Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2008 15:46

zdravím, prosím kdo znáte tyto huculíky, napište mi, kde je jim konec. jsou to všechno koníci narození v hucul klubu(laka, hubenov, zmrzlík)moc mě zajímá kam se všichni dostali..

rok narození:
97: ceres, cinie, celestýn, ceylon, cyklon,
96: blesk, barbar, beeland, bakchus, bonanza, bojar, blizard, bára
95: afrodita, arnika, artuš, ariel, ares, andromeda, alfa,
94:zira, zita, zenon, zefýr, zoe
93:vesna, viking, vezír, vega
92:unikát, uri, uriáš, uragán, ursus, ulixes, uganda, una, unie
91:tara, tarzan, titus, tana, tosca, tolar, triton, troll, tom,tygr
90:samson, sandra, sabinka, selene, soňa, sindibád, satyr,
89:remus, runa, ria, roland, romance,
88:polyxena, parka, perseus, pyrrhos, pegas,persé
87: othelo, oleksa, orion, orkán, oxford, omega, orfa,oda.
86:neptun, natálie, nora, nuget, nikolet.
85:metoděj, merkur, medea, manon
84:lena, lemur, lord, lukas, leonidas, leanderos, lyra,lukava, lucifer,larus
83:kentaur, kornet, kim, kazi
82:jupiter, jantar, julča, joy,

no a ještě řada starších, kteří už asi nežijí..
jsou to koně, které jsem znala osobně nebo z doslechu, některé jsem měla moc ráda. kdyby vám bylo nějaké jméno povědomé, dodám rodokmen a popis..

23.2.2008 19:08

tamtam napsal(a):
zdravím, prosím kdo znáte tyto huculíky, napište mi, kde je jim konec. jsou to všechno koníci narození v hucul klubu(laka, hubenov, zmrzlík)moc mě zajímá kam se všichni dostali..

rok narození:

jsou to koně, které jsem znala osobně nebo z doslechu, některé jsem měla moc ráda. kdyby vám bylo nějaké jméno povědomé, dodám rodokmen a popis..

nikdo neví?co třeba tři valášci, co ještě před pár lety stály ve voltuši u příbrami, krásný černý samson, hodňoučký plavák persi a šílenec Tarzan???nikdo nezná?

nebo zlatíčko cínie, trochu bojácná, měla sklony ze strachu kousat..

a kdepak je asi konec Tosce, nádherná žlutá kobylka, hodná a milá, stěhovala se z místa na místo..
???
nebo zenonek, veliký šedivý..naposled jsem ho viděla strašně hubeného.má se dobře?

23.2.2008 20:01

tamtam napsal(a):
nikdo neví?co třeba tři valášci, co ještě před pár lety stály ve voltuši u příbrami, krásný černý samson, hodňoučký plavák persi a šílenec Tarzan???nikdo nezná?

a kdepak je asi konec Tosce, nádherná žlutá kobylka, hodná a milá, stěhovala se z místa na místo..
???
nebo zenonek, veliký šedivý..naposled jsem ho viděla strašně hubeného.má se dobře?

a neměla bys tam rodokmen kobylky Minka, vypalena na krku číslo 2828, rok narození kolem 81 možná i starší... hnědka bez odznaků

23.2.2008 20:11

tamtam napsal(a):

???

Ahoj,
jednoho Tarzana,který by huculem klidně i být mohl a věkem by také odpovídal( teda,mě tvrdil asi o čtyři roky méně,ale to bude tím,že se ho pokouší prodfat a když viděl,jak s ním soucítím,je docela možné,že jen větřil příležitost),znám..A šílenec je to taky. Není to vraníček? Bez odznaků? Valach? Nic moc o něm nevím,má ho tu jeden neblaze proslulý chlapík,do vozu a dělá s ním v lese. Koník je to moc hezký,hucul by to klidně být mohl,on tvrdí že je to kříženec.Šílenec to je tuplovaný,trénink tohohle maníka mu navíc moc nesvědčí - potřeboval by čas a trpělivost,ne člověka který ho bude mlátit.Nó...napiš o něm víc a já se kdyžtak chlapa zeptám,až ho potkám,nebo ti mohu dovzdělit to maloučko co vím. Nadruhou stranu,Tarzanů je určitě hodně a tenhle koník mi přijde na hucula takový droboučký...ehm...nevím jak to popsat.Ale má takový prazvláštně klenutý krček,takový nehuculský,a nožičky taky jak strunky,a hodně bujný.Mmmm.

