Senné granule- doporučte které

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2018 07:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Poradíte odkud brát senné granule? Kdo má kvalitní? A kdo je opravdu pošle?

23.2.2018 11:18
liva

XXX.XXX.31.50

Dostalo se ke mně pár pytlů granulovaného sena od Koňské bylinky.
Známé zemřel koňský senior a tohle po něm zbylo, tak jsme se domluvily, že náš dědek, který to bohudík zatím nepotřebuje, to dožere.
Používám to jako spomalovač žraní místo řezanky.
Rozmáčím na konzistenci rašeliny a mícham do toho granule.
Voní jako kvalitní seno a dědkovi chutnají...

23.2.2018 15:32
Horsana

XXX.XXX.40.140

A máš možnosť kupovať aj v kamennom obchode ?

23.2.2018 16:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
A máš možnosť kupovať aj v kamennom obchode ?

Bohužel nikoli. Mám to kamkoli daleko a nejsem motorizovaná. Vše objednávám přes internet, proto dotaz. Nemám možnost se jet někam kouknout, popř. hned koupit.

23.2.2018 16:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

liva napsal(a):
Dostalo se ke mně pár pytlů granulovaného sena od Koňské bylinky.
Známé zemřel koňský senior a tohle po něm zbylo, tak jsme se domluvily, že náš dědek, který to bohudík zatím nepotřebuje, to dožere.
Používám to jako spomalovač žraní místo řezanky.
Rozmáčím na konzistenci rašeliny a mícham do toho granule.
Voní jako kvalitní seno a dědkovi chutnají...

Nakoukla jsem, bohužel nemají.

23.2.2018 16:18
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Bohužel nikoli. Mám to kamkoli daleko a nejsem motorizovaná. Vše objednávám přes internet, proto dotaz. Nemám možnost se jet někam kouknout, popř. hned koupit.

Aha, tak to potom neviem :(

Ale ani nikoho s autom nemáš možnosť si zjednať ?

U nás je výrobňa takýchto peliet, ale chuťovo sú o dve triedy nižšie, než komerčné.

A komu to potrebuješ kŕmiť a v akom množstve ? a prečo vlastne - zuby ? Neboli by rezky a lucerkové pelety lepším riešením ? Tie sú dostupné skoro všade, vrátane e-shopov.

23.2.2018 16:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Aha, tak to potom neviem :(

Ale ani nikoho s autom nemáš možnosť si zjednať ?

U nás je výrobňa takýchto peliet, ale chuťovo sú o dve triedy nižšie, než komerčné.

A komu to potrebuješ kŕmiť a v akom množstve ? a prečo vlastne - zuby ? Neboli by rezky a lucerkové pelety lepším riešením ? Tie sú dostupné skoro všade, vrátane e-shopov.

Máme smíšené stádo: plnokrevník, velká klisna, fjord, hafling a kříženec. Velcí koně mají své krmení, poně jim závidí, při rozdávání v ohradě jedním člověkem, velký problém.
Řešením je, každý kůň má svůj kyblík. Jenže! Poně nemohou dostat nic výživného, dva už byli schvácení a ten třetí k tomu nemá daleko.Dostanou tedy do kyblíku seno v granulkách.
Všeobecná spokojenost, žádný problém s překrmením. Navíc je případně možné přidat lék, vitamíny, kloubní výživu.

23.2.2018 16:45
Horsana

XXX.XXX.40.140

Aha a tak to môžu dostať aj lucerkové pelety, ponúka ich skoro každý eshop, centrumkrmiv napríklad.

Mám rovnaký problém, mám v ohrade 9 koní a skoro každý dostáva niečo iné, hlavne teplokrvné kone, hucule ale dostávajú rezky + príchuť a mrkvu, lucerkové pelety odmietajú, senné som neskúšala a ani by som to suché nekŕmila, bála by som sa upchatého pažeráku.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2018 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):

Zuzko ve středu mi přivezla jedna dobrá duše pár pytlů z obchodu Ráj pro koně v Praze.Ovšem vyzvedla to tam osobně.25 kg za 270 kč.Starouška už tomu senu taky moc nedá, tak to tím suplujeme.smajlík Vždyť jste viděla jak vypadá, tak jí to docela "jede". smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2018 17:31

Animo a Ráj pro koně posílá senné granule i poštou- přepravní službou.
Chutné senné granule jsou od Hartog - Grass Mix, jsou ale s melasou a rostlinnými oleji.

23.2.2018 18:13

sisi58 napsal(a):
Poradíte odkud brát senné granule? Kdo má kvalitní? A kdo je opravdu pošle?

Já beru toto. Při větším množství je levnější. Je ze Šumavy a dole máte i rozbor tohoto sena kvůli cukrům. https://www.granofyt.cz/granule-lucenka-granulovane-seno-C-574-D-2367.html.

23.2.2018 18:20

Ještě toto :
http://www.krmimezdrave.cz/kategorie/krmiva-pro-kone/zakladni-suroviny-a-obiloviny/granulovana-krmiva/granulovane-seno/

a ještě přímo výrobce mají mapu kam rozvážejí. Mluvila jsem kdysi s paní a byli ochotni i poslat.
http://www.jamenska.cz/index.php/seno-ve-forme-granuli.

