Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2017 14:51
DoubleBouble

XXX.XXX.25.254

S koněm chodíme do terénu všechno v pohodě nejsem jezdec úplný začátečník co se vedení koně týče ovšem když mám jít na jízdárnu jsem ve stresu a kobyla pak taky, jsem ve stresu z toho že mě někdo bude sledovat (nemyslím trenéra) myslím ostatní lidi ve stáji.. stále se učím co se přiježďování týče a už za dob střední jezdecké školy jsem byla dost nesvá když na naše hodiny jezdectví chodili "čumilové" co s tím mám dělat? jak se na ně s prominutím vy*rat ? Neřešit jejich kecy a podobně? mám to dost v hlavě a trápí mě to :-/ díky.

6.3.2017 15:17
katkaa1

XXX.XXX.43.146

No jedna z možností je naozaj to neriešiť a ísť si po svojom, alebo jazdiť keď tam nikto nie je. Vykázať z jazdiarne ostatných jazdcov a "čumilov" asi možné nebude..
Prípadne ešte je možnosť prijazďovať aj na nejakej lúke mimo v teréne, no ohraničená jazdiareň s kvalitným povrchom je predsa len pohodlnejšia.
Ja by som sa zamerala na zapracovaní na svojej psychike, predsa aj inokedy v živote sa dostaneš do situácie kedy budeš musieť vystupovať pred ľuďmi a obhajovať si to čo robíš. A vždy sa nájde niekto kto bude rýpať a komu sa to páčiť nebude, treba sa naučiť s tým žiť.

6.3.2017 15:44
lenacia

XXX.XXX.205.245

DoubleBouble napsal(a):
S koněm chodíme do terénu všechno v pohodě nejsem jezdec úplný začátečník co se vedení koně týče ovšem když mám jít na jízdárnu jsem ve stresu a kobyla pak taky, jsem ve stresu z toho že mě někdo bude sledovat (nemyslím trenéra) myslím ostatní lidi ve stáji.. stále se učím co se přiježďování týče a už za dob střední jezdecké školy jsem byla dost nesvá když na naše hodiny jezdectví chodili "čumilové" co s tím mám dělat? jak se na ně s prominutím vy*rat ? Neřešit jejich kecy a podobně? mám to dost v hlavě a trápí mě to :-/ díky.

Mám s tím stejný problém, kobča je dost koukavá, nové barevné kavalety, židle u jízdárny, čumilové.
Taky mi není příjemné že je tu soustředění s trenérem a všichni si vezmou židle a dřepí u jízdárny, kobylu to v tom rohu znervózňuje a já pak dostávám od trenérky vynadáno, ale tréninky jsou podle mě o tom uvolnit se neřešit tyhle rušivé elementy a makat na sobě, takže by nemuselo být od věci požádat, jestli by nemohli odejít.

Loolipoop

6.3.2017 16:49
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Na závodech čumilové taky budou a rozhodně neodejdou :D To není řešení.
Proboha neřešte lidi, bubáky a uvolněte se. smajlík Nic se neděje, je to Váš koník, Vy jste JEZDEC, jste v sedle pro svého koně a ne pro lidi.
Pusťte koně na jízdárnu na volno na 30minut, ať si to tam prohlédne, okouká si bubáky - bude se mu taky lépe pracovat a víc se na vás soustředit.

Jinak je úplně jedno, co si o Vás kdo myslí, nikdo nemá právo Vás soudit, jelikož každý jsme originál a každý jdeme vlastní jedinečnou cestou, podle vlastní svobodné vůle a vlastních rozhodnutích, do kterých je všem okolo šumák a které nikdo nemůže nikdy plně pochopit, protože nejsou Vy, tak jako Vy nemusíte chápat názory a cestu druhých lidí... tohle je přirozená věc - každý jsme jiný.

A jestli jste ve stáji, kde se řeší, jak kdo jezdí, nebo Vám do toho čumilové kecají, tak se toho neúčastněte, ignorujte... pokud to nejde pošlete je do míst určitých a nebo změňte stáj...
Žádný účený z nebe nespadl a ani profíci.
Já sem na jízdárně většinou tak soustředěná na práci, že ani nevnímám, že se někdo dívá a je mi to fakt úplně jedno, protože já v tom sedle jsem sama pro sebe a pro toho koně kvůli vzájemnému vzdělávání a hlavně pro zábavu a ne pro druhé.

Navíc se setkávám s tím, že lidé, co opravdu u koní umí si nedovolí komentovat něčí ježdění, protože chápou, že je to proces neustálého zlepšování se a sebevzdělávání a ani oni se s těmi vědomostmi nenarodili.

Jezdce "všechno vím, všechno znám" obcházím obloukem a nekomentuji, neřeším, protože vím, že pýcha předchází pád...

Proč je to pro vás tak důležité zavděčit se ostatním, aby se jim Vaše práce s koněm líbila?
Ti lidé tam budou, ať už je vnímat a řešit budete nebo ne, takže v rámci vašeho vlastního klidu je neřešte, tím, že o nich budete přemýšlet se akorát vyvedete z míry, což vám v sedle nepomůže.

Tím, že je budete řešit nezmizí, když je řešit přestanete a postavíte si před nimi pomyslnout kamennou zeď a budete dělat, že Vás nevidí, bude se vám jezdit daleko lépe... Soustřeďte se na koně a práci a ne na lidi, jak Vám ten kůň může věnovat pozornost, když vy ji nevěnujete jemu?

Nepodceňujte se, určitě si o Vás ti lidé nemyslí nic zlého, když se na Vás koukají. smajlík a pokud nic z toho nezabere, tak si je představte všechny nahé

6.3.2017 17:35
Žofi

XXX.XXX.80.55

Loolipoop napsal(a):
Na závodech čumilové taky budou a rozhodně neodejdou :D To není řešení.
Proboha neřešte lidi, bubáky a uvolněte se. smajlík Nic se neděje, je to Váš koník, Vy jste JEZDEC, jste v sedle pro svého koně a ne pro lidi.
Pusťte koně na jízdárnu na volno na 30minut, ať si to tam prohlédne, okouká si bubáky - bude se mu taky lépe pracovat a víc se na vás soustředit.

Jinak je úplně jedno, co si o Vás kdo myslí, nikdo nemá právo Vás soudit, jelikož každý jsme originál a každý jdeme vlastní jedinečnou cestou, podle vlastní svobodné vůle a vlastních rozhodnutích, do kterých je všem okolo šumák a které nikdo nemůže nikdy plně pochopit, protože nejsou Vy, tak jako Vy nemusíte chápat názory a cestu druhých lidí... tohle je přirozená věc - každý jsme jiný.

A jestli jste ve stáji, kde se řeší, jak kdo jezdí, nebo Vám do toho čumilové kecají, tak se toho neúčastněte, ignorujte... pokud to nejde pošlete je do míst určitých a nebo změňte stáj...
Žádný účený z nebe nespadl a ani profíci.
Já sem na jízdárně většinou tak soustředěná na práci, že ani nevnímám, že se někdo dívá a je mi to fakt úplně jedno, protože já v tom sedle jsem sama pro sebe a pro toho koně kvůli vzájemnému vzdělávání a hlavně pro zábavu a ne pro druhé.

Navíc se setkávám s tím, že lidé, co opravdu u koní umí si nedovolí komentovat něčí ježdění, protože chápou, že je to proces neustálého zlepšování se a sebevzdělávání a ani oni se s těmi vědomostmi nenarodili.

Jezdce "všechno vím, všechno znám" obcházím obloukem a nekomentuji, neřeším, protože vím, že pýcha předchází pád...

Proč je to pro vás tak důležité zavděčit se ostatním, aby se jim Vaše práce s koněm líbila?
Ti lidé tam budou, ať už je vnímat a řešit budete nebo ne, takže v rámci vašeho vlastního klidu je neřešte, tím, že o nich budete přemýšlet se akorát vyvedete z míry, což vám v sedle nepomůže.

Tím, že je budete řešit nezmizí, když je řešit přestanete a postavíte si před nimi pomyslnout kamennou zeď a budete dělat, že Vás nevidí, bude se vám jezdit daleko lépe... Soustřeďte se na koně a práci a ne na lidi, jak Vám ten kůň může věnovat pozornost, když vy ji nevěnujete jemu?

Nepodceňujte se, určitě si o Vás ti lidé nemyslí nic zlého, když se na Vás koukají. smajlík a pokud nic z toho nezabere, tak si je představte všechny nahé

Musím reagovat - krásně napsané! Ono práce s koněm začíná a končí vždycky v hlavě jeho jezdce a je to práce více psychická, než fyzická,... pro oba ;) :).

Neregistrovaný uživatel

6.3.2017 18:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Už máte takovou povahu a s tím asi nic nenaděláte. smajlík Víte, že stresaři se vyznačují většinou vyšším IQ? Tak to nepovažujte za zápor, ale za klad a je to.