23.2.2008 20:27

evinka01 napsal(a):
a neměla bys tam rodokmen kobylky Minka, vypalena na krku číslo 2828, rok narození kolem 81 možná i starší... hnědka bez odznaků

O jakou huculku jde? Myslím, že jsem jednu Minku znala, ale teď už bude asi v pokročilém věku... Byla v Hoděčíně?

23.2.2008 22:50

ladys napsal(a):
O jakou huculku jde? Myslím, že jsem jednu Minku znala, ale teď už bude asi v pokročilém věku... Byla v Hoděčíně?

záleží v kterém roce by měla být v Hoděčíně... co vím, tak už víc jak 13let žije ve Slavkově, takže leda by tam byla předtím

23.2.2008 23:08

tamtam napsal(a):

rok narození:

No, pár jich znám.

1. Cyklon: http://www.farmagg.estranky.cz/ fotoalbum/huculove/nasi-huculici
2. Barbara má kamarádka u Prahy. Pěknej divoch!
3. Bonanzu najdeš tady: http://www.rychnovska-osada.com/nasikone.html
4. Jestli je Ursus hřebec tak stojí u Vladěnky Srpové v K. Žehrovicích

...ta by mimochodem určitě věděla o spoustě dalších z toho seznamu. Můžu na ní předat kontakt, ale ne tady, kdyžtak písni mailík.

24.2.2008 00:10

evinka01 napsal(a):

tu neznám, není pojmenovaná podle naší abecedy, takže se nenarodila v HC.je mi líto.

24.2.2008 00:13

vacicanda napsal(a):
Ahoj,
jednoho Tarzana,který by huculem klidně i být mohl a věkem by také odpovídal( teda,mě tvrdil asi o čtyři roky méně,ale to bude tím,že se ho pokouší prodfat a když viděl,jak s ním soucítím,je docela možné,že jen větřil příležitost),znám..A šílenec je to taky. Není to vraníček? Bez odznaků? Valach? Nic moc o něm nevím,má ho tu jeden neblaze proslulý chlapík,do vozu a dělá s ním v lese. Koník je to moc hezký,hucul by to klidně být mohl,on tvrdí že je to kříženec.Šílenec to je tuplovaný,trénink tohohle maníka mu navíc moc nesvědčí - potřeboval by čas a trpělivost,ne člověka který ho bude mlátit.Nó...napiš o něm víc a já se kdyžtak chlapa zeptám,až ho potkám,nebo ti mohu dovzdělit to maloučko co vím. Nadruhou stranu,Tarzanů je určitě hodně a tenhle koník mi přijde na hucula takový droboučký...ehm...nevím jak to popsat.Ale má takový prazvláštně klenutý krček,takový nehuculský,a nožičky taky jak strunky,a hodně bujný.Mmmm.

bohužel, nebo bohudík to není on. tarzan(z diany po Faunovi) je světlý hnědák..škoda. tenhle huculík taky nevypadá moc typicky, je lehčí stavby, jelení krk po mamince, a temperamentí rapl..

24.2.2008 00:18

rolf napsal(a):
No, pár jich znám.

1. Cyklon: http://www.farmagg.estranky.cz/ fotoalbum/huculove/nasi-huculici
2. Barbara má kamarádka u Prahy. Pěknej divoch!
3. Bonanzu najdeš tady: http://www.rychnovska-osada.com/nasikone.html
4. Jestli je Ursus hřebec tak stojí u Vladěnky Srpové v K. Žehrovicích

...ta by mimochodem určitě věděla o spoustě dalších z toho seznamu. Můžu na ní předat kontakt, ale ne tady, kdyžtak písni mailík.

ahoj rolfe:-)my se možná známe.
díky, mohlo mě napadnout že Cyklonka budou mají Gálovi..na Vladěnku mám jenom telefon, nevěděla sem že komunikuje i po majlu.ten bych ráda:-)na profilu nemáš mail tak mi sím písni ty.

