makulinka
XXX.XXX.47.161
Zdravim, muj valach ma pres kopyto tenkou prasklinu, velmi podobne akorat tenci jako na prilozene fotce (foto ilustracni). Biotin dostava. Ma to uz vicemene dlouho, nijak zvlast se nerozsiruje, jakoby stale odrusta, ale docela z ni mam hruzu, aby mu to jednou nejak neprasklo. Nevi nekdo, co proti tomu delat? Dekuji.
Valach má jednu stranu kobyta vyšší a strmější. Chtělo by to v první řadě srovnat, a už tím se kopytu uleví. Ta prasklina je docela dlouhá a i já bych se u mého koně u takové praskliny obávala zhoršení. Já bych chtěla po kovářském srovnat celou geometrii a symetričnost kopyta - zepředu/zezadu i ze stran. Hádala bych i vysoké patky = velký tlak do špice. Nejsem kovář ani vet, prosím berte můj názor s opravdu velkou rezervou, z jedné fotky se toho nedá moc vyčíst, jen odhaduji.
Pardon... I tak bych se chtěla opravit - to kopyto na obrázku má podle mého názoru jednu stranu vyšší a druhou strmější (ne jednus stranu vyšší a strmější). No - z ilustračního fota se nic vyčíst o valachovi z dotazu nedá - důvodem praskliny kopyta koníka makulinky může být něco úplně jiného než u kopyta na téhle fotce.
makulinka
XXX.XXX.49.143
Diky za nazory, az budu moct, nafotim nase kopyta pro presnost.
makulinka
XXX.XXX.176.45
Nasla jsem v telefonu nejake fotky, sice jsem je musela trosku priblizit, ale zase je to tesne po strouhani kone. Pokud nepostaci, nafotim lepsi detailneji.