Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To je otřesný stav kopyta.. To je Váš kůň?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zas tak otřesný ne.
Otřesné kopyto je to na fotce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Zas tak otřesný ne.
Otřesné kopyto je to na fotce.
Tohle je mega otřesné kopyto.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne není.
Koník byl jako mladý schvácený a čeká na korekturu, jen mě zajímalo co přesně je špatné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ne není.
Koník byl jako mladý schvácený a čeká na korekturu, jen mě zajímalo co přesně je špatné.
Mé skromné znalosti mi říkají, že tohle bude na víc návštěv kováře nebo kopytáře.Taky ta hniloba se musí léčit.Když tak mě opravte zkušenější místní "kapacity".

napsal(a):
Ne není.
Vzhľadom k tejto informácii by som pred úpravou spravila rtg kopyta.
napsal(a):
Ne není.
Pro kompletní výčet deformací a možnost kvalifikovaně poradit nebo alespoň nastínit možnosti řešení, je vždy nutná série fotek z několika úhlů (zepředu, obě strany, patky, chodidlo, postoj). Nicméně už z pohledu na chodidlo je vidět několik problémů (viz. Co jsem psala víše). Souhlasím plně s názorem před úpravou udělat RTG a posoudit stav kopytní kosti.
P.S. Je pro úplnost dodávám, že samotné strouhání nebo kování není pro řešení schvácení dostačující. Vždy je nutné skloubit úpravu kopyt s dietními opatřeními a managementem pohybu.
Držím pěsti, bude to běh na dlouhou trať.
gitule vrtule
napsal(a):
Hrůza, já viděla mnohem horší.Jo, bez lidí by zvířatům na planetě bylo mnohem lépe a vše by šlo podle pravidel přírody.
Bez lidí by kobylka s těmihle kopyty už nebyla, ale zase by se vůbec do takové situace nedostala. Tak si vyberte.
Tohle jí narostlo, když neměla hříbě.
S hříbětem nebo březí byla vcelku dobrá.

To není hezké, schvacuje opakovaně, je tam téměř jistě nemalá rotace kopytní kosti po schvácení před cca 2 měsíci. Sahat na ta kopyta by měl jen člověk se znalostí schvácených kopyt a viz výše, třeba je změna celého managementu. Bez rtg s projekcí na schváceni a rtg kontrastně označenou korunkku a špicí střelu event. i stěnou kopytní stěny(ohebný měkký drátek přikožený a přilepený nebo řetízek od špuntu)bych se na to bála sáhnout.

Zhruba před 2 měsíci se dovezl k nám do stáje. Od té doby je na skoro vykousané pastvě.
A taky ho má majitel v plánu možná kovat.
napsal(a):
Zhruba před 2 měsíci se dovezl k nám do stáje. Od té doby je na skoro vykousané pastvě.
A taky ho má majitel v plánu možná kovat.
Kování schvácených kopyt bych nedoporučovala, obzvlášť teď na zimu.I sportovním koním majitelé v tento čas, po sezóně, sundávají podkovy.
Kopyta bez podkov se mohou lépe hojit. Zkuste si přečíst třeba toto:
http://www.kone-naboso.cz/
Sama mám koně po zchvácení (tak jsem ho koupila) a po třech letech naboso je teď schopen zvládnout ve všech chodech skoro každý terén, tedy mimo makadam.
Ale nebylo to jen chůzí naboso, chce to upravit celou péči o takto nemocného koně. Každá chyba se okamžitě vrátí v recidivě. A začínáte znovu od začátku.
Studujte, konzultujte, bádejte. Bude to koníkovi ku prospěchu.