Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2017 18:46
GaŠ

XXX.XXX.103.238

Zdravím, bude to trochu rozsáhlejší ale kratkým slovem bych to nedokázala popsat,
od Května se starám o dvě kobylky 1. Poník,12 let,2. Chlaďas 16 let
předtím jsem 2 roky jezdila na problémovém koni ze kterého jsme udělali šikovného koně, a pak Painta který byl šikovný.. za ty 2 roky jsem nasbírala spoustu zkušeností a tak jsem si řekla že pujdu tam kde chodim teď, bez trenera jsem si řekla že to zvládnu ale omyl...
začneme u poníka, pod sedlem je šikovný sice někdy má svojí hlavu a přetahuje se ale to je minimum oproti tomu s čím mám problém, jak už jsem řekla, pod sedlem šikovná, na ruce mimo domov taky hodná ikdyž se pořád na mě tlačí a respekt taky žádny, ale jakmile jdeme lonžovat do výběhu ( bohužel nemáme možnost jit do kruhovky nebo jízdarny máme jen výběhy) děs, kobyla nemá absolutně žádný respekt k člověku prostě přes něj projde i kdyby já nevím co, když to udělá napomenu ji bičem ale i takto udělá xxkrát znovu ale už s tím že buď kousne nebo kopne, lonžováni - nedokáže jít v kroku prostě bud musí klusat nebo cválat, chápu že vyhazuje má energie ažaž, zastavit ji zastavuju tak že říkám hou a přitahuju lonžku a pak se zastaví, ale hlavní problém je tráva, při chůzi se zastaví a začně žrát opět ji napomenu bičem a pak už se rozejde ale tak to opakuje několikrát... pak když už se vracíme kobyla začne být netrpělivá a chce být rychle s chlaďasem ( nevydrží bez sebe, musí na sebe aspon vidět) a rychle v přístřešku tak se začne chovat jak nějaký hřebec hlavu nahoru a začne zase tahat... pokud by jste měli ohledně poníka nějaké dotazy tak napište pod příspěvek...
Tak.. Chlaďas, na první dojem moooc hodný koník ale nic neumí..na vyjíždce šikovný kůň ale má stejný problém který vypíšu... ze země zase předbíhá a respekt k člověku zase žádný...a lonžování se musí několikrát pobídnou aby se rozešla vůbec.. a zase ve výběhu kde jezdíme - jdeme rovinku a chci dělat třeba 8 (snad se chápem že dva kroužky za sebou) jak ji pobídnu nohou jakože chci otočit dejme tomu doleva tak se hned nakluše a zrychluje prostě u ní jakkákoliv pobídka je že musí zrychlit at už ji poštouchnu nohou, neboo když nereaguje na nohu tak bičík to taky se rozběhne, na rovince když ji naklušu tak jako chvíli klluše chvíli ne.. ale když se jede jakoby zpět k přístřešku to i cválá... zastavení na sed nezabírá když zatáhnu otěží také ne.. prostě jde si dál... už nevím co dělat, když už je teda něco málo naučím tak ta pak příjde nejmenovaná osoba a sedne si na ně a příjdu za pár dní a to co jsme se učily je už zase v háji... už několikrát jsem si chtěla zaplatit trénink i s chlaďáskem ale bojím se že za to dám hodně peněz aby jsme něco uměli ale příjdu stejně za pár dní znovu a nebude vědět co to je...
byla bych ráda za každou odezvu jsem fakt vyčerpaná díky všem co odepíšou

Neregistrovaný uživatel

15.8.2017 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

GaŠ neuražte se, ale Vaše sebevědomí dalece předešlo Vaše zkušenosti.smajlík Vůbec to nemyslím zle, jo.? Jen opravdu nutně potřebujete někoho zkušeného vedle sebe.

15.8.2017 19:22
GaŠ

XXX.XXX.103.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
GaŠ neuražte se, ale Vaše sebevědomí dalece předešlo Vaše zkušenosti.smajlík Vůbec to nemyslím zle, jo.? Jen opravdu nutně potřebujete někoho zkušeného vedle sebe.

To teda, už první ježdění jsem veděla že to sama nezvládnu.. spíš nevím koho,

15.8.2017 19:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Napište, odkud jste, třeba vám tu někdo poradí, kam se obrátit o pomoc.
Většinou největší machři bývají nenápadní lidé, kteří se nijak neprezentují. Proto nemusíte o nikom v okolí vědět.
Ale někdo jiný třeba ano.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2017 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Každopádně kobylku "nebesky prudí" to lonžování.Tak to raději vynechte zatím.smajlík

15.8.2017 21:20
helas

XXX.XXX.12.12

No, pravda...
Na jednu stranu po těch koních nechceš nic a na druhou stranu strašně moc.

To, co popisuješ, je problém výchovy.

Vzala sis příliš velké sousto. Takhle manipulovat a snažit se jezdit dva koně, co spolu žijí, takže jsou závisláci, je úkol velmi těžký, ne-li nemožný.
Na to se pak nabalují další potíže: problém s respektem, fakt, že s nimi začínáš jaksi odprostředka (snažíš se dělat osmičky a přitom kůň není soustředěný na tebe a ty to nepoznáš), spěchání domů...
Na tohle všechno existují rady; na každou jednotlivost. To ti ale nepomůže.

Asi jediné, co by ti fakt pomohlo, je někdo druhý, kdo by ke koním chodil s tebou, s tebou je jezdil, bral na ruce ven...
Jo, na lonž se vykašli. Není nic nezbytného a v tomhle provedení to už teprv nikam nevede.
Najdi si někoho k sobě do party.

15.8.2017 22:13
GaŠ

XXX.XXX.103.238

helas napsal(a):
No, pravda...
Na jednu stranu po těch koních nechceš nic a na druhou stranu strašně moc.

To, co popisuješ, je problém výchovy.

Vzala sis příliš velké sousto. Takhle manipulovat a snažit se jezdit dva koně, co spolu žijí, takže jsou závisláci, je úkol velmi těžký, ne-li nemožný.
Na to se pak nabalují další potíže: problém s respektem, fakt, že s nimi začínáš jaksi odprostředka (snažíš se dělat osmičky a přitom kůň není soustředěný na tebe a ty to nepoznáš), spěchání domů...
Na tohle všechno existují rady; na každou jednotlivost. To ti ale nepomůže.

Asi jediné, co by ti fakt pomohlo, je někdo druhý, kdo by ke koním chodil s tebou, s tebou je jezdil, bral na ruce ven...
Jo, na lonž se vykašli. Není nic nezbytného a v tomhle provedení to už teprv nikam nevede.
Najdi si někoho k sobě do party.

Děkuji za radu, zkusím někoho se poptam kdo by chodil se mnou :).

16.8.2017 10:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

GaŠ napsal(a):
Děkuji za radu, zkusím někoho se poptam kdo by chodil se mnou :).

Pokud to jen trochu půjde, zkuste dobrého jezdce.

16.8.2017 12:30
GaŠ

XXX.XXX.103.238

sisi58 napsal(a):
Pokud to jen trochu půjde, zkuste dobrého jezdce.

Budu se snažit ale zatím nikdo, a je mi blbost dávat inzerát že sháním jezdce když koně nejsou ani moji, budu hledat dál snad někoho najdem

Přidejte reakci

Přidat smajlík