0015
XXX.XXX.106.7
Dobrý den,
jak moc závažné je podle vás diagnóza " dvojkové RTG a podotrochlóza II.stupně" u 12ti letého koně? S ohledem na budoucnost jezdeckého využití. Děkuji.
0015
XXX.XXX.106.7
Máte dobrý odhad situace ;-)
Prý má mít mimořádný charakter, což je to, co je pro nás nezbytnou podmínkou a takových koní je málo. Ovšem taky se přikláním k názoru, že by z toho koně byl z chvíli jen příliš velký a drahý pes na procházky.
0015
napsal(a):
Máte dobrý odhad situace ;-)
Prý má mít mimořádný charakter, což je to, co je pro nás nezbytnou podmínkou a takových koní je málo. Ovšem taky se přikláním k názoru, že by z toho koně byl z chvíli jen příliš velký a drahý pes na procházky.
To není ani tak odhad - ale takové otázky jsou tady v pravidelných intervalech. Pokud byste toho koně měla, řešila problém svého zvířete, tak se ptáte jinak
Více méně je to slušný parťák do ohrady. Toto se vyléčit nedá, lze to pouze uhrát na uspokojivou míru - injekce, speciální okutí, tudíž to spolkne plno peněz, přitom bude plno omezení, a nic z toho. Taky může mít mimořádý charakter proto, že ho ta noha bolí, a proto nevymýšlí blbosti.
0015
XXX.XXX.106.7
lenacia
napsal(a):
Koní s příjemným charakterem je plno. Je dokonce i možné koním s pomocí správného přístupu ukázat, že když jsou v pohodě, tak i vy ste v pohodě a všechno je v pohodě a tím pádem je to super být v pohodě
"Líbí" se mi trend říkat, že dobrých zdravých koní je na prodej spousta.
Pokud najdete na prodej klidného, hodného koně, co bude ochotně a bezpečně vozit i věčného začátečníka s fyzickými omezeními, tak se o něj lidé poperou. Je velké množství koní pro dobré jezdce, ale těch svatých pro slabší jezdce je minimum a do inzerce se většinou myslím ani nedostanou.
0015
napsal(a):
"Líbí" se mi trend říkat, že dobrých zdravých koní je na prodej spousta.
Pokud najdete na prodej klidného, hodného koně, co bude ochotně a bezpečně vozit i věčného začátečníka s fyzickými omezeními, tak se o něj lidé poperou. Je velké množství koní pro dobré jezdce, ale těch svatých pro slabší jezdce je minimum a do inzerce se většinou myslím ani nedostanou.
Řekla bych, že lidi, kteří takového koně maj si ho vypiplali sami z toho, co se našlo na bazoši, a tak nějak by takového koně nedali ani za zlaté prase, protože dnes lidé hledají takového koně do 30 tisíc.
Jasně, že takový kůň má pro lidi prakticky nevyčíslitelnou hodnotu.
Ale kdo říká, že si nemůžete takového koně vypiplat stejně jako oni? Třeba moje kobylka je schopná povozit i malé děti, a i když se já stresuju tak i mě veze úplně v pohodě, a to to podle všech měla být kobyla pro silového chlapa, kterou nikdo neujezdí.
A taky bych užt ji teď nedala za cenu za kterou sem ji dostala já, a ani ta nebyla nejnižší.
0015
XXX.XXX.106.7
Za takového koně jsme ochotni dát do 80 tisíc, to už zas není úplně málo, když nechceme žádnou sportovní výkonnost ani potenciál.
Potřebuju prostě hotového koně pro slabého jezdce. A ne mu 2 roky koně vypiplávat. Jednoho takového dělám, do budoucna bude super, ale je to podle mě odhadem fakt tak na 2 roky.
Ta má kobylka samozřejmě i teď sveze začátečníka, ale tím, že je to ještě remonta, tak je to velice úrodná půda na zasévání zlozvyků a snadno by se nechala zkazit.
Proto sháním koně s dobrými vlohami (klidná povaha) a už dobře zažitým vychováním pod sedlem.
Takového hobby koně zpravidla lidé prodávají ne proto, aby na něm vydělali, to se na koních moc nedá, ale proto, že se dostali do situace, že musí (finance, čas, nebo třeba sportovní ambice).
Btw. co jsem o vás slyšela, tak si s kobylkou zas tak moc dobře nerozumíte.
0015
napsal(a):
Za takového koně jsme ochotni dát do 80 tisíc, to už zas není úplně málo, když nechceme žádnou sportovní výkonnost ani potenciál.
Potřebuju prostě hotového koně pro slabého jezdce. A ne mu 2 roky koně vypiplávat. Jednoho takového dělám, do budoucna bude super, ale je to podle mě odhadem fakt tak na 2 roky.
Ta má kobylka samozřejmě i teď sveze začátečníka, ale tím, že je to ještě remonta, tak je to velice úrodná půda na zasévání zlozvyků a snadno by se nechala zkazit.
Proto sháním koně s dobrými vlohami (klidná povaha) a už dobře zažitým vychováním pod sedlem.
Takového hobby koně zpravidla lidé prodávají ne proto, aby na něm vydělali, to se na koních moc nedá, ale proto, že se dostali do situace, že musí (finance, čas, nebo třeba sportovní ambice).
Btw. co jsem o vás slyšela, tak si s kobylkou zas tak moc dobře nerozumíte.
Že mám jisté problémy neznamená, že si s ní nerozumím, naopak v tomhle je to mezi náma asi nejlepší, problémy nastávají jenom se mnou v sedle, že se moc stresuju i když nemám z čeho.
Kun ktery je vhodny pro uplneho zacatecnika, nelekavy, ktery odpusti jezdci chybi, ktery udela tu medvedi sluzbu a cloveka nekam posune je jako safranu. Muj kun takovy byl. Koupila jsem ho za neuveritelnych 15 000 tisic.
Jenze to byla takova nahoda. Dnes ma takovy kun cenu zlata.
Ve staji mi takovy stoji 2 a i kdyby se stalo cokoliv tak ty bych proste neprodala.
Bazos je plny koni to je fakt ale kolik z nich je opravdu takovych jak o nich pisou? Nedavno jsme kupovali mlade slecne kone (dcera znamych) a mohu rict ze jsme objeli zhruba 40 koni, vhodnych pro zacatecnika. Ani jeden vhodny skutecne nebyl. A ceny byly i treba nad 120 tisic. Vzdy tam bylo neco co proste neodpovidalo. Napr. Kobca hodna ale tak neskutecne dopredna ze ja ktera jezdim desitky let bych takoveho kone nechtela, neskutecne tahala za ruce, vytahovala cloveka ze sedla, zadrz sedem vubec! Druhy valasek ktery pod sedlem celkem slapal ale mel artrozu, treti byla kobca 12 let zada totalne odrovnany...nakonec sme slecne vybrali konika v nemecku. Byl kapku drazsi ale bylo to to prave.