6.3.2017 19:16
koně

XXX.XXX.205.252

DoubleBouble napsal(a):

Já bych se na ně vys... bez prominutí
Jiné řešení není.
Člověk, který s koňmi něco umí, něco dokázal, tak se vám rozhodně pošklebovat a vás shazovat nebude.Protože sám ví, že je to opravdová práce a někdy velmi náročná, dlouhodobá a nelehká.
Tudíž takový člověk nepostává kolem obdélníku a nepotřebuje si krátit dlouhou chvíli na úkor jiného.
Pro vás znepokojiví čumilové jsou většinou takové ty otravné pubertální dívčiny, co oblézají, aby jim někdo koně půjčil.Mají li svého, tak s ním rozhodně nic neukázaly.
Takže se soustřeďte, ať má pohodu vaše kobyla a znuděné star nechte, ať si kvokají

6.3.2017 21:21
jesie

XXX.XXX.35.242

Nezlobte se, zkusím trochu odlehčit...Představte si ten stres, když jsem chodila na jízdárnu, kde měla ustájeného koně i bývalá manželka mého současného muže.A ta mě opravdu, ale opravdu velmi nesnáší . Její oblíbenou činností bylo, se na mě chodit dívat (tenkrát jsem byla úplný začátečník) a s opovržením sledovat každou moji neschopnost (ona závodní, drezurní jezdec). Nakonec jsem zjistila, že i když je profík, tak zase neumí vytvořit se svým koněm tak krásný a blízký vztah jako já se svým Zrzkem ... Berte to tak, že na stres máte právo, ale nikdo není ve Vaší kůži. Sedíte tam v sedle Vy, jste to jen vy dva...kůň a jezdec. A možná jste mnohem lepší než ti, co Vás hodnotí. Jen to netušíte

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2017 21:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rozumim, ze pokud je nekdo stresar nebo nema vysoke sebevedomi, tak ze ho cumilove proste rozhazovat budou. Pokud to jde, take bych zkusila jezdit, kdyz je jich tam min.. Kazdopadne uz tu padla pravdiva poucka, ze ten, kdo opravdu neco umi, jen malokdy se plete do nekoho jineho pokud neni vyzvan.. A nazory ostatnich zkuste neresit

6.3.2017 22:15
keira

XXX.XXX.106.7

Já se vám divím, že vůbec máte kapacitu si všímat, kdo na vás při ježdění kouká. Když sedím na koni a snažím se ho přiježďovat, spolkne to absolutně všechnu moji pozornost. Pokud jezdím sama, jsem jakoby v bublině, jen já a kůň, nic jiného neexistuje. Pokud mám trenéra, jsem já, kůň a trenér. Ale často se stane, že mi někdo jiný něco řekne a já ho buď neslyším a nebo považuju v ten moment za zcela nedůležité mu věnovat jen ždibíček pozornosti a reagovat. Lidi to dost naštvává

Pokud se nedaří, tak o to intenzivněji řeším, co dělat jinak, aby se dařilo, a vůbec nevnímám okolí. Pokud se daří, konečně najdu kapacitu srovnat i sebe samu, abych tam vypadala hezky ukázkově. Pokud i to se zadaří, tak konečně zvednu oči, abych se podívala, kdo mi stojí okolo jízdárny a vidí, jak nám to krásně jde a jsem zklamaná, pokud to nikdo nevidí
Jinak jsou mi lidi fakt putna a to jsem taky stresař a trémista. Ale po koni prostě chci, aby věnoval plnou pozornost mně a já mu tu svou také dávám celou.

7.3.2017 05:51
lenacia

XXX.XXX.211.20

keira napsal(a):
Já se vám divím, že vůbec máte kapacitu si všímat, kdo na vás při ježdění kouká. Když sedím na koni a snažím se ho přiježďovat, spolkne to absolutně všechnu moji pozornost. Pokud jezdím sama, jsem jakoby v bublině, jen já a kůň, nic jiného neexistuje. Pokud mám trenéra, jsem já, kůň a trenér. Ale často se stane, že mi někdo jiný něco řekne a já ho buď neslyším a nebo považuju v ten moment za zcela nedůležité mu věnovat jen ždibíček pozornosti a reagovat. Lidi to dost naštvává

Pokud se nedaří, tak o to intenzivněji řeším, co dělat jinak, aby se dařilo, a vůbec nevnímám okolí. Pokud se daří, konečně najdu kapacitu srovnat i sebe samu, abych tam vypadala hezky ukázkově. Pokud i to se zadaří, tak konečně zvednu oči, abych se podívala, kdo mi stojí okolo jízdárny a vidí, jak nám to krásně jde a jsem zklamaná, pokud to nikdo nevidí
Jinak jsou mi lidi fakt putna a to jsem taky stresař a trémista. Ale po koni prostě chci, aby věnoval plnou pozornost mně a já mu tu svou také dávám celou.

