Myslím takové ty účelové jak se vyhnout práci apod.Příklad:Strašně mne svědí noha, jestli se teď hned nepodrbu tak to nevydržim-po povolení otěží se samozřejmě nekoná drbání ale pasení.Nebo:Na ten kopec s tebou nevylezu jsi příliš těžká, podívej jak se mi motaj nožičky-druhý den ten samý kopec tryskem s ocasem nahoru protože fouká a je to prča..Co za fígle na vás zkouší ti vaši?
Nikdoooo
XXX.XXX.49.86
Vyhybani skoku aneb ono to kouse, zvedani hlavy, protoze ta vlnici se trava je strasne zajimava... tim se chce vyhnout namaze... nebo: ja ti "omylem" slapnu na nohu, takze prestanes davat pozor a ja se nenapadne mohu priblizit k te travicce po tvoji levici...
Nanny
XXX.XXX.199.180
Klasika: směrem od stáje je to starý nemohoucí kůň, co sotva chodí, jakmile se otočíme a začneme se blížit domů, tak má najednou spoustu energie, a krásné, rychlé chody. Včera jsme procházeli loukou, doleva to bylo domů, šli jsme prostředkem louky, a najednou neuměl chodit rovně, pořád jsme si to štrádovali tak nějak bokem, a myslel si, že so nevšimnu, že to nenápadně stáčí domů.
Monika5
XXX.XXX.84.5
U nas je toto strasna unava, hraje umirajiciho :D Nebo kdyz pro ni jdem na pastvu, tak uplne v pohode stylem "dneska budu hodna a poslusna", na nas ceka az si pro ni dojdem a pak frrrr pryc Na posledni chvili utece na druhy konec pastvy a takhle se to opakuje treba pul hodiny
Mě úplně imponoval trik mojí staré kobči: dokázala si všimnout igelitu na kilometry daleko a jak ho viděla, tak ztropila scénu. Igelitová taška ve větru byl její životní nepřítel číslo jedna na jakoukoliv vzdálenost.
Také ráda předváděla mým parťákům, že je nejhodnější kůň na světě. V kroku zaujala strategické místo až vzadu, aby na ní nikdo neviděl, a když se zavelelo nacválat, tak se cpala vší silou na první místo a když nesměla, tak vyhazovala. Takže kamarádky na konci louky vysmáté jak si pěkně zacválali, a zezadu já šťasná že jsem přežila na kobyle, která se zase v kroku tvářila že "nudááá" a "neumím do 5ti napočítat".