Kloubní výživa z 4fitness

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2017 18:40
Helios

XXX.XXX.104.143

Dobrý den,

prosím o radu. Přemýšlela jsem, že bych koníkovi nakoupila jednotlivé složky kloubní výživy na webu 4fitness.cz. Jedná se konkrétně o glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM. Vše smíchám v daném poměru. Nemáte někdo zkušenosti s podáním koním? Žerou to? Nějak to namáčíte? Koník dostává suchou stravu. Předem děkuji.

25.8.2017 19:39
liva

XXX.XXX.226.6

Moje stájová kolegyně si z výše uvedených komponentů míchá doplněk pro svého koně. Myslím, že též nakupuje ve 4fitness...
Sype to do krmení bez namáčení a kůň to žere bez potíží...

26.8.2017 19:55
polárka.15

XXX.XXX.33.127

Koně to žerou, ale jestli to sežere i Váš, Vám nikdo nezaručí ☺.

26.8.2017 21:23
Helios

XXX.XXX.104.143

To celkem chápu. Jen jsem se chtěla poptat, zda je třeba do dávat třeba do rozmočených řepných řízků. Můj kůň dostává müsli, mačkaný ječmen a oves, takže vše v suchém stavu...

29.8.2017 10:01
Helios

XXX.XXX.10.250

Ještě jednou dobrý den,

měla ještě jeden dotaz ohledně poměru jednotlivých látek. Kolik čeho dáváte? Zatím jsem si nastudovala složení namíchaných surovin ze stránky activeanimal.cz. Ráda bych ovšem slyšela hlavně Vaše zkušenosti. Koníkovi je téměř 20 let a trpí artrózou.

29.8.2017 10:18
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Helios napsal(a):
Ještě jednou dobrý den,

měla ještě jeden dotaz ohledně poměru jednotlivých látek. Kolik čeho dáváte? Zatím jsem si nastudovala složení namíchaných surovin ze stránky activeanimal.cz. Ráda bych ovšem slyšela hlavně Vaše zkušenosti. Koníkovi je téměř 20 let a trpí artrózou.

Pokud kůň trpí artrózou, nekupovala bych mu žádné sypké směsi, ale aplikovala žilní výživu, která koni zaručeně uleví.

29.8.2017 10:19
Helios

XXX.XXX.10.250

Žilní výživu aplikuji 2x ročně. Jedná se o Hyaluronan.

29.8.2017 10:37
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Helios napsal(a):
Žilní výživu aplikuji 2x ročně. Jedná se o Hyaluronan.

Kůň kulhá, je bolestivý?

29.8.2017 10:59
liva

XXX.XXX.97.158

Já dávám našemu dědkovi MSM od 4fitness, ráno a večer odměrku. Dříve dostával MSM od Dromy.
4fitness vyjde levněji a účinek stejný.
Předpokládám, že ve svých 23 letech má taky artrózu, zkoumat RTG to nehodlám, ale ráno, když šel z boxu, bylo vidět, že má tuhé klouby.
S podáváním MSM se stav rapidně zlepšil..
Navíc se mi velmi osvědčilo používání termokamaší...
Na míchání chondroprotektiv bych se vyprdla...

29.8.2017 11:15
Helios

XXX.XXX.10.250

Bolestivý není, jen je ztuhlý, když jde z boxu. Chvíli mu trvá než se rozejde. Myslela jsem, že mu namíchám kombinaci glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM, přece jen ten nitrožilní hyaluronan to je samotná kyselina hyaluronanová a ty to látky neobsahuje.

29.8.2017 11:24
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Helios napsal(a):
Bolestivý není, jen je ztuhlý, když jde z boxu. Chvíli mu trvá než se rozejde. Myslela jsem, že mu namíchám kombinaci glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM, přece jen ten nitrožilní hyaluronan to je samotná kyselina hyaluronanová a ty to látky neobsahuje.

A o Tildrenu jste nepřemýšlela? Ale ono tak jako tak, není to žádný mladík, navíc problém s pohybovým aparátem, který se nezlepší, ba naopak, tak ta ztuhlost z boxu prostě bude, byť byste do něj cpala cokoli. Ani já, když pár hodin sedím a rozeběhnu se je něco jiného, než když jsem pár hodin v pohybu a rozeběhnu se.

29.8.2017 11:25
polárka.15

XXX.XXX.45.253

liva napsal(a):
Já dávám našemu dědkovi MSM od 4fitness, ráno a večer odměrku. Dříve dostával MSM od Dromy.
4fitness vyjde levněji a účinek stejný.
Předpokládám, že ve svých 23 letech má taky artrózu, zkoumat RTG to nehodlám, ale ráno, když šel z boxu, bylo vidět, že má tuhé klouby.
S podáváním MSM se stav rapidně zlepšil..
Navíc se mi velmi osvědčilo používání termokamaší...
Na míchání chondroprotektiv bych se vyprdla...

To je tím, že MSM jen přebije bolest - viz účinek ibalginu.

29.8.2017 11:51
Helios

XXX.XXX.10.250

Polárka.15

Já to chápu, jen jsem myslela, že bych mu mohla ještě něčím pomoct. Do výběhu samozřejmě chodí, každý den chodíme na procházky, aby byl co nejvíce v pohybu + dostává 2x ročně tu nitrožilní výživu. Má ortopedické kování a tlumící podložky, ale teď jak je všude tvrdo, tak je více ztuhlý než dříve. Opravdu neporadíte, v jakém poměru navážit jednotlivé suroviny?

29.8.2017 11:56
sovicka

XXX.XXX.56.229

Helios napsal(a):

Já bych mu dala jen msm, klidně od 4fitness, kupovala jsem ho tam několikrát. A glukosamin dodala jinak, třeba přípravkem dona, který se píchá do svalu (my dávaly 2× 2 ampule na jednu dávku (je to dvousložkové) dává se 3× týdně po dobu 4 týdnů ideálně. Jedno balení kolem 500 Kč, tak to vychází cca na 2000 ta kůra. Pokud dáváte 2× ročně hyaluronan můžete dát v mezidobí toto a průběžně dávat msm, které které působí zejména protizánětlivě, plus bych určitě do boxu koníkovi koupila zatplováky, to těm důchodcům taky pomáhá a co nejdelší pobyt venku.

29.8.2017 11:59
sovicka

XXX.XXX.56.229

Helios napsal(a):
Polárka.15

Já to chápu, jen jsem myslela, že bych mu mohla ještě něčím pomoct. Do výběhu samozřejmě chodí, každý den chodíme na procházky, aby byl co nejvíce v pohybu + dostává 2x ročně tu nitrožilní výživu. Má ortopedické kování a tlumící podložky, ale teď jak je všude tvrdo, tak je více ztuhlý než dříve. Opravdu neporadíte, v jakém poměru navážit jednotlivé suroviny?

Poměr, jsem míchala dle složení alavisu triple blendu i dávkování, jednou jsem si to tak taky namíchala, ale pak myslím trochu zvedly ceny, a když jsem si to znova spočítala tak se to moc nevyplatí míchat si to sám. Na rozdíl od msm to tak vyhcází opravdu o dost levněji...

29.8.2017 12:10
liva

XXX.XXX.97.158

polárka.15 napsal(a):
To je tím, že MSM jen přebije bolest - viz účinek ibalginu.

Však to je účel podávání, aby dědka nic nebolelo a byl spokojený. Jezdecké využití je pouze okrajové.
V jeho věku už mi ani o nic jiného nejde...

29.8.2017 12:15
Helios

XXX.XXX.10.250

Sovicka

moc děkuji, asi máte pravdu, že dodávat takto starému koni s rozjetou artrózou glukosamin, chondroitin a kolagen. A kolik toho MSM dáváte denně? Dá se podávat i dlouhodobě?

Ještě jsem se dočetla o údajně blahodárném vlivu yuccy a kurkumy na artrózu u starých koní. Máte s jejich podáním zkušenosti? Líbí se mi, že se jedná o přírodní doplňky, které lze zakoupit na centrumkrmiv.cz Yucca má vysoce protizánětlivý efekt a dle popisu mi připomíná právě MSM.

Předem děkuji.

29.8.2017 12:30
liva

XXX.XXX.97.158

Já dávám MSM non stop ráno a večer odměrku cca 30g. Dědek má cca 600 kg.

29.8.2017 12:32
Helios

XXX.XXX.10.250

Liva

Taktéž objednáváte z 4fitness.cz? A těch 30 g podáváte ráno i večer? Nebo je to rozdělené na 2x 15g?

29.8.2017 21:15
liva

XXX.XXX.97.158

Dávám 30g/denně. Pokud dostane i něco víc, nic se neděje.
Kupuji přímo ve 4fitness.

29.8.2017 21:25
Helios

XXX.XXX.104.143

Super, můj dědoušek nemá určitě o nic míň smajlík takže budeme dávat stejnou dávku smajlík

29.8.2017 21:46
liva

XXX.XXX.97.158

Dopřejte dědkovi i termokamaše, náš je v nich maximálně spokojen...

30.8.2017 06:32
Helios

XXX.XXX.10.250

Na zimu máme zateplováky, ale ty mu ještě nedáváme, protože ještě v noci není tak strašná zima. Nosí je většinou až od září - října smajlík

30.8.2017 09:31
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Helios napsal(a):
Dobrý den,

prosím o radu. Přemýšlela jsem, že bych koníkovi nakoupila jednotlivé složky kloubní výživy na webu 4fitness.cz. Jedná se konkrétně o glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM. Vše smíchám v daném poměru. Nemáte někdo zkušenosti s podáním koním? Žerou to? Nějak to namáčíte? Koník dostává suchou stravu. Předem děkuji.

Tak přesně výše uvedené /plus C vit./ tam nakupuju a staříkům to míchám. Ta těch sáčcích je uvedené množství pro člověka, tak to musíte propočítat s ohledem na váhu vašeho koně. Směs si tam můžete nechat přímo i namíchat/ aby Vám nic čeho se dává méně nezbývalo. Kobyla měla těžkou artrózu od cca 20ti let, zemřela před třemi týdny ve věku 27 a dva měsíce, Každý rok jsme jí dávali Bonharen a frčela si na téhle směsce.

30.8.2017 09:44
sovicka

XXX.XXX.56.229

sovicka napsal(a):
Poměr, jsem míchala dle složení alavisu triple blendu i dávkování, jednou jsem si to tak taky namíchala, ale pak myslím trochu zvedly ceny, a když jsem si to znova spočítala tak se to moc nevyplatí míchat si to sám. Na rozdíl od msm to tak vyhcází opravdu o dost levněji...

Dávkovala jsem podle dávkování psaného na koňských tedy prvních 14 dní 30 g a pak cca poloviční dávka 15 g, podáváno 1× denně. MSM se myslím může brát průběžně, není nutné dávat měsíční pauzu mezi kůrami.
Ano Yucca je taky dost chválená, já dávám na podzim i šípek (to je přírodní zdroj vitamínu C) a echynaceu.
Zateplováky právě už dávám tak týden, noci už tu máme totiž chladné.

31.8.2017 12:56
yaydese

XXX.XXX.169.108

V lékárnách mají uvedeno v popisku „pro koně“ https://www.benu.cz/alavis-triple-blend-700g ale myslím, že se počítá s tím, že to budou užívat lidi. Jinak by na to nebyla taková reklama. Zase tolik lidí koně nevlastní smajlík

Kamarádka veterinářka říkala, že je to v pohodě i pro lidi.

31.8.2017 13:14
liva

XXX.XXX.66.129

yaydese napsal(a):
V lékárnách mají uvedeno v popisku „pro koně“ https://www.benu.cz/alavis-triple-blend-700g ale myslím, že se počítá s tím, že to budou užívat lidi. Jinak by na to nebyla taková reklama. Zase tolik lidí koně nevlastní smajlík

Kamarádka veterinářka říkala, že je to v pohodě i pro lidi.

700g je obsah celého balení...

Přidejte reakci

Přidat smajlík