24.2.2008 19:30

tamtam napsal(a):
ahoj rolfe:-)my se možná známe.
díky, mohlo mě napadnout že Cyklonka budou mají Gálovi..na Vladěnku mám jenom telefon, nevěděla sem že komunikuje i po majlu.ten bych ráda:-)na profilu nemáš mail tak mi sím písni ty.

OK, písnu mailem ;-)
Ať trápím svojí chabou paměť sebevíc, nevybavuje se mi, odkud bychom se tak přibližně mohli znát, možností je moc, ale jestli je tomu opravdu tak, tím líp ;-)
Vladěnka po mailu nekomunikuje, nicméně jestli jsi s ní nemluvila v posledních cca 2 měsících, tak máš neaktuální telefonní číslo ;-)

30.3.2008 20:03

rolf napsal(a):
OK, písnu mailem ;-)
Ať trápím svojí chabou paměť sebevíc, nevybavuje se mi, odkud bychom se tak přibližně mohli znát, možností je moc, ale jestli je tomu opravdu tak, tím líp ;-)
Vladěnka po mailu nekomunikuje, nicméně jestli jsi s ní nemluvila v posledních cca 2 měsících, tak máš neaktuální telefonní číslo ;-)

Ahoj znám jednu Ziru, napsala jsem ti mejlík

19.12.2010 15:04
she7

XXX.XXX.221.77

Ahoj, asi znam hucula Tritona (91). Rok narozeni by odpovidal. Zije v Hutich u Rozmitalu pod Tremsinem. Vlastni ho moc hodna majitelka Simca, ktera ma jeste klisnu takze Triton neni sam. Uziva si dlouhych vyjizdek a odpocinku. Bohuzel ted ma problemy s nohou, ale jinak se ma moc dobre :-)

18.11.2011 18:04
johyn

XXX.XXX.252.224

No narazil jsem na tento příspěvek náhodou a je to dlouho co už tu je. Ale jednoho hucula z těch jmenovaných zřejmě vlastním. Je to Ursus 1992.

18.11.2011 18:13
johyn

XXX.XXX.252.224

A ještě k tomu Ursusovi. Můžeš se podívat na fotky či povídání o závodech. kterých se zůčastnil na www.brinn.blog.cz
Nejmenuje se ale Ursus, říkáme mu Johan, ale měl by to být on.

21.11.2011 15:19
cowboyka

XXX.XXX.103.103

Ahoj, jsem majitelka Bonanzy, bohužel,po patnácti letech mě navždy opustila letos v červencismajlík

24.11.2011 19:32
helenapariz

XXX.XXX.128.124

95, Arnika pokud je to hnědka tak je u nás Stáj Karlov sídlíme v Dubnici u Stráže pod Ralskem. Má se fajn.smajlík

24.11.2011 19:39
helenapariz

XXX.XXX.128.124

také hledáme hucula ryzáka m: Iris , narozen na Dubové Hoře u p.Petera

1.12.2011 19:00
lirka

XXX.XXX.34.66

96, Bára, znám. :)) Nejspíš.. :-)

2.12.2011 09:12
alena1

XXX.XXX.8.137

Nevíte prosím někdo o kobyle jménem Lada, narozená 1988? A o hřebci Iron? Děkuji Alena

5.1.2012 21:06
hanycta

XXX.XXX.73.235

Ahooj,
na tento příspěvek sem narazila až nyní kobylku Zitu (hnědka bez odznaků ) znám, sem její majtelka a jestli víš něco o její minulosti nebo jestli máš nějaké fotky byla bych za ně moc ráda.

21.1.2012 19:24
Agiy

XXX.XXX.44.46

Cinii znám ( http://www.huculclub.cz/html/cinie.html ) je super pod sedlem, ale jak jste psala sklony ke kousání a kopání po lidech má, někdy se zdá že se to zlepšuje a někdy zase naopak. Jestli chcete další fotky nebo videa tak napište..

