Jak naučit odstavce aby šlo od koní...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2018 14:06
Evikk

XXX.XXX.54.192

Obrys den. Přivezl jsme 7m odstavče. Každý den bojujeme s odchodem domů protože pres obřadů vidí další koně. Domu sni chodi ponicka ale to ji nezajímá.
Děkuju za nápady a rady. S naším hribete jsme tento problém neznaly.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2018 23:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

I kdyby to mělo trvat hodinu, vy to hříbě do boxu dovést nakonec musíte-to znamená, mám cíl koně z bodu a do bodu b, tuto akci musím dokončit jinak si koník do budoucna udělá špatné návyky, to je základ, tam třeba dát do žlabu, vyčesat, pozvedat nohy a zase zpátky ke koním a todle trénovat. Zkuste třeba jen za ohradu- otevřít, projít, zavřít, postát od koní, ale na dohled, koně vyčesat nebo jinak obhospodařit a zase pustit zpět. já koně nepouštím hned u ohrady, jdu s ním kus ke stádu- musí jít v klidu, pak sundám ohlávku, dám ňamku, poplácám. Naučit koně třeba dávat za odměnu hlavu do ohlávky aby šel lépe ve výběhu chytit...Naučit na samotu v boxe- když jsou ostatní koně na pastvě a.t.d.
prostě si hříbě nejprve musí zvyknout na prostředí a vy s ním pravidelně pracovat, stačí 10min, denně na boxe od koní a prodlužovat...zásada, končí se v nejlepším, pokud už by šlo hříbě v boxe do stresu, počkat na klidnější reakci a odejít v klidu ke koním. dobrý je pomocník, který třeba hříbě popohání nebo jen jde vzadu, já si kobylku naučila na plácnutí vodítkem na bok aby pokračovala v kroku se slovní výzvou krok, hodí se to při obsedání, bude se tam pobízet.

11.1.2018 06:55
Evikk

XXX.XXX.98.167

Díky moc. Včera jsem byla sama a vtom desti to sni bylo něco. Ale povedlo se. Je tu 5dni ona i my to musíme vyladit ale včera me fakt "dojala" jak se zabejčila a nehnu se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík