1) V kolika letech je dobré začít?
2) Kolik musím nejvíc měřit a vážit?
3) Kde se mám hlásit nebo kam jít, když chci jezdit dostihy?
Děkuji za odpovědi :).
Čistě teoreticky se stačí v přihlásit na Střední školu dostihového sportu a jezdectví v Chuchli a nebo i učňák v Kladrubech a pak doufat, že se ti bude dařit a občas tě někdo na koně posadí.
Prakticky bych řekla, že jako holka by si měla být zvyklá od mala makat, aby si byla drobná ale šlachovitá, silná. Vážit trvale bez problémů pod 50 kg, protože ženy začínají jezdit tak, že jezděj malý hmotnosti, který chlapi nenaváží.
A ideální je mít nějakého známého trenéra a u něj už jezdit. Z webu vím, že třeba u Váňů funguje něco jako jezdecký klub...
Pohledej si na internetu nějaké rozhovory s českýma žokejkama.
Já jsem jenom dostihový nadšenec, takže se najdou určitě povolanější lidi ti radit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já nejsem ani dostihový nadšenec, ale našla bych si nejbližší místo, kde dostiháky trénují, a šla se nabídnout ku pomoci s mistováním atd. Dál se uvidí, nepíšete vůbec, kolik vám je, kolik vážíte, jestli už jste na koni někdy seděla..
Před třiceti lety mě takhle na dostiháka posadili, po práci, vykrokovat, v Chuhli-od té doby vím, že koně v krvi a já nee Pokud budete použitelná, tak na práce asi v pohodě, a vy si uděláte představu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Moyda
napsal(a):
Založí jestli už jezdíš nebo začínáš. Nejlepší je učiliště ve Velké Chuchli, tam se k tomu dostaneš nejblíže, ideálně váhá kolem 50 kg, výška nerozhoduje a pak už záleží na tvé šikovnosti.
Tak učiliště v Chuchli není nejlepší, ale bohužel je jediné
Já osobně bych na něj dítě pustila jen přes vlastní mrtvolu (jsem absolvent). Ideální je chodit pomáhat a jezdit někam na dostihovku, udělat si normální slušnou školu, a Chuchli si udělat dálkově.
Ideální váha je stabilně kolem 48 - 50 kg, aby holku bez "jména" někdo do dostihu posadil.