16.10.2013 17:37
yneeska

XXX.XXX.96.18

pamatuju si je... Samsona a jeho bracha z boxu Ursuse (kterýho jsem jezdila já), Persiho, Tarzana i Tomáše a ostatní koně. To byli ještě v Rožmitálu v Agrostroji. Poslední co vim, tak některý šli snad do Blatný....

16.10.2013 21:29
pavlis

XXX.XXX.252.48

Dobrý den, přidala bych se taktéž s hledáním, ale spíše informací.
Vlastním hucula jménem Max, zbarvení myšák s úhořím pruhem, zebrováním na nohách a tzv. oslím pruhem u kohoutku. Zakoupila jsem ho v roce 2010 od kamarádky. U ní byl od roku 2004.
Přivezen byl od vesnice Tasov na Třebíčsku, víska Zahrádky.Bohužel o něm nevím vůbec nic, ani datum narození, jména rodičů, kdo a jak ho jezdil atd.
Podle veterináře je mu letos 19 let (vůbec se tak nechová).
Přidám foto z roku 2010.
Moc děkuji za případné info.
Pavla

16.10.2013 22:36
tamtam

XXX.XXX.85.164

víte určitě že se jmenuje Max? papíry od něj nemáte?
hodně mi připomíná valacha Vikomta, letos by mu bylo 20, netuším kde skončil, v roce 2004 byl na Lakách u mělníka a dál netušim.
nemá třeba výžehy?
a pár dalších fotek, kde by byla líp vidět hlava?

17.10.2013 08:30
pavlis

XXX.XXX.252.48

S tímto jménem už přišel k té mé kamarádce. Vím jen to, že prý snad údajně (nevím co je na tom pravda) ho jezdila nějaká slečna, která byla handicapovaná (??). Byl společně právě na té samotě v Zahrádkách ještě s jednou klisnou (ta se jmenovala Elsa, hucul x arab, grošovaná). Ale odkud se k tomu dřívějšímu majiteli dostal to vůbec nevíme.
Výžeh žádný nemá. A právě od toho pána nedostala ta kamarádka ani OP, ten vystavil veterinář až potom a přitom mu podle zubů zjistil věk. Tenkrát mu mohlo být tak kolem 13 let podle něj.
On se nerad fotí, docela dlouho se bál blesku. Teď je na tom mnohem líp, dělám s ním hodně dlouho už práci ze země, takže je celkově klidnější.

17.10.2013 08:31
pavlis

XXX.XXX.252.48

Ještě trochu detail hlavy z boku.

17.10.2013 08:36
pavlis

XXX.XXX.252.48

- ještě jedna (focena asi kolem roku 2005 - 2007, přesně nevím).

18.10.2013 10:59
tamtam

XXX.XXX.85.164

tak to asi nebude on, Vikomt má trochu jemnější hlavu. ale podobný mu teda je hodně.

ale divím se, že ten váš koník nemá ani výžeh ani čip. Bude to asi nějaký divoký odchov a bůhví jestli vůbec hucul..

18.10.2013 20:37
pavlis

XXX.XXX.252.48

No, myslím si, že do hucula asi něco bude mít, už jen to zbarvení a ty odznaky, které má.
Trochu mi připomíná polského konika.smajlík
A ten Vikomt je odkud, prosím? A má nějaký výžeh?
Ono se takhle dost těžko hledá, když se ve skutečnosti není čeho chytit. Ale už jsem se k tomu odhodlávala dlouho a jak tak koukám, tak se stejně nic nedozvím.smajlík
Ještě foto u mojí kamarádky.
Pavla

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2013 19:17

Ten Váš Max mi je povědomí :) věk, vzhled i jméno by odpovídalo :)

29.11.2013 20:34
pavlis

XXX.XXX.252.48

Dobrý den a víte něco podrobnějšího? Ono je vážně hodně složité se něčeho chytnout když nemá ani výžeh, zkrátka nic. Je to jako hledat jehlu v kupce sena.
Pavla

29.11.2013 23:16
betty304

XXX.XXX.52.59

Zdravíčko, Vikan (Vikomt) by měl být pořád ještě na Lakách, spolu s Upírem, Sylvou a Narcisou (Nereis), Asterem (mladým) a Toničkou.
Já mám doma Rozárku (Ramona).

