135 konik

XXX.XXX.117.12
Ahoj
Jezdím na kříženci hucula s poníkem cca 135cm. Meřím 177 a vážím 60 kg.Nejsem příliš težká nebo velká?
FFilemona

XXX.XXX.117.12
135 konik
napsal(a):
Ahoj
Jezdím na kříženci hucula s poníkem cca 135cm. Meřím 177 a vážím 60 kg.Nejsem příliš težká nebo velká?
Záleží na tom jak je koník stavěný.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Tezka urcite ne, velka ano.
zalezi, co s konikem delas, -jestli jen prochazkujes, nebo jizdarnujes a skaces.
jde o to, ze pri tvoji velikosti se jiz vyvazene neposkladas do teziste konika.
samozrejme zalezi na tom, jak je konik staveny, jestli ma spis kratsi, nebo delsi hrbet, jestli je kulaty atd..
ale za mne, pri tvoji velikosti a abys netahala nohy po zemi musis mit kratsi trmeny a to te celkove posazuje trosku jinak.
s konikem se muzes obcas bavit, ale neni to na denni a uz vubec ne na intenzivni jezdeni.
jestli ho mas rada, najdi si jineho, vetsiho kone na jezdeni a s timto pracuj ze zeme, nebo jej zaprahni, obcasne svezeni mu neublizi-pokud mas 60kg, ale opravdu se podivej na jezdeni po jinem koni.
Mám podobný problém: výška koně a má výška, kůň má 140 cm v kohoutku, já měřím 179 cm. Udělat na tomto koni stehenní sed je opravdu těžké, jsem na něj prostě velká. Klus na něm zvládám, ale někdy dělá jen takové drobné krůčky...cval jsem zkoušela jen trochu, neumím ho (jsem začátečník). Taky si myslím, že je lepší větší kůň, člověk se na něm líp "poskládá". Ale koně si bohužel vybrat nemůžu (placené vyjížďky).