Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2017 17:14
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Zdravím, chtěla bych vás požádat o radu. S valachy zkušenosti nemám, jen s kobylky. Dneska jsem si všimla, že má náš valach
za přirozením takové výrustky. Je to u valachů normální? Doufám, že tu není nikdo nezletilý. Moc děkuji.

4.4.2017 18:21
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Nikdo neví co by to mohlo být? :(.

4.4.2017 19:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Měl by to být zbytek "pytlíku" po kastraci. Jen nebývá normálně oteklý, takže je skoro neviditelný. Nějaká jemná mastička by to měla vylepšit a od zítra má být chladněji, tak by neměli být valaši oteklí.

4.4.2017 19:49
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Moc děkuji, má po kastraci necelý rok. A nemůže to být třeba i z toho, že začínají lítat ty mušky? A ještě jsem Vás chtěla poprosit, nevíte o nějaké té dobré mastičce? Moc děkuji.

4.4.2017 20:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ano, může to být pokousáním. Jak jsem psala, má se ochladit, což jednak pomůže proto, že nebudou mušky a jednak je chlad dobrý na ten otok.
Jako mastičku doporučuji tento:
https://www.svetkrmiv.cz/antiparazitika-pro-kone/farnam-swat-fly-repellent-ointment-crm-170g-na-otevrene-rany-7/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=FARNAM+SWAT+FLY+REPELLENT+OINTMENT+CRM+170G&gclid=Cj0KEQjwiI3HBRDv0q_qhqXZ-N4BEiQAOTiCHj7gBs36twZFzjbxQUaKwd9HUHJmu2Yb2KoAfhSIhmQaAmXj8P8HAQ
Je sice dražší, ale stačí jen trocha, dlouho vydrží. Taky můžete dávat i v případě, že se koník poraní do krve (kousance, štípance). Je i repelentní a chladivý.

4.4.2017 20:24
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Dobře moc děkuji.

4.4.2017 20:31
Shetyn

XXX.XXX.95.181

A nemohla by pomoct i tahle mastička?:
https://www.lekarna.cz/rosen-octan-gel-40g/#popis
Tu máme doma a je prý taky dobrá.

4.4.2017 21:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Shetyn napsal(a):
A nemohla by pomoct i tahle mastička?:
https://www.lekarna.cz/rosen-octan-gel-40g/#popis
Tu máme doma a je prý taky dobrá.

Nemám s ním zkušenosti, ale pokud je pravda, co píší, měl by pomoci také.

4.4.2017 21:40
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Moc děkuji.

4.4.2017 21:52
bubel

XXX.XXX.60.165

Sisi58 co má valáše za problém na Vašem fotu? díky za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2017 21:56

Zadavatelce: ikdyby tu byl někdo nezletilý, tak nevidím důvod, proč by to měl být problém.
Vše jste nazvala formálně a to, že mají zvířata také pohlavní orgány, přeci není nic, co by se mělo tabuizovat...

4.4.2017 22:22

Ja už som videla veľa valachov, ale žiadny po kastrácii nevyzeral takto, čiže mňa by tento stav znepokojil minimálne natoľko, aby som zavolala veterinára. Nie nejako akútne, ale pre pokoj v duši by som bola rada, keby to videl, ohmatal a povedal mi, že to nič nie je.

5.4.2017 06:54
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Děkuji za rady. Zkusim koupit tu mastičku a pokud by se to do pár dní nezlepšilo, budu volat veta. Ještě jsem si všimla, že ho má často vysunutý, může to mít I s tím spojitost? Děkuji.

5.4.2017 07:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Shetyn napsal(a):
Děkuji za rady. Zkusim koupit tu mastičku a pokud by se to do pár dní nezlepšilo, budu volat veta. Ještě jsem si všimla, že ho má často vysunutý, může to mít I s tím spojitost? Děkuji.

Koně penis vysunují jednak při močení a druhak, prostě kdy je napadne. Ale jen když je pohoda. Já těchto chvil využívám ke kontrole a k čištění od největších nečistot. Je potřeba ovšem zacházet jemně

5.4.2017 07:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

bubel napsal(a):
Sisi58 co má valáše za problém na Vašem fotu? díky za odpověď.

Tak to fakt nevím. Ani vet to nevěděl. Ale něco mu píchnul a do 3 dnů to zmizelo. I veterinář byl rád. Zřejmě střílel na slepo a trefil se.
Valášek to měl jedinkrát a už nikdy se to nevrátilo.
Od kamarádky valach měl něco podobného, ovšem ten měl otok prodloužený ve dvou pruzích po celém břiše. Podle veterinářky šlo o zduření mízních cév. Doporučila pročištění organizmu koně. Pomohlo to.
Na fotce je zduření u kobylky a na jedné straně. Valach to měl na obou.
Tuto je to pěkně popsané:
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/5022/jak-funguje-kun-cast-26-mizni-system/.

5.4.2017 07:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zadavatelce: ikdyby tu byl někdo nezletilý, tak nevidím důvod, proč by to měl být problém.
Vše jste nazvala formálně a to, že mají zvířata také pohlavní orgány, přeci není nic, co by se mělo tabuizovat...

Myslím, že ani tak nejde o tabuizování, jako spíš tápání, jaký je ofiko název jednotlivých částí
Já si to taky musím pokaždé vyhledat. Jinak plácám nesmysly

5.4.2017 10:00
sovicka

XXX.XXX.37.24

Valachovi občas otékají zbytky "pytlíku" od drobných mušek, ale jasně je vidět poštípání, stačí amazat swatem (repelentí mast co jde i na rány).

5.4.2017 10:04
sovicka

XXX.XXX.37.24

sisi58 napsal(a):
Tak to fakt nevím. Ani vet to nevěděl. Ale něco mu píchnul a do 3 dnů to zmizelo. I veterinář byl rád. Zřejmě střílel na slepo a trefil se.
Valášek to měl jedinkrát a už nikdy se to nevrátilo.
Od kamarádky valach měl něco podobného, ovšem ten měl otok prodloužený ve dvou pruzích po celém břiše. Podle veterinářky šlo o zduření mízních cév. Doporučila pročištění organizmu koně. Pomohlo to.
Na fotce je zduření u kobylky a na jedné straně. Valach to měl na obou.
Tuto je to pěkně popsané:
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/5022/jak-funguje-kun-cast-26-mizni-system/.

V tétot oblasti měla loni kobyla také zduření (na obou stranách a v o dost horší míře) měla lymfangitidu s dost bouřlivým průběhem, otok takto vystoupal o spěnky až k vemínku.

5.4.2017 14:27
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Moc děkuji, zkusim, snad to bude dobre :).

5.4.2017 16:44
Shetyn

XXX.XXX.95.181

Tak dneska jsem pro jistotu volala vetce a o na říkala, že pokud normálně jí, nehřeje to tak to má z těch mušek. Říkala I něco o kýle, to by jsme poznali tak, že by v Tom měl něco, co tam nepatří, takové tvrdé vyrustky, ale pokud to má měkke, tak to má z mušek, nebo nějake reakce na něco. Tak se mi aspoň trochu ulevilo, Jen je mu to těžké kontrolovat, nerad si na to šahá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík