Hezký večer, před měsícem jsem se vdala a mám jiné příjmení a zároveň jsem měnila i trvalou adresu. Vlastním dva koně a mám je zaevidované v centrální evidenci koní v Hradištku na příjmění za svobodna a starou adresu. Jak se v této chvíli postupuje? Mátě s tím někdo zkušenosti?. U nich to asi není problém změnit v počítači, ale mám to napsané i v průjazech obou koní. Děkuji za odpovědi.
pesik

XXX.XXX.248.194
Poslat jim průkazy a info jaké jsou změny, oni přepíšou, zaevidují a pošlou zpět.
liva
napsal(a):
To je sice fakt, ale vysvětluje to policajtovi, když průkaz je ve stáji ( takže po ruce) a smlouva doma v šuplíku...
Celý zážitek vypisovat nebudu, bylo by to na dlouho...
Těm kolikrát něco vysvětlovat je stejně zbytečné mám úctu k uniformovaným lidem, beru to jako autoritu, ale bohužel málokdy člověk narazí na normálního člověka, který mluví normálně a nebreptí naprosté blbosti.
Ja se taky vdala a zmenila trv.pobyt. Vse bylo teda postupne a i kdyz mam kone uz v duchodovym veku a vim, ze ho prodavat nebudu a presne takto jsem to i popsala na SCHCT, tak mi bylo odpovezeno, ze osobni udaje majitele by mely byt spravne, at poslu prukaz na prepis. Do tydne byl prukaz doma, zadny velky behani.
Aja34
napsal(a):
Děkuji za postřehy. Chci to mít v pořádku. Jednoho kone budeme asi na jaře prodávat a byl by s tím pak problémi že jexistuje napsaný na jiné jméno.
Tak pokud toho koně budete prodávat, tak bych to taky pro sichr řešila, aby potom nový majitel neměl problémy pro nesrovnalost, ale můj koment byl za situace, kdy koně prodávat nebudu a ani to neplánuju nikdy.
poka

XXX.XXX.170.242
Dobrý den, mám dotaz: jde změnit jméno koně, jak se to dělá a kolik to stojí? Díky