Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
No jestli je vidí to nevím, ale navyrábí jich celkem velký objem za den.
Nechápem ako ale neuložilo mi to celý text .. no ja som si všimla, že od kedy mám koníky, tak na jednej lúke robia stále šarapatu frkajú, zastavia sa a nechcú ísť ďalej, u valacha, ktorého mám 5 rokov by som to správanie aj pochopila, keďže je strašný bojko, ale u žrebca, ktorého máme len rok mi to už príde divné, keďže jeho tak ľahko nerozhodí nič. Začala som sa o to zaujímať a kdesi som čítala, že ak nejaký živočích, aj človek umrie pod stresom vylúči nejaké látky, ktoré sú zvieratá schopné vycítiť. Na tej lúke počas SNP popravili Nemci 20 mužov z dediny.. myslíte, že to kone nejako cítia ? Celkom ma zaujíma mimozmyslové vnímanie zvierat, ale aj ľudí .. možno aj niektoré kone sú rovnako senzibilné ako niektorí ľudia, pamätám sa, že moja bývalá spolužiačka v Oswienczine skoro odpadla...
Vážně netuším.
Ale v první řadě bych vyloučila všechny "normální" vysvětlení... Znají tu louku dlouho, dělají to odjakživa? Nemůže se jim prostě něco nelíbit? Co já vím, třeba tam cítí nějaká zvířata, třeba je tam výhled na něco pro ně divného, třeba se jim tam někdy něco stalo...
U toho mladého bych to spíš chápala tak, že ho vystraší že se bojí ten druhý...
No, můžete je zkusit vzít třeba na nějaké jiné podobně "vyhlášené" místo a uvidíte.
To máte jak u lidí... jsem teď v Praze a chodím přes Vyšehrad apod., tam je vyhlášený "Čertův kámen" či jak se tomu říká... Spousta senzibilů tvrdí že tam jsou silné negativní energie apod., já necítím nic, nebo spíš jen zvědavost, jestli něco cítit budu :D
Na druhou stranu jsem s kamarádem byla schopná během dne přesně identifikovat, kdy na mě myslel bez zcela zjevného důvodu...ale stejně, můžete si říct hele, to je nějaké soucítění a nebo že to prostě byla ta statistická náhoda co jednou za čas vyjde jinak..
Každopádně, pokud to nějak víc ověříte, napište, tato témata mě zajímají... jen jsem trochu skeptičtější :D.
Mrs.Equestrian
napsal(a):
Nechápem ako ale neuložilo mi to celý text .. no ja som si všimla, že od kedy mám koníky, tak na jednej lúke robia stále šarapatu frkajú, zastavia sa a nechcú ísť ďalej, u valacha, ktorého mám 5 rokov by som to správanie aj pochopila, keďže je strašný bojko, ale u žrebca, ktorého máme len rok mi to už príde divné, keďže jeho tak ľahko nerozhodí nič. Začala som sa o to zaujímať a kdesi som čítala, že ak nejaký živočích, aj človek umrie pod stresom vylúči nejaké látky, ktoré sú zvieratá schopné vycítiť. Na tej lúke počas SNP popravili Nemci 20 mužov z dediny.. myslíte, že to kone nejako cítia ? Celkom ma zaujíma mimozmyslové vnímanie zvierat, ale aj ľudí .. možno aj niektoré kone sú rovnako senzibilné ako niektorí ľudia, pamätám sa, že moja bývalá spolužiačka v Oswienczine skoro odpadla...
Ty látky se nazývají feronomony - chemické látky - chemická reakce, kterou jedinec vnímá v nomeronasálním - Jacobsonově orgánu). Nevěřím nějak v duchy, těch příčin může být několik.
To mimozmyslové vnímanie je veľmi zaujímavá sféra :D.. chodím tam s tým valachom odkedy ho mám a stále je tam taký nervózny, no ako som už spomínala je veľmi plachý, vadí mu aj keď jeho parťák za ním praskne vetvičku :D (snažím sa s tou plachosťou niečo robiť, ale v kruhovke reaguje vždy pozitívne a vonku.. :D, ono kone majú zrak citlivejší na pohyb) mala som aj poničku, ale u nej som si nič podobné nevšímala a u toho valacha som to brala ako holý fakt.. ono tá lúka je mierne do kopca a hore je lesík, je dosť možné, že cítia, ako bolo spomenuté len nejaké zviera. S tým žrebcom som tam šla párkrát aj sama, ale chrčal a zastavoval, keď sú spolu je to niekedy lepšie. Na iných miestach to nerobia, ale ako hovorím sféra mimozmyslovej komunikacie koni nie je tak dobre preskumana. Citala som knihu od Blaka a prave tu mimozmyslovu komunikaciu tam rozoberal, je mozne, ze sa ten valach niekedy davno na tej luke zlakol napriklad srny a potom to nejako preniesol tomu zrebcovi... tiez som skepticka v tychto veciach, tak ma zaujimali vase nazory a skúsenosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
A co elektrika?
Nám tohle dělají koně na úplně obyčejné louce. Čtyři z pěti. Ten jeden je švihnutý, ten se nepočítá. Jedině co mě napadá, jako vysvětlení. Ta louka má uprostřed jakoby pramen, i kytky jsou v tom místě jiné. Tak snad nějaký tok spodních vod?
Duchové to asi nebudou, ale nezatracovala bych šmahem.
Stalo se nám při trempování, že jsme se z místa, kde jsme se uložili ke spaní, museli uprostřed noci, přestěhovat. Prostě se tam nedalo spát. Nervy na pochodu, úzkost, chmury. A to bylo po celodenním pohybu na čerstvém povětří, tedy žádný hororový film s baštou u telky.
Asi je hodně věcí, mezi nbem a zemí, co člověk nechápe a zvířata vnímají.
Mrs.Equestrian
napsal(a):
To mimozmyslové vnímanie je veľmi zaujímavá sféra :D.. chodím tam s tým valachom odkedy ho mám a stále je tam taký nervózny, no ako som už spomínala je veľmi plachý, vadí mu aj keď jeho parťák za ním praskne vetvičku :D (snažím sa s tou plachosťou niečo robiť, ale v kruhovke reaguje vždy pozitívne a vonku.. :D, ono kone majú zrak citlivejší na pohyb) mala som aj poničku, ale u nej som si nič podobné nevšímala a u toho valacha som to brala ako holý fakt.. ono tá lúka je mierne do kopca a hore je lesík, je dosť možné, že cítia, ako bolo spomenuté len nejaké zviera. S tým žrebcom som tam šla párkrát aj sama, ale chrčal a zastavoval, keď sú spolu je to niekedy lepšie. Na iných miestach to nerobia, ale ako hovorím sféra mimozmyslovej komunikacie koni nie je tak dobre preskumana. Citala som knihu od Blaka a prave tu mimozmyslovu komunikaciu tam rozoberal, je mozne, ze sa ten valach niekedy davno na tej luke zlakol napriklad srny a potom to nejako preniesol tomu zrebcovi... tiez som skepticka v tychto veciach, tak ma zaujimali vase nazory a skúsenosti.
Klidně mně napadají divočáci.
Jestli vidi kone duchy, to nevim. Ale po letech s konmi stravenych vim zcela jiste, ze obvykle jejich "bubaci" maji celkem jednoduche vysvetleni. Napr. na jedne nasi louce, v krovi, zije "bubak". Kone tam proste kolem nechteji chodit, a pritom zas jindy tam "bubak" neni. Vysvetleni? Zjistila jsem ze u cesty za krovim nekdo instaloval geocache, a tu tam cas od casu lidi chodi hledat. Pritom zcela urcite nadelaji hluk, hledaji a tresou tim krovim... a bubak je tady. Pak tam zrejme delsi dobu tu kesku nikdo nehleda a kone se zas uklidni a prestanou to resit.
V lesiku u jineho vybehu taky obcasne zije konsky bubak. Tez jsem nemohla pochopit kde by se tam vzal. Ukazalo se ze chata za lesikem je nove pronajata lidem, co tam obcas jezdi se psem. U te chaty neni plot a ten pes casto lita po lesiku a zrejme prijde i k vybehu, kde se ho potom kone nejspis lekaji. Pak tam ti lide zas x-tydnu neprijedou a "bubak" se tedy docasne odstehoval.
Tudiz jsem presvedcena ze na te louce nekdy vasi kone neco videli (napr. divoka prasata) a vy jste si jich nevsimla, ale oni si to pamatuji a citi je tam, i kdyz tam momentalne nejsou. Taky ta prasata muzou odbehnout tesne pred vasim prijezdem, ale jsou tam porad citit. A kone se plasi. :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Môj valach trébars pod sedlom fŕka nonstop, či ide so strachom, alebo nie. Keď a bojí, vidieť to na ňom, tuhne a pozerá do diaľky. Keď je ok, síce fŕka(menej výrazne, ale je to počuť), ale uši sú uvoľnené a počúvajú -mňa, občas okolie...
Kone, ktoré chodia von sami, často riešia imaginárnych bubákov výraznejšie, než v kolektíve, kde sa majú o koho oprieť. Koľkokrát ani nemusia nič konkrétne vidieť, stačí im cítiť, počuť... a nemusí to byť nič paranormálne, lebo potom by arabi museli byť minimálne exorcisti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ducha jsem neviděl, ale oblek neviditelnosti již ano.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Meifi: ve válce?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Někde jo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Když oni si lidi budou myslet že mi "houklo" zase. Tohle je běžné maskování pro obyčejné akce.
Nevím, jestli se mi to podaří vložit, je to mp4 soubor. A hlavní hrdina je skutečně neviditelný.
Tak bohužel nic.
Jo, tak jsem naštěstí našla odkaz:
https://cz.sputniknews.com/videoklub/201712126417843-fantasticky-neviditelny-plast-socialni-site/
Tak co, je to pravda? Existuje to?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ano existuje a jak říkám někde jsem viděl.
No, obávám se, že - jak praví klasik - b) je správně. Je to fake.
Ale ohledně koní, vidících duchy - spíš bych se přikláněla k vysvětlení, že zvířata mají mnohem vyšší a dokonalejší levely vnímání okolí, a to, co je člověku běžně skryto, dané zvíře skutečně vyděsit může. Takže v jistém smyslu lze říct ano, koně skutečně mohou vidět "duchy".
saola
napsal(a):
No, obávám se, že - jak praví klasik - b) je správně. Je to fake.
Ale ohledně koní, vidících duchy - spíš bych se přikláněla k vysvětlení, že zvířata mají mnohem vyšší a dokonalejší levely vnímání okolí, a to, co je člověku běžně skryto, dané zvíře skutečně vyděsit může. Takže v jistém smyslu lze říct ano, koně skutečně mohou vidět "duchy".
Asi tak...zvířata mají jiné levely vnímání a senzitivní kůň, pokud má svůj den, je ještě o několik levelů jinde
Kdybych měla soudit podle chování své kobyly A1/1 ve dnech, kdy se např.mění počasí, nastává prudké ochlazení apod., musela bych nabýt přesvědčení, že se na louce vedle našeho výběhu odehrála minimálně masová vražda .
Přikládám foto jednoho "ducha"...divila jsem se, proč každé oko je půl metru před koněm a srdce se chystá vyskočit z hrudi, registrovala jsem maximálně bílej flíček na stromě, teprve doma jsem zjistila, co to chudinka vlastně viděla...je to opravdu hodně přiblížené
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Možná se jednou budeme divit čemu všemu jsme tenkrát nevěřili. Na globální oteplování taky málo kdo věřil.Koukněte se co se děje venku a v USA ani nemluvím.Za pár let budeme mít zcela jiné starosti.Nevěříte?