Existuje desinfekce ve spreji, sehnala jsem v lékárně. Je to desinfekce na zdravotnické potřeby, bohužel už nevím název, spotřebovala jsem to. Řešila jsem nástřik bot, chapsů a helmy, když byl v jednom chovu herpes, abych nepřenášela jinam. Zapátrejte v lékárně, popř.ve zdravotnických potřebách.
Na 100% to nevím, ale myslím, že to bylo tohle:
https://www.benu.cz/desident-cavicide-700ml.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čajda
napsal(a):
Ahoj vespolek, prosím o radu, čím desinfikovat oblečení/podsedlovky, které bohužel nelze vyvařit (to je můžu rovnou vyhodit).
Existuje nějaký postřik nebo něco do praní, co zafunguje i při 30st?
Děkuji moc!
Důležitá a zásadní otázka: proti čemu dezinfikujete?
Tak nějak dezinfikuju proti všemu, co by se ve stáji mohlo objevit - v sobotu měním ustájení a majitel by rád, kdybych vydesinfikovala věci, které byly ve společné šatně a sedlovně. Nemám s tím problém, věci, které jdou vyvařit, tak vyvařím a vyperu ve speciálním přípravku, ale mám dvě dečky, které vyvařit nemůžu a prát lze jen velmi šetrně v ruce. Tak hledám něco, co je účinné a buď se v tom nemusí prát vůbec nebo jen do 30.
Ten sprej vypadá dobře, děkuji!

Nelze jednoduše dezinfikovat vůči všemu :) Sprej na látky vám nepomůže, nedostane se všude.
Když teda taková nějaká preventivní dezinfekce, tak strčte ty dečky do mrazáku. Tak na 14 dní. A pak je rozložte na slunce.
napsal(a):
Nelze jednoduše dezinfikovat vůči všemu :) Sprej na látky vám nepomůže, nedostane se všude.
Když teda taková nějaká preventivní dezinfekce, tak strčte ty dečky do mrazáku. Tak na 14 dní. A pak je rozložte na slunce.
Děkuji, to je dobrý nápad s tím mrazákem
Jedná se o vnější parazity, které by se mohly na cajkách zatáhnout do nové stáje.
Kůň je odčervovaný, očkovaný, krve udělané, nic po těle nemá, jsme zdraví. Tohle je jen pro jistotu.

Čajda
napsal(a):
Děkuji, to je dobrý nápad s tím mrazákem
Jedná se o vnější parazity, které by se mohly na cajkách zatáhnout do nové stáje.
Kůň je odčervovaný, očkovaný, krve udělané, nic po těle nemá, jsme zdraví. Tohle je jen pro jistotu.
Tak zrovna proti vnějším parazitům vám ten desident nepomůže vůbec. jestli řešíte hmyzáky, tak to stříkněte třeba biokilem.
napsal(a):
Tak zrovna proti vnějším parazitům vám ten desident nepomůže vůbec. jestli řešíte hmyzáky, tak to stříkněte třeba biokilem.
Aha, děkuji. A ten Biokill, máte zkušenost, že funguje třeba i na ten svrab? Konkrétně tohle jsem nikde nenašla, blechy, vši a všenky likviduje
Edit: jo, už to vidím, likviduje roztoče.
Peru v sanytolu, mají prací desinfekci i postřik. Prádlo po tom krásně voní (kam se hrabou všechny aviváže). Dá se sehnat v drogerce nebo Tescu.
http://www.sanytol.cz/cs/product/dezinfekce-na-prádlo.