Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň mam 14 rokov a mám 10 mesačnú kobylku.
takže ide jar a my bývame na dedine a tu je strašne veľa múch.
Mám taký problém že tie malé potvory moju kobylku doslova mučia.
Strašne moc ju hryzú do pupku a do stehien má na nich samé chrastičky a ma ich aj krvavé.
preto by som sa chcela spýtať či nepozná niekto recept na domáci repelent proti muchám ktorí by som mohla na ňu striekať každý deň a niako by jej neublížil.
Je to veľmi súrne!
Za odpovede vopred ĎAKUJEM.
Já toho vyzkoušela dost (domácí i kupované) a stejně nic není stoprocentní. Ale alespoň to množství zredukuje.
Prý fungují některé ty drahé značkové koňské repelenty. Ale když si vezmu, že jednu lahvičku vystříkám na dva koně za dvě aplikace, tak bych dala za repelenty celé jmění.
Někdo koně stříká neostomosanem. To sice funguje, ale jako repelent se používat nemá.
Levná varianta je třeba Alpa (francovka) s hřebíčkem. Myslím, že dvacet hřebíčků do jedné lahvičky, ale poměr si někde ověřte. Snad se dá dohledat.
Taky někdo radil namíchat ocet a pivo. To nemám vyzkoušené.
Třeba někdo ještě poradí, sama jsem zvědavá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý deň mam 14 rokov a mám 10 mesačnú kobylku.
takže ide jar a my bývame na dedine a tu je strašne veľa múch.
Mám taký problém že tie malé potvory moju kobylku doslova mučia.
Strašne moc ju hryzú do pupku a do stehien má na nich samé chrastičky a ma ich aj krvavé.
preto by som sa chcela spýtať či nepozná niekto recept na domáci repelent proti muchám ktorí by som mohla na ňu striekať každý deň a niako by jej neublížil.
Je to veľmi súrne!
Za odpovede vopred ĎAKUJEM.
Domácí repelenty se orpavdu musí požívat každý den a bohužel jsou proti nim dnešní mrchy mouší dost imunní. Pokud mohu doporučit, tak investovat do Farnam Endure, nebo Absorbine Ultrashield, ale nevím jestli mohou i takhle mladí koně...
Jsou dobré v tom, že je není třeba stříkat denně, ale měly by vydržet většinou cca 7-10 dní. A nám se osvědčily, z velké části dokázaly odehnat i ovády, to jen tak nějaký repelent nesvede.
Ale 100% ochranu nezaručí žádný repelent, to byste musela koupit nějakou kvalitní síťovku.
A co sem tak zaslechla, tak i vysázení levandule v okolí stáje je výborný nápad jak odehnat mouchy.
Http://eshop.kamenny-olej.cz/img/p/48-95-large.jpg podívejte se sem repelent pro koně.