Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2017 17:08
kivus

XXX.XXX.114.253

Co myslíte, padne toto sedlo? vždycky jsem měla koně s klasickými 2-jkovými sedly, ale teď poprvé zkouším sedlo na širšího koníka. Holčina mi prodala 17 posedlí, ale hned na poště jsem si všimla, že je jaksi velké, ale když se koukám na fotky tak se mi zdá OK a sedělo se mi v něm dobře... Mám v plánu došetřit na něco pořádného, takže to je sedlo na pár měsíců.... Váš názor? bydlím v totální díře a nemám po ruce žádného odborníka....

2.5.2017 19:53
keira

XXX.XXX.106.7

Kolik máte místa mezi přední rozsochou a kohoutkem koně po nasednutí jezdce? Tyhle sedla mají komoru jak žvýkačku, takže bez zatížení to nelze odhadnout. Skoro bych si typla, že bude koni široké a sedne na kohoutek.

2.5.2017 19:55
kivus

XXX.XXX.114.253

Po usednutí tam bylo místo tak na 3 prsty...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2017 22:29

Takhle po obrázcích je to hodně střílení do boku, ale já bych řekla, že má moc širokou komoru, že sedí víc na kohoutku... a možná by snesla trochu vyšší polštáře - přijde mi dost překlopené dozadu?... ale nejsem žádný odborník na sedla

3.5.2017 06:28
kivus

XXX.XXX.114.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takhle po obrázcích je to hodně střílení do boku, ale já bych řekla, že má moc širokou komoru, že sedí víc na kohoutku... a možná by snesla trochu vyšší polštáře - přijde mi dost překlopené dozadu?... ale nejsem žádný odborník na sedla

Já myslela, že se sedlo překlápí dozadu, když je komora právě úzká...

3.5.2017 07:34
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Na prvním obrázku mi to přijde, že je naklopené dozadu. Buď je koni úzké a nebo má svažující se hřbet.

Když dáte pryč ten popruh (zdá se mi, že brání sedlu "klesnout") a zatlačíte na přední rozsochu, mělo by se posunout do správné pozice, možná jen máte nasedláno moc vepředu?

3.5.2017 07:49

Kivus: taky záleží na výšce polštářů kdy různé typy sedel se na různých typech hřbetů prostě chovají jinak. Myslím, že kdyby bylo sedlo úzké vpředu, nejspíš by měl větší prostor pod přední komorou..

Na posuzování sedla, pokud nemáte možnost nějakého zkušeného koňáka nebo přímo sedláře, je nejlepší chytnout pod křídlem alespoň kováře nebo veta, pokud o tom něco ví. Ale pozor, nenechte se oklamat - byla u mě paní, co prodává sedla z Německa (bazarová) a nevěděla o nich lautr nic. Stejně jsem si musela pasovat sama ale tam z toho jednání bylo vidno, že neví... nebyla schopná k tomu nic extra přesvědčivého říct, jen osahala dle návodu, co si každý může na netu vykoukat taky a bylo "napasováno".

3.5.2017 13:00
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Mne to sedlo príde že má širokú komoru, sedí moc na kohútiku a to na ňom ešte nesedíte. Keď sa vzadu nadvihuje to by tomu aj zodpovedalo. Ak ho chcete len na chvíľu tak by som pod neho skúsila dať barana ten by mohol komoru trocha zúžiť a tiež trocha tlmí aj keď sedlo nesedí úplne dobre.

3.5.2017 16:44
kivus

XXX.XXX.114.253

Uf... je to věda smajlík zkusím ještě toho berana a uvidím, co na to koník bude říkat smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík