Uživatel s deaktivovaným účtem

Kamaradka mi poslala tento odkaz
https://www.youtube.com/watch?v=8YjbvWIk0DQ&t=1s
pani ma koniky ale uz nema na drevene ohrady a dalsi veci tak se ptam pomuzeme?
Kdyz kazdy neco posle konici se budou mit dobre
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak tohle mě teda taky nepřesvědčilo.
Mrkla jsem na to, jen velmi zběžně.Je to dost hrozné místo.Mít takhle zoufale někde koně, rozhodně to nezveřejňuji a neprezentuji v médiích
Když paní nemá na základní věci, jako je třeba ohrada, nemá si koně vůbec pořizovat.
Jestli už se tu budou pořádat sbírky, tak u nás jeden z traktorů nutně potřebuje nové zadní gumy, třeba
Dva roky jsem měla kobylu ve 'stáji', což byla stará dřevěná bouda a pak cca 15 hektarů otevřeného prostranství s kravskou ohradou- metr vysoké tenké kůly každý pomalu asi 10 metrů od toho druhého, a na nich dvě řady drátu bez žádné pásky.
Bylo tam pět koní (později šest), a ani jednou nezdrhli, a ohrada nikdy nespadla.
Momentálně v jiné stáji stáji jsou, kromě výběhu u lesa, všechny ohrady obehnané dřevěnou ohradou, a ještě ohradníkovým lankem, navrchu pak páskou... přesto jsou koně schopní dřevěnou ohradu celou provalit, a zdrhnout do pole. (plus letos jak je hodně bláta a všechno se tu podmáčelo, tak jedeme přísloví "padá ohrada přej si něco" protože tady to padá jak domeček z karet).
Taky se připojuju k žádosti o sbírku, moc bychom si přály mít zastřešenou kruhovku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ale vztah k těm koním a zvířatům má ta paní hezký. Shlédl jsem další videa a v tomhle nic proti ní.

Zadavatel - jůtůberka, manipulace ke kliku na link, příjem z reklamy?
Další pokus dojit něco (pozornost, kliky finanční zisk) za nic (kdo může dobrovolně dávat svůj čas na sledování ekonomy verse držení koní, kde prostě koňouši odešli protržením pásek vedle na louku, majitelka to dvacetkrát konstatuje, třicetkrát přidá "starosta mě zabije", vezme cajky, dojde na louku, dá ohlávky, odvede, doleje vodu...prostě obohacující thriller.)?

liva
napsal(a):
Taky prosím o sponzorské dary.
Už rok toužím po zahradním traktůrku, kterým bych mohla vyvážet bobky z výběhu, abych nemusela tlačit kolečka do kopce...
PS: Bohužel, pokud nemám na provoz, nemůžu vlastnit tak finančně náročné zvíře, navíc ve více kusech...
Liva: nevím, jestli se na to tady sejde dost prostředků - budete muset asi zalobovat i jinde (třeba na startovaci :) - ale řešila jsem to samé. Skvěle mi problém vyřešila (a mnohé jiné) RIKSHA!
Vyšla nás asi na 50tisíc, má na ložné ploše nosnost půl tuny, vejde se na ní velikostně i paleta, všude se protáhne (má 120 cm na šířku), jezdit s tím můžete všude (má normálně SPZ, maximálku 60 km/h) a ještě uděláte pozdvižení po obci!
Já můžu říct, že je to nejlepší koupě, co jsme udělali za posledních pár let!
Jo a protože to má sklopnou rampu, můžete si na to nechat namontovat automatické sklápění (ale to stálo dalších asi 10tis., takže jsme si ho "nechali ujít" a holt vyhazujeme růčo.
Jediné, co je na tom za nevýhodu, že to má malý obsah motoru, tak od toho člověk nemůže čekat zázraky jako od čtyřkolky... s plným se rozjíždět spíš s kopce dolů, v terénu to hází, ale projede to skoro cokoli. Dokonce jste s tím z výběhu odváželi vytěžené dřevo...mno, už to zkrátka pár tun odvezlo a drží
Něco takového si pořídila kamarádka a nemůže si to vynachválit.
Já mám na 1ha minipastvince, kterou opatruji jako oko v hlavě,2,5 koně.
Velmi poctivě uzavírám travnatou část v období dešťů, v zimě... protože tráva je u nás vzácná.
Pracuji s lidmi, takže osamělé ježdění po pastvině a sbírání bobků je pro mě vlastně relax a mám to jako fitnes.
Ale když by se rozdávaly ty sponzorské dary, traktůrku se nebráním...
napsal(a):
Zadavatel - jůtůberka, manipulace ke kliku na link, příjem z reklamy?
Další pokus dojit něco (pozornost, kliky finanční zisk) za nic (kdo může dobrovolně dávat svůj čas na sledování ekonomy verse držení koní, kde prostě koňouši odešli protržením pásek vedle na louku, majitelka to dvacetkrát konstatuje, třicetkrát přidá "starosta mě zabije", vezme cajky, dojde na louku, dá ohlávky, odvede, doleje vodu...prostě obohacující thriller.)?
Zisk z reklam na yt i kdyby to tady byla pravda o čemž pochybuji je u videa s tisíci shlédnutími asi 50 korun.
Youtubeři vydělávají hlavně na tom že ve svých videích propagují nějaké výrobky jako reklamu. Viz kauza bubble tea.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nebo je taky potřeba si zabetonovat hlavu do mikrovlnky, abych měl větší sledovanost. Zábavu dnešních mladých opravdu nepochopím.
Já si koupila jeepka, vyšel na cca 55 tisíc, byl skvělej, zapojila jsem klasický vozík za auto a už to jelo. Pomohl v hodně směrech.

Liva: tyjo, to si nedokážu představit, mít koně na "pastevku" na takovéhle výměře
Mám trochu větší výměry, ikdyž rozkouskované všeliskde (což je fakt pakárna), koní stejně (1 velký,1 střední,1 malý - takže vlastně 2,25 koně), a kydám jak zjednaná, zasývám každý rok... ale je fakt, že přes léto je tam prostě nechávám a protože jsou dobře krmitelní, prosperují dobře. Nikdy nemám prázdný seník, kdyby bylo hodně sucho, ale nikdy zatím ani nebylo potřeba. Letos se mi sem tlačí ještě jeden amík, tak to nevím, jestli mi z toho kydání nehrábne. Je to dřina jako blázen - na tom vypaseném se to sbírá dobře, ale na hrbolatém povrchu s porosty nespasené trávy (mám tu v některých místech typ, který ty dámičky prostě nesežerou ani když se poseká a zavadne), je to neskutečná posilka na záda. Ani nemluvím o tom, že když se běhá s plným kolečkem přes ten ha, taky se to nechá... mno, fakt to nemám ráda zlatá zima, kdy se kydá jen kolem krmeliště a na zpevněných plochách... vždycky si říkám, jak to mají jednoduché ti, co chovají v boxech s paddocky ale zas fakt nevím, kam bych vozila hnůj. Zrovna mi tu stojí plný kontejner a obě blízské kompostárny mají pro letošek stopstav. Takže to asi bude muset vykrýt přistavená riksha, než bude po Novém roce a budeme moct zase vyvézt kontejner... achjo.
Hhipie, já nemám pastevní, moji koně jsou na noc v boxech a navíc v komerčním.
Sice taková rodinná stáj, ale komerční.
Péče o pastvinku je moje osobní aktivita a vlastně pečuji o cizí majetek bez nároku na slevu, odměnu...
Ale dělám to dobrovolně, pro své koně, fakt to mám jako relax a finančně mě to taky nadměrně nezatěžuje.
Výhodou je, že v ohradě jsou moji dva + cizí poník.
Sice uklízím i po poníkovi, ale zase si má můj mlaďoch s kým hrát a neprudí non stop dědka.
Nemyslim si, že se ty koně mají špatně. Nažrat dostanou, schovat se taky maji kde, kovář a veterinář tam taky jezdí. Je to mladá holka a začíná, takže si nemyslím, ze je to nějaká tragedie. Leckde se mají koně i hůř. Znám i stáje kde je to luxus, ale koně stojí a čumí 24/7 do zdi protože nemají výběh. Dvakrát denně dostanou pidi kupičku sena a konec....pak kde se mají líp?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dep
napsal(a):
Majitelku znám osobně, tak se nedivím vůbec ničemu . Občas z dlouhý chvíle mrknu na ty její videa a je to teda zážiitek, asi jako toto :D.
Nesmíte to všechno brát tak "odborně". Nemají se ti koně lépe než v mnoha komerčních ustájeních? Nikdo je netahá jak "komedianty" každý rok do jiného ustájení a tím i do neznáma.Nemyslím si že by se zrovna tihle koně měli špatně.Možná je to i lepší mít koně takhle než sice ve špičkové stáji kde Vás uvidí jednou za měsíc. Ovšem nikam se paní asi "neposune", když nestřídá koně jak ponožky.

Liva: Tak to jo. Prostě mě vždycky pobaví, jak mají laici pocit, že když mají kousek louky, tak že si koupěj koně (protože si ho můžou dovolit) a on se nažere. Až když má člověk doopravdy všechno doma, tak vidí, co to všechno stojí. A tím se absolutně nenavážím do Vaší situace. Jen mi to připomnělo, že to tak prostě je, že s těmi malými výměrami je spousta práce je udržet...
Já pořád přemýšlím nad tím, jak si tu práci zjednodušit, ale nic moc extra mě nenapadá. Prostě pokud nemá člověk fakt velké výměry, tak to zelené prostě pokydat musí. Pořád si taky myslím, že to, že si nasbírají koně trávu, je pro ně prospěšnější, než když stojej u balíku (hromádek) a kynou... ten systém přes noc box a přes den výběh se mi zdá při těch menších výměrách asi nejideálnější. Koně se prohýbou přes den, přes noc v klidu nažerou a vyspěj a dá se to lépe udržovat...
Jste zlatá, že se takhle staráte. Já to mám s holkami domluveno, že mi pomáhají za slevu na ustájení, ale zas tak optimální to není. Ono se to těžko definuje, co je dostatečná pomoc? Třeba vyvézt 6 koleček bobků z výběhu týdně? Kdo by to počítal? Tak je to prostě na dobrovolnosti a ochotě. Ale i tak jsem ráda, že si vycházíme vstříc a těší mě, že tu mám někoho normálního, kdo neprudí kvůli zbytečnostem. A naopak já se snažím, aby byl koník maximálně v optimu, stejně tak, jako koníci moji Dělat komerční ustájení musí být převážně pro zlost. Když slyším, jak je většina ustajovatelů na prášky a většina majitelů tady se svými ustájeními nespokojená...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Liva: Tak to jo. Prostě mě vždycky pobaví, jak mají laici pocit, že když mají kousek louky, tak že si koupěj koně (protože si ho můžou dovolit) a on se nažere. Až když má člověk doopravdy všechno doma, tak vidí, co to všechno stojí. A tím se absolutně nenavážím do Vaší situace. Jen mi to připomnělo, že to tak prostě je, že s těmi malými výměrami je spousta práce je udržet...
Já pořád přemýšlím nad tím, jak si tu práci zjednodušit, ale nic moc extra mě nenapadá. Prostě pokud nemá člověk fakt velké výměry, tak to zelené prostě pokydat musí. Pořád si taky myslím, že to, že si nasbírají koně trávu, je pro ně prospěšnější, než když stojej u balíku (hromádek) a kynou... ten systém přes noc box a přes den výběh se mi zdá při těch menších výměrách asi nejideálnější. Koně se prohýbou přes den, přes noc v klidu nažerou a vyspěj a dá se to lépe udržovat...
Jste zlatá, že se takhle staráte. Já to mám s holkami domluveno, že mi pomáhají za slevu na ustájení, ale zas tak optimální to není. Ono se to těžko definuje, co je dostatečná pomoc? Třeba vyvézt 6 koleček bobků z výběhu týdně? Kdo by to počítal? Tak je to prostě na dobrovolnosti a ochotě. Ale i tak jsem ráda, že si vycházíme vstříc a těší mě, že tu mám někoho normálního, kdo neprudí kvůli zbytečnostem. A naopak já se snažím, aby byl koník maximálně v optimu, stejně tak, jako koníci moji Dělat komerční ustájení musí být převážně pro zlost. Když slyším, jak je většina ustajovatelů na prášky a většina majitelů tady se svými ustájeními nespokojená...
Náhodou při sbírání boků se dá zažít spousty srandy. Vidíš jak se kůň blíží ke kolečku jak agent FBI a ví moc dobře proč.Když ho po třetí převrhne a má z toho děsnou srandu, tak zahodím nářadí a hurá na něj.Začne zdrhat a to právě potřeboval dosáhnout. Uděláme dvě kolečka kolem výběhu a spokojenost.Tomuhle konkrétnímu hračičkovi jsem koupil balón s takovým uchem přímo pro koně.Když otravuje moc, tak mu to vrazím do huby a mám klid. Ten když má hravou náladu, tak bych nesebral ani "hovno". Je to krokodýl pracující v utajení jako kůň.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nesmíte to všechno brát tak "odborně". Nemají se ti koně lépe než v mnoha komerčních ustájeních? Nikdo je netahá jak "komedianty" každý rok do jiného ustájení a tím i do neznáma.Nemyslím si že by se zrovna tihle koně měli špatně.Možná je to i lepší mít koně takhle než sice ve špičkové stáji kde Vás uvidí jednou za měsíc. Ovšem nikam se paní asi "neposune", když nestřídá koně jak ponožky.
Víte, jak jsem výše napsala. Slečnu znám a mam na ni svůj názor. Ne jen na základě videí. To bych byla setsakra povrchní. Více to rozebírat nebudu. Nemám zapotřebí někoho protahovat internetem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dep
napsal(a):
Víte, jak jsem výše napsala. Slečnu znám a mam na ni svůj názor. Ne jen na základě videí. To bych byla setsakra povrchní. Více to rozebírat nebudu. Nemám zapotřebí někoho protahovat internetem.
Jasný rozumím.

Přidám se k žádosti o pomoc - potřebuji si zaplatit jezdecké lekce ke zlepšení svého umění, abych koním neškodila - je to tedy v jejich zájmu. Permanentka na 10 jízd v dobré stáji stojí 7000 Kč. Prosím pomozte koníčkům a pošlete mi alespoň část této částky - číslo účtu přes SZ.
Děkuji. Odměnou pošlu fotodokumentaci zlepšujícícho se sedu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Přidám se k žádosti o pomoc - potřebuji si zaplatit jezdecké lekce ke zlepšení svého umění, abych koním neškodila - je to tedy v jejich zájmu. Permanentka na 10 jízd v dobré stáji stojí 7000 Kč. Prosím pomozte koníčkům a pošlete mi alespoň část této částky - číslo účtu přes SZ.
To já Vás když tak hodím autem jestli potřebujete někam jet. Není třeba se kvůli tomu učit jezdit na koni a vlastně je to v zájmu těch koní taky.
napsal(a):
Zaplavte videi se svým mizerným sedem Youtube, zkuste oslovit sledující.Uvidíte reakce.
Třeba vám někdo něco pošle, abyste přestala jezdit.
Začal to už tady Bormann, jezděte radši autem a žádné příspěvky nečekejte

Konecne nejake odlehcene tema po dlouhe dobe! Dekuji.
Pokud na koně nemám, nepořizuji si je. Stejně tak pokud na ně mám a stane ae cokoli, co mi znemožňuje se o ně dobře starat je zodpovědnějši po vyčerpání všech možností je poslat dál, najít vhodného jiného majitele a nedržet je za každou cenu. Na tady tenhle druh vydírání o, pomáhání, jsem alergická. Ohrada a místo pro koně je snad základ. Opravdu jsou důležitější místa kde pomáhat než lidem co nemají soudnost.
Jo, foukalo nám tady dost. Bydlím ve vedlejší vesnici.
Ještě ve 4 hodiny ráno jsem byla kobyly kontrolovat, mám je taky venku.
Pokud kolem valachů létala prkna a plechy, asi by je ani dřevěná ohrada neudržela.
Nutno dodat, že s takovým počtem koní na tak malém a svažitém pozemku nesouhlasím.
Jediné, co jim závidím je, že jsou na vlastním.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To já Vás když tak hodím autem jestli potřebujete někam jet. Není třeba se kvůli tomu učit jezdit na koni a vlastně je to v zájmu těch koní taky.
No, tak aspoň o příspěvek na zimní gumy, že bychom si řekli? ;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
No, tak aspoň o příspěvek na zimní gumy, že bychom si řekli? ;).