Na co nejpodivnějšího jste narazili v inzercích? Já naposled dneska narazila na tohle luxusní sedýlko.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Home made austrálske sedlo?

To vypadá jako vyrvaná přední komora dopředu, ne?
Ale jestli si někdo myslí, že tohle je westernové sedlo, tak úpěnlivě doufám, že to nebyl majitel koně, na které to sedlo patřilo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Kdepak toto je konečně řešení stálého sporu jestli je lepší jezdit western a nebo angliji.
No jo, někdy se člověk pobaví, já jsem před několika měsíci nevydržela a reagovala na inzerát-kde dotyčný nabízel "koňský chomout"-nálezový stav, asi za 500kč a na fotce byla stará vypelichaná poduška...ale věřím, že dotyčný byl z nálezu nadšený...nebo si vzpomínám ještě na jeden, kde byly staré kravské a byl z toho taktéž udělán koňský...
A ještě mě pobavil inzerát, kde se nabízela stará rezavá hřbílka asi za 300...zajímalo by mě, jestli to někdo koupil...:).
Tohle bylo ještě nedávno za 3500, -
https://www.sbazar.cz/krasnykramy/detail/16281185-starozitne-sedlo-na-kone
Zadavatel inzerátu nechtěl pochopit, že to není starožitné, ale staré. Na ozdobu to není a na ježdění už vůbec ne.
Https://www.sbazar.cz/bazarekbenatky/detail/23558762-konske-zine toto je také dobré.
ameed
napsal(a):
Https://www.sbazar.cz/bazarekbenatky/detail/23558762-konske-zine toto je také dobré.
A co se Vám na tom nezdá? Nevím, jak se ceny za žíně pohybují, ale normálně se s němi obchoduje.

Já jsem už úplně alergická na začátek inzerátu "S těžkým srdcem prodávám..." Vidím to teď všude.
Pokud vás to tak hrozně trápí, tak toho koně neprodávejte - nebo pište věcně a nehrajte na city. Nedávno někdo takto inzeroval i sedlo :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Já jsem už úplně alergická na začátek inzerátu "S těžkým srdcem prodávám..." Vidím to teď všude.
Pokud vás to tak hrozně trápí, tak toho koně neprodávejte - nebo pište věcně a nehrajte na city. Nedávno někdo takto inzeroval i sedlo :).
Jojo.Taky nemám rád když si někdo plete význam slov.Mají v tom lidi hrozný bordel a lžou samozřejmě.
Nanny

