Dobrý den,
prosím o radu. Přemýšlela jsem, že bych koníkovi nakoupila jednotlivé složky kloubní výživy na webu 4fitness.cz. Jedná se konkrétně o glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM. Vše smíchám v daném poměru. Nemáte někdo zkušenosti s podáním koním? Žerou to? Nějak to namáčíte? Koník dostává suchou stravu. Předem děkuji.
Helios
napsal(a):
Ještě jednou dobrý den,
měla ještě jeden dotaz ohledně poměru jednotlivých látek. Kolik čeho dáváte? Zatím jsem si nastudovala složení namíchaných surovin ze stránky activeanimal.cz. Ráda bych ovšem slyšela hlavně Vaše zkušenosti. Koníkovi je téměř 20 let a trpí artrózou.
Pokud kůň trpí artrózou, nekupovala bych mu žádné sypké směsi, ale aplikovala žilní výživu, která koni zaručeně uleví.
Já dávám našemu dědkovi MSM od 4fitness, ráno a večer odměrku. Dříve dostával MSM od Dromy.
4fitness vyjde levněji a účinek stejný.
Předpokládám, že ve svých 23 letech má taky artrózu, zkoumat RTG to nehodlám, ale ráno, když šel z boxu, bylo vidět, že má tuhé klouby.
S podáváním MSM se stav rapidně zlepšil..
Navíc se mi velmi osvědčilo používání termokamaší...
Na míchání chondroprotektiv bych se vyprdla...
Helios
napsal(a):
Bolestivý není, jen je ztuhlý, když jde z boxu. Chvíli mu trvá než se rozejde. Myslela jsem, že mu namíchám kombinaci glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM, přece jen ten nitrožilní hyaluronan to je samotná kyselina hyaluronanová a ty to látky neobsahuje.
A o Tildrenu jste nepřemýšlela? Ale ono tak jako tak, není to žádný mladík, navíc problém s pohybovým aparátem, který se nezlepší, ba naopak, tak ta ztuhlost z boxu prostě bude, byť byste do něj cpala cokoli. Ani já, když pár hodin sedím a rozeběhnu se je něco jiného, než když jsem pár hodin v pohybu a rozeběhnu se.
liva
napsal(a):
Já dávám našemu dědkovi MSM od 4fitness, ráno a večer odměrku. Dříve dostával MSM od Dromy.
4fitness vyjde levněji a účinek stejný.
Předpokládám, že ve svých 23 letech má taky artrózu, zkoumat RTG to nehodlám, ale ráno, když šel z boxu, bylo vidět, že má tuhé klouby.
S podáváním MSM se stav rapidně zlepšil..
Navíc se mi velmi osvědčilo používání termokamaší...
Na míchání chondroprotektiv bych se vyprdla...
To je tím, že MSM jen přebije bolest - viz účinek ibalginu.
Polárka.15
Já to chápu, jen jsem myslela, že bych mu mohla ještě něčím pomoct. Do výběhu samozřejmě chodí, každý den chodíme na procházky, aby byl co nejvíce v pohybu + dostává 2x ročně tu nitrožilní výživu. Má ortopedické kování a tlumící podložky, ale teď jak je všude tvrdo, tak je více ztuhlý než dříve. Opravdu neporadíte, v jakém poměru navážit jednotlivé suroviny?
Helios
napsal(a):
Bolestivý není, jen je ztuhlý, když jde z boxu. Chvíli mu trvá než se rozejde. Myslela jsem, že mu namíchám kombinaci glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM, přece jen ten nitrožilní hyaluronan to je samotná kyselina hyaluronanová a ty to látky neobsahuje.
Já bych mu dala jen msm, klidně od 4fitness, kupovala jsem ho tam několikrát. A glukosamin dodala jinak, třeba přípravkem dona, který se píchá do svalu (my dávaly 2× 2 ampule na jednu dávku (je to dvousložkové) dává se 3× týdně po dobu 4 týdnů ideálně. Jedno balení kolem 500 Kč, tak to vychází cca na 2000 ta kůra. Pokud dáváte 2× ročně hyaluronan můžete dát v mezidobí toto a průběžně dávat msm, které které působí zejména protizánětlivě, plus bych určitě do boxu koníkovi koupila zatplováky, to těm důchodcům taky pomáhá a co nejdelší pobyt venku.
