Zdravím, tak jsem teď projížděla po dlouhý době eshop jezdeckých potřeb, potřebuji kobylákovi koupit zvony a normálně jsem našla pleskací ( lamelový) zvony. Snad sto let jsem je nikde neviděla, už jsem myslela, že už se ani nevyrábí. A přemýšlím, že si je koupím. Taková nostalgická vzpomínka a hlavně fakt něco vydržely :). Používáte je ještě někdo do dneška nebo už jste je vyřadili z výbavy ?
pharlap7
XXX.XXX.2.56
Ja jsem je zkousela moc se mi libili, ale vzdy mi odreli kone at byli volnejsi nebo utazenejsi cim to?
Dep
napsal(a):
A berete je třeba i závody ? Já mám právě tu nostalgickou vzpomínku, kdy jsem coby fracek stála u kolbiště a pořád poslouchala, co že to tam tak pleská a pak je měla moje první trenérka. A na těch závodech už je nikdo snad nemá. Holt nejsou od Eska no :D.
Na závody bohužel neberu, protože máme bílé, takže jsem koupila bílé zvony - ale kdyby narazila na bílé lamelové, tak bych je koupila. Mě vadí že pod tím neoprenem pořád něco je, pořád písek, kamínky, anatomické jsem vyzkoušela a šly z domu - pořád se to brutálně točilo, no a jedny jsem už i utrhla, kůň si přišlápl předkem zvon a nohu zvednul a utrhl to...vzhledem k tomu, že za každý pár těchto pokusů jsem dala litr a přežívá mi tady poslední neopren s dírama a ty bílé, tak asi pohledám a koupím zase plast.Odřela jsem jednou, jak jsem psala - bylo mokro a nějak se s tím kůže nepopasovala.
happycrown
napsal(a):
Na závody bohužel neberu, protože máme bílé, takže jsem koupila bílé zvony - ale kdyby narazila na bílé lamelové, tak bych je koupila. Mě vadí že pod tím neoprenem pořád něco je, pořád písek, kamínky, anatomické jsem vyzkoušela a šly z domu - pořád se to brutálně točilo, no a jedny jsem už i utrhla, kůň si přišlápl předkem zvon a nohu zvednul a utrhl to...vzhledem k tomu, že za každý pár těchto pokusů jsem dala litr a přežívá mi tady poslední neopren s dírama a ty bílé, tak asi pohledám a koupím zase plast.Odřela jsem jednou, jak jsem psala - bylo mokro a nějak se s tím kůže nepopasovala.
Dep
napsal(a):
A berete je třeba i závody ? Já mám právě tu nostalgickou vzpomínku, kdy jsem coby fracek stála u kolbiště a pořád poslouchala, co že to tam tak pleská a pak je měla moje první trenérka. A na těch závodech už je nikdo snad nemá. Holt nejsou od Eska no :D.
Lamelové zvony na závodech nesmí být. Nevím proč, říkal mi to jeden rozhodčí, ale lamelové určitě na závody ne.
Já je mám jako tréninkové a jsou dost dobré, koně mi neodírají. Jen nevím kde sehnat náhradní pásky, když ty současné popraskají.
Lamelové jsme kdysi na jednoho mantáka měly.Jenže jak neuměl chodit, tak do lamel šlapal a pásky trhal.Nohu měl jak slon, takže jsme ještě přikupovaly lamely navíc.
Když pásek přetrhl, dávali jsme klasický, kožený, v té samé délce a šířce.Ty nám dělal známý, protože ty plastové šly jeden za druhým
Pro nás nakonec byla spása, když začali vyrábět zvony neoprenové.Ta největší velikost, nikdy ho neodřely a vydržely celé pár let, než se naučil chodit