Moc by mne zajímal osud kobylky jménem Tosca, kdyby o ní někdo věděl, bylo by to vážně super. Je myslím rok narození 1991. Světlá hnědka, vážně spíš žlutá, jak je už psáno výše.

Díky a hezký den všem

29.11.2013 23:18
betty304

XXX.XXX.52.59

a Leander, neboli Leša slaví letos třicátiny nedaleko Kokořína u moc hodné rodiny, má tam u sebe i Velese (Valda).

29.11.2013 23:20
betty304

XXX.XXX.52.59

tedy pardon, slaví na jaře 2014, né letos :-D

30.11.2013 11:52

Pokud by to byl on, tak se narodil v roce 1996 na DDM Hustopeče klisně Myšce. Měl takové širší čelo, krk jak chlaďásek, takové tlusté prasátko :)
Na fotce je Myška... zkusím sehnat jeho fotky a pak můžeme porovnat, zda-li je to on :)

30.11.2013 16:26
pavlis

XXX.XXX.252.48

Dobrý den, no kobylka vypadá úplně stejně jako Max. A s tím prasátkem máte pravdu, on byl vždycky takový kulaťoučký smajlík. Je pořád nenažraný smajlík, ale musí se hlídat.
Je škoda, že ho opravdu nemám podle čeho porovnat. I s tou hlavou je to pravda, on jí má trošku jakoby těžší, masivnější a i ten krk je silnější.

30.11.2013 16:44
tamtam

XXX.XXX.85.164

Ahoj Bubu, doufám že Rozárka slouží ve zdraví:)

jinak vikomt už právě na lakách není. Co mám poslední zprávy, tak tam zbyla jen Sylva a Aster, ti ostatní jsou nejspíš prodaní neznámo kam (a mě to Líba určitě neřekne..)

Tosca by mě taky moc zajímala, po tý se úplně slehla zem, taková fajn kobyla..

JInak prosím pěkně, kdo máte nějaké hezké fotky svých huculů, které hledám, pošlete mi je (buď sem nebo na email: tantenka@seznam.cz ). Tvořím online databázy huculů, ráda bych tam měla i jejich fotky.
databáze je zde (český koně nejsou kompletní, přidáváme je postupně)

http://www.bazakoni.pl/database,op-search.html

30.11.2013 19:49
a123

XXX.XXX.147.48

Když už je tu tolik lidí co mají huculíky, nenašel by se někdo z Prahy a okolí, kdo by na nějakém umožnil rekreační vyjížďky? Lepší by byl nějaký soukromník, nemám moc v lásce velké jezdecké kluby. Díky

30.11.2013 19:55
Agiy

XXX.XXX.90.15

a123 napsal(a):
Když už je tu tolik lidí co mají huculíky, nenašel by se někdo z Prahy a okolí, kdo by na nějakém umožnil rekreační vyjížďky? Lepší by byl nějaký soukromník, nemám moc v lásce velké jezdecké kluby. Díky

U nás v Hucul clubu v Praze.. ;) Opravdu nejsem žádný velký jezdecký klub.. :D

30.11.2013 19:59

Nebo zkusit udělat paternitu, Max by měl být po Oušor Míša.

7.12.2013 18:19
pavlis

XXX.XXX.252.48

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se Vám podařilo sehnat nějaké fotky?
Pavla

7.12.2013 21:06

Zatím bohužel ne, jen jednu hříběte, ale podle té toho moc nepoznáme...

Zira

8.3.2020 20:49
Zira

XXX.XXX.210.42

Ahoj, jsem majitelka Ziry je zdravá a má se dobre

15.4.2020 14:07
Agiy

XXX.XXX.147.101

Ahoj, ke své bakalářské práci bych potřebovala vědět, jestli tito koně trpěli letní vyrážkou nebo ne. Jestli je někdo znal nebo měl aspoň fotku (z těch se to dá dobře poznat).
Plemeníci: Gurgul Edo 1 BENET, Gurgul Zmrzlik Faun
Klisny: Tunicolle, Elza, Uhorna, Tetra, Joy, Zora, Šulka, Zorka

Kdyby někdo měl informaci alespoň o jednom z těchto koní, tak by mi to moc pomohlo. Můj email je agi1@seznam.cz

16.4.2020 08:48
bassrock

XXX.XXX.251.2

Agiy napsal(a):
Ahoj, ke své bakalářské práci bych potřebovala vědět, jestli tito koně trpěli letní vyrážkou nebo ne. Jestli je někdo znal nebo měl aspoň fotku (z těch se to dá dobře poznat).

Kdyby někdo měl informaci alespoň o jednom z těchto koní, tak by mi to moc pomohlo. Můj email je agi1@seznam.cz

Elsu, Uhornu, Šulku a Tetru si pamatuji, když jsem jako pubertální dítko jezdila na tábory na Hubenov. Bylo to v létě a ani jedna z těchto kobyl nebyla odrbaná, žádná vydřená místa v hřívě ani na ocase, žádná přecitlivělost na hmyz.
Elsa je příčinou mé lásky k huculům a k šedým kobylám obzvláště.
Momentálně mám jednu šedou huculici v majetku a ta trpí letní vyrážkou, tož si troufnu tvrdit, že výše uvedené holky nikoliv.
Stačí alespoň toto?

A nebylo by lepší zabývat se současnými huculy s letní vyrážkou?
Sleduji to díky té své a vím jen tak o třech potomcích jednoho otce, kteří tím trpí, a to tedy nejdu nijak do hloubky.

16.4.2020 09:24
Agiy

XXX.XXX.147.101

Vy jste zlatá, moc Vám děkuji! Tohle mi stačí. :)

V mé bakalářce zkoumám stádo huculů z Hucul clubu na Zmrzlíku. Mám v ní menší výzkum, který se zabývá dědičností letní vyrážky. Momentálně se snažím zjistit, zda rodiče koní, kteří na Zmrzlíku pobývají trpěli letní vyrážkou nebo ne.

Také se snažím najít u muchařů nějaké společné předky, kteří by mohli být příčinou výskytu. Například v hřebčíně v Kladrubech, kde mají také hodně muchařů, se přišlo na to, že to způsobil jediný hřebec. Předpokládám, že někdo takový bude i v tomto chovu. Informace o všech koních, kteří kdy byli v Hucul clubu existují, ale jsou bohužel zahrabané neznámo kde.

Mohu se zeptat, jak se jmenuje Vaše klisna? A o jakém hřebci a jeho potomcích konkrétně mluvíte?

Ještě jednou děkuji a přeji hezký den :)

16.4.2020 09:25
Agiy

XXX.XXX.147.101

bassrock napsal(a):
Elsu, Uhornu, Šulku a Tetru si pamatuji, když jsem jako pubertální dítko jezdila na tábory na Hubenov. Bylo to v létě a ani jedna z těchto kobyl nebyla odrbaná, žádná vydřená místa v hřívě ani na ocase, žádná přecitlivělost na hmyz.
Elsa je příčinou mé lásky k huculům a k šedým kobylám obzvláště.
Momentálně mám jednu šedou huculici v majetku a ta trpí letní vyrážkou, tož si troufnu tvrdit, že výše uvedené holky nikoliv.
Stačí alespoň toto?

A nebylo by lepší zabývat se současnými huculy s letní vyrážkou?
Sleduji to díky té své a vím jen tak o třech potomcích jednoho otce, kteří tím trpí, a to tedy nejdu nijak do hloubky.

V mé bakalářce zkoumám stádo huculů z Hucul clubu na Zmrzlíku. Mám v ní menší výzkum, který se zabývá dědičností letní vyrážky. Momentálně se snažím zjistit, zda rodiče koní, kteří na Zmrzlíku pobývají trpěli letní vyrážkou nebo ne.