Když to řeknu takhle, je pro mě úplně něco jiného pracovat s kobylkou v prostoru, který je třeba nějak ohrazen, tam si prostě hledím svého a jedu. Druhá věc je oprávko, které navíc není ani tolik prostorné jako velká pořádná jízdárna, a chybí mu ono ohrazení.
Mě samozřejmě nic jiného než ty lidi ignorovat nezbývá, ale z vlastní zkušenosti je něco jiného přijít se juknout na 5 minut na trénink, než si natahat k oprácku pět židlí a dřepět tam celou dobu a pít kafe a ještě mezitím hovořit na trenéra, který se má primárně věnovat mě. Něco by přecijenom měla zahrnovat jistá lidská slušnost. Kor ve chvíli, kdy mají oni přihlížející větší psy, kteří neposedně pobíhají všude okolo včetně oprácka.

7.3.2017 06:21
peggi16

XXX.XXX.41.2

Já mívám takové pořekadlo: komu se to nelíbí, ať mi pr...políbí. Kdybych měla vždy řešit, co si kdo o mně myslí, zbláznila bych se. Prostě se nad ně povzneste, řekněte si, že se jen tak přišli podívat, že se jim to třeba líbí. A jak tu padlo, kdo umí, nebude Vás odsuzovat (pokud je rozumný). Každý přece nějak začínal...jen málo jedinců dostalo talent od Boha, většinou se musí trénovat, trénovat a trénovat. Já jsem pod trenérem nikdy nebyla, jsem samouk (bohužel tady je to trochu složitější), a jestli někdo na mě čumí, tak ať čumí. Snažím se sedět správně, poleno nejsem, a koník pode mnou rád kluše (dokonce bez pobídek, jen na jednu pobídku, jiná holčina se na něm při klusu nadře, takže asi mu až tak nevadím na hřbetě).
Prostě to opravdu neřešte

7.3.2017 18:57
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tohle taky nemám ráda, taky jsem s koněm ráda sama bez většího obecenstva. Některé jízdárenské kolektivy jsou fakt nepříjemné (to není v současnosti můj případ).
Ono jen stačí, když jde člověk vyzkoušet nového koně na ježdění, je jasné, že to hned nepůjde perfektně a budou nějaké problémy. K tomu o lambrínu opřená celá (cizí) stáj člověku moc nepřidá.

Pokud tam jste s trenérem, tak se soustřeďte na něj a na koně. Jste tam vy tři dohromady, bojujete společně, je to vaše záležitost.

Jinak nejvíc keců mají právě ti, kteří zas tak skvělí nejsou, těm se přece podbízet nemusíte. Možná jste daleko před nimi a ani o tom nevíte. smajlík

Pokud je ve stáji ne moc příjemný kolektiv, tak buď můžete zkusit zapadnout, spřátelit se aspoň s nějakým členem, odejít a nebo si prostě jet jen svoji lajnu ( i když být sám v partě lidí je nepříjemné). Možná to chápu špatně, ale zdá se mi z vašeho psaní, že jste tak nějak mimo tu skupinu, nechápete je jako přátele nebo pohodové známé, před kterými nevadí, že se "ztrapníte". Vy jste v té stáji nová?

Neregistrovaný uživatel

7.3.2017 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No když už bude nejhůř a nebudete si vědět rady jak se nestydět, tak tady je návod. Určitě se Vám nebude nikdo smát, protože Vás nepozná a ještě se bude bát abyste mu neexplodovala do ksichtu.

7.3.2017 19:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No když už bude nejhůř a nebudete si vědět rady jak se nestydět, tak tady je návod. Určitě se Vám nebude nikdo smát, protože Vás nepozná a ještě se bude bát abyste mu neexplodovala do ksichtu.

Tak to mě fakt dostalo

7.3.2017 20:33
Žofi

XXX.XXX.80.55

No hlavně toto vidět na mě můj kůň, tak ho hledám na opačném konci republiky :-D :-D :-D.

9.3.2017 08:10
JanaLacko

XXX.XXX.54.38

A já přidám ještě jednu banální fintu k těm ostatním - hodně chvalte . Chvalte koně nahlas za každou maličkost, ono se mu to bude nejspíš líbit, vám to taky vštípí podvědomý pocit, že se vám daří (obvykle se při vyslovení pochvaly začne člověka navíc chtě nechtě uvolněně usmívat, čímž se aktivuje v mozku produkce "pohodových hormonů").
A kromě toho - ti co na vás koukají budou mít dojem, že se vám celou dobu perfektně daří přesně to, co chcete (jinak byste přece asi nechválila, žejo ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík