Ke mně se nějaké info doneslo zprostředkovaně od dalších cobařů, na které se majitelé koní koupených odtamtud obraceli s prosbami o rady ohledně nemocí, péče, chovu atd., ale třeba se ozvou sami noví majitelé nebo zájemci o koně, kteří tam byli. Jinak pokud to trochu sledujete, nelze si nevšimnout, že některé fotky nejsou focené u nás v ČR - tzn. kůň sem sotva dorazil a obratem se už inzeruje.
chromik
napsal(a):
Máte prosím někdo zkušenosti s koupí Irského coba z tohoto statku?
My máme osobní zkusenost, byli jsme se podívat, měli jsme zájem o koupi.
Paní koně nakoupí v Irsku, stažené z pastvin, nemají žádné návyky ani se nevi, kdo je vlastně rodič. V Čechách je rozmísti na spřátelené statky, kde s nimi začínají pracovat. Rovnou zadaji inzerci na prodej. Paní je fér v tom, ze tyhle skutečnosti nezastira, alespoň nám vše rekla narovinu.
Takže záleží na vás co hledáte a chcete.
chromik
napsal(a):
No já jsem si myslela, že je za levno kupují syrové v zahraničí a tady po chvilce "výuky" prodají. Zajímaly mě právě hlavně ty osobní zkušenosti, jestli jsou koníci opravdu takoví, jak inzerují.
Za mě musím říct, ze nelhali...to co mi o koni paní rekla, tak to i bylo. Zdravotní stav je bez vyšetření ale neznáma kapitola
chromik
napsal(a):
Máte prosím někdo zkušenosti s koupí Irského coba z tohoto statku?
Kůň cca roček, pravděpodobně sundán z kamionu a plynule předán kupci.Kupec, absolutní analfabet.Evidentně poznatelný
Nekoná se, ze strany prodejkyně, žádná Hlášenka o změně majitele.
Žádné upozornění, že pobyt koně v ČR je třeba papírově zlegalizovat.A kde.
Ani slovo o nutnosti najetí schématu očkování novým majitelem
Natož třeba o zřízení hospodářství, aby bylo koně kam přepsat.
Možná jsou v těch papírech převozní krve?
Jen báječná rada, ať zakoupí bezkostrové sedlo
Prý však paní prodejkyně občas napíše.Jestli by o ní nechtěli dalšího koníka.Když ten první už je rok sám na zahrádce
Za mě, paní prodejkyně hodlá zaplavit trh jakože coby bůhví odkud.A honem vydělat, dokud je lidi ještě chtějí.Jinak nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

U cobů velký pozor na PSSM1, bez testu bych rozhodně nekupovala.

Ono čím víc jich tu bude, tím menší zájem bude o dovoz. Taky už je to znát na ceně. Před pár lety stáli kolem 100tis., ať to bylo, co to bylo. Teď se seženou za cenu normálního teplokr.koně.
Je fakt, že pro tenhle současný trend laiků, co pořizují koně na couračky lesem, si nedokážu představit vhodnějšího koně. Po týdnu stání ve výběhu je pořád stejný, ne bujnější než předtím. Je to rodinný kůň, který kolem sebe snese spoustu různých lidí bez toho, aby se z toho hroutil. Má velmi rád děti. Nevyhledává extra rychlá tempa, vyhovuje mu pohodové ježdění bez většího běhání. Má pohodlné chody. Je nenáročný na výživu, péči, bytelný, má dobrou nosnost... co víc chtít od rekre koně pro člověka, co o nich ví jen to, že se dá zaplétat hříva i s mašličkama, co budou ladit k dečce?
Blbé je, že se sem tahá spíš odpad, co v Belgii, Holandsku není prodejný než kvalitní zboží...

Cobíky taky hodně trápí různé stroupky na kůži pod rousama.Bohužel pro některé věčný boj.

Tak...to je snad banalita, ne? Každé plemeno má své. To bych nesrovnávala s tím, že je třeba udělat genetiku... Každopádně ano, to rousnatá plemena mají. Je to daň za to, že zas netrpí na podlomy, protože se jim (tedy, pokud mají kvalitní husté rousy) skrz ten porost nic do spěnek nedostane. (ani voda při plavení! normálně, když to člověk rozhrne, tak mají spodek chlupů nad kůží i kůži úplně suchou. Jsem tomu nevěřila! ).

Já když kupovala tu svou tehdá (ne od nich - přišla jsem k ní "úplně náhodou"), tak měla sice belgický pas, ale otec neuveden. Takže si myslím, že to bude stejné. Ale nechci šířit pomluvy. Je to jen domněnka.
Nevím, jak je to s tinkeřími plem.knihami - co uznávají a co ne, aby to mohlo být pod Irish cob asociací. Ale pokud chce někdo trvat na čistokrevném tinkerovi, předpokládám, že si zkontroluje původ rodičů a podle toho kupuje. Nebo úplně nejlíp. Pokud chci kvalitní plem.materiál na další produkci kvalitních zvířat, pak prostě zajedu do země jejich "častého výskytu" na nějakou aukci, kde vím, že budou předvádět i kvalitní chovatelé a tam si vyberu, co je mi libo. Sice to bude dražší, ale zas vím, co koupím.
Stejně, jako když se sem začali tahat haflingové a plemeno vypadalo, že se ujme, se začlo jezdit do Ebbsu na světovou výstavu haflingů vybírat to nejlepší z nejlepšího a dělat si obrázek, kdo má co nabídnout. Od toho se pak odvíjely nákupy na aukcích... díky pár vlaštovkám se nakonec i v Čechách produkují kvalitní zvířata (Sixtovi, Studničkovi..), která uspějí i ve světovém srovnání.
napsal(a):
Já když kupovala tu svou tehdá (ne od nich - přišla jsem k ní "úplně náhodou"), tak měla sice belgický pas, ale otec neuveden. Takže si myslím, že to bude stejné. Ale nechci šířit pomluvy. Je to jen domněnka.
Nevím, jak je to s tinkeřími plem.knihami - co uznávají a co ne, aby to mohlo být pod Irish cob asociací. Ale pokud chce někdo trvat na čistokrevném tinkerovi, předpokládám, že si zkontroluje původ rodičů a podle toho kupuje. Nebo úplně nejlíp. Pokud chci kvalitní plem.materiál na další produkci kvalitních zvířat, pak prostě zajedu do země jejich "častého výskytu" na nějakou aukci, kde vím, že budou předvádět i kvalitní chovatelé a tam si vyberu, co je mi libo. Sice to bude dražší, ale zas vím, co koupím.
Stejně, jako když se sem začali tahat haflingové a plemeno vypadalo, že se ujme, se začlo jezdit do Ebbsu na světovou výstavu haflingů vybírat to nejlepší z nejlepšího a dělat si obrázek, kdo má co nabídnout. Od toho se pak odvíjely nákupy na aukcích... díky pár vlaštovkám se nakonec i v Čechách produkují kvalitní zvířata (Sixtovi, Studničkovi..), která uspějí i ve světovém srovnání.
Já ty coby sleduji kvůli té povaze, myslím, že na couračky je to fajn kůň, nemusí to být plemenná špička. Vizuálně se mi líbí jejich Moli, ale vývoj jak ceny, tak popisků u jejího alba mě právě nahlodal. Dříve uvažovali o ceně přes 100 tis., spadlo to na 60 tis., zkušeného člověka a práci ze země, na ježdění to prý snad není, veřejně to zřejmě nechtějí nějak specifikovat (soudě dle komentářů). Nikde zmínka o tom, že jde o čistokrevného coba. Proto mě napadlo, jestli to nejsou kříženci, co třeba po druhém rodiči zdědili "necobí" vlastnosti.
Také znám "frísáka", co rozhodně nemá povahu fríse, sice tak vypadá, ale povahově to je opravdu úplně jinde.
I když ta cobka samozřejmě může být jen "vadný" kus, nicméně u některých je původ zmiňován, u jiných nikoliv.
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1862099677153428&type=3.
V Anglii je to pořád hodně "cikánské" plemeno - oni třeba vědí původ až do xtého kolene, leč se nějak neobtěžují vedením řádné evidence tak, jako jsme zvyklí u nás. A co se týče původu a plem.knihy, česká se jakž takž snaží, holandská je sice po celém světě, nicméně co do kvality je to takové rozpačité - hodnocení STER tam krom kvalitních zvířat vlastní i takoví jedinci, kteří coba viděli snad jen z rychlíku a v české by je ani neuchovnili. Pak někdy už lepší i bez původu, než tohle. Vyšších cobů nikdy nebude hodně, to plemeno není nijak vysoké, jsou to v podstatě poníci a stejně tak je to s tou barvou - strakatí koně byli pro všechny odpad, kterého se za levno zbavovali, proto skončili u kočovníků a proto jsou cobové vesměs strakatí. Koně je určitě dobré vybírat tam, kde s vámi jednají na rovinu a otevřeně. Vrbice nejsou jediní, kdo mají v ČR coby, jen jsou vidět, protože ty koně točí ve velkém, často ty první fotky ani nejsou jejich, ale ještě z UK. Navíc i u nás už se odchovávají kvalitní zvířata. A cena bohužel není vše, ale každý ať si vybere, kde uzná za vhodné.
strelish
napsal(a):
V Anglii je to pořád hodně "cikánské" plemeno - oni třeba vědí původ až do xtého kolene, leč se nějak neobtěžují vedením řádné evidence tak, jako jsme zvyklí u nás. A co se týče původu a plem.knihy, česká se jakž takž snaží, holandská je sice po celém světě, nicméně co do kvality je to takové rozpačité - hodnocení STER tam krom kvalitních zvířat vlastní i takoví jedinci, kteří coba viděli snad jen z rychlíku a v české by je ani neuchovnili. Pak někdy už lepší i bez původu, než tohle. Vyšších cobů nikdy nebude hodně, to plemeno není nijak vysoké, jsou to v podstatě poníci a stejně tak je to s tou barvou - strakatí koně byli pro všechny odpad, kterého se za levno zbavovali, proto skončili u kočovníků a proto jsou cobové vesměs strakatí. Koně je určitě dobré vybírat tam, kde s vámi jednají na rovinu a otevřeně. Vrbice nejsou jediní, kdo mají v ČR coby, jen jsou vidět, protože ty koně točí ve velkém, často ty první fotky ani nejsou jejich, ale ještě z UK. Navíc i u nás už se odchovávají kvalitní zvířata. A cena bohužel není vše, ale každý ať si vybere, kde uzná za vhodné.
Můžete kdyžtak namátkou zmínit nějaké české chovatele, přidala bych si je na lištu do prohlížeče. Děkuji.
Přednáška o IC již tuto neděli : Https://www.facebook.com/events/1639379816101215/.

Krasavice Carevna
napsal(a):
Tak ráda bych se zucastnila, jen je to kapku z ruky Bylo by mozne udelat treba video nebo nejaky vystup, jak poznat spravneho coba, i pro lidi, co se zucastnit nemohou?
Je úžasné, že v dnešní době má někdo to plemeno tak rád, že se nejen školí na jeho posuzovatele podle mezinárodních pravidel, ale ještě se jde o nabyté a nejspíš zaplacené informace ve volné sobotě zadarmo dělit. Nechtějte s prstem i ruku.
Vsak to byla jen otazka, na kterou lze odepsat, ze nic takoveho neplanuji - zadna veda Samozrejme souhlasim, ze osveta je cinnost bohuliba, vzhledem k tomu, ze je ten plemeno dost v kurzu a lidi mohou z neznalosti podporovat pseudochovatele a zkazit tim plemeno v CR i usili tech poctivych.

Jj.Když se tady objevili fjorďáci, naučil se Žofrák kvůli nim holandsky a částečně Norsky, četl, učil se PK, učil se od komisařů PK, jezdil do NL. U haflů udělali fans o chov a kvalitu to samé. Kdo bude myslet vážně tinkery, udělá totéž..nebo holt bude kupovat podle fleků a pak se divit..
Těch "haflů" vizáže ČMB a "fjordů" s hnědou hubou na huculí hlavě bylo taky dost...objevujís e v inzerátech dodnes.
Za neznalost a lenost kupec skoro vždy platí.
Dobrý den, jedná se o tuto paní?
https://www.irishcob.cz/inpage/pozor-zfalsovany-certifikat-pssm1-odebrani-licence-hrebci/
Dnes jsem na to narazila...

No tak to je mazec!

Jsem ráda, že se touto kauzou dostane tato nemoc opět trochu víc do povědomí.

Upřímně by mě tedy děsně zajímalo, jaký bude další postup.
Kdyby české úřady řádně fungovaly, pak by se lidé dělat takovéto prasárny neodvážilit! Ale pokud to zase projde jen za Bububu, pak není co řešit.
Za mě by měl být takovýhle čin "oceněn" nějakou pěkně tučnou pokutou (klidně v řádech statisíců - když má koně, tak na to má) a každopádně zákazem chovu!
napsal(a):
Upřímně by mě tedy děsně zajímalo, jaký bude další postup.
Kdyby české úřady řádně fungovaly, pak by se lidé dělat takovéto prasárny neodvážilit! Ale pokud to zase projde jen za Bububu, pak není co řešit.
Za mě by měl být takovýhle čin "oceněn" nějakou pěkně tučnou pokutou (klidně v řádech statisíců - když má koně, tak na to má) a každopádně zákazem chovu!
Tak leda by asi majitelé těch klisen požadovali po majitelce hřebce nějakou finanční kompenzaci, protože narozená hříbátka, pokud budou heterozygotní, budou zřejmě hůře prodejná a v chovu by být dále takoví koníci asi neměli. Ale v chovu se neorientuji, je to jen myšlenkový pochod, do heterozygota bych já osobně prostě nešla.
Ja myslim, ze do chovu urcite ne. Mozna ze jako hoby kun by to nemusel byt takovy problem-da se to korigovat krmenim, coz zas leze do penez a casu. Kazdopadne heterozygoti by meli byt cenove jinde, nikdy nevite, jakou mirou se u nich choroba projevi a zdravy kun to neni. No a tech u pripustenych kobyl je to 50/50, pokud byli majitele dostatecne zodpovedni a nepripousteli heterozygotni kobyly

Ale chapejte. Jde o to, ze padelaly nejakou listinu, na jejimz zaklade pripoustely hrebcem, ktery by pripoustet vubec nemel. Na prvnim miste tedy muze jit o ta eventuelne geneticky "nemocna" zvirata, ale hlavne jde o podvod vuci instanci, ktera toto schvaluje a take vuci mnozstvi lidi, kteri duverovali falzifikatu! To mi prijde trestuhodne.
Ale mozna je to v ocich ostatnich jen zanedbatelny prohresek. Me to proste nejak desne vyvedlo z miry. Uz tinkeru nemam, nikdy jsem ji ani neplanovala pripoustet, ale deprimuje me to, ze jsou takovihle * chovatele! Vubec by me nenapadlo, ze se neco takovehleho muze dit..

evelda
napsal(a):
Jestli se majitelé připuštěných klisen do toho budou chtít opřít, uvaří majitelku hřebce na podvod ve smyslu trestního práva. Uvedla je úmyslně v omyl a způsobila jim škodu.
Ale kdo a jak tu škodu vyčíslí? O to by totiž při případném sporu šlo.
napsal(a):
Ale kdo a jak tu škodu vyčíslí? O to by totiž při případném sporu šlo.
Samozřejmě znalec z oboru...počítám, že někdo z předsednictva chovu IC v ČR ve spolupráci s MVDr...
Trestný čin to je jednoznačně, v tomto případě by byla výhodnější hromadná žaloba všech postižených, kteří měli připouštění s tímto hřebcem.

Vyjádření paní Sejpkové (kopíruji z fb):
Prohlášení v kauze dnešních dní.
Na přání našeho právního zástupce jsme celou věc neměli komentovat alespoň do té doby než dostaneme nějaké oficiální vyrozumění či nařčení ze strany spolku a ač stálé žádné nemáme jsem se rozhodla věc alespoň v naší skupině komentovat.
Věc se má tak že mi byl v neděli 28.1.18 doručen email od Irish Cob Society Nederland (viz foto emailu) že Angelo byl stažen z holandské plemenné knihy na základě nepřesvodování a že údajně byl v minulosti testová na pssm a výsledek nebyl čistý. Takže jen mimochodem vše na základě dalšího udání Když jsem si email přečetla začela jsem věc řešit s prodejcem, který nám ho prodával jako chovného s tím že je uchovněn a vše má v pořádku. V této věci musím říci že jsme se zatím nedomluvili jelikož se prý musí spojit s majitelem..
S Holandskou plemennou knihou jsem věc neřešila, protože jsem k ničemu takovému jak vidíte sami v emailu nebyla vyzvána ani pozvána před nějakou jejich komisi jak někde lživě tvrdí. Prostě jsme byli souzeni a odsouzeni bez doručení jakéhokoliv spolkové-žaloby.. A jako perlička je i to že Angelo v rámci této knihy nepřipustil v loňském roce ani jednu kobylu..
Všem majitelům připuštěných kobyl bude nabídnuta kompenzace.
K údajně falšovanému certifikátu toho nemám mnoho co říci, protože se mi do dnešního dne nedostal do rukou ani žádné obvinění ze strany spolku. Mohu říct jen to že jsem nic nefalšovala a budu se bránit soudní cestou.
Z mého pohledu jde jen o další útok po tom co jsme prošli všemi kontrolami.
Jsem dost překvapená neprofesionální a řekněme pavlačový jednáním vedení a celého spolku. Z mého pohledu by bylo když už né správné tak alespon slušné v první řadě kontaktovat údajného viníka, ale jak vidno nikdo o to nestojí. Prostě chtějí veřejný linč. Tak ho mají. Jen upozorňuji že i pomluva na fb je trestná a že náš právní zástupce již má podklady minimálně pro čtyři trestní oznámení na různé osoby.
Ono je i vcelku dost vtipné jak je vše nenápadně účelově navazující.. Hlavně to že dotaz ve kterém jsem já i skupina byla jmenovaná ne však záměrně označena byl vložen hnedle druhý den po schůzi kde jsem v nepřítomnosti odsouzena dotaz na zkušenost? To je fraška jako blázen a myslím že všem rozumný lidem to dojde. I to že většina kladných komentářů byla pod tímto příspěvkem smazána. Že jsou tam haněni dovozci a vyzdvihováni místní TOP chovatelé jak se označují.
Chci jen upozornit že se k věci nebudu vyjadřovat. Můj právní zástupce má plnou moc v této věci a nechám to na něm. Jestli se chce někdo na něco optat pište klidně SZ.
Všem co mi psali děkuji za projevenou podporu a ti co mají se mnou nebo našimi koňmi problém opusťte prosím tuto skupinu. Špinit, pomlouvat a škodit můžete v jiné ve které takové lidi určitě rádi uvítají.
Hezký den.
ciraali
napsal(a):
Pani Sejpkova zapomnela uvest, ze na tu schuzi byla pozvana, doporuceny dopis s pozvankou prevzala ale stejne se nedostavila. Mohla na te schuzi vsechno vysvetlit. A tady tvrdi ze nebyla kontaktovana...
Tak, samozřejmě, pokud je nevinná a má svého právníka, jistě se vše vyřeší.
Obecně...co člověk, to názor na situaci.
Faktem zůstává, pokud si pořizuji chovného jedince, je v mém osobním zájmu si patřičné testy nechat prokázat prodávajícím popřípadě je doplnit.
V tomto případě to bude jako u špatně podepsaných smluv...přečíst musíš, podepsat můžeš.
Já do toho vážně nevidím, ale kdybych já měla hřebce, který mi byl prodán jako zdravý i s certifikátem, a přišlo se na to, že zdravý není a certifikát je podvrh, tak tomu, kdo na to přišel, budu líbat nohy. Jednak díky němu vím, že jsem oběť, tedy se mohu bránit, jednak díky němu se přestane ta nemoc šířit do další generace koní. Nějak nechápu, proti čemu se ta paní bouří - rozhodně bych o takovém člověku nemluvila jako o udavači.
Taky nechápu:
Když jsem si email přečetla začela jsem věc řešit s prodejcem, který nám ho prodával jako chovného s tím že je uchovněn a vše má v pořádku. V této věci musím říci že jsme se zatím nedomluvili jelikož se prý musí spojit s majitelem..
Já myslela, že je majitelkou ona. Jestliže není a jen toho koně dovezla a prodala, tak co řeší? Potřebuje jenom prokázat, že jí byl prodán zdravý kůň s certifikátem a finito. Šlus. Byl-li jí prodán zdravý kůň s certifikátem (což má jistě ošetřeno ve smlouvě, stejně jako to, že kůň je uchovněn), pak ho jako takového prodala. Že ten kůň takový není, znamená, že je stejná oběť jako všichni ostatní.
Jako teda jo, od handlera bych čekala, že si toto umí pohlídat, ale jestli má jinak dost spokojených zákazníků, o nějakou pověst bych se nebála.
Leda by věděla, že ten kůň úplně v pořádku není a že vyšetřování prodejce by mohlo odkrýt něco špatného. Pak by dávalo smysl, že štěká a kope kolem sebe.
No co už. Jdu dělat něco užitečného.

Nooo, tak evidentně zase nějaká hra, do které většina "veřejnosti" nenahlédne.
To ta společnost kolem koní nemůže být alespoň trochu normální? Viz ČT a podobně... Fakt jsem ráda, že jsem pouze majitel koní... ne chovatel ani množitel... protože takovýmito kauzami bych se nerada probírala...

Jo, každpoádně děkuji posledním přispěvatelkám za přiblížení kauzy.

Horsana
napsal(a):
Je pre uchovnenie žrebca IC povinné testovanie na PSSM ?
A pokud ano, jsou do chovu vpuštěni i pozitivní hřebci (ať už heterozygoti nebo homozygoti)? A co kobyly?
Z diskuze na FB:
Nepřivezla, bylo provedeno šetření, paní dostala do rukou platný certifikát z Genomie minulý rok s výsledkem PSSM N/P1, na ASCHK odevzdala falzifikát - od originálu k nepoznání. Oznámení o neoravdivé informaci o hřebci se dostalo na vedení Spolku od jeho předchozího majitele, který si všiml na fcb nabídky na připouštění. Po několikerém ověřování z toho vyplynulo úmyslné zfalšování majitelkou. Na webu ICCR z.s. bude celá zpráva šetření ve zprávě Revizní Komise k nahlédnutí v členské sekci, řešilo se to na členské schůzi, tam si najdete kompletní info.
Z diskuze jsem pochopila, že plemenní hřebci nemohou být heterozygoti. O klisnách to tam nevyznívá tak jednoznačně.
... majitelé klisen připuštěných tímto hřebcem by si měli primárně ujasnit, zda znají výsledky testu PSSM1 klisny. Pokud neznají, nechat ji co nejdříve testovat (znalost výsledku PSSM1 by měla být jedna ze základních věcí, pokud chci na klisně chovat). Pokud je klisna negativní, je 50% pravděpodobnost, že hříbě bude pozitivní. Pokud je klisna heterozygot, je dokonce nejen 50% pravděpodobnost v heterozygotního potomka, ale 25% v pozitivního homozygota a to již je vážný problém.
Takže 1) hříbata bude nutné po narození určitě otestovat
2) hříbata, kde majitelé klisen budou žádat o průkazy v ICS NL dostanou samozřejmě průkaz jako irský cob (pokud je zapsaná i matka), ale budou v registru plemenné knihy HB2 = hřebečci rozhodně nemohou být v budoucnu plemennými hřebci.
Otec bude zapsán do průkazu za předpokladu doložení jeho DNA typu.
Dotaz
napsal(a):
Z diskuze na FB:
Nepřivezla, bylo provedeno šetření, paní dostala do rukou platný certifikát z Genomie minulý rok s výsledkem PSSM N/P1, na ASCHK odevzdala falzifikát - od originálu k nepoznání. Oznámení o neoravdivé informaci o hřebci se dostalo na vedení Spolku od jeho předchozího majitele, který si všiml na fcb nabídky na připouštění. Po několikerém ověřování z toho vyplynulo úmyslné zfalšování majitelkou. Na webu ICCR z.s. bude celá zpráva šetření ve zprávě Revizní Komise k nahlédnutí v členské sekci, řešilo se to na členské schůzi, tam si najdete kompletní info.
Ja neviem, niektorí ľudia sú fakt...no ani nemám výraz...
Aha, už som sa preklikala na tú stránku, dík.
https://www.irishcob.cz/inpage/pozor-zfalsovany-certifikat-pssm1-odebrani-licence-hrebci/.

Takže keď doložím k uchovneniu sfalšovanym certifikát, ktorého sfalšovsnie potvrdilo aj laboratórium, som vlastne obeť?
Wau.
napsal(a):
Takže keď doložím k uchovneniu sfalšovanym certifikát, ktorého sfalšovsnie potvrdilo aj laboratórium, som vlastne obeť?
Wau.
A někteří jí to baští. Komentář typu "Úspěch se prostě neodpouští." není na stránkách Vrbic jen jeden. Ale paní pro jistotu pod svým zavádějícím vyjádřením uzavřela komentáře.
Dotaz
napsal(a):
Z diskuze na FB:
Ovšem do členské sekce se dostanou jen členové... Tak snad z toho bude i tisková zpráva...
jesie
napsal(a):
Ovšem do členské sekce se dostanou jen členové... Tak snad z toho bude i tisková zpráva...
To ano. Ale její členky zmínily, o čem se jednalo. Odkaz zde, ovšem nevím, jestli je veřejný. Konkrétně průběh zmiňovala paní Michaela Kvísová.
https://www.facebook.com/groups/irskycob/permalink/1182246578572551/.

Horsana
napsal(a):
Tak že by sa aj Genomia spikla proti pani ? :D
Alebo rovno celý svet ?
Ilumináti! :).

napsal(a):
Ilumináti! :).
Zednáři:Římský klub?
Vzhledem k tomu, že si majitelka Vrbic Kristýna Palmová-Sejpková maže komentáře, které se jí na její stránce nelíbí, rozhodla jsem se text zkopírovat a vložit ho sem. Byla to reakce na její vyjádření k celé kauze, kdy byla odebrána licence jejímu hřebci (viz zkopírovaný příspěvek o něco výše v této diskuzi). Myslím, že je na místě, aby se o jejím chování vědělo. Na můj komentář se mi soukromě ozvalo dalších 5 lidí, kteří bohužel pro ostatní, do dnešního dne jejich velice nepříjemný zážitek s paní Palmovou-Sejpkovou veřejně nesdíleli.
1. komentář (nesmazán z fcb stránky Vrbic): Stale jsem ale v odpovedi nenasla vyjadreni na to, proc original vysledek z laborky je jiny nez ten vas dolozeny... Spousta slov, ale papiry stale mluvi jinak :/
2. komentář (smazán!)
Je taky zvláštní, že sdílíte jen tu část, která se týká e-mailu (viz foto nahoře). Ale zcela se vyhybáte a zároveň lživě uvádíte, že jste nedostala žádné vyjádření od spolku (cituji vás "protože se mi do dnešního dne nedostal do rukou ani žádné obvinění ze strany spolku. "). Já teda tady vidím jasné vyjádření spolku včetně důkazům proti vám https://www.irishcob.cz/inpage/pozor-zfalsovany-certifikat-pssm1-odebrani-licence-hrebci/
Když jsem si od vás kupovala koně, slíbila jste mi doložit info o jeho rodičích. Čekala jsem půl roku a po mém druhém připomenutí jste mi napsala, že chovatel vám nic neposlal. Žádná slušná odpověď, jen oznámení na moje připomenutí. Prostě z vaší strany pouze nedodržené sliby a žádná omluva. Neobsednutý valach stál 65tis (původně nabízen za nesmyslných 80tis, ale to ho nikdo nechtěl, tak jste šla s cenou dolů), a trhal každé lano, na kterého jsem ho uvázala a nebo utíkal velice radikálně z lonže či při procházce z vodítka mimo farmu (problém již vyřešen). Z ničeho nic chytnul paniku a zdrhal pryč. Tlak vodítka a ohlávky absolutně nerespektoval a uvědomoval si svojí sílu a možnost člověka kamkoliv odtáhnout. Většinou toto jeho jednání přišlo ze vteřiny na vteřinu, ať už když byl uvázaný nebo ho člověk vedl. Prodávala jste mi ho s tím, že s voděním a vázáním nemá problém... až doma mi došlo, že vaše hodnocení je postavení na tom, že kůň chodil maximálně z výběhu do boxu. Zároveň už rozumím tomu, proč jste mi ho nechtěla původně předvést na kruhu mimo kruhovku, kterou jste v té době ještě neměla. Celé to vidím jako jedno divadýlko a moje velké pochybení i po tak dlouhé době strávené u koní. Stojím si za tím, že nejste žádná chovatelka, ale pouze překupnice cenově jatečních koní ze zahraničí, které zde prodáváte za nehorázné ceny.
Podotýkám, že kůň mi k dnešnímu dni funguje bez problémů, chodí pod sedlem a je zaučen do tahu. Ale odnaučit půl tunové zvíře, které si je vědomo své síly, aby neutíkal při sebemenším tlaku... No nejednou jsem měla spálené ruce do krve :/. U koní jsem 20 let, nejsem začátečník a své koně mam 4 + oslíky + ovečky a kozy. Hodně jsem ovšem podcenila celou situaci s koupí koně z Vrbic a stálo mě mnoho úsilí, abych teď měla doma normálně fungující zvíře
Nemám v plánu tady rozjíždět diskuzi na téma mého pochybení s koupí a šťourání se v tom :). Jen jsem chtěla, aby případní zájemci o koně z Vrbic věděli do čeho jdou. Paní vozí do ČR poměrně dost koní, tak třeba někomu můj příspěvek pomůže v rozhodování.

Zajímavé, že když ode mě zvažovala kupovat tinkeru její parťačka, první, na co se ptala, zda má koby negativní PSSM test...

Moc hezký... díky, holky, za doplnění informací.
Dotaz: je prima, když je to takovýhle oficiální "lejstro", než nějaké komentáře, co si kdesi vyměňují "informátoři" na internetu

Tiež sa nestačím diviť, to za ten rok, či koľko, nikomu neprišlo divné, že žrebec nie je licentovaný? Alebo mal nejskú licenciu zo zahraničia?
Nevím, jestli jste zaznamenali, tak to sem dám. Na stránkách facebookové skupiny o ic zveřejnila majitelka kobyly zakoupené ve Vrbicích výsledky dovezeného koníka. Koník má potvrzenou infekci streptoc. equi subsp. equi - hříběcí.

No hlavně Sejpková si zvesela dál na fb inzeruje, vypíná a promazává komentáře dle libosti a zdá se, že spousta lidí v té skupině nemá ani páru, že ti koně nejsou ok .Kolik potencionálních kupců se ještě nechá asi nachytat?

že bych si tam taky zajela do lázní...
koně
napsal(a):
Tahle obchodnice je velmi přesvědčivá, pravděpodobně se vykecá i z hříběcí
Určitě to ta kobyla chytla až u nové majitelky, ne?
U Sejpkových je to asi léčivé místo, takové koňské lázně, tam se i hřebci stávají z pozitivních negativními
Psali, že se jedná o další hříbě, takže někdo zřejmě podobné problémy již měl.
Dotaz
napsal(a):
Psali, že se jedná o další hříbě, takže někdo zřejmě podobné problémy již měl.
Aha, pěkný
Takže se z toho předchozího příkladu opravdu nějak vykecala, když se to nikde neřešilo.
Od ní asi opravdu kupují samí zoufalci, co nevědí o koních lautr ani zbla...Soudím podle té mé známé
Přitom hříběcí není žádná legrace
Dotaz
napsal(a):
Můžu se zeptat, jak se v takových případech postupuje? Může veterinární správa nařídit karanténu a zamezit tak šíření infikovaných koní do dalších stájí? a nebo se nedá nic dělat?
No realita je taká, že sa to nikdy nikde nehlási, aspoň ja o tom neviem, že by to niekto niekedy urobil. Vzhľadom na to aké je ochorenie nákazlivé na neho ale asi legislatíva pamätá.
To už bude skôr otázka na rvps, ten podnet tam môže poslať majiteľka toho koňa s hříběcí a hlavne si to nenechať pre seba, nech sa ľudia a najmä ich kone vyhýbajú importom z Vrbíc oblúkom.
Byla jsem se tam mrknout na dva koníky. Kobča, vysoká, bílá, vydrbaná hříva a ocas, naklusat šla jedině pod bičem, nehorázná cena za tohle. Valach čumivý pod sedlem venku, zjevně napjatý, domů spěchal. u obou mi bylo tvrzeno, jak jsou zlatí, pro začátečníky, bezproblémoví na ošetřování. Na ošetřování - zvednout nohu jim skoro nešlo, jako by to ani neznali. Paní byla poměrně dost arogantní a mě osobně nepříjemná. Pro mě to byl poměrně nepříjemný zážitek.
Hm, skvělé. Tak paní Sejpková měla majitelce nemocného koně napsat, že když přestane o infekci veřejně mluvit (psát,...), zaplatí jí veterinární výdaje. u všech koní ve skupině statku Vrbice je vypnutá možnost komentářů. Kdo se zmínil o chorobě, byl již vyhozen ze skupiny a komentář smazán. Evidentně se k tomu postavila čelem... Tyhle lidi prostě nechápu.
Dotaz
napsal(a):
Hm, skvělé. Tak paní Sejpková měla majitelce nemocného koně napsat, že když přestane o infekci veřejně mluvit (psát,...), zaplatí jí veterinární výdaje. u všech koní ve skupině statku Vrbice je vypnutá možnost komentářů. Kdo se zmínil o chorobě, byl již vyhozen ze skupiny a komentář smazán. Evidentně se k tomu postavila čelem... Tyhle lidi prostě nechápu.
A když nepřestane, tak co ?
Upřesnila Sejpková postup i v takovémto případě?
koně
napsal(a):
A když nepřestane, tak co ?
Upřesnila Sejpková postup i v takovémto případě?
To blíže nespecifikovala. Chovatelé ji upozornili, že v tomto případě lze brát infekci jako skrytou vadu, čili by měla nárok na slevu z pořizovací ceny koně, takže zřejmě by paní Sejpková stejně nějaké koruny stran tohoto koně musela vydat.
Dotaz
napsal(a):
To blíže nespecifikovala. Chovatelé ji upozornili, že v tomto případě lze brát infekci jako skrytou vadu, čili by měla nárok na slevu z pořizovací ceny koně, takže zřejmě by paní Sejpková stejně nějaké koruny stran tohoto koně musela vydat.
Jakože by paní Sejpková mohla zažalovat irského handláka, či kdo jí to tam nakládá ?
Za mě, rozhodně bych tuhle věc zveřejňovala.
Dále koně vrátila a to urychleně.Plus si nechala zaplatit dezinfekci svých stájí atd. a doufala, že nikde nic neroznesu a nepřijdu o své koně.Nebo díky mě někdo z okolí.
Ať si Sejpková své problémy vyřeší na svém dvoře.Jestli si hříběcí přivezla, tak je to její boj a karanténa by jí mohla choutky na přívaly anonymních cobů drobátko zmenšit
koně
napsal(a):
Jakože by paní Sejpková mohla zažalovat irského handláka, či kdo jí to tam nakládá ?
Za mě, rozhodně bych tuhle věc zveřejňovala.
Dále koně vrátila a to urychleně.Plus si nechala zaplatit dezinfekci svých stájí atd. a doufala, že nikde nic neroznesu a nepřijdu o své koně.Nebo díky mě někdo z okolí.
Ať si Sejpková své problémy vyřeší na svém dvoře.Jestli si hříběcí přivezla, tak je to její boj a karanténa by jí mohla choutky na přívaly anonymních cobů drobátko zmenšit
Nn, že nynější majitelka toho nemocného koně by měla na paní Sejp. požadovat slevu, protože jí prodala zboží se skrytou vadou. Čili slečna má na peníze nárok. Netřeba nenadálé výdaje řešit tím, že si nechá zaplatit mlčení, což je výhodné tak akorát pro paní s.
Dotaz
napsal(a):
Osobně si myslím, že vrátit koně této prodejkyni nevyřeší nic. Ona ho obratem ruky prodá dál a tím je z jejího hlediska po problému.
Myslím, že vrátit koně s hříběcí, a to s velkým mediálním humbukem, plus ofiko hlášením veterinářům, to by mohlo znechutit o velmi otrlou osobu typu paní prodávající
Pokud na Facebooku a všude možně v médiích bude popsáno co je hříběcí a jak se projevuje.A konkretizováno kdo ho k nám dováží.Mohla by to být opravdu účinná brzda.Paní je profláknutá už docela dost tím hřebcem, to jsou sice kruhy trošičku odbornější, ale nakažlivá nemoc, to zabere i na neznalce.
Snad ta slečna, co koupila, nepovolí a nevzdá to hnedka a snadno.Jako že si maroda ponechá a bude mít dobrý pocit, že zachránila .
V zájmu dalších koní.
koně
napsal(a):
Myslím, že vrátit koně s hříběcí, a to s velkým mediálním humbukem, plus ofiko hlášením veterinářům, to by mohlo znechutit o velmi otrlou osobu typu paní prodávající
Pokud na Facebooku a všude možně v médiích bude popsáno co je hříběcí a jak se projevuje.A konkretizováno kdo ho k nám dováží.Mohla by to být opravdu účinná brzda.Paní je profláknutá už docela dost tím hřebcem, to jsou sice kruhy trošičku odbornější, ale nakažlivá nemoc, to zabere i na neznalce.
Snad ta slečna, co koupila, nepovolí a nevzdá to hnedka a snadno.Jako že si maroda ponechá a bude mít dobrý pocit, že zachránila .
V zájmu dalších koní.
Pokud si nová majitelka o nemoci něco přečetla či se jinak informovala, je teď hodně ve stresu.
http://www.equichannel.cz/hribeci-neni-jen-jina-ryma
A s tím zachraňováním? No bude ráda, že zachrání koně ve stáji, kam maroda dovezla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
No potěš koště. Já vím že Vrbice mají mraky inzerů kolikrát i pěkná zvířata, ale tohle mě dostalo. Zfalšovat testy to je prasárna. Upřímně bych podala žalobu ted to majitele klisen bude stát peníze koně nebudou mít otce vypsaného a budou na tom škodní i finančně nehledě na čas než se hříbátko narodí.
A ještě ta hříběcí o téhle nemoci moc nevím ale co vím že to je průser jako vrata. A i takoví prasáci tu prodávaj. Nedej bože aby se to roztáhlo po celé zemi. Protože paní je prostě nezodpovědné prase! Pro peníze vše chudáci zvířata.
Kéž by šla nakázat karanténa.
Ta nakažená kobylka bohužel umřela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Krasavice Carevna
napsal(a):
Jo, to bude od pí. Sejpkové.
Ruší chov že by další lež.
Lže a pro jistotu k tomu vypne komentáře, aby nikdo nemohl její lži zpochybnit. Tahle paní je zralá akorát na nějaký fyzický inzult.
Dovoluji si připojit ještě náhodný komentář ze stránek Irish cob.
Krasavice Carevna
napsal(a):
To je hrůza, ja doufam, ze ten chov opravdu zrusi a ze si id pani nikdo kone kupovat nehodla, kdyz ma takovy pristup. I kdyz je mi lito tech, koni, co porad visí v inzerci
Sejpková byl chov?
Já měla za to, že kupovala tahala od irských travelerů cokoli a samozřejmě po kamionech.
Mezi jiným i hřebce, co nebyl do chovu.
Psala paní na Facebooku, chová aberdeeny v Irsku a žije tam.Že v Irsku je běžné od této skupiny občanů vyměnit koně, třeba za krabičku cigaret.A mají tam zjara dost pochcípaných usoplených koní, tak asi nějaký chudák dojel umřít až k nám.
A u nás se pro tento matroš kupci jen hrnou
koně
napsal(a):
Sejpková byl chov?
Já měla za to, že kupovala tahala od irských travelerů cokoli a samozřejmě po kamionech.
Mezi jiným i hřebce, co nebyl do chovu.
Psala paní na Facebooku, chová aberdeeny v Irsku a žije tam.Že v Irsku je běžné od této skupiny občanů vyměnit koně, třeba za krabičku cigaret.A mají tam zjara dost pochcípaných usoplených koní, tak asi nějaký chudák dojel umřít až k nám.
A u nás se pro tento matroš kupci jen hrnou
Áno, je to presne tak, to, čo sa tuná predáva za ťažké peniaze sú v Írsku kone od Cigánov, alebo tzv. dumped horses, bezprizorné kone, čo sa pasú niekde na smetiskách, alebo pri ceste.
Som rada, že sa to konečne dostáva do povedomia ľudí.
Problém je ten, že sú tieto kone prezentované ako nejaké homogénne plemeno, dokonca majú aj nejakú PK, mno...V Írsku sú to proste wanners, alebo jednoducho ponies, tam o tom, že je to u nás nejaké plemeno nikto nemá šajnu a nikto mi to ani neverí :D.
Horsana
napsal(a):
Áno, je to presne tak, to, čo sa tuná predáva za ťažké peniaze sú v Írsku kone od Cigánov, alebo tzv. dumped horses, bezprizorné kone, čo sa pasú niekde na smetiskách, alebo pri ceste.
Som rada, že sa to konečne dostáva do povedomia ľudí.
Problém je ten, že sú tieto kone prezentované ako nejaké homogénne plemeno, dokonca majú aj nejakú PK, mno...V Írsku sú to proste wanners, alebo jednoducho ponies, tam o tom, že je to u nás nejaké plemeno nikto nemá šajnu a nikto mi to ani neverí :D.
tak to máte u hodně koní...
V USA lze zase koupit Quartera, Painta či Appaloosu za pakatel, jejich ceny se jen málokdy dostávají k těm našim, a přitm mají v historii stejná jména předků, který mi když se v čechách někdo pochlubí hned chce za dvouletého koně 200 000...
Ale ono je Irsko taky trochu jiná mentalia, i třeba co se týče psů, tady by člověka ukamenovali jen za to, že má psa bez PP, a tam je to absolutně běžné. A zdejší toulaví psi si můžou pískat o tom jak skvěle se jim tu žije. Tady když myslivc zabije psa, je to demetní zelený bezmozek pro celou společnost. V Irsku tam opravdu jakmile to není pastevecký pes pracující s ovcemi, tak ho odstřelí. Takovej náš československej vlčák, ten by tam asi musel běhat v refexní vestičce, aby ho neodpráskli.
Ano, IC mají plemennou knihu v Holandsku. Prostě byl někdo šikovný a zjistil jak si z koní zase udělat byznys. Za hubičku koupit, zapsat do PK ( a prý zapíšou téměř všechno) a pak draze prodat. Taky jsem o Cobovi přemýšlela, ale když sleduji, jak si na tom jiní mastí kapsy, tahají sem všechno možný, v našem Českém svazu IC se to jenom dohaduje, tak mne opravdu přešla chuť.
Dep
napsal(a):
Ano, IC mají plemennou knihu v Holandsku. Prostě byl někdo šikovný a zjistil jak si z koní zase udělat byznys. Za hubičku koupit, zapsat do PK ( a prý zapíšou téměř všechno) a pak draze prodat. Taky jsem o Cobovi přemýšlela, ale když sleduji, jak si na tom jiní mastí kapsy, tahají sem všechno možný, v našem Českém svazu IC se to jenom dohaduje, tak mne opravdu přešla chuť.
Ja o týchto praktikách viem od zahraničných študentov, ktorí u nás študujú.
Ponies sa za strašné peniaze takto predávajú aj v Nemecku, Francúzsku a podobne.
lenacia - o tých psoch to v kontexte Írska a jeho nespočetných stád na pastvinách tak úplná blbosť nie je.
Neviem prečo by mali túlavé psy ohrozovať prácu a majetok farmárov a kynožiť wildlife, zvlášť teraz na jar. Neviem, či ste niekdedy boli na takom mieste- to je skutočný farmland, nekonečné pastviny a múriky a živé ploty a na nich ovce, kravy, kone, svine, čokoľvek.
Zas je pravda, že miestni si psov veľmi dobre poznajú a majú ich vycvičených, rozhodne si tam navzájom bezhlavo nestrieľajú po vlastných psoch.
Horsana
napsal(a):
Ja o týchto praktikách viem od zahraničných študentov, ktorí u nás študujú.
Ponies sa za strašné peniaze takto predávajú aj v Nemecku, Francúzsku a podobne.
lenacia - o tých psoch to v kontexte Írska a jeho nespočetných stád na pastvinách tak úplná blbosť nie je.
Neviem prečo by mali túlavé psy ohrozovať prácu a majetok farmárov a kynožiť wildlife, zvlášť teraz na jar. Neviem, či ste niekdedy boli na takom mieste- to je skutočný farmland, nekonečné pastviny a múriky a živé ploty a na nich ovce, kravy, kone, svine, čokoľvek.
Zas je pravda, že miestni si psov veľmi dobre poznajú a majú ich vycvičených, rozhodne si tam navzájom bezhlavo nestrieľajú po vlastných psoch.
já jen říkám jak to je, tam mám pocit že se sna ani nejede na povinná očkování aod. ale to už bych kecala to nevím jistě.
pani Sejpkova je sprosta prekupnice a podvodnice, ktera prodava nekvalitni a nemocne kone dotazene buhvi odkud..koupila jsem irskeho coba za 70000 od jeji zprostredkovatelky Z.Spirikove z Brna a kun mne po 8 tydnech posel..kdyz prijel vet, tak zjistil spoustu skrytych vad a konstatoval, ze kun musel byt uz hodně dlouho v dezolatu. je divne i to, ze prukaz kone, kteremu bylo 12,byl vystaven tento rok a v holandsku zapsan u asociace taky tento rok..jsou to sprosté podvodnice, ktere vyuzivaji duvery jinych lidi..pokud ma nekdo podobnou zkusenost ozvete se, at nas je vic..toto musi prestat..
natusak
napsal(a):
pani Sejpkova je sprosta prekupnice a podvodnice, ktera prodava nekvalitni a nemocne kone dotazene buhvi odkud..koupila jsem irskeho coba za 70000 od jeji zprostredkovatelky Z.Spirikove z Brna a kun mne po 8 tydnech posel..kdyz prijel vet, tak zjistil spoustu skrytych vad a konstatoval, ze kun musel byt uz hodně dlouho v dezolatu. je divne i to, ze prukaz kone, kteremu bylo 12,byl vystaven tento rok a v holandsku zapsan u asociace taky tento rok..jsou to sprosté podvodnice, ktere vyuzivaji duvery jinych lidi..pokud ma nekdo podobnou zkusenost ozvete se, at nas je vic..toto musi prestat..
Prepáčte, ale musím sa opýtať.. to na tom koni pri kúpe nebolo vôbec nič vidno? Akože vyzeral normálne ako zdravý energický kôň a zrazu vám doma po 8 týždňoch z ničoho nič umrel? A čo mu vlastne bolo?
kůň pri koupi vypadal normalne akorat trošku hubenejsi, tak jsem si rekla, ze u me se aspoň spravi..i kdyz byl na trave a prokrmovala jsem ho senem,tak byl furt stejny a pak to melo rychly spad behem tri dnu bylo po nem, pomalu prestal uplne zrat..veterinar mu v hube objevil bolaky, ktere musel mit hrozne dlouho a diky nim nemohl poradne zrat..dale mu zjistil problémy se srdcem a nizky tlak..takže hodnota kone určitě nebyla 70000..

natusak
napsal(a):
kůň pri koupi vypadal normalne akorat trošku hubenejsi, tak jsem si rekla, ze u me se aspoň spravi..i kdyz byl na trave a prokrmovala jsem ho senem,tak byl furt stejny a pak to melo rychly spad behem tri dnu bylo po nem, pomalu prestal uplne zrat..veterinar mu v hube objevil bolaky, ktere musel mit hrozne dlouho a diky nim nemohl poradne zrat..dale mu zjistil problémy se srdcem a nizky tlak..takže hodnota kone určitě nebyla 70000..
Docela se divím, že při koupi koně za takovou cenu jste nenechala provést základní veterinární kontrolu.

natusak
napsal(a):
nikdy jsem s koupí nemela problém, tak asi proto..
Tak to jste měla dosud štěstí. Koně mohou mít vady, o kterých neví ani prodávající. Protože se projeví až později, při změně prostředí, jiné zátěži, jiném krmení... nebo je ještě dříve odhalí veterinární vyšetření.
zaver je, kdyz jsem rekla vetovi,ze to chci resit pres veterinarni spravu a policii, tak me zacal odrazovat..asi se zalekl a do spravy tedy radeji neuvedl konkretni zaver..každopádně jsem volala na asociaci irskych cobu a dozvěděla jsem se o spinavych praktikach teto pani..nebyla jsem jedina, kdo ji nalitl,ze tech lidi je bohužel dost.. navic kvuli teto pani se ani nemohl uskutečnit svod irskych cobu,protože se u jejich koni vyskytla hribeci nakaza..takže varuju vsechny kdo si chtějí koupit irskeho coba, určitě nekupujte kone od pani sejpkove a z jejich zpratelenych statku..nasla jsem,ze tyto kone nabizeji primo v Rakovníku a v Brně..
A vy jste toho koně, co jste za 70 000 kč koupila a dovezla domů, nechala na trávě a přikrmovala senem a chtěla ho vykrmit, a on byl pořád 8 týdnů hubený a pak během tří dnů umřel, tak vy jste ho nijak neléčila? Nevolala jste veterináře, nemáte v ruce žádný účet, výsledky vyšetření, vet nestanovil žádnou diagnózu? To mu jen po smrti otevřel hubu, uviděl boláky a řekl, no jo, to už tam musel mít dlouho a proto nemohl žrát?
A teď třeba tu o Karkulce, prosííím....
Téma je rok staré, tedy nedá se říct, že by o problémech cobů veřejnost milovníků koní nevěděla, a vy jste přesto před osmi týdny koupila coba bez prohlídky, protože kůň vypadal zdravě a nic mu nebylo, a dovedla ho během osmi týdnů svou ne/péčí ke smrti?
Nebo jste jen pocítila náhlou potřebu si plivnout do mrtvého vlákna a ulevit si?
Nezastávám se nikoho, ale zároveň taky všechno nežeru
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já na tyhle "odpornosti" koukám spíš z morálního a citového hlediska.Šířit takhle vědomě smrtelnou nákazu je odporné.Když někdo někomu prodá auto s cílem ho "odrbnout" při zatajení závad ,ještě tak nějak skoro možná se dá pochopit.Jenže kriste pane kůň není zboží ani stroj.Pokud je tohle skutečně pravda kolem těch Vrbic,tak jí přeji cokoli nejhoršího jí může potkat.Ať taky klidně chcípne.
natusak
napsal(a):
bohužel pred koupí jsem si o praktikach prekupniku cobu nic nezjistila..ano moje chyba..ale fakta o zfalsovanych testech plemenika pani z Vrbic a zrusenem svodu bych rekla,ze mluvi za vse..
o zfalšovaných testech všichni víme, a o tom že nebyly, nejenom svody, ale také nebyly různé hlavně westernové závody a show to taky všichni víme.
Co ovšem jaksi nedokážu jako ostatní pochopit je, že vám kůň dva měsíce pořád stál hubený a pak zemřel, ale první veterinární posudek máte až v den jeho smrti...
Paní Sejpková je překupnice, a ano má plno spřátelených rančů, právě pro to aby mohla ty koně prodávat. Tady u nás je taky prodávali, naštěstí jediný kdo to schytal byl nakonec ranč který ty daný koně ustájil s představou dobrého zisku, ale také kvůli němu byly zrušené různé akce.
Takže... během těch 8 týdnů... volala ste veterináře? Dále, proč ste tedy nedala koně na pitvu? A co je to za veterináře, kterej vás začne odrazovat od soudu a odmítne zapsat závěr? To si prostě nesmí vůbec dovolit! To by mu zakázali okamžitě praxi!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
o zfalšovaných testech všichni víme, a o tom že nebyly, nejenom svody, ale také nebyly různé hlavně westernové závody a show to taky všichni víme.
Co ovšem jaksi nedokážu jako ostatní pochopit je, že vám kůň dva měsíce pořád stál hubený a pak zemřel, ale první veterinární posudek máte až v den jeho smrti...
Paní Sejpková je překupnice, a ano má plno spřátelených rančů, právě pro to aby mohla ty koně prodávat. Tady u nás je taky prodávali, naštěstí jediný kdo to schytal byl nakonec ranč který ty daný koně ustájil s představou dobrého zisku, ale také kvůli němu byly zrušené různé akce.
Takže... během těch 8 týdnů... volala ste veterináře? Dále, proč ste tedy nedala koně na pitvu? A co je to za veterináře, kterej vás začne odrazovat od soudu a odmítne zapsat závěr? To si prostě nesmí vůbec dovolit! To by mu zakázali okamžitě praxi!
Leni promiň,ale ty jsi "najivka".Nemyslím to zle,ale víš jak to chodí mezi lidmi,ne? Ruka ruku myje.Nikdy si neviděla člověka co ti protáhne auto technickou a nikdy tam to auto nebylo? Nikdy si neviděla policistu "krýt" gang zlodějů aut? Stavební dozor co na stavbě nikdy nebyl? Revizi elektro razítkovanou od stolu? Úředníka co si řekne bez obav o nějakou "malou domů"? Vím že je to špatně,ale takhle to bohužel chodí.A ten veterinář? Klidně to může být pravda.Vždyť veti kolikrát nezapíší ani léky do průkazu koně,které ho vyřazují z potravního řetězce.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Leni promiň,ale ty jsi "najivka".Nemyslím to zle,ale víš jak to chodí mezi lidmi,ne? Ruka ruku myje.Nikdy si neviděla člověka co ti protáhne auto technickou a nikdy tam to auto nebylo? Nikdy si neviděla policistu "krýt" gang zlodějů aut? Stavební dozor co na stavbě nikdy nebyl? Revizi elektro razítkovanou od stolu? Úředníka co si řekne bez obav o nějakou "malou domů"? Vím že je to špatně,ale takhle to bohužel chodí.A ten veterinář? Klidně to může být pravda.Vždyť veti kolikrát nezapíší ani léky do průkazu koně,které ho vyřazují z potravního řetězce.
aaa zase tady máme Meifiho s jeho off topic...
jasně, že je tu plno podvodníků, proč asi v každém zrkypleném časopisu o koních, v každé přiblblé k nížce o koních, kde se mluví o koupi je jasné napsáno, že si sebou máš vzít zkušeného člověka a udělat vet. prohlídku od veterináře a to ideálně od svého veterináře, nebo od veterináře, který nejezdí do dané stáje. Je to všude!!! Úplně všude!!!
Stejně jako u koupě ojetého auta si máš sebou vzít zkušenou osobu.
Ale co to má jako společného s tím, že máš 8 týdnů koně doma a nezavoláš veterináře?
A co to má co společného s tím, že veterinář ti řekne důvod smrti ale odmítne ho zapsat? Udělat to mě, přišel by o licenci do konce svýho života! Že se nezapíší léky, to je zase na podvodu mezi majitelem a vetem, ale jestliže řekne majitelce, která CHCE!!!! zapsat příčinu smrti, že to tam nenapíše, tak prostě to je PROTIPRÁVNÍ!!!! Majitel má nárok na to znát příčinu smrti a mít ji uvedenou!!!!
Takže tvoje příběhování je ÚPLNĚ!!! Mimo mísu toho co já říkám!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Proč by to bylo off topic? Paní něco napsala a hned jí tu obvinit že je ve své podstatě lhářka? Neříkám,že nezavolat veta paní neměla dávno dřív,ale že jí odmítl zapsat úmrtí koně?Vet se sebere,odjede a co ty uděláš? Půjdeš ho žalovat? Tak hodně štěstí když on bude tvrdit že tam byl jen na prohlídce stájí a u žádného konkrétního případu.Majitel má samozřejmě mnoho nároků,o tom žádná..Jenže taky by musel být schopen dokázat,že mu byl některý upřen.Teoreticky ten veterinář,může být dobrý známí té "fujtajbl handlířky".Nikdy nevíš..Mě šlo jen o ten výkřik tvůj,jak má ten a ten na to a to právo.Ano souhlasím,právo máš.Občas si s tebou ale někdo "vytře pr.." a právo je asi jedinné co ti zbyde.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč by to bylo off topic? Paní něco napsala a hned jí tu obvinit že je ve své podstatě lhářka? Neříkám,že nezavolat veta paní neměla dávno dřív,ale že jí odmítl zapsat úmrtí koně?Vet se sebere,odjede a co ty uděláš? Půjdeš ho žalovat? Tak hodně štěstí když on bude tvrdit že tam byl jen na prohlídce stájí a u žádného konkrétního případu.Majitel má samozřejmě mnoho nároků,o tom žádná..Jenže taky by musel být schopen dokázat,že mu byl některý upřen.Teoreticky ten veterinář,může být dobrý známí té "fujtajbl handlířky".Nikdy nevíš..Mě šlo jen o ten výkřik tvůj,jak má ten a ten na to a to právo.Ano souhlasím,právo máš.Občas si s tebou ale někdo "vytře pr.." a právo je asi jedinné co ti zbyde.
promiň, ale v tomhle se pleteš. prostě zavolals sis veterináře kvůli úmrtí koně a požaduješ důvod úmrtí... veterinář jej musí vypsat... a jestliže odmítne tak prostě nesmíš přijmout jeho nezapsání ale trvat na něm, případně vyžadovat pitvu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
promiň, ale v tomhle se pleteš. prostě zavolals sis veterináře kvůli úmrtí koně a požaduješ důvod úmrtí... veterinář jej musí vypsat... a jestliže odmítne tak prostě nesmíš přijmout jeho nezapsání ale trvat na něm, případně vyžadovat pitvu.
Já bych to vyřešil asi spíš jiným veterinářem.Jako nic bych mu nedal samozřejmě.Kdyby mi umřel kůň,neměl bych vůbec sílu se s někým hádat.Vet mi koneckonců koně nezabil.Tu handlířku by to ale stálo chrup.Za pár let samozřejmě.U takových podvodníků je jedna hrozná výhoda.Podvedli tolik lidí,že vůbec nevědí odkud vítr vane.Nemám strach že někoho ráznějšího nenaštve.

Lenacio, chtěla bych žít v tom světe, ve kterém žijete vy, a ve kterém jsou všichni koňští veterináři poctiví lidé, kterým by, kdyby udělali něco proti kodexu, "zakázali praxi" ... podvody na koních se bohužel dělají i s posvěcením tzv. nestranného veterináře. To máte jako s tím šachováním na Svazu chovatelů ČT - byl potrestán ten, kdo měl být potrestán? Byly z toho nějaké následky? Jak si někdo může dovolit něco za co by jiný ztratil pověst a zaměstnání a hanba by ho fackovala? A nakonec, jak může být opodstatněně trestně stíhaný člověk premiérem? Co je toto za pořádek? Bohužel společnost je taková, jaká je, nevím, jestli někdy byla horší nebo jestli má šanci být lepší, ale lidé, pro které profesní, morální nebo společenská odpovědnost nic neznamená existují a celkem slušně jim to prochází.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Lenacio, chtěla bych žít v tom světe, ve kterém žijete vy, a ve kterém jsou všichni koňští veterináři poctiví lidé, kterým by, kdyby udělali něco proti kodexu, "zakázali praxi" ... podvody na koních se bohužel dělají i s posvěcením tzv. nestranného veterináře. To máte jako s tím šachováním na Svazu chovatelů ČT - byl potrestán ten, kdo měl být potrestán? Byly z toho nějaké následky? Jak si někdo může dovolit něco za co by jiný ztratil pověst a zaměstnání a hanba by ho fackovala? A nakonec, jak může být opodstatněně trestně stíhaný člověk premiérem? Co je toto za pořádek? Bohužel společnost je taková, jaká je, nevím, jestli někdy byla horší nebo jestli má šanci být lepší, ale lidé, pro které profesní, morální nebo společenská odpovědnost nic neznamená existují a celkem slušně jim to prochází.
A pozor i na zubaře..😉
http://www.zuby.cz/pratele-a-nepratele-zubu.html
napsal(a):
schčt je prostě propletenec takovej průjmů, že nevíte kde začít a dke skončit. Když jedna parta drží při sobě a všechno jenom víc a víc zamotávají,je to problém.
Neříkám, že jsou všichni veterináři poctiví, jen říkám, že mě někdo římo do očí říct, že odmítý zapsat příčinu smrti zvířete, případně jeho předúmrtní stav, i když ho sám stanovil, čímž by mi mohl vlastně i znemožnit dát případ k soudu, tak bych mu prostě způsobila peklo na zemi a to mi věřte že to by s tou praxí raději skončil on sám...
Já bych to spíš viděla tak, že vet ústně dělal "chytrého", trošku zveličoval, trošku utěšoval, že současná majitelka za úhyn nemohla, ale nález samotný až tak přesvědčivý nebyl, aby si za ním stál a tím spíš u soudu. To je poměrně běžná věc nejen u veterinářů - nezávazně plkat o něčem je jedna věc a stát si za tím u soudu je věc úplně jiná.
akscha
napsal(a):
Já bych to spíš viděla tak, že vet ústně dělal "chytrého", trošku zveličoval, trošku utěšoval, že současná majitelka za úhyn nemohla, ale nález samotný až tak přesvědčivý nebyl, aby si za ním stál a tím spíš u soudu. To je poměrně běžná věc nejen u veterinářů - nezávazně plkat o něčem je jedna věc a stát si za tím u soudu je věc úplně jiná.
A možno ani sám vlastne nevedel, prečo vlastne kôň uhynul a netrúfol si dať podpis pod nejakú diagnózu, ktorá by mala obstáť pred súdom. Alebo si nebol istý, či mu k tomu nepomohol...
Každopádne príbeh s úhynom je ale dosť zvláštny.
Nečítala som to celé, ale pokiaľ z koňa netrčí sekera, alebo ho neprešiel vlak, veterinár nemá ako určiť dôvod úhynu.
Nemyslite si, že pitva vždy tú príčinu odhalí, môže s anapríkald zistiť, že to bol ťažký zápal pľúc, ale čo ho spôsobilo, to vám nikto nepovie.
Pokiaľ kôň chudol a chradol a uhynul a bol niekde vystavený kachu, mohol mať tzv. bastard strangles, teda abscesy kdesi v tele, na orgánoch. Ale o tom tiež každý vet nevie, napríklad.
Teraz už je aj tak zbytočné o tom polemizovať.

Tak jako tak je ta pohadka ponekud pritazena za vlasy. Nedovedu pochopit, ze by si nekdo 8 tydnu nevsimnul ze kun spatne zere (skrz udajne bolaky).
Treba fotka konika by nebyla?
napsal(a):
Tak jako tak je ta pohadka ponekud pritazena za vlasy. Nedovedu pochopit, ze by si nekdo 8 tydnu nevsimnul ze kun spatne zere (skrz udajne bolaky).
Treba fotka konika by nebyla?
Možná byste se podivila, jak všelijak se mohou milující majitelé chovat ke svému koni. Ano,chodí za ním,užívají ho, čistí, krmí, ale NEVIDÍ ho.
Budou se s vámi do krve hádat, že jim je koník nadevše drahý, ale neudělají nic, aby z toho jejich miláček taky něco měl.
Mám takovou stájovou kolegyni. Takovou ženu byste ve svém okolí nechtěla.
To je stejné, jako tlusté děti. Mě rodiče i celé příbuzenstvo (dokud žilo) milovalo určitě velmi mnoho. Ale nějak zapomněli koukat, že na rozdíl, od ségry, z které vždycky všechno padalo, mně začíná být, po všech těch dobrotách, co mi podstrojovali, malé... I když na dnešní poměry jsem tlusté dítě nebyla.
Jinak k nevědomosti o hříběcí, PSSM, překupnících apod. u tinkerů. To je normální. Ví o tom osazenstvo ifauny, EQCH, pak ti, co se s tím setkali, ti, co kvůli tomu nemohli na na závody, ale běžné koňáky to nezajímá. A ani ty, co by tinkera chtěli nebo dokonce léta mají. Pokud se nepletu, tak je to asi jediné plemeno, kde jsou hromadně takové problémy.(americká plemena 5panel test už je asi víc rozšířená věc) Ale ono to je už dlouho, jenom to, že tu léta působí 2 znepřátelené svazy chovatelů ICS....

kapička: u chovatelů amerických koní je to více než podobné, i když už se naštěstí najdou výjimky. Ale tam je ta jejich "nevědomost" záměrná...
napsal(a):
kapička: u chovatelů amerických koní je to více než podobné, i když už se naštěstí najdou výjimky. Ale tam je ta jejich "nevědomost" záměrná...
Efe, mým tajným snem, který tedy už neuskutečním, bývalo, že si koupím Apačůzu. Jak tak koukám, koupit si koně amer.plemene není tak jednoduché. Zeptám se. Pokud je koník starší a nehodlala bych chovat, je taky potřeba nějakých testů nebo jen běžná kontrola stavu koně?

sisi58
napsal(a):
Efe, mým tajným snem, který tedy už neuskutečním, bývalo, že si koupím Apačůzu. Jak tak koukám, koupit si koně amer.plemene není tak jednoduché. Zeptám se. Pokud je koník starší a nehodlala bych chovat, je taky potřeba nějakých testů nebo jen běžná kontrola stavu koně?
V takovém případě bych udělala test rozhodně alespoň na autosomálně dominantně dědičné nemoci, které se mohou projevit, i když je kůň pouze heterozygot - tzn. PSSM, HYPP a EMS.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Možná byste se podivila, jak všelijak se mohou milující majitelé chovat ke svému koni. Ano,chodí za ním,užívají ho, čistí, krmí, ale NEVIDÍ ho.
Budou se s vámi do krve hádat, že jim je koník nadevše drahý, ale neudělají nic, aby z toho jejich miláček taky něco měl.
Mám takovou stájovou kolegyni. Takovou ženu byste ve svém okolí nechtěla.
Jenom jednu? To byste měla vidět sportovní stáje kolem Prahy.U nás drží rekord paní co ten její kůň je v jednom boxu s poníkem.☺️ Bratru dva měsíce tu nebyla.Snad na vánoce jí to vyjde..

sisi58: jo a u apačůzy bych ještě testla na tu jejich dědičnou slepotu

sisi58
napsal(a):
Nejsem efe a neptala jste se na nic krom testů, ale nedá mi to-hlavně bych kupovala u jména profláklého slušným přístupek ke koním i kupci, které apačůzám navíc rozumí. Část těch "překvapení" po koupi jde za tím, že prodávající fakt netuší. Co za blbostí já vyslechla od prodejců fjordů-překupníků nebo "chovatelů" na kšeft všeho, ce je melírovaný....takže bu´d se v apačůzách studiem textů nejprve zorientovat a doladit pak na nějakých setkáních a soutěžích plemene, nebo kupovat se zárukou. Něco jako sedla od pí Dohnalové, léčbu EMS od doc Bezděkové, sestavení KD od ing Mechové...některá pravidla se vyplatí bez ohledu na konkrétní zaměření.

napsal(a):
Nejsem efe a neptala jste se na nic krom testů, ale nedá mi to-hlavně bych kupovala u jména profláklého slušným přístupek ke koním i kupci, které apačůzám navíc rozumí. Část těch "překvapení" po koupi jde za tím, že prodávající fakt netuší. Co za blbostí já vyslechla od prodejců fjordů-překupníků nebo "chovatelů" na kšeft všeho, ce je melírovaný....takže bu´d se v apačůzách studiem textů nejprve zorientovat a doladit pak na nějakých setkáních a soutěžích plemene, nebo kupovat se zárukou. Něco jako sedla od pí Dohnalové, léčbu EMS od doc Bezděkové, sestavení KD od ing Mechové...některá pravidla se vyplatí bez ohledu na konkrétní zaměření.
žofré: díky za podotek, jen poznamenám, že "EMS" v mém příspěvku značí něco jiného, než Vaše "EMS" a sice Maligní hypertermii koní, nikoliv Equinní metabolický syndrom jen pro upřesnění
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já už zase zapomněl co to je homozygot a heterozygot.😂 Mám AD1.☺️ Apačůza je předpokládám takový ten strakatý kůň co je v USA na každém ranči?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já už zase zapomněl co to je homozygot a heterozygot.😂 Mám AD1.☺️ Apačůza je předpokládám takový ten strakatý kůň co je v USA na každém ranči?
Apačůzou myslí appaloosu - ne strakatý kůň, ale obvykle různě puntíkatý, nemusí být, primární znaky jsou jiné.
Homozygot - nese dvě stejné alely na konkrétním genu pro sledovaný znak (třeba dvě alely pro vybělování, hříbě pak zdědí jednu nebo druhou "bílou alelu" a vždy vybělí). Heterozygot nese dvě odlišné alely daného genu (jednu alelu "vybělí", druhou "nevybělí" - teoreticky tak 50 % potomků vybělí. Samozřejmě hraje roli i druhý rodič.).

napsal(a):
Apačůzou myslí appaloosu - ne strakatý kůň, ale obvykle různě puntíkatý, nemusí být, primární znaky jsou jiné.
Homozygot - nese dvě stejné alely na konkrétním genu pro sledovaný znak (třeba dvě alely pro vybělování, hříbě pak zdědí jednu nebo druhou "bílou alelu" a vždy vybělí). Heterozygot nese dvě odlišné alely daného genu (jednu alelu "vybělí", druhou "nevybělí" - teoreticky tak 50 % potomků vybělí. Samozřejmě hraje roli i druhý rodič.).
PS: a to obdobné je pro genetické nemoci. Představ si geneticky přenášenou nemoc, označme si ji třeba "N".
Dominantní homozygot má dvě stejné alely "N": NN
Jje nemocný a nemoc (nebo předpoklady k ní, záleží na typu nemoci) ve 100% přenáší
Recesivní homozygot má dvě stejné alely "n": nn
Není nemocný, nemoc nepřenáší
Heterozygot má dvě různé alely: Nn
Nemoc v 50% přenáší. A podle typu nemoci je jen přenašeč, nebo může být přenašeč i zároveň nemocný.

napsal(a):
žofré: díky za podotek, jen poznamenám, že "EMS" v mém příspěvku značí něco jiného, než Vaše "EMS" a sice Maligní hypertermii koní, nikoliv Equinní metabolický syndrom jen pro upřesnění
Jasné, děkuji za doplnění, mohlo by to mást, zkratka se zřejmě běžně používá v různých významech.
Já myslela jen na sissi a ta určitě příkladu rozuměla správně, páč má fjordoida s metabolickým sy a zmiňovala se myslím o doc Bezděkové, která tady tu endokrinologii dělá.Ake ostatní by to pletlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
napsal(a):
PS: a to obdobné je pro genetické nemoci. Představ si geneticky přenášenou nemoc, označme si ji třeba "N".
Dominantní homozygot má dvě stejné alely "N": NN
Jje nemocný a nemoc (nebo předpoklady k ní, záleží na typu nemoci) ve 100% přenáší
Recesivní homozygot má dvě stejné alely "n": nn
Není nemocný, nemoc nepřenáší
Heterozygot má dvě různé alely: Nn
Nemoc v 50% přenáší. A podle typu nemoci je jen přenašeč, nebo může být přenašeč i zároveň nemocný.
Děkuji už jsem si vzpomněl.😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
homo = stejnorodý
hetero = různorodý
Význam slova homosexuál si pamatujete? Pak si budete pamatovat i homozygota, protože stejně jako párek homosexuálů je založen na stejnorodých prvcích, jen jednou je tím prvkem pohlaví a podruhé gen. :)
Obdobně hetero - různorodý pár, různorodé geny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Varaxi
napsal(a):
homo = stejnorodý
hetero = různorodý
Význam slova homosexuál si pamatujete? Pak si budete pamatovat i homozygota, protože stejně jako párek homosexuálů je založen na stejnorodých prvcích, jen jednou je tím prvkem pohlaví a podruhé gen. :)
Obdobně hetero - různorodý pár, různorodé geny.
Taky děkuji a tohle já zapomenu stejně do jara zase.😂 Prostě to k ničemu nepoužívám.Ještě ke všemu jsem studoval technický obor a tam se té biologii moc nedalo.🙂
Zravím všechny, ráda bych se vrátila k tématu Statek Vrbice. Sháním koně pro moje lesojezdectví a paní mi nabídla (podle fotek) pěknou kobylu dovezenou z Anglie. Zdá se, že jí má teprve krátce, zatím ji nikde ani neinzeruje. Má někdo s touto paní i pozitivní zkušenost? Osobně mám trošku obavu koupit zvíře, o jehož minulosti nikdo moc neví. O skrytých zdravotních problémech ani nemluvím.
amet
napsal(a):
Zravím všechny, ráda bych se vrátila k tématu Statek Vrbice. Sháním koně pro moje lesojezdectví a paní mi nabídla (podle fotek) pěknou kobylu dovezenou z Anglie. Zdá se, že jí má teprve krátce, zatím ji nikde ani neinzeruje. Má někdo s touto paní i pozitivní zkušenost? Osobně mám trošku obavu koupit zvíře, o jehož minulosti nikdo moc neví. O skrytých zdravotních problémech ani nemluvím.
pročtěte si, tady toho máte plno. Nehledě na fakt že inzeruje koně jako přiježděné a pro děti a nakonec kůň ani neby obsedlý... přiváží laciný koně z Anglie, draze prodá, nedělá jim lékařská vyšetření... asi bych si našla jiného koně na lesojízdu
amet
napsal(a):
To, že kůn není obsedlý a nic moc neumí vím, paní se s tím nijak moc netajila. Osobně mi to moc nevadí, baví mě s koněm pracovat a někam se posouvat. Problém je v tom, že poslední měsíc procházím inzerci od shora dolů a zase nazpět a nikde žádný vyhovující kůň za rozumnou cenu.
to chápu. Ale podporovat člověka, co sem natahal hříběcí, zfalšoval test u hřebce aby byl negativní a celkově tady docla udělala ostudu... to je jako koupit psa z množírny o které kadý ví, že je to množírna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
amet
napsal(a):
To, že kůn není obsedlý a nic moc neumí vím, paní se s tím nijak moc netajila. Osobně mi to moc nevadí, baví mě s koněm pracovat a někam se posouvat. Problém je v tom, že poslední měsíc procházím inzerci od shora dolů a zase nazpět a nikde žádný vyhovující kůň za rozumnou cenu.
Určitě se koukněte jinde.
Riskujete i to že klisna bude nemocná a třebas vám i uhyne a nebo bude mít nějakou jinou nemoc. V Anglii a Irsku jsou tito koně za pár šupů. Neřeší se tam vakcinace a celkem je tam s Hříběcí problém a to mluvím o Irsku. Je to prostě dotažený co u nich je za odpad. Koupí za pár haléřů a tady prodá 1000x dráž. Určitě nepodporujte. Pokud vás baví s koněm pracovat co třeba nějakého mlaďocha. Ted je na inzerci dost koní Otázka je co chcete a jakou máte představu. Pochybuji že paní kobylu prodává za 40 tisíc
Dekuji za reakce. Nakonec jsem koupila quarter horse primo od chovatele. Je to vymazleny mlady neobsednuty konik a tesim se na praci s nim. Jinak kobylka stala 45 tis. a koupila ji chovatelka welsh cobu od Klatov. Po tom co ji koupila ji za dva dny dala do inzerce uz za 60 tis. Jestli z duvodu vydelat na ni nebo kvuli nejakemu problemu se asi uz nedozvim. Ale je fakt nadherna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Otazka je zda jí koupila. Může prodej zprostředkovat. Ono Vrbice je dost proflakla. Já koupila sice kříženku ale úžasnou klisnicku
Jsou ruzne po CR, ani nemuseji byt vzdy preprodani, jen rozmisteni, nicmene spojeni s Vrbicemi tam vzdy je - napr. zde na fotkach naprosto stejny vazak a pozadi a jednou Rakovnik a podruhe Brno (na fb jako Wiki Spirikova). A pokud je kun zapsany v PK, cekala bych, ze ma i jednoznacnou KVH, ne univerzalni 145-150 cm. Ale pokud je nekdo ochotny falsovat i testy plemenika, tezko rict, na kolik jsou duveryhodne jakekoli udaje vsech dalsich koni vcetne uvadenych otcu hribat 😞 Byt cena je lakava...
Jojo kone jsou to moc pekni, vlastne je to v CR skoro jediny prodejce, ktery prodava kone dospele, jinak od chovatelu jsou v prodeji hribata. Ja o cobovi taky snim, ale na vychovu od hribete si netroufam. Mate nekdo zkusenost s vychovou maleho ic? Je to tak pohodove plemeno, jak se tvrdi?
Ano, dovezení koně k prodeji jsou na různých místech po ČR, jedno z nich je Brno, případně okolí Brna, kde se zrovna prodávající usadila. Jak je v předchozím příspěvku uvedeno, za Brno přeprodává Wiki Špiříková - Ranch El Diablo. Kamárádka sháněla IC, byla i přímo v Rakovníku, kde vše viděla a byla velmi překvapena. Koně neodpovídali povahou uvedenou v inzerátech, někteří byli polodivocí a zanedbaní. Pak některé tyto koně viděla v inzerci jako pohodové koně - a prodejce Wiki. Je sem dovážen levný " odpad " za drahé peníze.
Ze se jim to vyplati, kone jsou v inzerci i nekolik mesicu a ted uz ta cena, za kterou jsou, pekne spadla. Myslim, ze zpocatku okolo 80 tis. a ted uz jsou za 40-50 nebo nabidnete. Jen u Brna tu cenu jeste sponuji, asi si mysli, ze se nevi, ze akorat preprodavaji... Kolik vlastne stoji dovoz kone?

Mě dovoz koně (z DE) vyšel na nějakých 5 tisíc korun - náklady na dopravu vlastním autem a vozíkem plus povinná vyšetření na cestu. Dovoz koně z UK apod. profesionální firmou vyjde kolem tisíce eur, záleží ale hodně na tom, kolik koní mají na kamionu.
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=0&telefon=420607412754&jmeno=Hetie
Myslite, ze tady taky preprodavaji z Vrbic?
To zalezi na vas, ale chce to minimalne dukladne vysetreni vetem. Plus testy na pssm, bez toho bych tam nic nekupovala. A smlouvu, kterou se pojistite, kdyby se objevily skryte vady a nemoci.
amet
napsal(a):
Dekuji za reakce. Nakonec jsem koupila quarter horse primo od chovatele. Je to vymazleny mlady neobsednuty konik a tesim se na praci s nim. Jinak kobylka stala 45 tis. a koupila ji chovatelka welsh cobu od Klatov. Po tom co ji koupila ji za dva dny dala do inzerce uz za 60 tis. Jestli z duvodu vydelat na ni nebo kvuli nejakemu problemu se asi uz nedozvim. Ale je fakt nadherna.
Odkud jste koupila QH jestli to není tajné :)
Krasavice Carevna
napsal(a):
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=0&telefon=420607412754&jmeno=Hetie
Myslite, ze tady taky preprodavaji z Vrbic?
To zalezi na vas, ale chce to minimalne dukladne vysetreni vetem. Plus testy na pssm, bez toho bych tam nic nekupovala. A smlouvu, kterou se pojistite, kdyby se objevily skryte vady a nemoci.
Ešte dodám, že veterinára si hlavne dohodnúť sami cudzieho, nie od nich a test na PSSM tiež dať spraviť ním aby bola 100% istota, že ani ten nebude sfalšovaný.
Paní se neštítí prezentovat toho. Album Iggy. Prý matka hodně opadla, je celou dobu jen na seně. Foceno v den porodu.
Nejsem chovatel, ale snad i cobka si zaslouží v době březosti nějakou nutriční podporu, co myslíte? Koně evidentně nedostanou nic navíc, jen bazál, ať jsou v jakémkoliv stavu. Snad si každý udělá představu o kvalitě péče této množitelky. Není to jediná hubená březí klisna. Zde odkaz na diskuzi (bohužel jen pro členy skupiny, je třeba se přidat): https://www.facebook.com/groups/1551833931513339/permalink/2704820599547994/
Dotaz
napsal(a):
Paní se neštítí prezentovat toho. Album Iggy. Prý matka hodně opadla, je celou dobu jen na seně. Foceno v den porodu.
Nejsem chovatel, ale snad i cobka si zaslouží v době březosti nějakou nutriční podporu, co myslíte? Koně evidentně nedostanou nic navíc, jen bazál, ať jsou v jakémkoliv stavu. Snad si každý udělá představu o kvalitě péče této množitelky. Není to jediná hubená březí klisna. Zde odkaz na diskuzi (bohužel jen pro členy skupiny, je třeba se přidat): https://www.facebook.com/groups/1551833931513339/permalink/2704820599547994/
Chudinka, kdyby neměla kůži, tak chrastí kostmi, jak je hubená.
neverend

XXX.XXX.213.247
Těm jde jen o prachy a koně jsou jim ukradení.Ne každý kdo je u koní je má taky rád.A bude si ještě klidně říkat "koňák" na veřejnosti.Takový odpad a ostuda všech lidí od koní by vůbec neměl existovat. Podle mě by takové lidi měla sama "koňácká" společnost vyřadit a nenavazovat žádné vazby a už vůbec ne "obchodní".Odplivnout si a jít dál.
neverend
napsal(a):
Těm jde jen o prachy a koně jsou jim ukradení.Ne každý kdo je u koní je má taky rád.A bude si ještě klidně říkat "koňák" na veřejnosti.Takový odpad a ostuda všech lidí od koní by vůbec neměl existovat. Podle mě by takové lidi měla sama "koňácká" společnost vyřadit a nenavazovat žádné vazby a už vůbec ne "obchodní".Odplivnout si a jít dál.
Nespoléhala bych se na to,že lidi,co mají koně rádi, se o ně taky starají. Raději beru profika, co dá koni vše,co je potřeba a za to od něj chce práci, než "milovníka" koní,co svou lásku prezentuje na sociálních sítích,ale ve skutečnosti mu kůň strádá, protože je to neználek, co neví, co kůň vážně potřebuje.

On ten výživový stav může mít i souvislost s případným PSSM, které je u cobů časté a obzvlášť v tomto "chovu", co jsem pochopila...
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Nespoléhala bych se na to,že lidi,co mají koně rádi, se o ně taky starají. Raději beru profika, co dá koni vše,co je potřeba a za to od něj chce práci, než "milovníka" koní,co svou lásku prezentuje na sociálních sítích,ale ve skutečnosti mu kůň strádá, protože je to neználek, co neví, co kůň vážně potřebuje.
Teď co je horší případ..Neználek má možnost se poradit s odborníkem,ale "haj*l" bez citu se nezmění. No řekněme si to na rovinu.Kdyby kobylce na fotce bylo něco vážného,myslíte že by někdo investoval nemalé prostředky do vyšetření a léčby? Čili tomuto cobíkovi by bylo určitě lépe například u mě jako neználka,než tam kde z něho akorát budou dělat kasičku na hříbata.Tedy pardon na peníze.A že by nevěděli jak přikrmovat březí kobylku dost pochybuji.
neverend
napsal(a):
Teď co je horší případ..Neználek má možnost se poradit s odborníkem,ale "haj*l" bez citu se nezmění. No řekněme si to na rovinu.Kdyby kobylce na fotce bylo něco vážného,myslíte že by někdo investoval nemalé prostředky do vyšetření a léčby? Čili tomuto cobíkovi by bylo určitě lépe například u mě jako neználka,než tam kde z něho akorát budou dělat kasičku na hříbata.Tedy pardon na peníze.A že by nevěděli jak přikrmovat březí kobylku dost pochybuji.
Píšu o profesionálech v chovu koní. Vím, že už je toto slovo zprofanované, ale starší ročníky ještě znají trenéry, co koně opravdu opečovávali, byť po nich chtěli hodně práce.
I ti, vámi myšlení "profici", mají možnost,se informovat. A někdy i přílišná starostlivost škodí.
Nemusíte koně pamlskovat a nechat ho flákat, aby se měl dobře a byl spokojený. Je to o něčem jiném.
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Píšu o profesionálech v chovu koní. Vím, že už je toto slovo zprofanované, ale starší ročníky ještě znají trenéry, co koně opravdu opečovávali, byť po nich chtěli hodně práce.
I ti, vámi myšlení "profici", mají možnost,se informovat. A někdy i přílišná starostlivost škodí.
Nemusíte koně pamlskovat a nechat ho flákat, aby se měl dobře a byl spokojený. Je to o něčem jiném.
Je to Sisi vše jen všeobecný názor a i vědomosti které různí lidé mají jsou jen zprostředkovány někým jiným.Nikdo nezaručí správnost.Vždyť víte to slavné "při kolice koně vodit".Jako se do teď používali RAMky v domnění bezpečnosti a včera propukl doslova chaos na sítích kolem IT a bezpečnosti.Každý bit paměti se považoval za nedotknutelný a neovlivnitelný bitem sousedním,či dokonce vzdálenějším.Včera se zbortil třicet let starý mýtus o nezneužitelnosti či dokonce neexistinci této vlastnosti všech pamětí.Pro lajka to znamená od včerejška například zničení dat jednoduchým java scriptem třeba už jen při prohlížení stránky.Před asi dvěmi lety na toto upozorňoval jeden "amatér" ze švédska a nikdo tomu ze světových "odborníků" nevěnoval pozornost.Byly zkrátka naučeni a přesvědčeni,že není možné to zneužít a přitom je to skoro banálně jednoduché.Že Vás tohle vůbec nezajímá,co?😂😂 To jen pro přirovnání toho starého vs nového.U koní se také stále víc potvrzuje jak jsou schopni si pamatovat lidi a dokonce i vaši povahu a emoce jsou schpni uchovat v paměti i roky.🙂 Za starých časů se tímto asi nikdo moc nezabýval.Podobně jako že koně komunikují řečí těla je vlasně půlka pravdy.Hodně lidí si to pak špatně vyloží a ignorují mimiku kterou koně mají a používají.Jen je méně zřetelná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Promiňte Sisi, máte ode mne napomenuti a 5 trestných bodů, ze opět diskutujete s nekonečným a něco mu vysvetlujete 😏
neverend

XXX.XXX.213.247
Sisi se mohla dozvědět detaily o bitovém součinu či negaci a co vy víte..Třeba z ní mohl být časem schopný "cracker".😂😂 Couďas,Sisi mě už myslím zná velmi dobře a celkem podobnou odpověď očekávala.☺️ A jako snad Sisi nic zlého neříkám a nikdy jí neopravuji její názor..Holky si tu někdy vjedou do vlasů mnohem víc a občas jsou i sprostý.😂 Jinak já vím jak to Sisi myslela a podle mého názoru na tom něco bude.Samozřejmě že blaho koně nespočívá v mrkvi a pamlscích.Ovšem když už má vše co potřebuje,tak je to pro něj taková ta třešnička na dortu na kterou se těší.🙂 Vždyť u koně je pořád co odměňovat,ne? Počká na mě na úvazišti a nehne se odtamtud? Tak musí přece být pochválená,ne? Notabene má celkem blažený výraz v ksichtu z těch dobrot.😂😂 Asi jako moje kolegyně z čokolády.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Sisi se mohla dozvědět detaily o bitovém součinu či negaci a co vy víte..Třeba z ní mohl být časem schopný "cracker".😂😂 Couďas,Sisi mě už myslím zná velmi dobře a celkem podobnou odpověď očekávala.☺️ A jako snad Sisi nic zlého neříkám a nikdy jí neopravuji její názor..Holky si tu někdy vjedou do vlasů mnohem víc a občas jsou i sprostý.😂 Jinak já vím jak to Sisi myslela a podle mého názoru na tom něco bude.Samozřejmě že blaho koně nespočívá v mrkvi a pamlscích.Ovšem když už má vše co potřebuje,tak je to pro něj taková ta třešnička na dortu na kterou se těší.🙂 Vždyť u koně je pořád co odměňovat,ne? Počká na mě na úvazišti a nehne se odtamtud? Tak musí přece být pochválená,ne? Notabene má celkem blažený výraz v ksichtu z těch dobrot.😂😂 Asi jako moje kolegyně z čokolády.😂
A to má bejt jako vtipná odpověď. Opět "mrkev", vzhledem k tomu, jak jste se projevil a zachoval fakt s Vámi nemám o čem diskutovat.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to má bejt jako vtipná odpověď. Opět "mrkev", vzhledem k tomu, jak jste se projevil a zachoval fakt s Vámi nemám o čem diskutovat.
Tak budeme diskutovat stále dokola o Vrbicích? K čemu to asi bude? Budou pak koně krmit? Nebo o holčičce co jí nejde namlátit koni a tatínkovi to jde? Vždyť je to už tady tak ohraná písnička..Prosím vás kde se startuje kůň? Tuhle otázku očekávám v nejbližší době.😂 Diskuze o PSM a jistých cobů je již taky vyčerpána.Vidíte snad sami jak to někteří dovedou obcházet fungují dodnes.My si tady můžem tak akorát zahořekovat.Stetník je také pořád v provozu a co? A nic.Bohužel realita se dost liší od praxe a ta moje "mrkev" rozhodně takhle žádnému koni neublíží jako někteří "chovatelé".Tak zase ze mě nedělejte morovou pohromu.
Dala jsem to sem z důvodu, aby lidé hledající info o statku Vrbice kvůli koupi koně (což tu nedávno bylo) měli další a aktuální srovnání. Paní se prezentuje jako chovatelka, protože připouští skoro každou kobylu, co tam má. Je dobré vidět, z jaké péče tito koně pochází. Stav matky (malnutrice) může mít vliv i na hříbě a jeho zdraví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Tak budeme diskutovat stále dokola o Vrbicích? K čemu to asi bude? Budou pak koně krmit? Nebo o holčičce co jí nejde namlátit koni a tatínkovi to jde? Vždyť je to už tady tak ohraná písnička..Prosím vás kde se startuje kůň? Tuhle otázku očekávám v nejbližší době.😂 Diskuze o PSM a jistých cobů je již taky vyčerpána.Vidíte snad sami jak to někteří dovedou obcházet fungují dodnes.My si tady můžem tak akorát zahořekovat.Stetník je také pořád v provozu a co? A nic.Bohužel realita se dost liší od praxe a ta moje "mrkev" rozhodně takhle žádnému koni neublíží jako někteří "chovatelé".Tak zase ze mě nedělejte morovou pohromu.
Tak proč sem chodíte diskutovat, když je to zbytečný, a bavit se je potřeba jen o mrkvi?
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak proč sem chodíte diskutovat, když je to zbytečný, a bavit se je potřeba jen o mrkvi?
Couďas Vy už taky reagujete spíš jen dle předsudků a očekávání než podle reálného psaného textu.Já za to nemůžu že hledáte pořád v mých komentech mrkev.😂 Tak já budu psát petržel třeba,ale krmit koně budu stejně mrkví páč petržel nežerou.🙂 Jinak jestli je na mě někdo naštvaný je mi líto,ale je to asi stejné jako ty Vrbice.Ani s jedním tady nikdo nic nenadělá.Z nich vypadne dalších X "cobů" a ze mě X petrželí.😂
neverend

XXX.XXX.213.247
Třeba má Pavel J. pravdu..On tam někdo byl? A že se to probírá na netu? Tam se toho nakecá a stačí třeba jeden závistivec a může napovídat kde co.Neobhajuji nikoho,ale zároveň asi opravdu nejde soudit někoho na základě pár příspěvků na netu od "kohosi".I když tedy ta kobylka je vážně hubená.Zase na druhou stranu je opravdu z Vrbic?
neverend

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Tohle to tady už nemá cenu... Krmí se tu trotl a nic se nevyřeší
Teda hele já ti taky nelezu do večeře,tak mě nech taky v klidu najíst,jo? 😂 Tak řešte Vrbice a já už k tomu nic psát nebudu..Spokojení?
jahodapavel
napsal(a):
mám pocit, že na někoho, kdo se nemůže bránit, jen kydáte hnůj.
Jj, já ráda kydám hnůj. Když mám náhodou v práci o víkendu volno, tak si jen tak pro vyčištění hlavy jedu ráno vymístovat 10 boxů do nedaleké stáje. A pravda, ti koně se nemůžou bránit, že jim jejich hnůj odvážím. Tou dobou jsou ve výbězích.
Vrbice se pokud vím bránili a zarytě tvrdili, že výsledky hřebce jsou negativní, i když už bylo jasné, že jsou zfalšované... A pokud se chovatel chlubí kobylou po porodu s tím, že je to v pořádku, v takovém stavu jako na fotce... Kdybych coby neznala a nevěděla, jestli mají nějaký problém s krmitelností, tak že snadno tloustnou, ale tohle plemeno fakt nemusí mít nic extra, aby z něj nelezly žebra.
kapička
napsal(a):
Jj, já ráda kydám hnůj. Když mám náhodou v práci o víkendu volno, tak si jen tak pro vyčištění hlavy jedu ráno vymístovat 10 boxů do nedaleké stáje. A pravda, ti koně se nemůžou bránit, že jim jejich hnůj odvážím. Tou dobou jsou ve výbězích.
Vrbice se pokud vím bránili a zarytě tvrdili, že výsledky hřebce jsou negativní, i když už bylo jasné, že jsou zfalšované... A pokud se chovatel chlubí kobylou po porodu s tím, že je to v pořádku, v takovém stavu jako na fotce... Kdybych coby neznala a nevěděla, jestli mají nějaký problém s krmitelností, tak že snadno tloustnou, ale tohle plemeno fakt nemusí mít nic extra, aby z něj nelezly žebra.
To že kydáte hnůj je patrno . To , že tady tvrdíte že nějaké výsledky byly zfalšované není relevantní, protože každý rozumný zájemce o připuštění si je nechá ukázat. Navíc nepíšete o jaké výsledky jde. Hříbě na fotkách mi také nepřipadá čerstvě narozené, má už odpadlý pupeční provazec. A klisna je sice hubenější, ale zase to není nic hrozného. Tak se starejte o své koně a nepruďte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Couďas Vy už taky reagujete spíš jen dle předsudků a očekávání než podle reálného psaného textu.Já za to nemůžu že hledáte pořád v mých komentech mrkev.😂 Tak já budu psát petržel třeba,ale krmit koně budu stejně mrkví páč petržel nežerou.🙂 Jinak jestli je na mě někdo naštvaný je mi líto,ale je to asi stejné jako ty Vrbice.Ani s jedním tady nikdo nic nenadělá.Z nich vypadne dalších X "cobů" a ze mě X petrželí.😂
Pokud jste si nevšiml, já raději už nereaguju vůbec, právě kvůli toho, že se do všeho pak vložíte Vy, téma zdegraduje, a vlepsim případě jej necháte smazat. Toto je odpověď na otázku, proč sem chodíte, když to tu nemá cenu?
Velmi se předem omlouvám za narušení tématu, ale ještě jednou si vyleju srdíčko. Směrováno k meifimu, marfisovi, bormannovi, neverendu a nevím, jakou přezdívku si vymysli příště. Že je na Vás někdo naštvaný a ještě se divíte, trochu si hrabnete do svědomí a zavzpominejte, co tady předvádite a co jste předvedl. Hrajete si tu dva roky na úžasného pana gentlemana, osazeného svaly, slušným a ferovym jednáním a krásnou tvarickou. Chlubite se, jak si píšete s půlkou ifauny, jak Vás tahají děvčata na rande, jakej musíte být v boji parťák, protože jinak to nejde. A zatím jste jenom chudák za počítačem, kterej je patrné nasazenej ifaunou, aby se zvětšovala sledovanost. Já to klidně veřejné přiznám, že jsme si psali soukromě, já se nemam za co stydět, protože já co píšu, ať soukromě nebo veřejně, píšu upřímně a opravdu to, co si myslím. Byly časy, kdy jsem se Vás i zastala, a díky tomu, že jste takový expert na počítače, jste mi i jednou pomohl vyřešit problém. Jelikož neumím odhadovat lidi, pochopila jsem dost pozdě, že si jen na něco hrajete, a jste neupřímný. Na to, jaky jste vlez.... Pak neumíte ani napsat promiňte, a ještě se tvarite, že si za to člověk může sám, Vy nic. A jestli to celé tenkrát měla být sranda, a poznalo by to i malý dítě, tak bohužel já jsem to nepoznala, brala jsem to příliš osobně, a velmi, velmi jsem se ve Vás spletla. Souvisí to celé i s ifaunou, protože Vy jediny tady z lidí s praxí a reálným pohledem na koňský svět děláte neuměly, kteří když neladuji koně horem dolem a nedej bože na nich jezdí, nebo je využívají k nějakým sluzbam, jsou pomalu tyrani. A že v minulosti se s koněma "až tak nezabývali"? V minulosti si nemohl pořídit kone každej ... kterej o tom věděl velký kulový, strčit si ho do ustájení a tvářit se jako king. Koně si pořizovali lidé, kteří o tom něco věděli, uměli se postarat, měli zazemi a vlastní zdroje, a když byl problem, věděli, kam dojít pro radu a pomoc. A internet to nebyl. Já jsem pochopila za těch 28 let, že koně jsou věci módy a momentálních trendů, proto většinou nelze ani poradit a pomoct. Tak je lepší si hrabat na vlastním pisecku a starat se o sebe. Protože pak přijde nějakej takovej, napíše pár nesmyslů, celej svět se tim bude řídit, bo to psali na internetu, ne a mají na to pruzkum, a je to v háji.
Omlouvám se verejne mým kamarádům, že jsem porušila své pravidlo, bylo to naposled 🤫
jahodapavel
napsal(a):
To že kydáte hnůj je patrno . To , že tady tvrdíte že nějaké výsledky byly zfalšované není relevantní, protože každý rozumný zájemce o připuštění si je nechá ukázat. Navíc nepíšete o jaké výsledky jde. Hříbě na fotkách mi také nepřipadá čerstvě narozené, má už odpadlý pupeční provazec. A klisna je sice hubenější, ale zase to není nic hrozného. Tak se starejte o své koně a nepruďte.
Tak se do toho odkazu podívejte, sama paní Sejpková uvádí, že datum narození hříběte je 10.6. a příspěvek je z 10.6. Za druhé, nahoře máte vyjádření ofiko od asociace irských cobů, že zfalšovala výsledky laboratoře a přišlo se na to jen proto, že si toho v šiml původní chovatel, který věděl (a proto koně prodal), že kůň je pro PSSM1 heterozygotem, tudíž nemůže být chovný. A ona tu s ním vesele připouštěla.
http://www.equichannel.cz/hrebci-irskeho-coba-byla-odebrana-licence-kvuli-zfalsovanemu-certifikatu
jahodapavel
napsal(a):
By mě zajímalo, kde tady někoho očerňuju. Schválně jsem si projela všechny svoje příspěvky v této diskuzi. V jednom píšu o tom, že o genetických nemocích u tinkerů se na veřejnosti moc neví. V druhém píšu, že tinkery znám a vím, že jsou snadno krmitelní a dále už reaguji na vás...
Ale poslužte si klidně dál a kopejte si do mě, jak jsem zlá. Jestli vám to pomůže, tak jsem k dispozici ;-)
jahodapavel
napsal(a):
to je věd 2 roky statá tak do to vytahujete teď
Já jsem sem dala její prezentaci výživového stavu klisny, kterou ona považuje za normální. Ta kobyla není jediná, která takto vypadá. A upozornit, že paní v minulosti podvedla úmyslně několik desítek lidí, není od věci, protože to ukazuje, jak poctivý prodejce je. A pokud je někdo schopen takto lhát a podvádět, nedá se předpokládat, že po jednom průseru se najednou stane zázrak a bude z ní slušný člověk. Vzhledem k tomu, že připouští každou kobylu a prodává je březí, je dobré, aby lidi věděli, jaké riziko tato farma skýtá. Vše, co jsem uvedla, jsou fakta, která prostě nezpochybníte, byť se tu pravdu snažíte s Marfisem rozžvanit, jak to trefně nazývá psychiatr Höschl.
Dotaz
napsal(a):
Já jsem sem dala její prezentaci výživového stavu klisny, kterou ona považuje za normální. Ta kobyla není jediná, která takto vypadá. A upozornit, že paní v minulosti podvedla úmyslně několik desítek lidí, není od věci, protože to ukazuje, jak poctivý prodejce je. A pokud je někdo schopen takto lhát a podvádět, nedá se předpokládat, že po jednom průseru se najednou stane zázrak a bude z ní slušný člověk. Vzhledem k tomu, že připouští každou kobylu a prodává je březí, je dobré, aby lidi věděli, jaké riziko tato farma skýtá. Vše, co jsem uvedla, jsou fakta, která prostě nezpochybníte, byť se tu pravdu snažíte s Marfisem rozžvanit, jak to trefně nazývá psychiatr Höschl.
gallus domesticus

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud jste si nevšiml, já raději už nereaguju vůbec, právě kvůli toho, že se do všeho pak vložíte Vy, téma zdegraduje, a vlepsim případě jej necháte smazat. Toto je odpověď na otázku, proč sem chodíte, když to tu nemá cenu?
Velmi se předem omlouvám za narušení tématu, ale ještě jednou si vyleju srdíčko. Směrováno k meifimu, marfisovi, bormannovi, neverendu a nevím, jakou přezdívku si vymysli příště. Že je na Vás někdo naštvaný a ještě se divíte, trochu si hrabnete do svědomí a zavzpominejte, co tady předvádite a co jste předvedl. Hrajete si tu dva roky na úžasného pana gentlemana, osazeného svaly, slušným a ferovym jednáním a krásnou tvarickou. Chlubite se, jak si píšete s půlkou ifauny, jak Vás tahají děvčata na rande, jakej musíte být v boji parťák, protože jinak to nejde. A zatím jste jenom chudák za počítačem, kterej je patrné nasazenej ifaunou, aby se zvětšovala sledovanost. Já to klidně veřejné přiznám, že jsme si psali soukromě, já se nemam za co stydět, protože já co píšu, ať soukromě nebo veřejně, píšu upřímně a opravdu to, co si myslím. Byly časy, kdy jsem se Vás i zastala, a díky tomu, že jste takový expert na počítače, jste mi i jednou pomohl vyřešit problém. Jelikož neumím odhadovat lidi, pochopila jsem dost pozdě, že si jen na něco hrajete, a jste neupřímný. Na to, jaky jste vlez.... Pak neumíte ani napsat promiňte, a ještě se tvarite, že si za to člověk může sám, Vy nic. A jestli to celé tenkrát měla být sranda, a poznalo by to i malý dítě, tak bohužel já jsem to nepoznala, brala jsem to příliš osobně, a velmi, velmi jsem se ve Vás spletla. Souvisí to celé i s ifaunou, protože Vy jediny tady z lidí s praxí a reálným pohledem na koňský svět děláte neuměly, kteří když neladuji koně horem dolem a nedej bože na nich jezdí, nebo je využívají k nějakým sluzbam, jsou pomalu tyrani. A že v minulosti se s koněma "až tak nezabývali"? V minulosti si nemohl pořídit kone každej ... kterej o tom věděl velký kulový, strčit si ho do ustájení a tvářit se jako king. Koně si pořizovali lidé, kteří o tom něco věděli, uměli se postarat, měli zazemi a vlastní zdroje, a když byl problem, věděli, kam dojít pro radu a pomoc. A internet to nebyl. Já jsem pochopila za těch 28 let, že koně jsou věci módy a momentálních trendů, proto většinou nelze ani poradit a pomoct. Tak je lepší si hrabat na vlastním pisecku a starat se o sebe. Protože pak přijde nějakej takovej, napíše pár nesmyslů, celej svět se tim bude řídit, bo to psali na internetu, ne a mají na to pruzkum, a je to v háji.
Omlouvám se verejne mým kamarádům, že jsem porušila své pravidlo, bylo to naposled 🤫
Ano, tohle je přesné. Mám averzi na jakékoli odpovědi Meifiho, protože prostě z lidí dělá hlupáky a díky němu odsud odešlo spoustu lidí, kteří uměli fundovaně odpovědět. Kdyby byl takový chlapák jako ze sebe dělá, tak by to téma, kvůli kterému třeba odešla Couďas - nezmizelo. Nastupují tady nové a nové nicky, kteří jeho ifauňáckou minulost neznají a historie se opakuje. Meifi dokola plevelí i když ví prd a noví lidičkové mu to baští i s navijákem. Znalých odpovědí pomálu, páč už nikdo nechce ztrácet čas v boji s větrným mlýnem :( Couďas, díky
Nesnáším argumentační fauly. A ty tu Meifi a očividně i pan Pavel začali používat.
Je to na internetu tak to není pravda protože na internetu každý tvrdí něco...
Ale tímhle argumentačním faulem vpodstatě neznehodnocují jen nás, ale sami sebe. A navíc je to blbost.
Hříběcí nákaza byla problémem loni, a rušily se kvůli ní závody, zavíraly se stáje do karantén... Jestli vám falšování dokumentů nepřijde jako důležitý fakt tak to teda smekám, hádám že kdybych zfalšovala fakturu tak byste to neřešili a zaplatili mi. Však za rok za dva už to ani nebude aktuální ne?.... Co na tom že já bych pořád měla vaše prachy... A stejně tak majitelé mohou mít hříbata, o kterých si mysleli po ukázání zfalšovaných výsledků testů hřebce, že budou zdravá... Ale je to dva roky to už je dávno. To už ta zvířata pssm mít nebudou. 🤦♀️
To že Vrbice mazali jakýkoliv negativní komentář na svém FB a dokonce se snažili umlčet majitele u nich koupených koní, kteří pak měli onu Hříběcí... To taky nikoho z vás nezajímá, protože to bylo loni a asi i pro to, že to majitele napsali na internetu ... Tak co potom dělat? Když všechno i vyjádření majitelky Vrbic se tu 98% lidí dozví jen na internetu 🤷♀️
DotazBEZpd

XXX.XXX.68.80
lenacia
napsal(a):
Nesnáším argumentační fauly. A ty tu Meifi a očividně i pan Pavel začali používat.
Je to na internetu tak to není pravda protože na internetu každý tvrdí něco...
Ale tímhle argumentačním faulem vpodstatě neznehodnocují jen nás, ale sami sebe. A navíc je to blbost.
Hříběcí nákaza byla problémem loni, a rušily se kvůli ní závody, zavíraly se stáje do karantén... Jestli vám falšování dokumentů nepřijde jako důležitý fakt tak to teda smekám, hádám že kdybych zfalšovala fakturu tak byste to neřešili a zaplatili mi. Však za rok za dva už to ani nebude aktuální ne?.... Co na tom že já bych pořád měla vaše prachy... A stejně tak majitelé mohou mít hříbata, o kterých si mysleli po ukázání zfalšovaných výsledků testů hřebce, že budou zdravá... Ale je to dva roky to už je dávno. To už ta zvířata pssm mít nebudou. 🤦♀️
To že Vrbice mazali jakýkoliv negativní komentář na svém FB a dokonce se snažili umlčet majitele u nich koupených koní, kteří pak měli onu Hříběcí... To taky nikoho z vás nezajímá, protože to bylo loni a asi i pro to, že to majitele napsali na internetu ... Tak co potom dělat? Když všechno i vyjádření majitelky Vrbic se tu 98% lidí dozví jen na internetu 🤷♀️
Nehledě na to, že ta hříbata se začnou objevovat v inzerci. Proto je dobré, aby se vědělo, co se v minulosti dělo a že je třeba se na to zvýšeně zaměřit.
jahodapavel
napsal(a):
Tvrdil aj to aj chovateľský klub, u ktorého žrebca uchovnila. Kým sa na to prišlo, žrebec spolodil niekoľko PSSM pozitívnych koní- vďaka čomu sa nakoniec na to prišlo. Fakt je to iba kydani hnoja?
Pani zavliekla žriebaciu nákazu do ČR- čo tiež nebol problém dokázať, keďže prepukla v rôznych kútoch republiky po tom, ako sa tam umiestnli kone od nej. Tiež iba kydanie hnoja?
Kobyla v biednom stave nie je prvý kôň od tejto pani, ktorého výživový stav nebol v poriadku.
Toto nie je kydanie hnoja, to je osveta, aby tejto pani nenaleteli ďalší ľudia.
Dobrý den,
opět jsme byli požádáni o zásah do diskuze – toto vlákno nepřekračuje pravidla webu ani zákony ČR, nevidíme tedy nutnost vlákno odstranit. Určitě řada uživatelů napsala svůj příspěvek s tím nejlepším úmyslem. Jako vždy bohužel platí, že není možné zavděčit se všem – kde si jedni myslí, že zasahujeme málo, druzí nám vyčítají cenzuru... Protože toto vlákno snad už obsáhlo vše podstatné k původnímu tématu a diskuze se stáčí k osobním invektivám, rozhodli jsme se pro uzamčení. Děkujeme vám za pochopení.
S pozdravem
redakce webu iFauna.cz
PS. Pokud máte zájem na v této diskuzi pokračovat, využijte prosím interní zprávy.
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.