Práce u koní zahraničí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2017 16:50
Mishka.mi

XXX.XXX.224.130

Zdravím všechny, chtela bych se poptat zda-li tu nekdo nema zkušenosti s prací u koni v zahraniční (Německo, Rakousko, Anglie). Nejde mi ani tak o peníze, spíše o zkušenosti ale i tak se chci zeptat kolik si člověk může vydělat cca? Další otázka.. Jak je to s ježděním a pracovní dobou a jaké je potřeba vzdělaní. Dekuji za odpovědi
PS: nazvala bych se pokročilým jezdcem. Jezdim cca 14let, z toho 4 roky připravuji mladé kone k obsednuti, obsedam je + pripravuji ke sportu (drezura i parkur úrovně "L"). Vlastním jezdeckou licenci i westernovou, něco malo umim i z tahu.. Zajímá mě jestli vůbec mam šanci se dostat někam jezdit..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2017 20:43

No, na tohle Vam asi nikdo extra neodpovi. Jestli jste dobre vyjezdena, urcite vrele doporucuji vyjet do zahranici. Nejspise zazijete, co byste v Cechach nezazila Kazdopadne neznam nikoho (tim netvrdim, ze takova mista nejsou, ale je jich spis min nez vic), kdo by rikal, ze to byla pohoda a ze se moc nenadrel... Byla jsem v GP sport.staji v Irsku a tam nase prumerna prac doba byla cca 14h + jednou za 14 dni 1 den volna (ktery jsme vicemene cely prospali). Zas jsem se dostala do sedla konim, kterych tady je na prstech jedne ruky a na zavody do arealu urovne, jake v Cr ani nejsou... Penize si nepamatuju, ale zadnej extra vejvar na jejich pomery to nebyl. V Nemecku se taky makalo, ale tam jsem nebyla u tak spickovych koni, takze vetsi klid a kratsi prac.doba, ale min nez 10-12h denne to taky nebylo.. Za cca jejich minimalni plat (cca 35tis.Kc?) + ubytovani a strava. Nebyl cas a moznost kde to utracet, takze jsem si dost dovezla, kazdopadne moc dlouho se takovehle tempo a vykon vydrzet neda..

4.9.2017 20:47

Jo a nasla jsem si to normalne na nejake inzerci. Staci se koukat - on se cas od casu nejaky objevi.. Zrovna nedavno jsem si rikala, ze to je inzerat na praci snu...nemit uz rodinu, deti a umet jezdit minimalne na SG urovni shaneli jezdce do profesionalni nemecke drezurni staje pro prijezdovani mladych nadejnych sportaku... Ale to jsem tezce v risi snu a uplne mimo svoje jezdecke schopnosti. Jen si dovedu predstavit, ze to, co by tam clovek zazil, si tady muzeme v nasem ceskem rybnicku taky jen vysnivat...

5.9.2017 11:14
Mishka.mi

XXX.XXX.224.130

I tak děkuju za odpovědi..
Právěze v tom zahraničí se mi líbí tak úroveň.. jak s konma pracují a připravují je do sportu nebo vlastně i na normální ježdění. U nás v ČR nebo aspoň v mém okolí je úroveň jezdectví na houby.. koně nic neumí, všichni ru maji plnase po dostihach a litaji s nimi na parkury. Kun jak neřízená střela vše přeskáče, jezdec neví která bije ale hlavně, že jsou po dvou letech ježdění na zavodech . Ráda bych se přiučila něco nového někde jinde, tady "chcipnul pes"

Přidejte reakci

Přidat smajlík