Dobrý den, chtěla bych se zeptat v jakých podmínkách muže byt ponik držen. Dneska jsem projizdela okolo malé ohrady a v ni jsem viděla pouze jednoho ponika. Tráva žádná, natahoval se přes pletivo. Vodu jsem viděla v kýblu. Přišel mi nervózní. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Viděla je te pár vteřin jeho života, nic nelze vyvozovatvo systému krmení ani o tom, jakou dobu tam tráví v samotě, jedna z našich dvou je nejen nervózní, ale i ječí, pokud je druhá na vyjížďce, pokud by byl sám trvale, nervózní nejpíš už nebude. Má tam stín a větrolam a nádobu, ve které může být voda, což je o tři plusy víc než má spousta koní v mnohahodinových letních výbězích renomovaných "sportovních"stájí. hodně poníků se pást nesmí. Ideální to asi není, váš kůň bydlí ideálně?
Uživatel s deaktivovaným účtem
marprot
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat v jakých podmínkách muže byt ponik držen. Dneska jsem projizdela okolo malé ohrady a v ni jsem viděla pouze jednoho ponika. Tráva žádná, natahoval se přes pletivo. Vodu jsem viděla v kýblu. Přišel mi nervózní. Děkuji.
Dobrý den, zákon nevylučuje držení poníka v podmínkách, které jsou na fotkách. Pokud má vodu, dostává pravidelně nažrat, není vyhublý a zanedbaný ( např. nápadně přerostlá kopyta, neošetřované rány po těle) je z pohledu zákona v pořádku.
Je dobře, že si všímáte a ptáte se, vnímáte to obecně správně, kůň by měl mít sociální vazby s koňmi, mít co žrát i dostatečný prostor, ale musíte mít víc vstupních informací o konkrétním koni, abyste neposuzovala situaci povrchně.