Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hostfhj

4.5.2017 20:48
Hostfhj

XXX.XXX.191.150

Ahoj, jaké máte prosím zkušenosti s pasovanim sedel od equiservisu, resp. od pana Hakra. ?kvalitu, přístup, cena.. povedlo se vám napasovat dobře padnoucí sedlo ? Moc děkujismajlík

6.5.2017 09:10
deauville

XXX.XXX.175.69

Zkušenost z podzimu - super. Já byla spokojená. Kůň začal mít s mým starým dobrým Stubbenem problémy, a protože je to atyp, bála jsem se jít cestou hledání a pokusu a omylu, takže jsem oslovila přímo Equiservis a p. Hakra. Přijel, nejdřív se podíval na staré sedlo, ptal se jestli vyhovuje mě (ano), takže hledal cesty, zda by nešlo nějak na koně upravit - nešlo. Takže jsme vybírali - ptal se na mé finanční možnosti (vlastně jsem neměla stanoveno, ale nechtěla jsem do dražšího než 80 000 Kč), samozřejmě typ sedla (univerzální...), zda preferuji nějakou značku (ano, preferovala jsem Stubben)...

Pak vyndal několik sedel a zkoušeli jsme, přičemž jsme přišli ještě na další problémy, které na první pohled nebyly na koni tak patrné - nebudu rozepisovat celou anabázi spojenou se hřbetem mého koně, prostě nakonec se ukázalo, že bohužel na mého koně moc možností není, takže nakonec byl výběr mezi třemi sedly, dvěma Prestige sedly (ty měl skladem) a jedním Stubbenem, kterého jsem chtěla, ale skladem nebyl, musel by se nechat ušít na zakázku a trvalo by to asi 6 týdnů - takže jsem zvolila jednu tu Prestige.

Pak byl u nás ještě třikrát, aby sedlo na koni vyzkoušel, než mi sedlo prodal, plus mi dal nějaké dobré rady, jak sedlo udělat pro koně ještě komfortnější (typ podbřišáku, typ dečky atd.) - něco jsem akceptovala, něco nesmajlík

Podtrženo sečteno, sedlo, které jsem si koupila, bylo zrovna ve slevě, takže i se třemi návštěvami u nás ve stáji přišlo na cca 60 000 Kč. Kůň je se sedlem hodně spokojený, já bohužel moc ne, ale nové hledat nebudu - vzhledem k tomu, že je kůň prostě atyp a napasování sedla na něj bylo těžké.

Co se přístupu p. Hakra týče, mám rekre koně, spíš na mazlíkasmajlík, sportovní ambice žádné, jezdím tak max. dvakrát týdně do terénu nebo na jízdárnu podle počasí, koně mám v pastevním ustájení... Naprosto mi nedal najevo, že by pro něj byl můj ošklivý kříženeček méně důležitým "zákazníkem" než třeba němečtí koně v sousední sportovní stáji, věnoval se mu opravdu poctivě i vzhledem k jeho atypické tělesné stavbě. Takže za mě super.

hanulinka

6.5.2017 18:45
hanulinka

XXX.XXX.17.204

On se nevenoval vasemu krizeneckovi, ale tem 60 000, co jste mu za sedlo a venovani dala.
kdyz byste rekla, ze chcete sedlo za 8 000, asi by se az tak moc nesnazil, ale treba se mylim.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2017 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Ty brďo šedesát boulí za sedlo? To bych to napasoval klidně na velrybu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2017 21:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám podobně dobrou zkušenost s přístupem pana Hakra, i když už sedm let starou. Konzultovala jsem s ním tenkrát, co na válec bez kohoutku a zda mu pasuje starý passier. Mile mě překvapil, když mi nic nevnucoval a řekl, že koni sedlo opravdu dobře sedí a že by jiné nekupoval. Nakonec za půlhodinovou konzultaci nic nechtěl. Byli jsme tenkrát ve sportovní stáji, dojížděl tam často, pasovat sedla koním dovezeným ze zahraničních aukcí a musím říci, že se nám věnoval stejně ochotně a pečlivě jako jim smajlík.

7.5.2017 09:01
deauville

XXX.XXX.175.69

hanulinka napsal(a):
On se nevenoval vasemu krizeneckovi, ale tem 60 000, co jste mu za sedlo a venovani dala.
kdyz byste rekla, ze chcete sedlo za 8 000, asi by se az tak moc nesnazil, ale treba se mylim.

No, vzhledem k tomu, že v prvé řadě přemýšlel nad mým starým sedlem, zda by se dalo nějakým způsobem na koně "dopasovat", a měl v zásobě i levnější sedla (Wintec, Kentaur...), která jsme také probírali, si nemyslím, že by se přístup odvíjel jen od těch 60 000 Kč... Při první návštěvě se nám věnoval hodinu, přičemž rozhodnutí o Prestige padlo až na konci - a i potom jsem měla při každé další návštěvě možnost říct, že chci něco jiného (a třeba levnějšího...).

Nevím, nepřišlo mi, že ten přístup byl limitován cenou sedla. Samozřejmě, kšeft je kšeft, je mi jasné, že to nedělal z lásky ke zvířeti nebo z lásky ke mněsmajlík, ale takhle si představuju "zákaznický přístup".

Dotaz (z jiného PC)

8.5.2017 16:24
Dotaz (z jiného PC)

XXX.XXX.235.225

U nás ve stáji byl a spolupráce byla příjemná. Nová sedla nám rozhodně necpal, snažil se pracovat s tím, co bylo, rychlost "oprav" byla tedy neuvěřitelná. Během pár dní hotovo. Naše zkušenost je tedy ryze pozitivní.

Hostfhj

8.5.2017 17:37
Hostfhj

XXX.XXX.130.126

Dekuji mocsmajlík jeste premyslim nad panem Libichem,.nemáte také nekdo prosím zkusenost ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík