Uživatel s deaktivovaným účtem

Https://www.danceandjump.cz/tlumici-podlozka-memory-foam-half-pad-ogilvy- NEBO https://www.danceandjump.cz/tlumici-podlozka-memo-pad-acavallo
Dečky se mi zdají totožné. u OGILVY je napsáno že sedne i na koně kterému sedlo nebylo pasováno (NEMÁME PŘESNĚ PADNOUCÍ SEDLO) kobylka má nasvalená záda a žádné sedlo nám nevyhovuje, proto mě neodsuzujte, zkušený lidé mi doporučili buď si sedlo nechat udělat na míru, ale jelikož jezdím sportovně, sedlo by nám nevyšlo levněji než za 50tis +. Proto mi bylo doporučeno si koupit tlumící podložku OGILVY.
Jinak specifikace je shodující se s Acavallo. Proto prosím o radu zda-li koupit Ogilvy nebo Acavallo. popř. jaké máte zkušenosti.
Zkusila jsem Ogilvy a za mě nic moc. Je to paměťová pěna, která se mi pod sedlem prostě zmáčkla a efekt žádný. Dokonce bych řekla, že se mi pod ní kůň kroutil a prostě mu nesedla. Řeším opadlé svalstvo kohoutku z důvodu neježdění (zdrav.důvody) a tím i širší sedlo (které standardně sedí bez čehokoliv). Mám v plánu Acavallo memo s gelem, ale nejdříve si ji musím někde půjčit na vyzkoušení než ji koupím. Celý koňský život používám obyčejné černé gelovky a ty jsou snad nejlepší.

gudur
napsal(a):
Zkusila jsem Ogilvy a za mě nic moc. Je to paměťová pěna, která se mi pod sedlem prostě zmáčkla a efekt žádný. Dokonce bych řekla, že se mi pod ní kůň kroutil a prostě mu nesedla. Řeším opadlé svalstvo kohoutku z důvodu neježdění (zdrav.důvody) a tím i širší sedlo (které standardně sedí bez čehokoliv). Mám v plánu Acavallo memo s gelem, ale nejdříve si ji musím někde půjčit na vyzkoušení než ji koupím. Celý koňský život používám obyčejné černé gelovky a ty jsou snad nejlepší.
Já právě nechci dávat za dečku 6000, - jen kvůli tomu jak je specifikace rozvedená. Zdá se mi celkem šílené, dávat za paměťovou pěnu 6000, - A jak říkáte přitom to nemá žádný účinek. Spíše se mi zdá, že ta cena je vysoká tak, jen kvůli té značce. Já mám právě kobylku, která dříve byla hubená a měla krásně nasvalená záda, ale bohužel jak dlouho stála, svalstvo ochablo, a sedlo nám už nesedí. Az kobylka zhubne, sedlo bude sedět zase jako ulité, ale do té doby, hledám nějakou ochranu, aby kobylku nebolela za sedla záda. Na decku ACAVALLO MEMO-GEL. Jsem dostala od hodně lidí kladné recenze.. Pod sedlem neklouže, záda opravdu ochrání, je za příznivou cenu, A může si dát i na koně, který má mezi sedlem a hřbetem malé nedostatky. Dokonce mi jedna paní psala, že měla koníka který měl problém s páteří a při čištění se prohýbal, od té doby co používá decku acavallo memo-gel, Se koníkovi Páteř srovnala a už se vůbec neprohýbá (zadá ho nebolí). Na decku OGILVY jsem chtěla slyšet názor, z toho důvodu, že na specifikaci dance and jump píší že dečku používají slavní jezdci a je velice oblíbená a doporučována.
Já znám kolem sebe několik majitelů, co si Ogilvy nemůžou vynachválit a to zkoušeli právě i Acavallo. Je to opravdu kůň od koně a jezdec od jezdce a pokud máte možnost vyzkoušení, i za poplatek, zkuste oboje. Pak existuje ještě něco podobného jako Ogilvy, ale u nás se zatím neprodává, mělo by se jednat o stejně tvarovanou podložku, s pevnější pěnou rozdělenou do více sektorů. Ale název neznám, četla jsem pouze srovnání v Horse and Hound a vychází u uživatelů lépe než obě výše zmíněné - ale taky cena je ještě vyšší než Og. Tím nechci házet špínu na Ogilvy, věřím, že má tlumící účinky, ale pro nás byla nevhodná.

Bohužel U někoho vyzkoušet tu možnost nemám. O této dečce jsem slyšela. Viděla jsem jí i V videích u zahraničních Jezdců. Vyzkouším Acavallo a uvidim. Doufám že nám dečka sedne. Děkuji.
Jenže ono je to trošku jinak.
Zahraniční slavní jezdci tyhle dečky využívají, ale současně mají sedla pasovaná a dělaná na míru, obvykle si však už při pasování nechávají dát trošku širší komoru, aby měli pro tyto gelové dečky mezisedlem a podsedlovkou prostor, a mají je čistě pro tlumící účely, nikoli korekční pro nepadnoucí sedlo. Tedy ohlasy slavných jezdců jsou v tomto případě trochu mimo.

To máte pravdu.
Ptám se na to, z toho důvodu že hodně deček je vyrobeno z paměťové pěny, tak jako dečka Ogilvy. A jak jsem psala výše sedlo nám teď nesedí, A hledám decku pod sedlo, která vyplní prostor mezi sedlem a koněm, dokud se vše zase nesrovná.

Děkuji za radu. Pokusím se někoho sehnat, kdo má obě dvě dečky. Děkuji ještě jednou. mockrát.