Helios
napsal(a):
Polárka.15
Já to chápu, jen jsem myslela, že bych mu mohla ještě něčím pomoct. Do výběhu samozřejmě chodí, každý den chodíme na procházky, aby byl co nejvíce v pohybu + dostává 2x ročně tu nitrožilní výživu. Má ortopedické kování a tlumící podložky, ale teď jak je všude tvrdo, tak je více ztuhlý než dříve. Opravdu neporadíte, v jakém poměru navážit jednotlivé suroviny?
Poměr, jsem míchala dle složení alavisu triple blendu i dávkování, jednou jsem si to tak taky namíchala, ale pak myslím trochu zvedly ceny, a když jsem si to znova spočítala tak se to moc nevyplatí míchat si to sám. Na rozdíl od msm to tak vyhcází opravdu o dost levněji...
Sovicka
moc děkuji, asi máte pravdu, že dodávat takto starému koni s rozjetou artrózou glukosamin, chondroitin a kolagen. A kolik toho MSM dáváte denně? Dá se podávat i dlouhodobě?
Ještě jsem se dočetla o údajně blahodárném vlivu yuccy a kurkumy na artrózu u starých koní. Máte s jejich podáním zkušenosti? Líbí se mi, že se jedná o přírodní doplňky, které lze zakoupit na centrumkrmiv.cz Yucca má vysoce protizánětlivý efekt a dle popisu mi připomíná právě MSM.
Předem děkuji.
Helios
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. Přemýšlela jsem, že bych koníkovi nakoupila jednotlivé složky kloubní výživy na webu 4fitness.cz. Jedná se konkrétně o glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a MSM. Vše smíchám v daném poměru. Nemáte někdo zkušenosti s podáním koním? Žerou to? Nějak to namáčíte? Koník dostává suchou stravu. Předem děkuji.
Tak přesně výše uvedené /plus C vit./ tam nakupuju a staříkům to míchám. Ta těch sáčcích je uvedené množství pro člověka, tak to musíte propočítat s ohledem na váhu vašeho koně. Směs si tam můžete nechat přímo i namíchat/ aby Vám nic čeho se dává méně nezbývalo. Kobyla měla těžkou artrózu od cca 20ti let, zemřela před třemi týdny ve věku 27 a dva měsíce, Každý rok jsme jí dávali Bonharen a frčela si na téhle směsce.
sovicka
napsal(a):
Poměr, jsem míchala dle složení alavisu triple blendu i dávkování, jednou jsem si to tak taky namíchala, ale pak myslím trochu zvedly ceny, a když jsem si to znova spočítala tak se to moc nevyplatí míchat si to sám. Na rozdíl od msm to tak vyhcází opravdu o dost levněji...
Dávkovala jsem podle dávkování psaného na koňských tedy prvních 14 dní 30 g a pak cca poloviční dávka 15 g, podáváno 1× denně. MSM se myslím může brát průběžně, není nutné dávat měsíční pauzu mezi kůrami.
Ano Yucca je taky dost chválená, já dávám na podzim i šípek (to je přírodní zdroj vitamínu C) a echynaceu.
Zateplováky právě už dávám tak týden, noci už tu máme totiž chladné.
V lékárnách mají uvedeno v popisku „pro koně“ https://www.benu.cz/alavis-triple-blend-700g ale myslím, že se počítá s tím, že to budou užívat lidi. Jinak by na to nebyla taková reklama. Zase tolik lidí koně nevlastní
Kamarádka veterinářka říkala, že je to v pohodě i pro lidi.
yaydese
napsal(a):
V lékárnách mají uvedeno v popisku „pro koně“ https://www.benu.cz/alavis-triple-blend-700g ale myslím, že se počítá s tím, že to budou užívat lidi. Jinak by na to nebyla taková reklama. Zase tolik lidí koně nevlastní
Kamarádka veterinářka říkala, že je to v pohodě i pro lidi.
700g je obsah celého balení...