23.2.2018 18:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Aha a tak to môžu dostať aj lucerkové pelety, ponúka ich skoro každý eshop, centrumkrmiv napríklad.

Mám rovnaký problém, mám v ohrade 9 koní a skoro každý dostáva niečo iné, hlavne teplokrvné kone, hucule ale dostávajú rezky + príchuť a mrkvu, lucerkové pelety odmietajú, senné som neskúšala a ani by som to suché nekŕmila, bála by som sa upchatého pažeráku.

Senné granule se namáčejí, maji se rozpadnout. Dle návodu půl litru vody na litr granulek.

23.2.2018 18:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
Něco z toho?
https://www.heureka.cz/?h[fraze]=LU%C4%8CENKA+-+Granulovan%C3%A9+seno+15+kg.

Koukala jsem na to, ale buď ho nemají nebo s objednávkou k dodání do cca 10 dnů.
Ale nejde o život, zkusím jiného výrobce. Co už se dá na slisovaném senu zkazit?

23.2.2018 19:24
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Senné granule se namáčejí, maji se rozpadnout. Dle návodu půl litru vody na litr granulek.

Jj, super, no nie každých tento návod je, na väčšine komerčných áno, ale od výrobcu trebárs tu u nás návod nie je, ale zasa sú tak nalisované, že sú extrémne tvrdé.

23.2.2018 20:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Jj, super, no nie každých tento návod je, na väčšine komerčných áno, ale od výrobcu trebárs tu u nás návod nie je, ale zasa sú tak nalisované, že sú extrémne tvrdé.

Jsou tvrdé. Proč přepravovat vzduch? Ale nesmí na krmení tvrdé zůstat. Přece jsou hlavně pro bezzubky.
Výhodou je, že zároveň s krmením dostanou koníci i vodu. Má být teplejší, ne studená. Takže tak trochu teplý nápoj.

23.2.2018 21:16
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Jsou tvrdé. Proč přepravovat vzduch? Ale nesmí na krmení tvrdé zůstat. Přece jsou hlavně pro bezzubky.
Výhodou je, že zároveň s krmením dostanou koníci i vodu. Má být teplejší, ne studená. Takže tak trochu teplý nápoj.

No pre bezzubky mäkučké, jasné.

Tak šťastie je, že to poníky chcú žrať, vééľké šťastie, si myslím :)

Lebo ono to inak veľmi vábne nevyzerá, ani nevonia, tie naše tvrdé. Komerčné - to je iná káva, to krásne vonia a má to myslím aj tú štruktúru lepšiu, než tie od no name výrobcu, tie po namočení vyzerajú ako špenátový pretlak :d Ale cena je samozrejme výhodnejšia a sú bezzubky, ktoré na tom fungujú dobre.

24.2.2018 07:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
No pre bezzubky mäkučké, jasné.

Tak šťastie je, že to poníky chcú žrať, vééľké šťastie, si myslím :)

Lebo ono to inak veľmi vábne nevyzerá, ani nevonia, tie naše tvrdé. Komerčné - to je iná káva, to krásne vonia a má to myslím aj tú štruktúru lepšiu, než tie od no name výrobcu, tie po namočení vyzerajú ako špenátový pretlak :d Ale cena je samozrejme výhodnejšia a sú bezzubky, ktoré na tom fungujú dobre.

Jde o výsledek. Pokud granulky pomohou, klidně můžou být třeba fialové a vonět po růžích.

24.2.2018 08:51
dsj

XXX.XXX.207.141

Já letos krmím Weisencobs od Glordu - opravdu krásně bylinkově voní a kobylám chutnají. Krmím to ale jen jako doplněk v zimě do míchanice k jádru cca 1kg denně (teď za mrazů jsem to navýšila na 2kg), jen stará kobyla dostává každý den cca 3-4kg, podle mrazů.
Dodávají do 3 dnů, jedinkrát se mi stalo, že mi paní volala že něco nemají na skladě a že to bude až za 3 týdny. Nevýhoda je cena, ale kvalita vždycky 100% bez výhrad, všechno je to voňavé, čisté, bez chybičky.

24.2.2018 09:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

dsj napsal(a):
Já letos krmím Weisencobs od Glordu - opravdu krásně bylinkově voní a kobylám chutnají. Krmím to ale jen jako doplněk v zimě do míchanice k jádru cca 1kg denně (teď za mrazů jsem to navýšila na 2kg), jen stará kobyla dostává každý den cca 3-4kg, podle mrazů.
Dodávají do 3 dnů, jedinkrát se mi stalo, že mi paní volala že něco nemají na skladě a že to bude až za 3 týdny. Nevýhoda je cena, ale kvalita vždycky 100% bez výhrad, všechno je to voňavé, čisté, bez chybičky.

Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2018 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Jde o výsledek. Pokud granulky pomohou, klidně můžou být třeba fialové a vonět po růžích.

Tyhle granule ale vyráběla Spolana Neratovice. Koně jak semafory.

Přidejte reakci

Přidat smajlík