Síťka proti mouchám-zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nanny

2.4.2017 17:24
Nanny

XXX.XXX.199.180

Nastalo jaro, začaly lítat mouchy, a kůň mi začal házet hlavou. Hledám něco, co by mu ulevilo a mohli jsme zase normálně jezdit. Máte někdo zkušenosti s tímhle? http://www.rajtak.cz/home/19-net-relief-muzzle-net-zabranuje-head-shakingu.html.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2017 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Můžete vyzkoušet levnější variantu a uvidíte.

https://www.kamir.cz/sitka-proti-hmyzu-na-nos-kone-cerna.

14.4.2017 16:17
Eliška Hoses

XXX.XXX.214.244

Myslím že by nebylo špatné koupit pro začátek třeba jen třásně proti mouchám...
Kobylka o kterou se starám(starala-už i o jiné koně ne jen o ni).
Je silná muchařka přes jaro, léto má třásně a sříkáme ji repelentem...
Zatím jí to pomáhá..
Koupit se dá vpodstatě všude:Kamir, Bukefalos atd.
(v Kamiru jsou třásně nejlevnější)
Hodně štěstí s výběrem...

Neregistrovaný uživatel

14.4.2017 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Koupil jsem tohle a vážně účinné.
https://www.farmaservis.cz/stajove-potreby/repelent-pro-kone-a-dobytek-tiroler-stein-l-1000-ml.html
Koupil jsem do celé stáje 5 balení pro všechny koně a je pokoj od much..Bohužel dvě balení už někdo ukradl..Co jsem zjistil docela se u koní krade..

Nanny

14.4.2017 16:58
Nanny

XXX.XXX.199.180

Díky za rady, nakonec dostal masku a ještě síťku na nos a stoprocentní změna k lepšímu. Nejcitlivější je asi na nos, když má jenom masku, tak se pořád vzteká, jakmile přidám síťku na nos, tak je to zase ten starý klidný a spokojený kůň. Sice vypadá jako strašidlo, ale co, hlavně, že je mu dobře. smajlík

14.4.2017 18:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Koupil jsem tohle a vážně účinné.
https://www.farmaservis.cz/stajove-potreby/repelent-pro-kone-a-dobytek-tiroler-stein-l-1000-ml.html
Koupil jsem do celé stáje 5 balení pro všechny koně a je pokoj od much..Bohužel dvě balení už někdo ukradl..Co jsem zjistil docela se u koní krade..

Popis k repelentu je "šalený" !
Je to přírodní či chemický repelent?
Hodí se do EKO chovu?

Neregistrovaný uživatel

14.4.2017 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Popis k repelentu je "šalený" !
Je to přírodní či chemický repelent?
Hodí se do EKO chovu?

Joo to nevím jestli do EKO chovu..Zdaleka to ale tak hrozný není jak píšou v tom popisu.Hlavně to vážně funguje.Ovšem aplikace je pouze na barevné. Nic pro bílé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2017 09:05

Ad Tiroler - funguje asi jak kde, u nás na severu neměl účinek téměř žádný. Takže doporučuji nejprve koupit "zkušební" balení.

18.4.2017 10:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ad Tiroler - funguje asi jak kde, u nás na severu neměl účinek téměř žádný. Takže doporučuji nejprve koupit "zkušební" balení.

Pro mě, na dva koně, je jakékoliv balení zkušební.
Stejně bude fungovat jen půl sezony, za dva měsíce se vylíhnou další generace hmyzáků, kterým už nebude vadit, budu kupovat jiný, na jiné bázi, do konce sezony.
Je to tak každý rok.

18.4.2017 11:28

U nás nefungoval ani půl sezony bohužel. Já už repelenty nekupuji žádné, protože účinek byl vždy více méně nula. Kobylu na vyjížďky balím do síťovky a do výběhu ji pouze mažu vemínko (případně plece) swatem nebo bílou vazelínou. Nevím proč, ale jiná, než mechanická, ochrana u nás prostě nefunguje.

Neregistrovaný uživatel

18.4.2017 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Už ani ty mouchy nemáme normální.. Musím se docela omluvit funguje to vážně jenom chvíli.Tak asi vážně nic moc.

18.4.2017 13:11

Je pravda, že jsem po této (konečně) zimě předpokládala, že ty mrchy vymrznou. No, nevymrzly, spíš je to ještě posílilo a je jich snad víc, než v posledních letech... Takže jsem objednala novou síťovku i s laclem pod břicho.

JoPan

21.4.2017 20:10
JoPan

XXX.XXX.159.20

Přidejte reakci

Přidat smajlík