Eldička
XXX.XXX.210.224
Ahoj koňáci. Obracím se na vás s dotazem, jak odnaučit koně házet hlavou. Při kroku nic, při klusu taktéž nic, ale při cvalu jede hlavou jak na diskotéce. Sedlo mu nikde nevadí v pohybu, sedí mu jak by mělo. Záda ho nebolí, ale před pár týdny se nám lehounce natáhla šlacha. Zkoušeli jsme různé cvičení, i výměnu sedla ale nic. Martingal sice pořízený máme, ale nedávám ho, protože mi to přijde zbytečné ho ovazovat dalšími řemínky, kdyý je to možna možnost ho to odnaučit přirozeně. Už se nám to děje delší dobu, dělal to i před tou šlachou. Děkuji za všechny rady:).
Odnaučit házet koně hlavou?Co je to za nesmysl?Je třeba se zaměřit na důvod, proč to dělá a odstranit ho.Když háze hlavou při cvalu, tak je třeba se zaměřit na to, proč to dělá.Cval má určité kroky a může to mít příčinu s tou šlachou i kdyby byla lehounce natáhlá, Jinak bych koně teba zbytečně nenutila cválat, může se z toho vyvinout chromá noha apod.A ovazovat koně nesmyslnýma řemínkama je hovadina první třídy a souhlasím s tím, že je to absolutně zbytečné.Zaměřit se na příčinu a odstranit jí.
Eldička
XXX.XXX.210.224
gitule vrtule
napsal(a):
Odnaučit házet koně hlavou?Co je to za nesmysl?Je třeba se zaměřit na důvod, proč to dělá a odstranit ho.Když háze hlavou při cvalu, tak je třeba se zaměřit na to, proč to dělá.Cval má určité kroky a může to mít příčinu s tou šlachou i kdyby byla lehounce natáhlá, Jinak bych koně teba zbytečně nenutila cválat, může se z toho vyvinout chromá noha apod.A ovazovat koně nesmyslnýma řemínkama je hovadina první třídy a souhlasím s tím, že je to absolutně zbytečné.Zaměřit se na příčinu a odstranit jí.
Dělá to už delší dobu...psala jsem, že to dělal i před tou šlachou. Teď už je noha plně funkční. Taktéž jsem psala, že sedlo ho netlačí, ovazovaný není, má jen to, co potřebuje. Záda vyšetřený, kopyta v pořádku. Pracovali jsme na tom všem s trenérkou a stále hledáme důvod. Tento dotaz měl být hlavně na lidi, kteří mají stejný problém a inspirovat se od nich, jak to řeší oni.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zkoušeli jste změnit jezdce? Dělá to i pod někým jiným?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Dělal mi to kůň po táboře, i v klusu. Snažila jsem se jezdit na co nejvíce povolené otěži, usedět i jeho vyvádění a jakýmsi způsobem si toho nevšímat. Když přišel na to, že po hození hlavou nenásleduje rána do udidla, protože se jezdec lek, přestal to dělat. U Vás holt musíte přijít na příčinu, když to člověk nevidí, těžko se dá poradit.
Eldička
XXX.XXX.210.224
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zkoušeli jste změnit jezdce? Dělá to i pod někým jiným?
Bohužel, dělá to pod všemi.
Eldička
XXX.XXX.210.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělal mi to kůň po táboře, i v klusu. Snažila jsem se jezdit na co nejvíce povolené otěži, usedět i jeho vyvádění a jakýmsi způsobem si toho nevšímat. Když přišel na to, že po hození hlavou nenásleduje rána do udidla, protože se jezdec lek, přestal to dělat. U Vás holt musíte přijít na příčinu, když to člověk nevidí, těžko se dá poradit.
Já si osobně myslím, že ještě předtím než jsem ho neznala ho boleli záda, nebo nějaký úraz kdy začal kulhat a majitel s ním jezdil i přes to. Možna si to prostě už zafixoval. Já nevím, napadají mě už šílené zvěrstva :D.
Nikdoooo
XXX.XXX.49.86
Duvodu muze byt mnoho.:
1) bolest. Kdekoli. Noha, zada nebo zuby. Doporucuji zkontrolovat
2) moc utazeny namosnik/podpinka/cokoli
3) spatne udidlo. Kratke, uzke - ostre, moc tluste...
4) jezdec. Koni vadi jeho ruka nebo sed.
Koni neco vadi. Je treba zjistit co a to odstranit.
Ne odnaucit to, ze kun vam rika, ze je neco spatne!
Nikdoooo
XXX.XXX.49.86
5) a zkusenosti bychom nemeli oponenout, jiste. Pokud to dela je na jednom/na jednom typu mista, na podobnych, pak prave tam se mohlo stat neco z vyse uvedenych veci...