XXX.XXX.199.180
Taky mě vždycky zarazilo, když jsem hledala ježdění a někdo nabízel, ale začínal přitom se slovy: Hodně nerada, po dlouhém přemýšlení, s těžkým srdcem apod. nabízím ježdění...No já nevím, ale na takový inzerát bych se neozvala, protože bych měla už od začátku pocit, že mě tam vlastně nechtějí. Jsem přecitlivělá nebo to někdo vnímá podobně?
napsal(a):
Já teda taky prodávala sedlo s těžkým srdcem. Bohužel, fyzio oznámila, že nesedí. Větší křeslo na ježdění jsem vživotě nezažila, i kobyla mi přišla že pod ním chodila dobře, sice mám teď kentaur sedlo, které sedí, ale srovnávat to nejde, seneca je na mě strašně tvrdá, takže ano... celkem i chápu, že někdo něco prodává s těžkým srdcem.
Mě zas "fascinuje", jak se někteří zbavují koní starých kolem cca 20 let. A jak píšou, že kůň je vhodný pro začátečníka, atd. Takže nějaký nezkušený začátečník přijede, koupí, a pak se nestačí divit. Připadá mi to, že se takoví lidé zbavují odpovědnosti za koně, který za nějakou dobu nebude pojízdný a bude jen vyžadovat péči, případně více peněz za veta.
peggi16
napsal(a):
Mě zas "fascinuje", jak se někteří zbavují koní starých kolem cca 20 let. A jak píšou, že kůň je vhodný pro začátečníka, atd. Takže nějaký nezkušený začátečník přijede, koupí, a pak se nestačí divit. Připadá mi to, že se takoví lidé zbavují odpovědnosti za koně, který za nějakou dobu nebude pojízdný a bude jen vyžadovat péči, případně více peněz za veta.
Dvacetiletý kůň může být opravdu velice vhodný pro začátečníka - sama takového mám. Je slušně přiježděný, dobře ovladatelný, na svůj věk živý a přitom už žádný janek. Tudíž spolehlivě sveze i dítě nebo začínajícího jezdce.
Nicméně souhlasím, že to není dobrá investice. Jezdecká "použitelnost" koňského veterána je omezená a dříve či později přijdou i zdravotní problémy a s tím spojené náklady.
Plně souhlasím a to se takto děje i s jinými zvířaty, je to hnus, koupit zvíře, vyždímat z něj co se dá a pak rychle pryč, je to bezcitné, já bych své zvíře takto nemohla dát, urvalo by mi to srdce.
A ještě co mi vadí jsou inzeráty, kde "s těžkým srdcem darují psa" z důvodu stěhování nebo z důvodu alergie, já toto prostě nechapu a je smutné, že se lidi raději zbaví člena rodiny, než aby se postarali nebo zařídili jinak, tak, aby s nimi mohlo zvíře být, i s alergii dítěte to lze, musí to být hrozné pro to zvíře, kor třeba pro psa...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Já mám alergii na práci - jsem zemědělec, a jsem alergická na pyly a seno, takže práce vskutku příjemná. ORL expert řekl - no tak změnte práci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Však jo, já nepracuju, protože se mi nechce. To je docela výhoda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Však jo, já nepracuju, protože se mi nechce. To je docela výhoda
Práce je poslední zoufalý pokus jak přijít k penězům.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
ameed
napsal(a):
Jaký je ten první?
Probíhá intenzivní výzkum financovaný z evropského fondu pro "píčoviny co svět neviděl, zdravý rozum nepochopí a hlavně že to někdo zaplatí". Tak to je ten první způsob jak přijít k penězům, nic pořádného nevymyslet a moc se nenadřít.
Já nevím, ona je alegie a alergie... já mám teoreticky alergii na kočky, a přitom mám doma britskou modrou Břéťulku, prostě si občas zakýchám, tak se vysmrkám a mazlím se dál.
Kamarádka si vzala kotě, které někdo s jeho bráškou vyhodil do popelnice, jen díky štěstí je našli... Bydlí sama, má dva pejsky. Pejsci nakonec takový problém nebyli, ale zjistila, že má silnou alergii na kočky, problém byl, že ona nekýchá jako já, ona se celá osype, chytne vyrážku a pupínky a léky jí na to nezabraly. Takže kotě udala známým.
Já už to někde psala...Známá s dcerou si našla přítele...a po roce a něco se sestěhovali. Po půl roce přítel dostal od rodiny štěně...Holce se objevila alergie. Známá chtěla aby pes šel pryč. Rodina se postavila proti, začaly výčitky jaká je hyena, chudáček pejsek...děcko ať žere chemii...Malé léky nezabiraly, začínala se dusit...maminka označována přítelem i jeho rodinou za hysterku, pes z domu nepůjde...Skončilo to v okamžiku, kdy chlap pustil psa k malé do pokoje, ta dostala záchvat, holka se přidusila a zůstala lehce postižená... Kolik lidí ji odsuzovalo, že chtěla psa z baráku...ono se přece kvůli blbé alergii psisko pryč nedává...je sobecká, nezodpovědná a chlapovi to dělá jen naschvál, protože ho dostal od rodiny a pod....Asi nemusím říkat, že chlap i jeho rodina se na ně vyprdli...přece nebudou mít na krku debilka...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Grandina
napsal(a):
Já už to někde psala...Známá s dcerou si našla přítele...a po roce a něco se sestěhovali. Po půl roce přítel dostal od rodiny štěně...Holce se objevila alergie. Známá chtěla aby pes šel pryč. Rodina se postavila proti, začaly výčitky jaká je hyena, chudáček pejsek...děcko ať žere chemii...Malé léky nezabiraly, začínala se dusit...maminka označována přítelem i jeho rodinou za hysterku, pes z domu nepůjde...Skončilo to v okamžiku, kdy chlap pustil psa k malé do pokoje, ta dostala záchvat, holka se přidusila a zůstala lehce postižená... Kolik lidí ji odsuzovalo, že chtěla psa z baráku...ono se přece kvůli blbé alergii psisko pryč nedává...je sobecká, nezodpovědná a chlapovi to dělá jen naschvál, protože ho dostal od rodiny a pod....Asi nemusím říkat, že chlap i jeho rodina se na ně vyprdli...přece nebudou mít na krku debilka...
Noo nedávno jsem vrátil dvě děti kámošce, co jí po 18 letech manžel sdělil jak se tam dusí a zmizel za deset minut neznámo kam.I děti ho dusili.Tu to tak sebralo, že jí odvezli do nemocnice.Tak ratolesti jsem si vzal k sobě a dali jsme to myslim v pohodě.Jezdili se mnou ke koním a i pracovali dle možností. Ovšem moje přítelkyně mě zklamala na celé čáře..Na nějaký čas a nebo na pořád jsme se rozešli ani nevím vlastně.Copak že jezdim hodně ke koním to už mi vyčítala před tím, ale teď i to že si domů natáhnu cizí haranty.Za prvé nejsou cizí a kam by šli? Vždyť já s přítelkyní ani nežiju tak snad by mohla mít trochu tolerance.Ta kamarádka je moje příbuzná, tak asi nemusela mít obavy že s ní budu chodit.Nejlepší byla naše ošetřovatelka koní když jsem jí volal že něco vezu a jestli by mi nepomohla se o to postarat.Jak si oddychla že jsou to děti a né nějaký kůň. Zlatá paní na ní nedám dopustit.
Jojo...taky mi ke koním jezdila holčina alergická snad i sama na sebe...doma prášky, kapky, inhalátor a tady spala v péřovém spacáku na seně, s kočkou na hlavě a psem v nohách...a bez potíží...Ale já to psala z toho pohledu na některé příspěvky kdy by někdo NIKDY nedal zvíře pryč kvůli alergii a kdo to udělá je megasvině a pod...
Nanny

XXX.XXX.199.180
Já mám taky alergii snad na všechno + astma a doma mám malou zoologickou. Ano, jsem blázen, už mě i vezla záchranka, ale zvířat se nevzdám. Ale je to jenom moje zdraví, kdyby se mi začal dusit muž nebo děti, tak bych samozřejmě dala zvířata pryč, hazardovat s cizím zdravím bych si nedovolila. Zajímavé je, že u koní se mi alergie tolik neprojevuje, např. místovat bych sice nemohla, to by moje plíce nedaly, ale jinak kolem koní dělám všechno, asi jak je to venku, tak se mi tam dýchá mnohem líp.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ve škole jsem měla spolužačku - kamarádku s těžkou alergií na koně. Seděla za mnou v lavici. Protože mám koně od 16, jezdívala jsem k němu i před školou, a po pár "pokusech" jsem se musela, když jsem přijela od koně, osprchovat. Vadilo jí prostě i to, že mi načichly vlasy. Naštěstí řešení s "desinfekcí" fungovalo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To by asi ve stáji koukali až bych tam napochodoval takhle a vymlouval se na to že jsem alergik.
Accuracy

XXX.XXX.129.250
Tento ohoz po mně chce máma, když jdu se psem ven. Kvůli odlovu prasat mi chce sehnat neprůstřelnou vestu. Na helmu a masku přijde řeč hned potom...
ameed
napsal(a):
To je vaše právo mít takovýto názor, jistě vás za něj nikdo odsuzovat nebude, vy zase neodsuzujte nás.
Já vás za žádný názor přece neodsuzuju. Pouze říkám, že hodnotit negativně lidi, co berou ohled na svoje zdraví, než aby jej ignorovali, a kvůli tomu holt dají zvíře pryč, je podle mne nefér.
Sama mám alergii na trávy, jezdím na koni, chodím ven, kde je pro mne spousta alergenů a taky moc dobře vím, co to skýtá za rizika. Moje alergie je mírná, ale po letošku třeba už pomáhat v seníku nebudu - spustilo mi to astma, na které jsem v životě netrpěla. Taky budu sobec a v tomhle prostě upřednostním sebe. Pomůžu jakkoliv jinak, ale už ne v seníku na úkor svého zdraví.