Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2017 08:32
Dep

XXX.XXX.37.60

Zdravím, tak jsem teď projížděla po dlouhý době eshop jezdeckých potřeb, potřebuji kobylákovi koupit zvony a normálně jsem našla pleskací ( lamelový) zvony. Snad sto let jsem je nikde neviděla, už jsem myslela, že už se ani nevyrábí. A přemýšlím, že si je koupím. Taková nostalgická vzpomínka a hlavně fakt něco vydržely :). Používáte je ještě někdo do dneška nebo už jste je vyřadili z výbavy ?

14.5.2017 12:13
happycrown

XXX.XXX.216.141

Mám, černé a mám je už 15 let. Super je že přežily čtyři sady zvonů neoprenových a že se dají mýt hadicí :) Jakápak nostalgie, sice úplně in nejsou, ale plní svůj účel. Pouze u jednoho koně se mi stalo, že jak jsou tužší tak se mi odřel, ale jinak všem vyhovují.

14.5.2017 13:10
Dep

XXX.XXX.37.60

A berete je třeba i závody ? Já mám právě tu nostalgickou vzpomínku, kdy jsem coby fracek stála u kolbiště a pořád poslouchala, co že to tam tak pleská a pak je měla moje první trenérka. A na těch závodech už je nikdo snad nemá. Holt nejsou od Eska no :D.

pharlap7

14.5.2017 13:32
pharlap7

XXX.XXX.2.56

Ja jsem je zkousela moc se mi libili, ale vzdy mi odreli kone at byli volnejsi nebo utazenejsi cim to?

14.5.2017 13:53
Dep

XXX.XXX.37.60

Asi citlivější koník ? Já je mívávála na svojí bábinku a tu nikdy neodřeli, ale to byl taky koník, kterému se nikdy nic nestalo. Nikdy jí nic neodíralo. Asi ještě stará škola, zvyklá na ledacos. Jsem zvědavá na tu mojí mladou potforu, jestli se nesedře.

14.5.2017 16:15
happycrown

XXX.XXX.216.141

Dep napsal(a):
A berete je třeba i závody ? Já mám právě tu nostalgickou vzpomínku, kdy jsem coby fracek stála u kolbiště a pořád poslouchala, co že to tam tak pleská a pak je měla moje první trenérka. A na těch závodech už je nikdo snad nemá. Holt nejsou od Eska no :D.

Na závody bohužel neberu, protože máme bílé, takže jsem koupila bílé zvony - ale kdyby narazila na bílé lamelové, tak bych je koupila. Mě vadí že pod tím neoprenem pořád něco je, pořád písek, kamínky, anatomické jsem vyzkoušela a šly z domu - pořád se to brutálně točilo, no a jedny jsem už i utrhla, kůň si přišlápl předkem zvon a nohu zvednul a utrhl to...vzhledem k tomu, že za každý pár těchto pokusů jsem dala litr a přežívá mi tady poslední neopren s dírama a ty bílé, tak asi pohledám a koupím zase plast.Odřela jsem jednou, jak jsem psala - bylo mokro a nějak se s tím kůže nepopasovala.

14.5.2017 16:26
lenacia

XXX.XXX.205.245

happycrown napsal(a):
Na závody bohužel neberu, protože máme bílé, takže jsem koupila bílé zvony - ale kdyby narazila na bílé lamelové, tak bych je koupila. Mě vadí že pod tím neoprenem pořád něco je, pořád písek, kamínky, anatomické jsem vyzkoušela a šly z domu - pořád se to brutálně točilo, no a jedny jsem už i utrhla, kůň si přišlápl předkem zvon a nohu zvednul a utrhl to...vzhledem k tomu, že za každý pár těchto pokusů jsem dala litr a přežívá mi tady poslední neopren s dírama a ty bílé, tak asi pohledám a koupím zase plast.Odřela jsem jednou, jak jsem psala - bylo mokro a nějak se s tím kůže nepopasovala.

Http://epeus.cz/pracovni/3315-kentaur-zvony-lamelovebile-8591825009900.html?gclid=CJy-4rjL79MCFUG4GwodfAYDXQ.

14.5.2017 20:11
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Dep napsal(a):

Lamelové zvony na závodech nesmí být. Nevím proč, říkal mi to jeden rozhodčí, ale lamelové určitě na závody ne.

Já je mám jako tréninkové a jsou dost dobré, koně mi neodírají. Jen nevím kde sehnat náhradní pásky, když ty současné popraskají.

14.5.2017 21:56
koně

XXX.XXX.205.252

Lamelové jsme kdysi na jednoho mantáka měly.Jenže jak neuměl chodit, tak do lamel šlapal a pásky trhal.Nohu měl jak slon, takže jsme ještě přikupovaly lamely navíc.
Když pásek přetrhl, dávali jsme klasický, kožený, v té samé délce a šířce.Ty nám dělal známý, protože ty plastové šly jeden za druhým
Pro nás nakonec byla spása, když začali vyrábět zvony neoprenové.Ta největší velikost, nikdy ho neodřely a vydržely celé pár let, než se naučil chodit

Přidejte reakci

Přidat smajlík