Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsem zbytečně hysterická nebo zapojovat takto vypadajícího koně do provozu turistické jízdárny není úplně košer? Dnes to na mě vybaflo na Facebooku :(.

Jedná se o jezdeckou školu Macek Český Brod. Mají nabídky na zážitky u koní na Slevomatu...
konarka13
napsal(a):
Na ostatních fotkách ostatní koně vypadají v poho, možná jen tento zrovna nebyl v kondici , aby se zde veřejně někdo necítil být napadán...
No, ať tak či onak, v této kondici není kůň absolutně vhodný na jakékoukoliv práci. Byť to může být jediný žebrák z celého stáda.
Dep
napsal(a):
No, ať tak či onak, v této kondici není kůň absolutně vhodný na jakékoukoliv práci. Byť to může být jediný žebrák z celého stáda.
Takových chudáků se různých jízdárnách a nejen v nich, někteří majitelé mají koně v podobném stavu, jezdí na něm a přijde jim to naprosto normální, vyskytuje spousta.
Tenhle má aspoň v hubě klasické stihlo.
Jsou instituce kde koně nosí výhradně páková udidla a schopnosti a klidná ruka jezdce se naprosto neřeší...
Kdybych nad tím vším měla přemýšlet, mám do měsíce stresové žaludeční vředy a trpím nespavostí.
Boha jeho... Všechny máte koně ve výborném stavu, žádná jste nikdy neměla k dispozici staršího koně?! Kombinace starší kůň a špatně krmitelný, taky asi nic neříká.
Na půl hodinou couračku pod dítě jednou za čas, koni nic neudělá.
Nevím jak to tam chodí, ale tohle mi přijde přehršelé odsouzení něčeho co neznáte (stav, podmínky, apod.) a situace...

whiter
napsal(a):
Boha jeho... Všechny máte koně ve výborném stavu, žádná jste nikdy neměla k dispozici staršího koně?! Kombinace starší kůň a špatně krmitelný, taky asi nic neříká.
Nevím jak to tam chodí, ale tohle mi přijde přehršelé odsouzení něčeho co neznáte (stav, podmínky, apod.) a situace...
Starších a špatně krmitelných koní je na světě jistě hromada. Ale rozhodně se to neslučuje s tím, aby jim někdo lezl na hřbet.
Není třeba znát pozadí této fotky. Všechny shodně vidíme koně v žalostném stavu, naprosto bez svalových tonusů potřebných k tomu, aby byl schopen někoho - kohokoli - nosit bez bolestí a následků, na hřbetě. Natožpak člověka, který má minimálně 50 kg - viz foto.
Apropo - dotyčný kůň není ani správně nasedlaný. O správně padnoucím sedle na takto opadlém hřbetu se dá jistě jen polemizovat (což tu není žádoucí, samozřejmě.).
napsal(a):
Jsem zbytečně hysterická nebo zapojovat takto vypadajícího koně do provozu turistické jízdárny není úplně košer? Dnes to na mě vybaflo na Facebooku :(.
Myslím, že hysterická opravdu nejste
Tenhle chudák by měl dostat nejdřív nažrat, než by se s ním začalo cokoli provozovat.
whiter
napsal(a):
Viděla jsem plno starších koní, s věkem kolem 25 let. Plemenné hřebce, chovné kobyly, hobby koně... ano, pár z nich takhle vypadalo, nebo jim trochu víc ta žebra vykukovala, jak už na stará kolena nic moc nedělali, ale nikdy v takové míře, některým bych dokonce 25 let ani netipovala.
Špatně krmitelný kůň není omluva, ale výmluva. Špatnmě krmitelný kůň se má teda krmit extra zvlášť a speciálně! Hádám, že ten kůň jim tam tahá děcka a lidí celý svůj život, nosí, vozí, vydělává... a na stará kopyta zrovna tak, a nikdo mu nedopřeje péči, kterou si za své služby zaslouží?
napsal(a):
Jedná se o jezdeckou školu Macek Český Brod. Mají nabídky na zážitky u koní na Slevomatu...
Nooo, tak to musí být teda zážitek... spíš vypadá jak velbloud, chuděra. Jasně, ostatní vypadají dobře, tenhle může být starý, nemocný...to by se pochopit dalo, ale jen v případě že by se na něj nedávalo sedlo - nejezdilo se na něm... Pojízdný kůň vypadá jinak.
whiter
napsal(a):
Boha jeho, tak pokud mám staršího, špatně krmitelného koně nechám ho v klidu dožít ten svůj život a ne že mu budu trajdat na hřbetu, byt jen v kroku. A už vůbec ne ho nabízet pod platící zákazníky Mmch tady už se dá polemizovat i zákazníkovi, který na takového koně dobrovolně leze a jede na tu placenou vyjíždku Btw koník vypadá - jen dle těchto dvou fotek soudím, tudíž se může plést, že má cushinga.

