Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen tak pro zajímavost, vedu si takový jezdecký deníček a vyšlo mi, že na každých 50 hodin v sedle mi připadne jeden pád. Jako "hodinu" beru každý pobyt v sedle, tj. jak 45-minutovou jízdárnu, tak dvouhodinovou vyjížďku.
Samozřejmě to o ničem nevypovídá, protože úplně jinak bude padat zkušený jezdec na klidném koni nebo nedejbože nezkušený jezdec na mladém koni atd. Ale tak pro info ;).
Naa

XXX.XXX.99.34
Padám pravidelně jednou ročně, jezdím 2-3x týdně, takže cca 120 hodin. Vyjížďky, pád byl skoro vždycky, že se kůň lekl a ve cvalu prudce uskočil nebo to zapíchl na fleku. To se tedy stane daleko častěji, ale jednou ročně to prostě neusedím...
Já teda několik let za sebou nespadla - jezdím cca 3-4x týdně. Koupila jsem mladou, jednou jsem z ní vystoupila, když mi vyskočila z řady - dopadla jsem na bok, takže jen menší naraženina, a podruhé když mi stoupla na plachtu, foukl vítr, ona se zvlnila a ona hodila odpich dozadu a do boku, takže to jsem fakt nečekala a fakt se to nedalo usedět, takže jsem se zkutálela zádama o její záda dolů. Mám ji 5 let - za tu dobu 2x, předtím asi 3 roky nic. A to občas střídám i jiné koně.
Mě polarka přivedla na myšlenku, že vlastně ten 3/4 rok, co jsem nespadla, jsem více méně jezdila jednoho koně, kterého jsem znala, nikdo na něm kromě mě většinou nejezdil, věděla jsem, že kromě toho, že to chce zabalit nebo někam vystartovat, nic moc nedělá. Občas jsem si teda sedla na jiné koně, ale vzhledem k tomu, co jsem jezdila, tak ostatní koně pro mě byli hlavně psychický relax.

deauville
napsal(a):
Neděste mě Já jsem si pádem z koně přerazila páteř, takže teď jsem sakra opatrná, a kdybych měla padat s takovou intenzitou, tak radši nejezdím
A zeptám se, měla jste při tom nějakou bezp. vestu nebo páteřák? Popřípadě jaký, abych věděla, co si nekupovat ;)
Díky
TEda jezdím cca 5× týdně naposledy jsem spadal cca před 3 měsíci, ale bylo to i z koněm, lekl se uskočil a podjeli mu nohy, a byly jsme na zemi oba dva.
Předtím jsem nespadla hodně dlouho, myslím tak tři roky cca. Předtím to mohlo být cca další rok zpět řekla bych...
Tak když to zprůměruju, tak bych řekla že to bude cca tak jeden pád na 300 hodin.
napsal(a):
A zeptám se, měla jste při tom nějakou bezp. vestu nebo páteřák? Popřípadě jaký, abych věděla, co si nekupovat ;)
Díky
Měla jsem bezpečnostní vestu USG, ale ta za to nemohla, stalo by se to, i kdybych měla jinou (mimochodem, tu vestu používám dodnes a bez ní na koně nesednu. Nespadla jsem ani na záda... Prostě naprosto nešťastná náhoda, v hale po konci hodiny při krokování
Už jsem nebyla žádný začátečník, ale koník se lekl příchozího koně, uskočil (žádné rodeo...) a já spadla, prostě jsem byla po hodině uvolněná, koně na volné otěži a nečekala to... mimochodem moc pěkný pád na všechny čtyři, zažila jsem daleko horší. Ale prostě u toho ta páteř praskla...
Vesta za to rozhodně nemohla, kdybych ji neměla, dopadlo by to možná ještě hůř.