Uživatel s deaktivovaným účtem

U koní zkušenosti nemám a netroufla bych si automaticky přenášet, u lidí ano.
Přijde na to, co přesně se a s kterým nervem se stalo-zhmoždění, narušení, přetržení s resuturou, přerušení bez resutury. Podle toho lze odhadnout efekt čehokoli, při přerušení bez resutury nepomůže nic.
Pokud byl přerušen, ale znovu a dobře spojeny obaly, roste rychlostí cca 1 mm za den, po těch "kolejích".
I po zhmoždění trvá obnovění několik měsíců, někdy nedojde k úplnému obnovení funkce..
Ta anatomie je základ, až podle ní cílené "napomáhání" regeneraci-rehabilitace, stimulace, metabolická podpora.
Alfalipoová je metabolická podpora fungující spíš na metabolicky poškozené nervy/radikály/, ne lék. U lidí se dávkuje často v počátku iv,600mg na den. Lze ji i předávkovat, jsou zaznamenané otravy.
U koní, pokud by vet byl ochoten zkoušet, se nejspíš nedoplatíte, člověk na měsíc zaplatí minimálně 400kč za tabelty Revitanerv /500mg lipoové + další vitaminy/, u koní se zkoušela dávka 10 mg /kg koně, to je tedy 5g na půltunové zvíře- čtyři tisíce za měsíc, pokud existuje ekvivalentní preparát. Vzledem k těm popsaným otravám a jinému fungování metabolizmů látek mezidruhově bych zrovna tohle bez veta nepodávala a moc si od toho, pokud to byl úraz, neslibovala.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12042475
Ptala bych se u vetů sportovních koní vyšších stupňů a dostihových a tady:
http://www.equiwell.cz/rehabilitacni-program
Upřesněte typ poškození koně a ptejte se na kontakty an vety tímto smerem specializované, svého veta, klinik, na forech...
Děkuji za erudovanou odpověď...kůń se při obsedání převrátil, došlo k traumatologickému poškození pánve a krčních obratlů...byl vyšetřen na německé klinice a dán do klidu..poté znova začal být ježděn.Řeším už to docela dlouho a zatím mi nikdo nedokázal nic konkrétně říct...stav zvířete je jak na houpačce..někdy funguje, jindy ztratí zadní nohu a funguje o třech...nic ho nebolí, jen nefunguje přenos..stačí aby třeba uklouzl ve výběhu..je mladý a docela bujný.Když má dobrý den, vyhazuje, staví se na zadní...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ptala bych se na té klinice/ zaslala bych videa při různách pohybech, obratech, sklonech povrchu, fotky kopyt, podrobný popis "co mi přijde porouchané" a chtěla rozpis doporučení následné fyzio. Nejen chiro a fyzio/ na tohle bych volala Dr Žežulkovou/, ale možná úprava povrchů, řízený pohyb, ale pak možná i "dobrý trenér"- ty já neznám, já nejezdím, napadá mě pouze jedno jméno, které by asi bylo dobře, ale kapku neschůdné-Anja Beran.
Poptejte se na EQ..ve veterině nebo ve výcviku nebo v hlavním tématu. Možná by věděla i KatkaK.
Chemie až poté.
Paní doktorku Žežulkovou už jsem několikrát kontaktovala...zatím bez odpovědi.Měla jsem na něm dr.Eima...po jeho prohlídce a doporučení došlo k zlepšení, ale jak píšu..stačí blbý pohyb a je zase po všem...ptám se, scháním info..dokonce jsem kontaktovala i końskou zaříkavačku-), masírujem, cvičíme...ono ho to nebolí, ale někdy to není hezký pohled a já jsem pro nezasvěcené za tyrana, když trápím kulhavého koně..jemu ovšem pohyb dělá dobře..práci si užívá.Povrch máme dobré, jízdárna je s geotextilií..je vyloučena ataxie, RTGjsou čisté.