Ano, to mě na tom právě zaráží, že takovéhoto koně zapojují do provozu, navíc přes poukazy na Slevomatu (což jistě vede k tomu, že se poslední víkend před vypršením poukazu nahrne grupa naprosto koní neznalých amatérů) a že to ještě veřejně publikují. No a ve druhém kole taky skutečnost, že na toho koně ti lidé vůbec vlezou nebo na něj posadí své dítě... ale tam je to ještě trochu pochopitelné, prostě se ti lidé spoléhají na úsudek "koňáka."
Je to právě ta situace, kdy vydělávat peníze skrze živé bytosti prostě klade vysoké nároky na etické uvažování "podnikatele."
Chápu, že takto kůň může vypadat (i když staří koně, které znám, jsou sice hubení, ale rozhodně ne v tomto stavu), ale chtěla jsem se utvrdit v tom, že dávat na koně v tomto stavu sedlo a navrch začátečníka a ještě to uveřejňovat na svých veřejně přístupných reklamních stránkách je dost pofidérní...
Co s tím? Leda jim napsat, proč na tom koni někoho vozí...
Když pominu naprostou opadlost ze svalů, tak ta srst vypadá nevyčištěná. Je to rozhodně špatná reklama a kromě přetěžování slabého a možná nemocného zvířete, které by mělo být na pastvině nebo chodit na procházky jen na lonži, aby se koník spravil a zesílil, tak je to podvod i na zákazníka, který byť na Slevomatu, dostane pod zadek chudáčka, který se sotva vleče, už vidím ten "požitek" z ježdění. Lidi by neměli využívat poukázky, které nezaručují kvalitu služeb, ale zato garantují více či méně skrytý podvod. Ta jezdecká škola Macek, jestli je kůň jejich, (mohla by to být Korida) nemá dobrou reklamu, také hodnocení na Firmách.cz není úplně uspokojivé, byť v něčem jsou lidé s tou firmou spokojeni, ale jestli je to opravdu pravá fotka jejich koně, pak se jeví jako ti, kdo chtějí na úkor koní a taky zákazníka nahrabat co nejvíc, takže pokud je vše skutečnost a není to jen nějaké povržené tažení proti nim (neznám tu školu, není z mého okolí), neměli by zákazníci využívat jejich služby, protože by se v takové škole stejně moc kloudného nanaučili.
Jo jo, tak to chodí - začne to třemi miláčky, kteří mi začnou příležitostně trochu přivydělávat, tam samozřejmě koukám, aby je jezdci nekopali a nervali za hubu, pak se mi zalíbí penízky, tak si přikoupím dva další koníčky a ti budou už jen pro zákazníky, tam už to tolik kontrolovat nebudu, no a čas plyne, koníků příbývá, penízek taky, ale sakra, oni to ti koně zase všechno prožerou a v zimě se měšťákům ke koním nechce - a najednou mám na rozbahněném dvorku za barákem patnáct hlav, co chtějí žrát a strouhat a očkovat, a tak už na toho jednoho chudáka, na kterého posadím to dítě s poukazem navíc, prostě takový ohled brát nebudu jako kdyby byl můj jediný. Musí mi přece vydělat na nové sedlo pro Ijáčka, s kterým jezdím na závody. No a když to vydržel jeden den, vydrží i druhý, třetí, čtvrtý... Takoví jsme.