Také se snažím najít u muchařů nějaké společné předky, kteří by mohli být příčinou výskytu. Například v hřebčíně v Kladrubech, kde mají také hodně muchařů, se přišlo na to, že to způsobil jediný hřebec. Předpokládám, že někdo takový bude i v tomto chovu. Informace o všech koních, kteří kdy byli v Hucul clubu existují, ale jsou bohužel zahrabané neznámo kde.

Mohu se zeptat, jak se jmenuje Vaše klisna? A o jakém hřebci a jeho potomcích konkrétně mluvíte?

16.4.2020 11:15
koně

XXX.XXX.174.63

Agiy napsal(a):

Máte sz

16.4.2020 13:37
bassrock

XXX.XXX.251.2

Agiy napsal(a):

Napsala jsem sz, nechci psát veřejně.

16.4.2020 17:25
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tiež mám hucula s hypersenzitivitou na hmyz, po otcovi z českého chovu, môžem poslať sz, ak je záujem.
bassrock - proším, proším, aj ja chcem vedieť ktorý, dííík

17.4.2020 08:24
Manlicher

XXX.XXX.79.50

Dobrý den, také bych poprosila všechny, zda by mi neposlali sz ohledně huculů trpících hypersenzitivitou na hmyz. Moc děkuji. Také bych mohla přispět troškou do mlýna.

Gazli

17.4.2020 11:38
Gazli

XXX.XXX.90.113

Muchařina se hodně u huculclubáckých koní rozjela po přesunu stáda na Laka (Kokořínské údolí) - do té doby to opravdu bylo řídkým jevem. Osobně trochu podezřívám plemeníka Baltise (Gurgul Edo-3), od něj byla muchařka Najáda a na Lakách se projevila i Luna (do té doby bezpříznaková). Ze starých klisen si muchařinu u žádné z klisen nevybavím (zato pro mě byla mírně zdravotně podezřelá :-) rodina Elsy - na obě oči slepá Joy, s vypadávajícími koleny Oáza i její bratry a pozdější plemeník Unkas - ten se snad ale později srovnal. Ono těch měsíčních slepot třeba na můj vkus v huculclubácké populaci bylo až moc - zajímalo by mě, jestli třeba někdo toto sledoval z pohledu genetiky.

17.4.2020 15:42
Agiy

XXX.XXX.142.240

Gazli napsal(a):
Muchařina se hodně u huculclubáckých koní rozjela po přesunu stáda na Laka (Kokořínské údolí) - do té doby to opravdu bylo řídkým jevem. Osobně trochu podezřívám plemeníka Baltise (Gurgul Edo-3), od něj byla muchařka Najáda a na Lakách se projevila i Luna (do té doby bezpříznaková). Ze starých klisen si muchařinu u žádné z klisen nevybavím (zato pro mě byla mírně zdravotně podezřelá :-) rodina Elsy - na obě oči slepá Joy, s vypadávajícími koleny Oáza i její bratry a pozdější plemeník Unkas - ten se snad ale později srovnal. Ono těch měsíčních slepot třeba na můj vkus v huculclubácké populaci bylo až moc - zajímalo by mě, jestli třeba někdo toto sledoval z pohledu genetiky.

Děkuji moc za postřehy. :) Co vím, tak tohle nikdo nezkoumal. Upřímně jsem se nad tím množstvím slepých koní nikdy ani nepozastavila, až teď mi došlo, kolik jsem jich na Zmrzlíku potkala.
Jinak Unkas je teď na Zmrzlíku a je úplně zdravý a plný energie. Jen zuby už jsou na tom hůř.

17.4.2020 21:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

Gazli - ten Gurgul Edo, to je tento?

https://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-15103.html

Tu je pôvod môjho koňa, ale netuším, ktorý z predkov by to mohol byť, možno má niekto tip?
Je to mimochodom ryšiak a škrabe sa až na konci sezóny, skoro by som povedala že až na neskorú jeseň a to bez ohľadu na nadmorskú výšku.

http://www.horses.sk/pk/karta.php?cislo=4020156

Přidejte reakci

Přidat smajlík