anonym000

XXX.XXX.245.26
Ahoj uvažuji nad padem ORX a je tam možnost pravého nebo umělého beránka. Do jakého bysteš li vy? Umělý je prý lepší na údržbu?
A co vůbec kožešina a léto, nebude v tom hic, pocení? Máte vyzkoušeno?
Děkuji.
Ja jezdim celorocne s pravym berankem na posedli a hlavne v lete je to super, ze se mi nepoti zadek a je to daleko pohodlnejsi i na delsi vyjizdky. Ve staji je nekolik koni nosicich prave beranky pod sedlem (decka ze strany ke koni ma praveho berana) a krome nutne udrzby po jezdeni bych rekla, ze kone chodi spokojene a nepoti se vic nez pod standardni bavlnenou deckou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tiež jazdím celoročne s pravým barančekom a uřcite by som nechcela ten umelý. Nestarám sa nijako špeciálne. Teplo v tom nie je, v zime fajn hreje a v lete sedlo nie je vrelé, keď do neho sadám.
anonym000

XXX.XXX.245.26
gudur
napsal(a):
Ja jezdim celorocne s pravym berankem na posedli a hlavne v lete je to super, ze se mi nepoti zadek a je to daleko pohodlnejsi i na delsi vyjizdky. Ve staji je nekolik koni nosicich prave beranky pod sedlem (decka ze strany ke koni ma praveho berana) a krome nutne udrzby po jezdeni bych rekla, ze kone chodi spokojene a nepoti se vic nez pod standardni bavlnenou deckou.
Jaká je prosím nutná udržba po ježdění, v čem spočívá? děkuji.
Co vím, tak nechávají po ježdění vyschnout, vezmou kartáčem a pročistí od nečistot a potu, jinak by zatvrdliny mohly způsobit paseku na koňských zádech. Celkem často taky holky tyhle dečky perou v nějakém speciálním šamponu, ale víc netuším, já mám jen beránka na posedlí a toho jen občas pročesávám kartáčem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rozhodně pravý beránek.
Koně se v tom potí minimálně.