Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2017 12:28
pajulenka

XXX.XXX.168.58

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně tasemnice v trusu po odčervení. Kobylku jsem odčervila včera a dnes jsem našla v trusu články tasemnice. Odčervila jsem pastou Pyranthel. Mám kobylku odčervit cca za měsíc znovu? Nebo má někdo zkušenosti s přírodními odčervovadly?Nechci do ní pořád dávat chemii.

8.10.2017 13:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Pokud mě neklame paměť, pyrantel nepůsobí proti tasemnicím, leda byste ho podala v dvojnásobné dávce.
Odčervovací přípravky, které jsou účinné i proti tasemnicím, musejí obsahovat účinnou látku praziquantel a myslím, že před začátkem zimy je i vhodná doba.
Pouze přírodní odčervovadla bych neriskovala, zvlášť, pokud bych našla články tasemnice v trusu.

8.10.2017 13:43
pajulenka

XXX.XXX.168.58

V návodu je psáno, že pasta Pyrantel působí proti tasemnicím.

8.10.2017 18:21
helas

XXX.XXX.12.12

Vhodná doba je myslím za mrazu...
O pyrantelu to výrobce fakt tvrdí, ale dávka musí být násobná, pokud se pamatuju.

Poradila bych se s vetem (ne každým) a odčervila praziquantelem, jakmile to bude možné.

8.10.2017 18:23
Terven

XXX.XXX.110.147

pajulenka napsal(a):
V návodu je psáno, že pasta Pyrantel působí proti tasemnicím.

Že pyrantel působí proti tasemnicím v cca dvojnásobné dávce je mi nějakou dobu známo, ale je fakt, že vývoj jde mílovými kroky kupředu, takže jsem zapátrala, jestli mi něco neuniklo.
Zřejmě neuniklo, možná mě zkušenější opraví.
Nevím, co jste měli za preparát, našla jsem Equistrong, s počtama jsem na tom teda děsně mizerně, ale zdá se mi, že to zhruba odpovídá tomu, co jsem psala
https://www.bioveta.cz/novinky/novinky-v-sortimentu/equistrong-400-mg-g-peroralni-pasta-pro-kone.html
koukněte na dávkovací schéma - anoplocefalóza je napadení tasemnicemi.

8.10.2017 18:32
Horsana

XXX.XXX.40.140

Zopakuj odčervenie o 6 týždňov.
To bola pasta Equistrong od Biovety ?

Tak si preštuduj leták znovu a poriadne.

V letáku sa totiž píše :

Jeden aplikátor obsahuje 11,4 g pyrantel-embonátu ve 28,5 g pasty.

A potom : Potlačení a léčba anoplocefalózy: (to sú pásomnice)
Doporučená dávka je 38 mg pyrantel-embonátu/kg ž.hm., což odpovídá 9,5 g pasty na 100 kg ž. hm.

V případě potřeby aplikaci opakujte za 6 týdnů

Tááákže, na 600 kg koňa ti proti pásomniciam (teraz už vieš, že ich má, no proti pásomniciam si ho poddávkovala a isto sa nezbavil všetkých) treba 57 gramov pasty, čiže dve balenia.
Tieto dve balenia mu podaj o 4-6 týždňov.

A potom, do tretice počkaj po prvých mrazíkoch a odčerviho znovu, ale to už by som dala niečo s praziquantelom, prenášačom pásomníc sú pôdne roztoče, ktoré po mrazoch zmiznú a kôň sa znovu nenakazí, až zasa na jar.

Sama by som nič od Biovety na odčervenie nepoužila, nemám s tým dobrú skúsenosť, veľa kolík a hnačiek a tak, k tomu tento blud v dávkovaní, no, nic moc, dala by som niečo, kde je moxidectin a praziquantel, napríklad Equest Pramox.

S pásomnicami nie je žiadna sranda, môžu vážne poškodiť črevo a viesť k fatálnej kolike, takže by to chcelo aj asanáciu prostredia a vhodný odčervovací program, trošku odbornejší a na prírodné odčervovadlá zabudnite, to je dobrý marketingový ťah, ale nič viac.

8.10.2017 18:34
Terven

XXX.XXX.110.147

Horsana napsal(a):
Zopakuj odčervenie o 6 týždňov.
To bola pasta Equistrong od Biovety ?

Tak si preštuduj leták znovu a poriadne.

V letáku sa totiž píše :

Jeden aplikátor obsahuje 11,4 g pyrantel-embonátu ve 28,5 g pasty.

A potom : Potlačení a léčba anoplocefalózy: (to sú pásomnice)
Doporučená dávka je 38 mg pyrantel-embonátu/kg ž.hm., což odpovídá 9,5 g pasty na 100 kg ž. hm.

V případě potřeby aplikaci opakujte za 6 týdnů

Tááákže, na 600 kg koňa ti proti pásomniciam (teraz už vieš, že ich má, no proti pásomniciam si ho poddávkovala a isto sa nezbavil všetkých) treba 57 gramov pasty, čiže dve balenia.
Tieto dve balenia mu podaj o 4-6 týždňov.

A potom, do tretice počkaj po prvých mrazíkoch a odčerviho znovu, ale to už by som dala niečo s praziquantelom, prenášačom pásomníc sú pôdne roztoče, ktoré po mrazoch zmiznú a kôň sa znovu nenakazí, až zasa na jar.

Sama by som nič od Biovety na odčervenie nepoužila, nemám s tým dobrú skúsenosť, veľa kolík a hnačiek a tak, k tomu tento blud v dávkovaní, no, nic moc, dala by som niečo, kde je moxidectin a praziquantel, napríklad Equest Pramox.

S pásomnicami nie je žiadna sranda, môžu vážne poškodiť črevo a viesť k fatálnej kolike, takže by to chcelo aj asanáciu prostredia a vhodný odčervovací program, trošku odbornejší a na prírodné odčervovadlá zabudnite, to je dobrý marketingový ťah, ale nič viac.

Přípravek od Biovety jsem sem hodila na ukázku já, co použila zadavatelka, to nevíme.

8.10.2017 18:37
Horsana

XXX.XXX.40.140

Terven napsal(a):
Přípravek od Biovety jsem sem hodila na ukázku já, co použila zadavatelka, to nevíme.

Njn, ja som tiež inú pastu nenašla.

9.10.2017 08:23
pajulenka

XXX.XXX.168.58

Díky za informace. Vet. mi přivezl pastu a ta se jmenuje Pyrantel smajlík.

9.10.2017 10:30
Terven

XXX.XXX.110.67

pajulenka napsal(a):
Díky za informace. Vet. mi přivezl pastu a ta se jmenuje Pyrantel smajlík.

Jj, pak je asi třeba kouknout na příbalový leták na obsah účinné látky a dávkování...
Ale tipuju, že tohle se jako preparát první volby proti tasemnicím nepodává, protože by bylo nutno podat dvě obvykle velké pasty naráz, je to zbytečně drahé a hlavně k tomu nevidím důvod...dokud nebyl na trhu praziquantel, možná to mělo opodstatnění - třeba mě horsana opraví.
Na tasemnice (zvlášť pokud bych našla články v trusu) bych o ničem jiném než o praziquantelu neuvažovala.

9.10.2017 10:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

pajulenka napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně tasemnice v trusu po odčervení. Kobylku jsem odčervila včera a dnes jsem našla v trusu články tasemnice. Odčervila jsem pastou Pyranthel. Mám kobylku odčervit cca za měsíc znovu? Nebo má někdo zkušenosti s přírodními odčervovadly?Nechci do ní pořád dávat chemii.

Doporučuji EQUEST PRAMOX. Obsahuje moxidectin a praziquantel.
U odčervení je nutné čist jaké má účinné látky. Názvy odčervení vcelku nic neříkají.
Teď na podzim je vhodná doba pro odčervování proti tasemnici.
A ano, Pyranthel je doporučovaný proti tasemnicím.

9.10.2017 10:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):

Víme. Pajulenka píše, mimo jiné: "... našla v trusu články tasemnice. Odčervila jsem pastou Pyranthel. Mám kobylku...".

9.10.2017 10:52
Terven

XXX.XXX.110.67

sisi58 napsal(a):
Víme. Pajulenka píše, mimo jiné: "... našla v trusu články tasemnice. Odčervila jsem pastou Pyranthel. Mám kobylku...".

Nevíme výrobce. O to šlo. Past s názvem Pyrantel je víc.

9.10.2017 11:06
Terven

XXX.XXX.110.67

Pro zadavatelku- a váš vet ví o tom nálezu článků po odčervení? Možná nejlíp uděláte, když mu to zavoláte...myslím, že pokud není nějaká echt stará škola, která žije v domnění, že řešit tasemnice u koní je nesmysl, něco s praziquantelem vám dá sám. Udělala bych to tak, asi chápu, že se každému nechce shánět odčervovací pasty po inzerátech.

9.10.2017 12:44
pajulenka

XXX.XXX.168.58

Ano, už jsem se s ním o tom bavila, nabídl mi tedy pasty, které jak píšete obsahují praziquantel. Buď Equest Pramox, Equiverm nebo Equimax.

Přidejte reakci

Přidat smajlík