:51
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

sisi58 napsal(a):
Můžete přidat něco bližšího? Našla jsem AGRA Zvíkov, ale nejsou dostupní. Nefungují jim stránky, opsané z rejstříku

Http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2870173/nahy-oves-bio/

bral jsem od něj nahý, žlutý a černý oves.

21.2.2017 10:24
vattunka

XXX.XXX.129.153

No takže dotace jsou samozřejmě na EKO vyšší než na běžné zemědělství..jsme také vedeni jako EKO, ideální je krmit pouze seno, bez příkrmu, pokud je to nutné pak shánět někoho kdo to má v Bio kvalitě a má na to certifikát.Odčervení se dává běžně normálně, tak jako léky od veta, o všem se musí vézt záznam.

21.2.2017 14:30
deauville

XXX.XXX.175.69

A pak jsem si ještě vzpomněla na německou značku Mühldorfer - velmi kvalitní (cena odpovídá), dřív jsme také brali, ale taky trochu problémy s distribucí. To se také ale možná dost zlepšilo.

Bio sortiment zde: http://www.feedshop.cz/e-shop/kone/krmiva-a-pamlsky/bio-krmivo/.

21.2.2017 15:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

vattunka napsal(a):
No takže dotace jsou samozřejmě na EKO vyšší než na běžné zemědělství..jsme také vedeni jako EKO, ideální je krmit pouze seno, bez příkrmu, pokud je to nutné pak shánět někoho kdo to má v Bio kvalitě a má na to certifikát.Odčervení se dává běžně normálně, tak jako léky od veta, o všem se musí vézt záznam.

Ja jsem to napsala asi špatně. Myslela jsem to tak, že v eko zemědělství není kůň postavený nad krávy, co se dotací týče. Kolik to je, nemám páru.
Senem nakrmit kobylu 650 kg živé váhy, tak to myslím nehrozí. Možná, když by nejezdila.
Odčervení, dle majitele, nesmí být. Na pastvinách tečou potoky a jsme v CHKO. Cokoli, co škodí vodním živočichům, nelze. Jsem zvědavá, jaký přípravek proti mouchám seženu.
Určitě ještě nemám nastudováno všechno, ale některé věci už ano.

21.2.2017 15:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2870173/nahy-oves-bio/

bral jsem od něj nahý, žlutý a černý oves.

Oves je samozřejmě pro koně nejvhodnější, bohužel mi po něm kobyla blázní.
Ale kouknu, co mají, třeba se bude něco hodit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík