Gábi Petrůjová
napsal(a):
A jeeště mám dotaz ted jsem koukla na jeden inzerát a poaní píše že seneca kentaur je skokový univerzál a v kentauru je to jenom univerzální.
Seneca je skokový univerzál, cokoliv co je psané jako 'univerzál' ale to jsou právě sedla, která jsou pro běžnou základní práci a pro skoky do cca metru. Ale jak na vyšší skoky tak na složitější drezúru už jsou pak potřeba sedla jinak stavěná.
Já u Kentauru Apolonu, původně kupovaného s komorou 3 měnila na komoru 4 a po pár letech zase na další kobče na 3, a sedlo je pořád stejně dobré. Je ale potřeba s výměnou komory sedlo celé přepasovat na konkrétnho koně a jezdce a přecpat polštáře, samotná výměna komory bez dopasování nic nevyřeší.
polárka.15
napsal(a):
Šlo by to, ale silně se to neporučuje, jelikož to sedlo předěláním zkazíte. Je to šité na komoru 2, tak je to na 2. Raději prodejte a kupte stejné s větší komorou.
Co to je za hloupost, ty sedla jsou dělalá, aby šla komora měnit, žádné znehodnocení se tím neděje. Komory u kentarů se běžně upravují, stejně jako se sedla běžně docpávají. To je jako napsat, když se někdo zeptá na docpání sedla, že si má koupit raděj sedlo nové.
sovicka
napsal(a):
Co to je za hloupost, ty sedla jsou dělalá, aby šla komora měnit, žádné znehodnocení se tím neděje. Komory u kentarů se běžně upravují, stejně jako se sedla běžně docpávají. To je jako napsat, když se někdo zeptá na docpání sedla, že si má koupit raděj sedlo nové.
Stačí trochu zagooglit a číst Vy nesmysle