Co je to za sedlo? (foto)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2017 17:51
andreain

XXX.XXX.172.79

Poradíte mi někdo, co je toto zač? Paní nabízí na inzerci jako "anglické široké sedlo", tvrdí, že je z Pakistánu a stálo 18 000, -. Viděli jste někdy takové? Paní víc info neví. Je to sedlo drezurní?

16.12.2017 20:15
chromik

XXX.XXX.129.155

Určitě někde na sedle bude značka. Určitě bych chtěla vidět i více fotek, být vámi...

16.12.2017 20:59
lenacia

XXX.XXX.205.245

Tak tak, požadovat znát značku, že je z pákistánu je dost nedostatečná informace, stejně jako "anglické široké sedlo".
Vypadá jako drezúrní, možná drezúrní univerzál. nevím za kolik jej prodává, ale pokud se to blíží k těm 18 tisícům, pak bych se raději pokoukla po nějakém kentauru, jednak je to česká značka, jednak je to kvalitní značka a taky vám ji tady pořádněj slušnej sedlář nejsnáze upraví.

16.12.2017 21:27
andreain

XXX.XXX.172.79

Paní bohužel teda vůbec neví, volala jsem jí, jediné co mi řekla je, že ho kupovali na alibabě a stálo 18 000. Sjela jsem alibabu a našla jsem tam velmi podobné za 2000, takže na to kašlu smajlík

16.12.2017 21:28
lenacia

XXX.XXX.205.245

Alibaba... no tak to je indie jak vyšitá ruce pryč.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.12.2017 06:39

Sisi, vy jste ale s velkým pobavením přidala odkaz na článek o tom, když chcete na Alibabě prodávat, tato paní tam nakoupila (nebo si to spletla s Aliexpresem). Jak to souvisí?

Jinak paní vypadá jako nehorázná podvodnice. Jak si může někdo vůbec dovolit prodávat sedlo, o kterém nic neví? Je mi jasné, že někdo časem asi naletí, ale opravdu mě pozastavuje drzost některých lidí.

17.12.2017 07:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sisi, vy jste ale s velkým pobavením přidala odkaz na článek o tom, když chcete na Alibabě prodávat, tato paní tam nakoupila (nebo si to spletla s Aliexpresem). Jak to souvisí?

Jinak paní vypadá jako nehorázná podvodnice. Jak si může někdo vůbec dovolit prodávat sedlo, o kterém nic neví? Je mi jasné, že někdo časem asi naletí, ale opravdu mě pozastavuje drzost některých lidí.

Reakce na příspěvek lenacie.
Četla jste nadpis toho článku o Alibabě? "Prodej na Alibabě bude jen pro velké hráče. Malí na to nemají." Ona píše, že na Alibabě se prodávají nekvalitní věci a já vzápětí najdu článek, že se tam jen tak někdo nedostane, aby se zúčastnil prodeje. Buď tedy opravdu záměna nebo že by si "Podnikatel" vymýšlel?
Ale k sedlu, pokud není uvedena nějaká slušná značka, je částka přemrštěná, i kdy to prodávající za tu cenu koupil.

17.12.2017 09:46
lenacia

XXX.XXX.205.245

sisi58 napsal(a):
Četla jste nadpis toho článku o Alibabě? "Prodej na Alibabě bude jen pro velké hráče. Malí na to nemají." Ona píše, že na Alibabě se prodávají nekvalitní věci a já vzápětí najdu článek, že se tam jen tak někdo nedostane, aby se zúčastnil prodeje. Buď tedy opravdu záměna nebo že by si "Podnikatel" vymýšlel?
Ale k sedlu, pokud není uvedena nějaká slušná značka, je částka přemrštěná, i kdy to prodávající za tu cenu koupil.

No to je sice možné, ale koukala ses někdy na prodejce sedel na alibabě? Protože já vycházím z toho.
Tam je to pravdu samý: india, india, india, pakistan, india, pakistan, china, india :D.

17.12.2017 09:59
saola

XXX.XXX.200.224

Těžko říci, na první pohled to asi bude drezurní univerzál, ani nevypadá tak úplně hrozně, ale pokud chybí detailní fotky, je zbytečné diskutovat. Dokud sedlo nemáte v ruce a na koni, stejně nic nevymyslíte. Ale pokud ho plánujete na toho širšího haflinga (lokomotivu ), je otázka, jestli tohle je to pravé.
Na druhou stranu - Pákistán ohledně sedel nerovná se samozřejmě jen šuntová no name indie - tady třeba jsou skutečně krásné kousky
https://www.facebook.com/pg/nusrathorsesaddles/photos/?ref=page_internal.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2017 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lenacia napsal(a):
Tak tak, požadovat znát značku, že je z pákistánu je dost nedostatečná informace, stejně jako "anglické široké sedlo".
Vypadá jako drezúrní, možná drezúrní univerzál. nevím za kolik jej prodává, ale pokud se to blíží k těm 18 tisícům, pak bych se raději pokoukla po nějakém kentauru, jednak je to česká značka, jednak je to kvalitní značka a taky vám ji tady pořádněj slušnej sedlář nejsnáze upraví.

Přesně! A navíc Kentaur bude v případě, že nebude pasovat, nebo se ho budete chtít zbavit slušně prodejný vždycky, ale tady budete mít s případným prodejem za slušnou cenu nejspíš dost problém

17.12.2017 17:28

sisi58 napsal(a):

Ano, četla jsem i jeho obsah.

No ale jak říká Lenacia, na Alibabě seženete spoustu odkazů na čínské, indické, pákistánské, bangladéšské továrny, kde je kvalita zboží velmi velmi kolísavá. Samozřejmě, že si zde nechávají šít věci i světové značky - ty ale mají přísnou kontrolu kvalitu, kterou ne každá čínská továrna má. Spíš se jedná o protekcionismus východoasijského trhu, než že by si hlídali kvalitu. Abych to vysvětlitla, myslela bych si, že to je naprosto zjevné. Jako fakt mě až zaráží naivnost názoru "Na Podnikateli psali, že se na Alibabu ČESKÉ firmy jen tak nedostanou, ergo vše na Alibabě je zaručená kvalita od velkých hráčů" :D Kdejaký malý výrobce vám poskytne mnohonásobně kvalitnější zboží než čínská, nebo hůř, indická nebo bangladéšská, velkovýrobna, kde přijímají objednávky jen nad 10 000 ks :D.

17.12.2017 17:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, četla jsem i jeho obsah.

No ale jak říká Lenacia, na Alibabě seženete spoustu odkazů na čínské, indické, pákistánské, bangladéšské továrny, kde je kvalita zboží velmi velmi kolísavá. Samozřejmě, že si zde nechávají šít věci i světové značky - ty ale mají přísnou kontrolu kvalitu, kterou ne každá čínská továrna má. Spíš se jedná o protekcionismus východoasijského trhu, než že by si hlídali kvalitu. Abych to vysvětlitla, myslela bych si, že to je naprosto zjevné. Jako fakt mě až zaráží naivnost názoru "Na Podnikateli psali, že se na Alibabu ČESKÉ firmy jen tak nedostanou, ergo vše na Alibabě je zaručená kvalita od velkých hráčů" :D Kdejaký malý výrobce vám poskytne mnohonásobně kvalitnější zboží než čínská, nebo hůř, indická nebo bangladéšská, velkovýrobna, kde přijímají objednávky jen nad 10 000 ks :D.

Byl tu odkaz na zdobená sedla, zřejmě velmi pracná z Alibaba a lenacia má zkušenosti se špatnými sedly, taky z Alibaba. Bud to jako ve všech obchodech. Mimo echt značkových. Prostě si věc prověřit. A hlavně nakupovat tam, kde se dá vrátit. Má nová, draho zaplacená zkušenost.

17.12.2017 17:53
keira

XXX.XXX.106.7

Ten článek není o kvalitě věcí, ale spíš o objemu prodeje. Alibaba je velkoobchodní portál a obchoduje se na ní v naprosté většině ve velkém objemu. Takže se tam nedostane někdo, kdo dělá pár kvalitních sedel ročně, ale naopak velká fabrika, která jich chrlí stovky měsíčně.

Ovšem článek je zajímavý. Docela by mě zajímalo, kolik českých výrobců je schopných za takových podmínek úspěšně vstoupit na čínský trh. A je nadšených z toho, že je dojednaný slevový portál, kde musí své zboží (vyrobené v ČR, s mnohem dražší pracovní silou, a dovezené tak daleko) prodávat se slevou.

K tématu - já bych do toho sedla nešla. Leda pokud by ho šlo SNADNO vyzkoušet (prodával by ho někdo ve stáji), šlo by si do něj sednout a uhranulo by mě natolik, že by mi to stálo za to ho vzít k sedláři, aby mi řekl, jestli je kvalitní.

17.12.2017 18:12
lenacia

XXX.XXX.205.245

sisi58 napsal(a):
Byl tu odkaz na zdobená sedla, zřejmě velmi pracná z Alibaba a lenacia má zkušenosti se špatnými sedly, taky z Alibaba. Bud to jako ve všech obchodech. Mimo echt značkových. Prostě si věc prověřit. A hlavně nakupovat tam, kde se dá vrátit. Má nová, draho zaplacená zkušenost.

Neneee, ani jedno sedlo nebylo z alibaby :D. A co se špatné zkušenosti týče, tak já ji měla i se sedlem který mi dělal sedlář na míru :D, a nakonec si vozím své impozantní pozadí v sedle od zajace. :D :D
Na Alibabu jsem se koukala kvůli šatům na pragoffest... ale jejich XL, které mi dorazilo, nedokázala zapnout ani moje sestřenka, která nosí S takže...

Přidejte reakci

Přidat smajlík